ΠΟΛΟ
Ο ΝΟ Βουλιαγμένης ανακοίνωσε τον Ηλία Αγγελόπουλο, τεράστια απώλεια για το ΝΟ Πατρών

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη συνεργασίας του με τον αθλητή Ηλία Αγγελόπουλο.
Γεννημένος στις 9 Ιουλίου 2008, ο Ηλίας ξεκίνησε να αγωνίζεται στο Ν.Ο.Π., σε ηλικία 7 ετών, στη θέση του φουνταριστού. Ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Πόλο Εφήβων και της Εθνικής Παίδων έχει κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια, ενώ με τον Ν.Ο.Π., τρία πρωταθλήματα στις ηλικιακές κατηγορίες.
Πρόκειται για μια τεράστια απώλεια από το έμψυχο δυναμικό του ΝΟΠ με το σκουφάκι του οποίου αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια.
Μίλτος Σπυρόπουλος

ΠΟΛΟ
Ήττα των Γυναικών ΝΕΠ από τον Εθνικό Πειραιώς στο τουρνουά του συνδέσμου διαιτητών

Τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στο τουρνουά του συνδέσμου διαιτητών υδατοσφαίρισης γνώρισε η γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ στην Αθήνα.
Στο ξεκίνημα από τη Γλυφάδα με 16-8, εν συνεχεία από το ΝΟ Χανίων με 11-7 (8λεπτα: 2-3, 3-1, 1-1, 5-2 και σκόρερ Σκαρπαλέζου 2, Τσίγκα 2, Κεπενού 2, Τσιμάρα 1) και σήμερα το πρωί από τον Εθνικό Πειραιώς με 16-6.
Τα 8λεπτα 0-4, 3-5, 3-3, 0-4. Για την ΝΕΠ σκόραραν οι Τσιμάρα 3, Λαμπάτου 1, Σκαρπαλέζου 1, Κεπενού 1. Τελευταίο παιχνίδι το απόγευμα (6.30μ.μ.) εναντίον του ΠΑΟΚ.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Με Κροατία, Σλοβενία και Γεωργία η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό ανδρών του Βελιγραδίου

Πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι η κλήρωση για τους ομίλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Ανδρών, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 10–25 Ιανουαρίου 2026, στην πρωτεύουσα της Σερβίας.
Η «γαλανόλευκη» και χάλκινη στο παγκόσμιο του 2025 θα αντιμετωπίσει στον Β’ Όμιλο τις Κροατία, Σλοβενία και Γεωργία.
Οι όμιλοι:
Α’ Όμιλος: Μάλτα, Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία
Β’ Όμιλος: Σλοβενία, Ελλάδα, Κροατία, Γεωργία
Γ’ Όμιλος: Ολλανδία, Ισραήλ, Σερβία, Ισπανία
Δ’ Όμιλος: Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία, Σλοβακία.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Μαθαίνει αντιπάλους η Εθνική ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου

Τους πρώτους αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου (10-25 Ιανουαρίου 2026), θα μάθει απόψε (13/9) η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών, καθώς στις 8 μ.μ. θα διεξαχθεί στη σερβική πρωτεύουσα η κλήρωση για τους ομίλους της διοργάνωσης.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, αφού είχε καταταγεί πέμπτο στο Ευρωπαϊκό του 2024, μαζί με το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Επικεφαλής των τεσσάρων ομίλων θα είναι η Ισπανία, η Κροατία, η Ιταλία και η Ουγγαρία, ενώ στα άλλα δύο γκρουπ τοποθετήθηκαν οι ομάδες που πήραν το εισιτήριο μέσω προκριματικών: Γαλλία, Γεωργία, Ολλανδία και Σλοβακία στο 3ο, Τουρκία, Σλοβενία, Μάλτα και Ισραήλ στο 4ο.
Από την κλήρωση θα προκύψουν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής που εισάγει η European Aquatics, οι τρεις πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται στη Β΄ φάση, όπου δημιουργούνται δύο όμιλοι των έξι (ενοποιούνται ανά δύο οι όμιλοι της Α΄ φάσης), με τις ομάδες να μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα.
Ο βασικός νεωτερισμός της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι η κατάργηση των προημιτελικών, αφού από τους ομίλους της Β΄ φάσης θα προκύψει κατευθείαν η τετράδα των ημιτελικών.