Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ο απολογισμός του Πανελληνίου Κλειστού Στίβου: «Χάλκινη» η Φουτσιτζίδου!

Published

on

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε στο ΣΕΦ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξήχθη την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή συλλόγων και αθλητών της Πάτρας που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις κατηγορίες τους, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

Πριν περάσουμε στις επιδόσεις του καθενός ξεχωριστά, αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα και τις κατηγορίες.

Από την Παναχαϊκή του Βασίλη Βενέρη συμμετείχε ο Δημήτρης Μπούμης στην κατηγορία των 200 μέτρων ανδρών, από την Ολυμπιάδα της Ντίνας Μπορνιβέλλη, έλαβαν μέρος οι Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος (500 μέτρα βάδην), Πολυτίμη Μαντά (60 μέτρα γυναικών, 200 μέτρα γυναικών), Ηλίας Αργύρης (800 μέτρα Ανδρών) από τον Α.Ο. Πέλωψ η Κυδωνιάτη Μαρία (Πένταθλο) και τέλος η Φουτσιτζίδου Αναστασία του Άτλαντα Πατρών στο Τριπλούν.

Οι επιδόσεις και το… χάλκινο!

Στην προκριματική σειρά των 200μ. ο 22χρονος Μπούμης τερμάτισε στην 9η θέση με επίδοση 22.87, ενώ στον τελικό ξανά στην ίδια θέση με 23.09.

Ο 27χρονος Ντεντόπουλος τερμάτισε 4ος στον τελικό του βάδην με επίδοση 21:45:08, ενώ η 24χρονη Κυδωνιάτη Μαρία στο πένταθλο 6η με ρεκόρ 9.97 στα 60μ εμπόδια, 1.39 στο άλμα εις ύψος, 8.04 στην Σφαιροβολία, 4.67 στο άλμα εις μήκος και 2:38:98 στα 800 μ και συνολικούς βαθμούς 2.679.

Η Πολυτίμη Μαντά στα 60 μέτρα γυναικών τερμάτισε 12η στον προκριματικό γύρο με επίδοση 7.78, ενώ στον τελικό αντίστοιχα η 24χρονη βρέθηκε μια θέση παρακάτω (13η με 7.88). Αντίστοιχα, η ίδια αθλήτρια στα 200 μέτρα ήταν 7η στα προκριματικά με 25.81 και στον τελικό 8η με 26.01.

Ο 18χρονος Αργύρης Ηλίας στον προκριματικό γύρο ήταν 4ος με 1:58:28, ενώ και στον τελικό των 800 μ. κατέλαβε την ίδια θέση με ρεκόρ 1:55:29. Τέλος, η 30χρονη πρωταθλήτρια Αναστασία Φουτσιτζίδου του Άτλαντα Πατρών (φωτογραφία) κατέλαβε την 3η θέση κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο Τριπλούν με 12.63 επίδοση, ενώ έγινε μάλιστα  η μοναδική αθλήτρια που κατέχει Πανελλήνιο μετάλλιο με τρεις διαφορετικές ομάδες του Νομού μας.

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

ΣΤΙΒΟΣ

Τα ρεκόρ και οι επιδόσεις του μυθικού Φάνη Τσιμιγκάτου ενόψει του νυχτερινού ημιμαραθώνιου

Published

on

Ένας από τους αθλητές μύθους για τον πατραϊκό στίβο, και όχι μόνο, είναι ο αξέχαστος Φάνης Τσιμιγκάτος, του οποίου η Πάτρα τιμά τη μνήμη με τηναφιέρωση του 4ου Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Πάτρας, που φέρει το όνομά του.

Ένας σπουδαίος αγώνας που διοργανώνεται από τον Δήμο Πατρέων σε συνεργασία με τον Κούρο Πατρών και έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025.

Ο Φάνης Τσιμιγκάτος ήταν  ένας σπουδαίος αθλητής, με αυθεντική λαϊκότητα. Η αγωνιστικότητα, η ανθεκτικότητα, το πείσμα και το πάθος, που τον χαρακτήριζαν στις ατέλειωτες αθλητικές διαδρομές του, τον συνόδευαν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής ακόμη και στην καθημερινότητα του.

Ποτέ δεν προσποιήθηκε  ότι ήταν κάτι άλλο από τον πραγματικό εαυτό του. Μαζί με τα χαρίσματα και τις αρετές του ανυπόκριτα άφηνε να ξεχυθούν ορμητικά και οι ανθρώπινες αδυναμίες του.

Ο αξεπέραστος μαραθωνοδρόμος της Παναχαϊκής πέτυχε εννέα Πανελλήνια ρεκόρ στην καριέρα του. Αναλυτικά:

* Στα 15 μίλια ανδρών (24.030μ.) με 1.19′.37”.0 το 1974 σε προκριματικούς αγώνες στον Μαραθώνα.

* Στα 25.000μ. ανδρών με 1.20′.16”.0 το 1977 σε λαϊκό αγώνα 25.000μ.

* Στα 15 μίλια ανδρών (24.030μ.) με 1.17′.11”.0 το 1977 σε λαϊκό αγώνα 25.000μ.

* Στα 15.000μ. με 46′.20”.0 στις 2/8/1981 στους «Ειδικούς αγώνες» στο Φάληρο.

* Στα 20.000μ. με 1.00′.50”.0 στις 2/8/1981 στους «Ειδικούς αγώνες» στο Φάληρο.

* Στην κλασική διαδρομή μαραθωνίου με 2.19′.55”.0 το 1982.

Επίσης ήταν ή είναι κάτοχος των εξής πανελληνίων ρεκόρ βετεράνων:

* 35-39 ετών (10.000μ.) 30′.26”.0 το 1983 (το ρεκόρ έχει αλλάξει κάτοχο).

* 40-44 ετών (10.000μ.:) 31′.52”.0 το 1987.

* 40-44 ετών (μαραθώνιος) 2.22′.54”.0. το 1987 στη Μελβούρνη.

Στην μεγάλη του καριέρα κατέκτησε συνολικά οκτώ μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών – γυναικών. Συγκεκριμένα έχει πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο πέντε φορές στον Μαραθώνιο και μία το χάλκινο στην ίδια απόσταση. Ακόμη έχει πανηγυρίσει δύο φορές το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000 μ.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Ο Ρυθμότοπος θα δίνει τον ρυθμό στον 4ο Νυχτερινό ημιμαραθώνιο “Φάνης Τσιμιγκάτος”

Published

on

Ξεχωριστός υποστηρικτής στον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος» θα είναι ο Ρυθμότοπος.

Πρόκειται για κέντρο εκμάθησης κρουστών μουσικών οργάνων, που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την παρουσία του στη διαδρομή θα δίνει στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες τον ρυθμό!

Το Εργαστήρι Μουσικής Ρυθμότοπος ιδρύθηκε τo 2021 από τον μουσικό Άκη Χατζημικέ και ξεκίνησε ενεργά τις δράσεις του. Στεγάζεται στην οδό Ηλείας 2, σε μια υπέροχη γειτονιά στην γραφική άνω πόλη με θέα το φρούριο και τον Παντοκράτορα.

Είναι ένα κέντρο εκμάθησης κρουστών μουσικών οργάνων από την Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο. Επίσης διδάσκονται και άλλα παραδοσιακά όργανα. Παράλληλα κάθε χρονιά πραγματοποιούνται επιμορφωτικά εργαστήρια, μουσικά βίντεο με συμμετέχοντες μέλη και μαθητές αλλά και σημαντικά σεμινάρια από καταξιωμένους μουσικούς και δάσκαλους.

Ένα σημαντικό και ουσιαστικό κομμάτι του Ρυθμότοπου είναι η γυναικεία χορωδία «VoiShes». Μια χορωδία η οποία αποτελείται από 20 και πλέον χορωδούς και μαέστρο τη σπουδαία μουσικό Εμμανουέλα Μανωλάτου.

Ένα από τα βασικά οράματα είναι η εξέλιξη της ορχήστρας Percussions and VoiShes, ένας συνδυασμός των Παραδοσιακών Κρουστών μουσικών οργάνων με τις μελωδίες των φωνών. Η ορχήστρα μας έχει φιλοξενηθεί σε πλήθος εκδηλώσεων και συναυλιών. Επιπλέον σημαντικές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στο Εργαστήρι ειναι οι Ritmo Loco και τα ρα τα ΤΖΟΥΜ street percussion bands.

Ο 4ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος» διοργανώνεται από τον Δήμο Πατρέων σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Πάτρας «Κούρος» και έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025.

– Ημιμαραθώνιος 21.097 μέτρα. (γεννηθέντες 2007 και νωρίτερα).

– Αγώνας δρόμου 5.000 μέτρα (γεννηθέντες 2013 και νωρίτερα).

– Αγώνας δρόμου 1.000 μέτρα για μαθητές Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού (2014-2016) και ΑμεΑ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το ενδιαφέρον για τον αγώνα είναι μεγάλο και δόθηκε παράταση στις εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής έως το  Σάββατο 4 Οκτωβρίου τα μεσάνυχτα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τριών ειδών εγγραφών-δηλώσεων συμμετοχής. Αναλυτικά:

1.Ατομική εγγραφή για μεμονωμένα ενήλικα άτομα

  1. Ατομική εγγραφή ανηλίκων

Για συμμετάσχει ανήλικος δρομέας, που έχει κάνει ατομική εγγραφή πρέπει να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του ότι συναινεί να λάβει μέρος στον Αγώνα η οποία να φέρει το γνήσιο της υπογραφής του καθώς και ταυτότητα ή διαβατήριο ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου ταυτοπροσωπίας του συμμετέχοντα.

  1. Ομαδική εγγραφή

Ομαδική εγγραφή μπορούν να κάνουν άτομα που συγκροτούν ομάδα 8 τουλάχιστον ατόμων μικτά στα αγωνίσματα 5.000 μ. και Ημιμαραθωνίου, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας και ανεξαρτήτως αν ανήκουν σε κάποια συλλογικότητα, οργανισμό, δημόσια υπηρεσία, εταιρεία κ.ο.κ., με μόνη προϋπόθεση την επιθυμία να συμμετάσχουν σαν ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6947831390 (Γιώργος Παπανδρεόπουλος, διευθυντής του Αγώνα).Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες συνεχίζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://raceid.com/el/races/13932/about.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Εθελοντής ο πρόεδρος του ΣΔΥΠ Γιώργος Γραμμένος: «Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τον αγώνα»

Published

on

Ένας από τους αφανείς ήρωες του δρομικού κινήματος είναι ο Γιώργος Γραμμένος, ερασιτέχνης αθλητής ο ίδιος, αλλά και πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας (ΣΔΥΠ).
Eίναι 12 χρόνια μέλος στο Δ.Σ. του ΣΔΥΠ, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος και από τις 10 Σεπτεμβρίου 2024, εκτελεί χρέη Προέδρου. Λόγω τραυματισμού βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας λοιπόν, αλλά θα παρών ως εθελοντής στον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιος Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος».
«Στηρίζουμε κάθε δρομικό γεγονός της περιοχής, πολύ περισσότερο της Αχαΐας, όπως κάνουμε για παράδειγμα και στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο, ή κάναμε με τον Παράκτιο. Ο ΣΔΥΠ συμμετέχει με μεγάλο αριθμό δρομέων, με ομαδικές εγγραφές, κι όσοι δεν μπορούν να αγωνιστούν, προσφέρουν εθελοντικά σε ό,τι τους ζητηθεί» τόνισε ο Γιώργος Γραμμένος και για τον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» υπογράμμισε τα
εξής:
«Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο Αγώνα, ιδανικό για ρεκόρ, λόγω της επίπεδης διαδρομής πλάι στην θάλασσα. Προηγείται κατά ένα μήνα του Αυθεντικού Μαραθωνίου στην Αθήνα, και ως εκ τούτου η συμμετοχή αποτελεί
κίνητρο για πολλούς αθλητές και αθλήτριες. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τον Αγώνα. Το τρέξιμο, η άσκηση, η γυμναστική, ο αθλητισμός είναι υγεία.
Όσοι μπορούν αξίζει να πάρουν μέρος. Ο ΣΔΥΠ από το 1981 μέχρι σήμερα ανελλιπώς στηρίζει τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, και το δρομικό κίνημα. Είμαστε πάντα εδώ προς όφελος της υγείας των Πατρινών ερασιτεχνών
αθλητών!».
Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ο 4ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος» διοργανώνεται από τον Δήμο Πατρέων σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Πάτρας «Κούρος» και έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025.
ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ημιμαραθώνιος 21.097 μέτρα. (γεννηθέντες 2007 και νωρίτερα).
Αγώνας δρόμου 5.000 μέτρα (γεννηθέντες 2013 και νωρίτερα).
Αγώνας δρόμου 1.000 μέτρα για μαθητές Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού (2014-2016)
και ΑμεΑ.
Continue Reading
Advertisement
SUPER LEAGUE 18 hours ago

Η βαθμολογία της Super League μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής

SUPER LEAGUE 19 hours ago

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0: Ο Τσέριν με κεφαλιά χάρισε το τρίποντο στους πράσινους

ΑΘΛΗΜΑΤΑ9 hours ago

Διαβάστε στη «Match»: Το μενού της Γ’ Εθνικής, οι νίκες που ψάχνει ο Προμηθέας και οι εκπλήξεις στο Ερασιτεχνικό

SUPER LEAGUE 19 hours ago

O ΠΑΟΚ με ανατροπή “γκρέμισε” τον Ολυμπιακό από την κορυφή (2-1)

Α2 ΒΟΛΕΙ10 hours ago

Τρίτη θέση για την Ολυμπιάδα στο τουρνουά που διοργάνωσε – Πρώτος ο Ήφαιστος, δεύτερος ο Παμβοχαϊκός και τρίτος ο Α.Ο. ΑΙιγαλέων

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ10 hours ago

Λ. Κυβελίδης: “Είμαστε οικογένεια στα εύκολα και τα δύσκολα”

NATIONAL LEAGUE 110 hours ago

Ο Προμηθέας 2014 «λύγισε» στο τέλος από το Παγκράτι, χάνοντας ένα πολύ μεγάλο διπλό

Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ11 hours ago

Βούλιαξε στο τέλος και ηττήθηκε από τον Εθνικό Πειραιώς παρά τη μαχητική εικόνα σε τρεις περιόδους

NATIONAL LEAGUE 211 hours ago

Με σπουδαίο διπλό το Ληξούρι άνοιξε την αυλαία κόντρα στο νεοφώτιστο Βαρθολομιό

NATIONAL LEAGUE 211 hours ago

Η Παναχαϊκή με το δεξί ξεπερνώντας άγχος πρεμιέρας και το εμπόδιο του Τήρων Αγ. Θεοδώρων

Γ ΕΘΝΙΚΗ14 hours ago

Γ΄Εθνική: Πρώτη ήττα για Θύελλα, πρώτη νίκη για Παναιγιάλειο

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ14 hours ago

ΠΑΣ Πύργου – Παναχαϊκή 2-0: Πρώτο στραβοπάτημα για τους κοκκινόμαυρους

NATIONAL LEAGUE 110 hours ago

Ο Προμηθέας 2014 «λύγισε» στο τέλος από το Παγκράτι, χάνοντας ένα πολύ μεγάλο διπλό

Γ ΕΘΝΙΚΗ16 hours ago

Live ενημέρωση: Η έξοδος της Παναχαϊκής στον Πύργο και οι εντός έδρας “μάχες” Παναιγιάλειου και Θύελλας Πατρών

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ21 hours ago

Δύσκολη αποστολή για την Παναχαϊκή στον Πύργο

Γ ΕΘΝΙΚΗ21 hours ago

Εντός έδρας μάχες για Θύελλα Πατρών και Παναιγιάλειο

NATIONAL LEAGUE 211 hours ago

Η Παναχαϊκή με το δεξί ξεπερνώντας άγχος πρεμιέρας και το εμπόδιο του Τήρων Αγ. Θεοδώρων

SUPER LEAGUE 111 hours ago

Αστέρας Τρίπολης: Τέλος ο Σάββας Παντελίδης

NATIONAL LEAGUE 211 hours ago

Με σπουδαίο διπλό το Ληξούρι άνοιξε την αυλαία κόντρα στο νεοφώτιστο Βαρθολομιό

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ21 hours ago

Α’ Κατηγορία: 2/2 για τον Άρη, το σημερινό πρόγραμμα

SUPER LEAGUE 18 hours ago

Η βαθμολογία της Super League μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής

SUPER LEAGUE 19 hours ago

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0: Ο Τσέριν με κεφαλιά χάρισε το τρίποντο στους πράσινους

ΑΘΛΗΜΑΤΑ9 hours ago

Διαβάστε στη «Match»: Το μενού της Γ’ Εθνικής, οι νίκες που ψάχνει ο Προμηθέας και οι εκπλήξεις στο Ερασιτεχνικό

SUPER LEAGUE 19 hours ago

O ΠΑΟΚ με ανατροπή “γκρέμισε” τον Ολυμπιακό από την κορυφή (2-1)

Α2 ΒΟΛΕΙ10 hours ago

Τρίτη θέση για την Ολυμπιάδα στο τουρνουά που διοργάνωσε – Πρώτος ο Ήφαιστος, δεύτερος ο Παμβοχαϊκός και τρίτος ο Α.Ο. ΑΙιγαλέων

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ10 hours ago

Λ. Κυβελίδης: “Είμαστε οικογένεια στα εύκολα και τα δύσκολα”

NATIONAL LEAGUE 110 hours ago

Ο Προμηθέας 2014 «λύγισε» στο τέλος από το Παγκράτι, χάνοντας ένα πολύ μεγάλο διπλό

Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ11 hours ago

Βούλιαξε στο τέλος και ηττήθηκε από τον Εθνικό Πειραιώς παρά τη μαχητική εικόνα σε τρεις περιόδους

NATIONAL LEAGUE 211 hours ago

Με σπουδαίο διπλό το Ληξούρι άνοιξε την αυλαία κόντρα στο νεοφώτιστο Βαρθολομιό

NATIONAL LEAGUE 211 hours ago

Η Παναχαϊκή με το δεξί ξεπερνώντας άγχος πρεμιέρας και το εμπόδιο του Τήρων Αγ. Θεοδώρων

Facebook