Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Ο Τάκης Αντωνόπουλος στη «Match» μετά την επανεκλογή του: «Στόχος η πλήρης εξόφληση του χρέους»

Published

on

Τα σκήπτρα του στην προεδρία της ΕΟΠΕ διατήρησε ο Γιώργος Καραμπέτσος, με την παράταξη του «Το Βόλεϊ μπροστά» να συγκεντρώνει 191 ψήφους και η ηττημένη του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη 80 στις εκλογές του περασμένου Σαββάτου (27/3).

Με την παράταξη του κ. Καραμπέτσου επανεξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία ο πατρινός Παναγιώτης Αντωνόπουλος ο οποίος κατετάγη τέταρτος με 137 ψήφους, ανεβάζοντας τον αριθμό των πατρινών επιτυχιών στα εκλογικά δρώμενα των Ομοσπονδιών.

Η «Match» συνομίλησε με τον άλλοτε Ομοσπονδιακό Περιφερειακό προπονητή, ο οποίος μας ανέλυσε μερικά από τα σχέδια του σχηματισμού του για την επόμενη τετραετία.

Όσα είπε στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

-Βλέπουμε ότι πατρινοί παράγοντες έχουν σχεδόν… κατακλύσει τις ομοσπονδίες σε αυτές τις εκλογές. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την πόλη μας;

«Οι Πατρινοί παράγοντες ανέκαθεν κοσμούσαν με την παρουσία τους και με τις παρεμβάσεις τους τις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών.

Σε αυτές τις εκλογές είναι γεγονός ότι οι φυσικές παρουσίες έχουν πολλαπλασιαστεί. Στις επόμενες διοικήσεις πολλές θα είναι οι συμμετοχές πατρινών παραγόντων είτε ως πρόεδροι, είτε ως μέλη των διοικήσεων.

Οι πατρινές φωνές στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κεφάλαιο για την πόλη μας αν ο Δήμος και η Περιφέρεια μπορέσει να συνεργαστεί και τους αξιοποιήσει, καθιστώντας την Πάτρα πόλη αναφοράς για μεγάλα αθλητικά γεγονότα».

-Λένε πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Τι βήματα θεωρείτε πως πρέπει να γίνουν για μια ακόμη καλύτερη Ομοσπονδία;

«Είναι αληθές ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και για να έχεις μια πετυχημένη θητεία θα πρέπει αυτό να το υιοθετήσεις.

Είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι το 2016 όταν περάσαμε το κατώφλι της Ε.Ο.ΠΕ. βρήκαμε μία διαλυμένη Ομοσπονδία έχοντας χρέη 8.500.000 ευρώ σε 505 προμηθευτές και φυσικά πρόσωπα. Κατορθώσαμε να μειώ σ ο υ μ ε το χρέος αφού έγινε παραγ ρ α φ ή 3.500.000€, κερδίσαμε στο Εφετείο το δικαστικό αγώνα με το Ο.Α.Κ.Α για χρέος 500.000 ευρώ.

Κάναμε διαπραγματεύσεις και διακανονισμούς με περισσότερους από 300 πιστωτές και μέχρι σήμερα εξοφλήσαμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Στη δεύτερη τετραετία θα ολοκληρωθεί ο μεγάλος μας στόχος που δεν είναι άλλος από την εξόφληση όλων των υπολοίπων χρεών που υπολογίζονται περίπου στα 2.000.000€.

Με το κλείσιμο όλων των «πληγών» η Ε.Ο.ΠΕ. θα αποκτήσει και πάλι την αξιοπιστία της στην αγορά, θα απελευθερωθεί διοικητικά και θα αποκτήσει το δικαίωμα να επενδύσει ακόμα περισσότερο στην Ανάπτυξη.

-Στα αγωνιστικά τι να περιμένουμε;

Προτεραιότητα θα δοθεί στις προκρίσεις των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 2021, 2023 και 2025 και επιστροφή στο European League.

Θα γίνει προσπάθεια με τα σωματεία γυναικών για τη δημιουργία Volley League Γυναικών στα βήματα της Volley League Ανδρών, εφόσον το θελήσουν οι παράγοντες των σωματείων.

Θα γίνει προσπάθεια καθιέρωσης του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνος κι επαναφορά του Super Cup και του All Star. Σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα στοχεύσουμε στο να βρεθούν νέοι χώροι για βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ για προπονήσεις των κλιμακίων. Θα οργανώσουμε προγράμματα προβολής του βόλεϊ στις προσχολικές και σχολικές ηλικίες.

Θα δημιουργήσουμε υψηλά στάνταρς και επιλεκτικό καλεντάρι μπιτς βόλει με τουρνουά στα πλέον εμβληματικά σημεία της Ελλάδας όπως το Σύνταγμα, την Πλατεία Αριστοτέλους και γιατί όχι και την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Θα δείτε και την επαναφορά διοργανώσεων snow βόλεϊ, όπως επίσης και τον εκσυγχρονισμό και επένδυση σε νέες τεχνολογίες και εφαρμογές για την διάδοση του βόλεϊ. Θα στοχεύσουμε στο να διατηρήσουμε τον μεγάλο μας χορηγό για τις Εθνικές ομάδες και στην εύρεση νέων χορηγών.

Επίσης θα κοιτάξουμε για την καλύτερη δυνατή λύση όσον αφορά στην τηλεοπτική στέγη για τις Εθνικές ομάδες και τα πρωταθλήματα».

-Για τα προβλήματα στο βόλεϊ της Πάτρας υπάρχει πλάνο;

«Το ανδρικό βόλεϊ στην Πάτρα τείνει να εξαφανιστεί. Είναι αδιανόητο ιστορικοί σύλλογοι με παράδοση στο άθλημα να μη διατηρούν το ανδρικό τους τμήμα. Τα αίτια είναι η έλλειψη υποδομών για προπονήσεις, η έλλειψη παραγόντων που θα στηρίξουν διοικητικά και οικονομικά το τμήμα, καθώς επίσης και ο μικρός αριθμός νέων προπονητών χωρίς βέβαια να παραβλέψουμε τον οικονομικό παράγοντα.

Αποτελεί μεγάλη ελπίδα το γεγονός ότι το πρόβλημα αυτό το κληρονόμησαν και δεν το δημιούργησαν, η διοίκηση της ΕΟΠΕ, η διοίκηση της ΕΣΠΕΠ αλλά και οι πιο πολλές τωρινές διοικήσεις των σωματείων.

Ελπίζω και εύχομαι οι νέες διοικήσεις αυτών των φορέων με την βοήθεια της πολιτείας με την οικονομική ανάσα που προτίθεται να δώσει στα σωματεία, την συνεργασία και σύνδεση του σχολικού αθλητισμού με τον σωματειακό αθλητισμό, να αντιστρέψουν την καθοδική, καταστροφική πορεία του αντρικού βόλεϊ».

ΒΟΛΕΙ

Βόλεϊ: Στο Final-4 της ΕΣΠΕΠ οι κορασίδες της Πανχααϊκής

Published

on

Επιστροφή με την πρόκριση για την ομάδα των κορασίδων της Παναχαϊκής στο Final-4 της ΕΣΠΕΠ με το εμφατικό 3-0 επί του Απόλλωνα Καλαμάτας στην έδρα του.

Επόμενη πρόκληση για τις κοκκινόμαυρες το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου στα Μέθανα που θα διεξαχθούν οι αγώνες για τον τίτλο του πρωταθλητή Πελοποννήσου στην κατηγορία U18.

“Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και τους προπονητές τους και καλή επιτυχία στα τελικά”.

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Βόλεϊ: Νικητής στο θρίλερ με τον Παναθηναϊκό και πρωταθλητής ξανά ο Ολυμπιακός!

Published

on

Το σήκωσε ξανά ο Ολυμπιακός! Οι Πειραιώτες σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι νίκησαν στου Ρέντη 3-2 τον Παναθηναϊκό που επέστρεψε από 2-0 και πανηγυρίζουν το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους!

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Εκκενώθηκε η εξέδρα των οργανωμένων του Ολυμπιακού μετά από ρίψη αντικειμένου στον πάγκο του Παναθηναϊκού

Published

on

Ολιγόλεπτη διακοπή εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ των τελικών της Volley League Ανδρών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο “Μελίνα Μερκούρη”, με τους διαιτητές να αποφασίζουν εκκένωση της εξέδρας των οργανωμένων οπαδών.

VOLLEY LEAGUE 2023-2024 / 4 / - ( / EUROKINISSI)
VOLLEY LEAGUE 2023-2024 / 4 / – ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μια απόφαση που λήφθηκε λόγω ρίψης αντικειμένου στον πάγκο των πράσινων. Η ένταση έλαβε τέλος μετά από διαβουλεύσεις της διαιτητικής ομάδας και την εκκένωση της κερκίδας των οργανωμένων, με το παιχνίδι να επαναξεκινά κανονικά.

Continue Reading
Advertisement

Facebook