ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Ο Κουσκουνάς νίκησε τον Στεφανάκο και η Παναχαϊκή σε θέση οδηγού με Δόξα Δράμας (ΗΜΙΧΡΟΝΟ)

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης της Παναχαϊκής με τη Δόξα Δράμας στην Αγυιά στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Superleague 2.
Εξαιρετικά γρήγορος ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα και είναι χαρακτηριστικό πως μόλις στα πρώτα δέκα λεπτά είχαμε συνολικά έξι κόρνερ, με τα τέσσερα να είναι για την ομάδα του Καραπίτσου. Οι κοκκινόμαυροι είχαν μπει ιδιαίτερα κεφάτοι και έχασαν δυο σημαντικές στιγμές στο 4′ και το 9′ αντίστοιχα. Αρχικά, ο Κουσκουνάς έπιασε ένα φοβερό βολέ μέσα από την περιοχή, το οποίο απομάκρυνε ο Στεφανάκος, ενώ ούτε το δυνατό σου του Πάνου μετά από πέντε λεπτά βρήκε στόχο.
Η πίεση, ωστόσο που ασκούσε η Παναχαϊκή στην ομάδα του Κολιτσιδάκη ήταν εμφανής. Μάλιστα, στο 16′ ο Γιούσης έχασε απίστευτη ευκαιρία, με τον Μπάτροβιτς να τον βγάζει μόνο του απέναντι στον Στεφανάκο και τον έμπειρο τερμαφύλακα να αποκρούει από πολύ κοντά το σουτ και στη συνέχεια την μπάλα να βγαίνει από το πόδι του νεαρού επιθετικού η μπάλα άουτ. Ό,τι δεν έκανε ο Γιούσης, το πέτυχε ο κάπτεν Κουσκουνάς μερικά δευτερόλεπτα αργότερα.
Πάσα του Σταμόπουλου, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μπάτροβιτς, η άμυνα της Δόξας πιάστηκε στον ύπνο και ο Κουσκουνάς πλάσαρε η υπέροχα για το 1-0 της Παναχαϊκής, ένα γκολ που το δικαιούταν σε τεράστιο βαθμό. Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης ήταν έξαλλος από την αγωνιστική εικόνα των παικτών του, τη στιγμή που έπρεπε να φτάσει το 28′ για να απειλήσει για πρώτη φορά η Δόξα Δράμας, με το σουτ του Παπαϊωάννου να μπλοκάρεται εύκολα από τον Σούλη.
Δέκα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους η Παναχαϊκή απείλησε εκ νέου. Καταπληκτική μπαλιά στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης του Μπάτροβιτς στον Κουσκουνά, που αντί να τελειώσει τη φάση με το αριστερό, τραβήχτηκε πιο πλάγιο, ο Στεφανάκος έκλεισε καλά το τέρμα, και το πλασέ με το εξωτερικό του έμπειρου επιθετικού κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Κι αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας της Δόξας, το κοντέρ θα είχε γράψει ήδη… πολλά.
Ο Στεφανάκος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο 41′, έβγαλε τόσο το αριστερό σουτ του Κουσκουνά μέσα από την περιοχή, όσο και την κεφαλιά του Λαρρέα μετά από κόρνερ του Μασούρα, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κατσικογιάννη.
ΓΚΟΛ: 17′ Κουσκουνάς (Παναχαϊκή).
ΚΑΡΤΕΣ: 15′ Λαρρέα (Κίτρινη, Παναχαϊκή), 29 Μαρινάκης (Κίτρινη, Δόξα Δράμας).
ΚΟΡΝΕΡ: ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (5)-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (3)
Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας), Θανασιάς (Ηπείρου)
4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Μαζαράκης (Κεφαλληνίας/Ιθάκης)
Παναχαϊκή (Χρήστος Καραπίτσος): Σούλης, Σταμόπουλος, Πατάπης, Λαρρέα, Πάνος, Μπρους, Κόκας, Μασούρας, Γιούσης, Μπάτροβιτς, Κουσκουνάς.
Αναπληρωματικοί: Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης, Πλιάτσικας, Μπελεζάκης, Ανάκογλου, Παπαδόπουλος, Σκεπετάρης, Τσερούτι, Αραβίδης.
Δόξα Δράμας (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Στεφανάκος, Μαρινάκης, Φυτόπουλος, Μαυριάς, Παπαργυρίου, Κούκολης, Παρασκευάς, Παπαϊωάννου, Κουτσιανικούλης, Άντερσον, Μπαράνκο.
Αναπληρωματικοί: Θεοδοσιάδης, Κοντός, Πετρίδης, Μπελεβώνης, Σαμπανίδης, Τάσιος, Μενσάκ, Κυριακίδης, Νικολάκης.
Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Φιλικό τεστ στην Αγυιά: Η Παναχαϊκή υποδέχεται την Α.Ε. Μεσολογγίου

Η Παναχαϊκή θα υποδεχθεί αύριο, Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, την ομάδα της Α.Ε. Μεσολογγίου σε μια φιλική αναμέτρηση προπονητικού χαρακτήρα.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά, με την πρώτη σέντρα να έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 το απόγευμα. Ο Λεωνίδας Κυβελίδης αναμένεται να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, συνεχίζοντας την προετοιμασία της ομάδας ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων.
Πληροφορίες για τους φιλάθλους:
Η γενική είσοδος για τον αγώνα έχει οριστεί στα 5 ευρώ. Η είσοδος όλων των φιλάθλων που θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από τη Θύρα 2 του γηπέδου.
Για τους φίλους της ομάδας που έχουν ήδη στην κατοχή τους εισιτήριο διαρκείας, η είσοδος θα είναι δωρεάν.
Παράλληλα, για όσους φιλάθλους επιθυμούν να εξασφαλίσουν τη μόνιμη θέση τους στο γήπεδο για όλη τη σεζόν, θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων διαρκείας στην είσοδο του γηπέδου πριν την έναρξη του αγώνα.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Στην Παναχαϊκή ο Τσεκούρας

Από τον Παναιγιάλειο αποχώρησε και θα συνεχίσει στην Παναχαϊκή ο Κώστας Τσεκούρας.
Η σχετική ανακοίνωση:
Η Παναχαϊκή ανακοινώνει την απόκτηση του Κωνσταντίνου Τσεκούρα, ο οποίος εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας μας!
ℹ️ | Ακραίος Μπακ-Χαφ
📆 | 02/08/2006
Προηγ. Ομάδα | Παναιγιάλειος
Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με τα κοκκινόμαυρα!
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Γήπεδο Προσφυγικών: Τα υπέρ και τα… κατά

Όπως αποκάλυψε η “Match” σε προηγούμενο φύλλο, για τα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια, η Παναχαϊκή θα χρησιμοποιήσει ως έδρα το γήπεδο των Προσφυγικών στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής απέναντι στον Μιλτιάδη, καθώς το γήπεδο της Αγυιάς θα κλείσει προσωρινά λόγω της επανασποράς του αγωνιστικού χώρου.
Στη συνέχεια, η ομάδα έχει δύο συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις, με τη Θύελλα Καταραχίου και τη Ζάκυνθο, ενώ οριακός θα είναι ο αγώνας της 5ης αγωνιστικής με τον Πανθουριακό για το αν η Παναχαϊκή θα επιστρέψει στην Αγυιά ή αν θα χρειαστεί να αγωνιστεί για δεύτερη φορά στα Προσφυγικά.
Τα υπέρ και τα κατά
Το γήπεδο των Προσφυγικών έχει ωστόσο τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Από τη μία, πρόκειται για ένα «μαζεμένο» γήπεδο, που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε «καυτή» έδρα με την παρουσία των φίλων της ομάδας. Από την άλλη, ο συνθετικός τάπητας αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόκληση, ειδικά για παίκτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το πλαστικό.
Όπως λένε άλλωστε και οι παλιοί ποδοσφαιριστές, «το σωστό ποδόσφαιρο μαθαίνεται στο χορτάρι, όχι στο πλαστικό». Παρά τις δυσκολίες όμως, οι «κοκκινόμαυροι» είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.