Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός τους νίκησε αλλά δεν τους τελείωσε και πηγαίνει για την πρόκριση στην Πόλη

Published

on

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Φενέρμπαχτσε με 3-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Conference League και απόκτησε ένα μικρό πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη, την ερχόμενη Πέμπτη (18/4, 22:00).

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν απόψε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για να θέσουν βάσεις της πρόκρισης από το πρώτο κιόλας παιχνίδι καθώς προηγήθηκαν με 3-0 έχοντας καθηλώσει την αντίπαλό τους, αλλά ένα ανεξήγητο πέναλτι του Ρέτσου ξανάβαλε την τουρκική ομάδα στο παιχνίδι και δυσκόλεψε τη ρεβάνς.

Η επιλογή του Μεντιλίμπαρ να ξεκινήσει σε σχηματισμό 4-4-1-1 σήμανε την «θυσία» του Αντρέ Όρτα από την ενδεκάδα, αφού τους κεντρικούς μέσους Έσε, Τσικίνιο πλαισίωσαν οι Φορτούνης και Μασούρας που τοποθετήθηκαν στα άκρα, με τον Γιόβετιτς να κινείται πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Ο Ολυμπιακός μπήκε επιφυλακτικά στο παιχνίδι και η Φενέρ έκανε αισθητή την παρουσία της στο 4ο λεπτό, σε φάση που ξεκίνησε από φάουλ στον Μασούρα το οποίο δεν καταλογίστηκε. Ο Τάντιτς βρήκε τον Τζέκο εκτός περιοχής, εκείνος σούταρε εν κινήσει αλλά ο Κάρμο «μπλόκαρε» την προσπάθεια παραχωρώντας κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ένα συρτό σουτ του Βόσνιου μπλόκαρε σταθερά ο Τζολάκης και με την πάροδο του χρόνου η πίεση της τουρκικής ομάδας άρχισε να φθίνει, καθώς οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να πιέζουν ψηλά. Μια πίεση που έφερε άμεσο αποτέλεσμα στο 8ο λεπτό, όταν ο Μασούρας πρέσαρε τον Σογιουντσού και τον ανάγκασε σε τυφλή απομάκρυνση από την οποία επωφελήθηκε ο Φορτούνης και με συρτό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0.

Με τον Ολυμπιακό να ελέγχει τον ρυθμό στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με την κεφαλιά-δυναμίτη του Κάρμο στο 27΄, που απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Κροάτης τερματοφύλακας.

Στο 32΄ το «Γ. Καραϊσκάκης» σηκώθηκε ξανά όρθιο για να πανηγυρίσει το 2-0, προϊόν εξαιρετικής συνεργασίας των γηπεδούχων: ο Ελ Κααμπί βρήκε με το κεφάλι τον Γιόβετιτς, εκείνος άνοιξε στον Φορτούνη, αυτός συνέκλινε και με έξοχη κάθετη ξαναβρήκε τον Γιόβετιτς, που εκτέλεσε για το 2-0.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που κυριαρχούσε, η Φενέρμπαχτσε ξαναφάνηκε στο παιχνίδι στο 45΄+4, όταν Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι σουτ του Κρούνιτς. Με ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Μασούρας στο 46΄ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Λιβάκοβιτς που απέκρουσε. Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε τη μεγάλη στιγμή για το 3-0, αλλά ο τερματοφύλακας των Τούρκων απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του Ελ Κααμπί.

Ο Λιβάκοβιτς δεν ήταν όμως… χταπόδι να είναι παντού και στο 57΄ δεν κατάφερε να κάνει απολύτως τίποτα στην έξοχη εκτέλεση με διαγώνιο σουτ του Τσικίνιο που έγραψε το 3-0, ύστερα από νέο θαυμάσιο πρέσινγκ του Έσε αυτή τη φορά.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού, που είχε δημιουργήσει φανταστική ατμόσφαιρα πριν την έναρξη ακόμα, είχε μπει για τα καλά στο παιχνίδι και έσπρωχνε τους «ερυθρόλευκους», που περιέργως αντί να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο φάνηκε σαν να προσπαθούν να διαχειριστούν το σκορ, έδωσαν μέτρα στη Φενέρ και χρειάστηκε η επέμβαση του Τζολάκη στο 61΄ και στο 63΄, στο σουτ του Οσάγι και την κεφαλιά του Σιμάνσκι αντίστοιχα.

Κι ενώ ο Μεντιλίμπαρ φώναζε από τον πάγκο στους παίκτες του να μην γυρίζουν πίσω, ο Ρέτσος έκανε ένα αδιανόητο πέναλτι στον Οσάγι-Σάμουελ που σχεδόν είχε βγει από το γήπεδο έχοντας κάνει ένα ακίνδυνο γύρισμα της μπάλας. Πραγματικά αξιοσημείωτο αυτό που συμβαίνει με τον Έλληνα αμυντικό και την ευκολία με την οποία υποπίπτει σε πέναλτι.

Ο Τάντιτς νίκησε από τα 11 βήματα τον Τζολάκη μειώνοντας σε 3-1 στο 68΄, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό ο Ρέτσος είδε κίτρινη και χάνει τη ρεβάνς. Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται, ο Καχβετσί μείωσε κι άλλο σκοράροντας εξ επαφής το 3-2 στο 74΄ και ξαναβάζοντας τους Τούρκους στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρέτσος, Μασούρας – Καχβετσί, Φρεντ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (84΄ Ιμπόρα), Μασούρας (87΄ Κίνι), Γιόβετιτς (82΄ Όρτα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (87΄ Ελ Αραμπί)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ισμαήλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι-Σάμουελ, Σογιουντσού, Μπεκάο (84΄ Μπονούτσι), Ουστερβέλντε (45΄ Καντίογλου), Ζάιτς (62΄ Φρεντ), Κρούνιτς (62΄ Γιουκσέκ), Σιμάνσκι, Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο

 

Πηγή

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική ήττα των Παλαίμαχων Πάτρας στα Λεχαινά, δυο ακόμη ημίχρονα με… μπυροκατάσταση και μεζέδες!

Published

on

Ένα ακόμη φιλικό έδωσαν οι Παλαίμαχοι ποδοσφαίρου Πάτρας με τους αντίστοιχους των Λεχαινών γνωρίζοντας την ήττα με το… αγγλικό 5-4!

Για την ομάδα της Πάτρας σκόραραν Δελδήμος 2, Τσίμπιτσης Σκόνδρας από ένα και για την ομάδα των Λεχαινών Νόρις(2), Τζιλιλής, Καλαμαράς, Κραγκαρης Θ.

Με τους Παλαίμαχους της Πάτρας έπαιξαν οι Διαμαντόπουλος, Φωτιάδης, Μπέρτσος, Διονυσόπουλος, Λαλιώτης, Δελδήμος, Τσίμπιτσης, Σαββόπουλος, Κατσαιτης, Μπέρτσος, Σκόνδρας, Βερβέρογλου, Τσιβγινιδης, Χούσα, Κεπενός, Ροδόπουλος, Καντζαρης.

Οι γηπεδούχοι των Λεχαινών με τους Μουρτζίνη, Φωτόπουλο, Τζιλιλή, Φίτσαλο, Παλαιολόγο, Καλαμαρά, Κουρή, Μαρκαντωνάτο, Κράγκαρη θανάση, Λούρμπα, Γουρδούπη, Κράγκαρη Χρήστο, Μηχανο, Μπέλια, Μακρή, Νόρις.

Υπήρξε λίγο μετά το τέλος του αγώνα το καθιερωμένο τρίτο ημίχρονο με… μπυροκατάσταση και πίτσες, ενώ για την αποστολή των πατρινών υπήρξε και συνέχεια με την επιστροφή στην βάση της στο Γλαύκο, όπου είδε τον τελικό Γερμανίας – Τουρκίας στο Ευρωμπάσκετ στην κοσμική Ταβέρνα «Καλαντζής».

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ευχαριστήριο του Παναιγιάλειου για άμεσες παρεμβάσεις στο γήπεδο προς τον αντιδήμαρχο Χριστόπουλο

Published

on

Η Διοίκηση του Παναιγιάλειου Γ.Σ. ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο κ. Χριστόπουλο για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την άμεση ενασχόλησή του με το ζήτημα του γηπέδου.
Στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται: “Με προσωπικές του ενέργειες έγιναν εργασίες στα αποδυτήρια και αποκαταστάθηκαν ζημιές σε όλους τους χώρους, ενώ παράλληλα δόθηκαν λύσεις και σε θέματα που αφορούσαν το γήπεδο συνολικά.
Χάρη στη συνεργασία αυτή, η ομάδα μας θα έχει τη δυνατότητα να δώσει τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος με τον Πύργο στην φυσική της έδρα, αλλά και να πραγματοποιήσει δύο ακόμα προπονήσεις στο γήπεδο του Αιγίου, ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την απαραίτητη οργάνωση όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Εκτός Από την πρώτη προπόνηση που πραγματοποιήθηκε μαζί με τον Αγιασμό στο δημοτικό στάδιο Αγίου ο Παναιγιάλειος δεν έχει «ξαναπατήσει» χορτάρι στην φυσική του έδρα.
Η άμεση συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Σύλλογό μας είναι πολύτιμη και απολύτως αναγκαία για τα καθημερινά προβλήματα αλλά και μακροπρόθεσμα για τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα της πόλης μας. Η πρόοδος και η εξέλιξη του Παναιγιαλείου έχει στόχο το καλύτερο αύριο του Συλλόγου αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα.
Η ομάδα μας ταξιδεύει σε πολλά μέρη της Ελλάδος και το γήπεδό μας το επισκέπτονται από όλη την χώρα, οπότε όσο πιο φροντισμένο είναι το «σπίτι» μας τόσο καλύτερη και η διαφήμιση για τον τόπο μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Χριστόπουλο κι ευχόμαστε να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία για τον Σύλλογό μας”.
Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

«Λουκέτο» στην Αγυιά, σε δυο γήπεδα θα προπονείται η Παναχαϊκή σε εβδομαδιαία βάση

Published

on

Έκλεισε η Αγυιά αμέσως μετά το Κυριακάτικο φιλικό των κοκκινόμαυρων με την ΑΕ Μεσολογγίου για να γίνει η απόλυτα αναγκαία επανασπορά και να βελτιωθεί η εικόνα του αγωνιστικού χώρου.

Το πότε θα ανοίξει πάλι θα κριθεί από την εξέλιξη των εργασιών, αν και σε γενικό πλαίσιο απαιτείται κάτι παραπάνω από ένα μήνα για να πάνε όλα καλά.

Πλέον, η Παναχαϊκή μετακομίζει και θα προπονείται Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο στο γήπεδο των Προσφυγικών, Τετάρτη και Πέμπτη στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Κάτι που θα επιτρέψει στον Λεωνίδα Κυβελίδη να βγαίνει ομαλά η δουλειά κάθε εβδομάδα ενόψει των μαχών στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής που έρχονται, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στον Ερμή Μελιγούς.

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading
Advertisement
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20254 hours ago

Β. Λιόλιος: “Δάκρυα χαράς, παρακαταθήκη για ένα μέλλον που θα είναι λαμπρό στο άθλημα”

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Πάλη: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης με σπουδαίες εμφανίσεις στα 79 κιλά

ΧΑΝΤΜΠΟΛ5 hours ago

Στον Ολυμπιακό ο πρώτος τίτλος, κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο χάντ-μπολ με “κέρβερο” γκολκίπερ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Φιλική ήττα των Παλαίμαχων Πάτρας στα Λεχαινά, δυο ακόμη ημίχρονα με… μπυροκατάσταση και μεζέδες!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ5 hours ago

Δεύτερο ραντεβού Απόλλωνα στο κύπελλο Ελλάδας με Ν. Κηφισιά, ημέρα και ώρα έναρξης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

Ευχαριστήριο του Παναιγιάλειου για άμεσες παρεμβάσεις στο γήπεδο προς τον αντιδήμαρχο Χριστόπουλο

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

«Λουκέτο» στην Αγυιά, σε δυο γήπεδα θα προπονείται η Παναχαϊκή σε εβδομαδιαία βάση

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Η τεράστια πρόταση για Παυλίδη και η αντίδραση του Έλληνα επιθετικού

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ7 hours ago

Πρεμιέρα μετ’ εμποδίων για την Παναχαϊκή

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ8 hours ago

Απόλλων: Έβγαλε ποιότητα, θέλει πολλή δουλειά

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20254 hours ago

Β. Λιόλιος: “Δάκρυα χαράς, παρακαταθήκη για ένα μέλλον που θα είναι λαμπρό στο άθλημα”

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Πάλη: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης με σπουδαίες εμφανίσεις στα 79 κιλά

ΧΑΝΤΜΠΟΛ5 hours ago

Στον Ολυμπιακό ο πρώτος τίτλος, κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο χάντ-μπολ με “κέρβερο” γκολκίπερ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Φιλική ήττα των Παλαίμαχων Πάτρας στα Λεχαινά, δυο ακόμη ημίχρονα με… μπυροκατάσταση και μεζέδες!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ5 hours ago

Δεύτερο ραντεβού Απόλλωνα στο κύπελλο Ελλάδας με Ν. Κηφισιά, ημέρα και ώρα έναρξης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

Ευχαριστήριο του Παναιγιάλειου για άμεσες παρεμβάσεις στο γήπεδο προς τον αντιδήμαρχο Χριστόπουλο

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

«Λουκέτο» στην Αγυιά, σε δυο γήπεδα θα προπονείται η Παναχαϊκή σε εβδομαδιαία βάση

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Η τεράστια πρόταση για Παυλίδη και η αντίδραση του Έλληνα επιθετικού

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ7 hours ago

Πρεμιέρα μετ’ εμποδίων για την Παναχαϊκή

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ8 hours ago

Απόλλων: Έβγαλε ποιότητα, θέλει πολλή δουλειά

Facebook