Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Ο Τάκης Αντωνόπουλος στη «Match» μετά την επανεκλογή του: «Στόχος η πλήρης εξόφληση του χρέους»

Published

on

Τα σκήπτρα του στην προεδρία της ΕΟΠΕ διατήρησε ο Γιώργος Καραμπέτσος, με την παράταξη του «Το Βόλεϊ μπροστά» να συγκεντρώνει 191 ψήφους και η ηττημένη του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη 80 στις εκλογές του περασμένου Σαββάτου (27/3).

Με την παράταξη του κ. Καραμπέτσου επανεξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία ο πατρινός Παναγιώτης Αντωνόπουλος ο οποίος κατετάγη τέταρτος με 137 ψήφους, ανεβάζοντας τον αριθμό των πατρινών επιτυχιών στα εκλογικά δρώμενα των Ομοσπονδιών.

Η «Match» συνομίλησε με τον άλλοτε Ομοσπονδιακό Περιφερειακό προπονητή, ο οποίος μας ανέλυσε μερικά από τα σχέδια του σχηματισμού του για την επόμενη τετραετία.

Όσα είπε στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

-Βλέπουμε ότι πατρινοί παράγοντες έχουν σχεδόν… κατακλύσει τις ομοσπονδίες σε αυτές τις εκλογές. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την πόλη μας;

«Οι Πατρινοί παράγοντες ανέκαθεν κοσμούσαν με την παρουσία τους και με τις παρεμβάσεις τους τις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών.

Σε αυτές τις εκλογές είναι γεγονός ότι οι φυσικές παρουσίες έχουν πολλαπλασιαστεί. Στις επόμενες διοικήσεις πολλές θα είναι οι συμμετοχές πατρινών παραγόντων είτε ως πρόεδροι, είτε ως μέλη των διοικήσεων.

Οι πατρινές φωνές στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κεφάλαιο για την πόλη μας αν ο Δήμος και η Περιφέρεια μπορέσει να συνεργαστεί και τους αξιοποιήσει, καθιστώντας την Πάτρα πόλη αναφοράς για μεγάλα αθλητικά γεγονότα».

-Λένε πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Τι βήματα θεωρείτε πως πρέπει να γίνουν για μια ακόμη καλύτερη Ομοσπονδία;

«Είναι αληθές ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και για να έχεις μια πετυχημένη θητεία θα πρέπει αυτό να το υιοθετήσεις.

Είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι το 2016 όταν περάσαμε το κατώφλι της Ε.Ο.ΠΕ. βρήκαμε μία διαλυμένη Ομοσπονδία έχοντας χρέη 8.500.000 ευρώ σε 505 προμηθευτές και φυσικά πρόσωπα. Κατορθώσαμε να μειώ σ ο υ μ ε το χρέος αφού έγινε παραγ ρ α φ ή 3.500.000€, κερδίσαμε στο Εφετείο το δικαστικό αγώνα με το Ο.Α.Κ.Α για χρέος 500.000 ευρώ.

Κάναμε διαπραγματεύσεις και διακανονισμούς με περισσότερους από 300 πιστωτές και μέχρι σήμερα εξοφλήσαμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Στη δεύτερη τετραετία θα ολοκληρωθεί ο μεγάλος μας στόχος που δεν είναι άλλος από την εξόφληση όλων των υπολοίπων χρεών που υπολογίζονται περίπου στα 2.000.000€.

Με το κλείσιμο όλων των «πληγών» η Ε.Ο.ΠΕ. θα αποκτήσει και πάλι την αξιοπιστία της στην αγορά, θα απελευθερωθεί διοικητικά και θα αποκτήσει το δικαίωμα να επενδύσει ακόμα περισσότερο στην Ανάπτυξη.

-Στα αγωνιστικά τι να περιμένουμε;

Προτεραιότητα θα δοθεί στις προκρίσεις των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 2021, 2023 και 2025 και επιστροφή στο European League.

Θα γίνει προσπάθεια με τα σωματεία γυναικών για τη δημιουργία Volley League Γυναικών στα βήματα της Volley League Ανδρών, εφόσον το θελήσουν οι παράγοντες των σωματείων.

Θα γίνει προσπάθεια καθιέρωσης του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνος κι επαναφορά του Super Cup και του All Star. Σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα στοχεύσουμε στο να βρεθούν νέοι χώροι για βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ για προπονήσεις των κλιμακίων. Θα οργανώσουμε προγράμματα προβολής του βόλεϊ στις προσχολικές και σχολικές ηλικίες.

Θα δημιουργήσουμε υψηλά στάνταρς και επιλεκτικό καλεντάρι μπιτς βόλει με τουρνουά στα πλέον εμβληματικά σημεία της Ελλάδας όπως το Σύνταγμα, την Πλατεία Αριστοτέλους και γιατί όχι και την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Θα δείτε και την επαναφορά διοργανώσεων snow βόλεϊ, όπως επίσης και τον εκσυγχρονισμό και επένδυση σε νέες τεχνολογίες και εφαρμογές για την διάδοση του βόλεϊ. Θα στοχεύσουμε στο να διατηρήσουμε τον μεγάλο μας χορηγό για τις Εθνικές ομάδες και στην εύρεση νέων χορηγών.

Επίσης θα κοιτάξουμε για την καλύτερη δυνατή λύση όσον αφορά στην τηλεοπτική στέγη για τις Εθνικές ομάδες και τα πρωταθλήματα».

-Για τα προβλήματα στο βόλεϊ της Πάτρας υπάρχει πλάνο;

«Το ανδρικό βόλεϊ στην Πάτρα τείνει να εξαφανιστεί. Είναι αδιανόητο ιστορικοί σύλλογοι με παράδοση στο άθλημα να μη διατηρούν το ανδρικό τους τμήμα. Τα αίτια είναι η έλλειψη υποδομών για προπονήσεις, η έλλειψη παραγόντων που θα στηρίξουν διοικητικά και οικονομικά το τμήμα, καθώς επίσης και ο μικρός αριθμός νέων προπονητών χωρίς βέβαια να παραβλέψουμε τον οικονομικό παράγοντα.

Αποτελεί μεγάλη ελπίδα το γεγονός ότι το πρόβλημα αυτό το κληρονόμησαν και δεν το δημιούργησαν, η διοίκηση της ΕΟΠΕ, η διοίκηση της ΕΣΠΕΠ αλλά και οι πιο πολλές τωρινές διοικήσεις των σωματείων.

Ελπίζω και εύχομαι οι νέες διοικήσεις αυτών των φορέων με την βοήθεια της πολιτείας με την οικονομική ανάσα που προτίθεται να δώσει στα σωματεία, την συνεργασία και σύνδεση του σχολικού αθλητισμού με τον σωματειακό αθλητισμό, να αντιστρέψουν την καθοδική, καταστροφική πορεία του αντρικού βόλεϊ».

ΒΟΛΕΙ

Χριστόπουλος στη «Match»: «Ο κόπος μας ανταμείβεται»

Published

on

Εξαιρετικά ικανοποιημένος για το project που «τρέχει» στον Ερμή Πατρών είναι ο επικεφαλής στο αγωνιστικό τμήμα (τεχνικός διευθυντής και προπονητής), Γιώργος Χριστόπουλος.

Ο πολύπειρος κόουτς βλέπει τις εγγραφές να αυξάνονται συνεχώς, αλλά και τη δουλειά εκείνου και των συνεργατών του να αποδίδει τα μέγιστα στους αγωνιστικούς χώρους.

«Πως να μην είμαστε ευχαριστημένοι; Μια ομάδα τριών χρόνων φτάνει σε Final-4, γυρίζει σετ από 2-0 σε 3-2, οι εγγραφές μας αυξάνονται.

Ο κόπος και οι προσπάθειες μας ανταμείβονται και όλα τα παιδιά μας δείχνουν πως το αγωνιστικό επίπεδο τους έχει ανέβει», τόνισε αρχικά ο κ.Χριστόπουλος και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του Ερμή, το μέλλον του αθλήματος. Συνεχίζουμε βήμα-βήμα κάθε σεζόν, και δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Έχουμε οικογενειακό κλίμα, εξαιρετικές εγκαταστάσεις στη Loux Beach Arena και θέλουμε να βλέπουμε τον Ερμή μονάχα να προοδεύει».

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Στην προετοιμασία της προεθνικής ομάδας βόλεϊ Παμπαίδων ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Νικολακόπουλος

Published

on

Στην προετοιμασία της προεθνικής ομάδας βόλεϊ Παμπαίδων που φιλοξενείται στη πόλη της Αμαλιάδας βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος με σκοπό να παρακολουθήσει από κοντά την πρόοδο των αθλητών και της ομάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με το τεχνικό επιτελείο και τους αθλητές στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία και ευόδωση των στόχων τους. Συναντήθηκε επίσης με τον Έφορο Εθνικών Ομάδων Βόλεϊ Τάκη Καβαλλιεράκη, καθώς και την Γ.Γ του «ΑΣΑ Κόροιβος» και Έφορο του τμήματος πετοσφαίρισης Ειρήνη Μακαρώνη, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, αναφορικά με το πώς θα μπορούσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αποτελέσει σημείο αναφοράς της ελληνικής πετοσφαίρισης. Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που ανέπτυξαν αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα.

Από την πλευρά του το σωματείο ΑΣΑ Κόροιβος και το τμήμα πετοσφαίρισης ευχαρίστησαν μέσω ανακοίνωσης τον κ. Νικολακόπουλο για την πολύτιμη συνεισφορά και βοήθεια του, στη φιλοξενία της προεθνικής ομάδας.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδεχόμαστε στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες τα αναπτυξιακά τμήματα της Εθνικής ομάδας βόλεϊ. Εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα στεκόμαστε πάντοτε αρωγοί σε τέτοιου είδους προσπάθειες δείχνοντας το φιλόξενο πρόσωπο μας» δήλωσε κατά την επίσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τους φορείς της Εθνικής ομάδας βόλεϊ και κουβεντιάσαμε τις δυνατότητες μιας περαιτέρω συνεργασίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί ιδανικό χώρο φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε ως περιφερειακή αρχή επιζητώντας την οποιαδήποτε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς».

Continue Reading

VOLLEY LEAGUE

Volley League: Το νέο σύστημα διεξαγωγής για το πρωτάθλημα

Published

on

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΕΣΑΠ αποφασίζει με ψήφους 5-3 να μην διεξαχθούν playoffs στην Volley League. Θα γίνει τελικός Super Cup ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Φοίνικα.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΣΑΠ έχουν ως εξής:

«Στο ξενοδοχείο Coral πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/7) η Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Σ.Α.Π. Το παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι και των οκτώ Τ.Α.Α.

 1. Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. έγινε τηλεδικτυακή παρέμβαση – χαιρετισμός από τον Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για το υγειονομικό καθεστώς που θα ισχύσει στο εξής για αθλητές, προπονητές, μάνατζερ, θεατές και απάντησε σε απορίες που έθεσαν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.
 • Επίσης δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης εμβολίου στους επαγγελματίες αθλητές, προπονητές και συνεργάτες των Τ.Α.Α.
 • Δόθηκε σαφέστατο μήνυμα για ισχυρή σύσταση στον εμβολιασμό όλων των συμμετεχόντων στις διοργανώσεις της ΕΣΑΠ.
 1. Έγινε ενημερωση από το νομικό σύμβουλο της Ε.Σ.Α.Π. για την αδειοδότηση μέσω Ε.Ε.Α. και για θέματα που έχουν προκύψει σε σχέση με τα έσοδα που προέρχονται από τη φορολογία των τυχερών παιγνίων.
 2. Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο οικονομικός και ο διοικητικός απολογισμός.
 3. Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις 2020-21.
 4. Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός 2021-22.
 5. Έγινε συζήτηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 μέσω της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και για τις νέες προδιαγραφές που θα τεθούν για την κάλυψη των αγώνων live streaming.
 6. Αποφασίστηκε να εξετασθούν τα παρακάτω δεδομένα που αφορούν την αναβάθμιση της εικόνα του πρωταθλήματος Volley League 2021-22 και συγκεκριμενα :
 • Aναβάθμιση της ιστοσελίδας της Ε.Σ.Α.Π.
 • Παραγωγή εβδομαδιαίας εκπομπής μέσω της E.Σ.Α.Π. T.V. με ειδησεογραφικό υλικό από την τρέχουσα επικαιρότητα.
 • Συζητήθηκε η αναβάθμιση των τεχνικών υποδομών του internet στα γήπεδα προκειμένου να τοποθετηθούν οπτικές ίνες προκειμένου να ενισχυθούν οι λειτουργικές ταχύτητες όλων των εμπλεκομένων στη διεξαγωγή των αγώνων.
 1. Αποφασίστηκε η τεχνική αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος Video Check Referee (V.A.R.) και η διερεύνηση για την αγορά δεύτερης συσκευής με σκοπό η συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων να έχουν την υποστήριξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
 2. Αποφασίστηκε η προσπάθεια προμήθειας taraflex από όλες τις ομάδες κατά τις τελικές φάσεις των διοργανώσεων 2021-22. Στο σημείο αυτό τα Τ.Α.Α. και η Ε.Σ.Α.Π. ευχαριστεί την διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Καραμπέτσο για την βοήθεια στην προμήθεια ενός taraflex.
 3. Αποφασίστηκε η αναβίωση του θεσμού του Super Cup. Για τη σεζόν 2021-22 ο αγώνας Super Cup θα γίνει μεταξύ του πρωταθλητή Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και του κατόχου του Λίγκ Καπ Νίκος Σαμαράς Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ. Ο αγώνας του Super Cup θα γίνει στη Ρόδο. Η ημερομηνία θα οριστεί σε προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο.
 4. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το σύστημα διεξαγωγής πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Στην κανονική περίοδο όλοι θα παίξουν όλοι με όλους. Θα γίνουν συνολικά 14 αγωνιστικές.

Οι 6 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα παίξουν νέο πρωτάθλημα δύο γύρων όλοι προς όλους. Θα γίνουν συνολικά 10 αγωνιστικές. Από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους διαιρεμένη διά δύο. (π.χ. Εάν μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας της κανονικής περιόδου υπάρχει διαφορά 6 βαθμών στη Β φάση θα μπουν με 3 βαθμούς διαφορά. Εάν η διαφορά αφορά σε μονό αριθμό, δηλαδή, 9 βαθμούς τότε μετά τη διαίρεση θα προκύψει πηλίκό 4,5 που θα γίνει 5 καθώς πριμοδοτείται ο πρωτοπόρος). κ.ο.κ.

Η 7η και η 8η ομάδα θα παίξουν μεταξύ τους για την παραμονή στις 4 νίκες. Η ομάδα που θα συμπληρώσει 4 νίκες θα πάρει την 7η θέση και η 8η ομάδα θα παίξει μπαράζ με την 3η ομάδα της Pre League 2021-22.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2021-22 οι δύο πρώτες ομάδες της Pre League θα ανέβουν στην Volley League και το πρωτάθλημα 2022-23 θα γίνει με 10 ομάδες.

 1. Το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς δεν θα γίνει πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά υπό τη μορφή αγωνιστικών εντός της αγωνιστικής περιόδου και με το σύστημα του κυπέλλου. Θα γίνει κλήρωση 4 ζευγαριών που θα δώσουν διπλούς αγώνες με χρυσό σετ. Με διπλούς αγώνες θα γίνουν και οι ημιτελικοί. Σε εκκρεμότητα έμεινε η απόφαση εάν και οι τελικοί θα είναι διπλοί. Σε κάθε περίπτωση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα γίνει η οριστικοποίηση του προγράμματος της νέας διοργάνωσης».
Continue Reading
Advertisement

Facebook