Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Ο Τάκης Αντωνόπουλος στη «Match» μετά την επανεκλογή του: «Στόχος η πλήρης εξόφληση του χρέους»

Published

on

Τα σκήπτρα του στην προεδρία της ΕΟΠΕ διατήρησε ο Γιώργος Καραμπέτσος, με την παράταξη του «Το Βόλεϊ μπροστά» να συγκεντρώνει 191 ψήφους και η ηττημένη του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη 80 στις εκλογές του περασμένου Σαββάτου (27/3).

Με την παράταξη του κ. Καραμπέτσου επανεξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία ο πατρινός Παναγιώτης Αντωνόπουλος ο οποίος κατετάγη τέταρτος με 137 ψήφους, ανεβάζοντας τον αριθμό των πατρινών επιτυχιών στα εκλογικά δρώμενα των Ομοσπονδιών.

Η «Match» συνομίλησε με τον άλλοτε Ομοσπονδιακό Περιφερειακό προπονητή, ο οποίος μας ανέλυσε μερικά από τα σχέδια του σχηματισμού του για την επόμενη τετραετία.

Όσα είπε στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

-Βλέπουμε ότι πατρινοί παράγοντες έχουν σχεδόν… κατακλύσει τις ομοσπονδίες σε αυτές τις εκλογές. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την πόλη μας;

«Οι Πατρινοί παράγοντες ανέκαθεν κοσμούσαν με την παρουσία τους και με τις παρεμβάσεις τους τις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών.

Σε αυτές τις εκλογές είναι γεγονός ότι οι φυσικές παρουσίες έχουν πολλαπλασιαστεί. Στις επόμενες διοικήσεις πολλές θα είναι οι συμμετοχές πατρινών παραγόντων είτε ως πρόεδροι, είτε ως μέλη των διοικήσεων.

Οι πατρινές φωνές στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κεφάλαιο για την πόλη μας αν ο Δήμος και η Περιφέρεια μπορέσει να συνεργαστεί και τους αξιοποιήσει, καθιστώντας την Πάτρα πόλη αναφοράς για μεγάλα αθλητικά γεγονότα».

-Λένε πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Τι βήματα θεωρείτε πως πρέπει να γίνουν για μια ακόμη καλύτερη Ομοσπονδία;

«Είναι αληθές ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και για να έχεις μια πετυχημένη θητεία θα πρέπει αυτό να το υιοθετήσεις.

Είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι το 2016 όταν περάσαμε το κατώφλι της Ε.Ο.ΠΕ. βρήκαμε μία διαλυμένη Ομοσπονδία έχοντας χρέη 8.500.000 ευρώ σε 505 προμηθευτές και φυσικά πρόσωπα. Κατορθώσαμε να μειώ σ ο υ μ ε το χρέος αφού έγινε παραγ ρ α φ ή 3.500.000€, κερδίσαμε στο Εφετείο το δικαστικό αγώνα με το Ο.Α.Κ.Α για χρέος 500.000 ευρώ.

Κάναμε διαπραγματεύσεις και διακανονισμούς με περισσότερους από 300 πιστωτές και μέχρι σήμερα εξοφλήσαμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Στη δεύτερη τετραετία θα ολοκληρωθεί ο μεγάλος μας στόχος που δεν είναι άλλος από την εξόφληση όλων των υπολοίπων χρεών που υπολογίζονται περίπου στα 2.000.000€.

Με το κλείσιμο όλων των «πληγών» η Ε.Ο.ΠΕ. θα αποκτήσει και πάλι την αξιοπιστία της στην αγορά, θα απελευθερωθεί διοικητικά και θα αποκτήσει το δικαίωμα να επενδύσει ακόμα περισσότερο στην Ανάπτυξη.

-Στα αγωνιστικά τι να περιμένουμε;

Προτεραιότητα θα δοθεί στις προκρίσεις των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 2021, 2023 και 2025 και επιστροφή στο European League.

Θα γίνει προσπάθεια με τα σωματεία γυναικών για τη δημιουργία Volley League Γυναικών στα βήματα της Volley League Ανδρών, εφόσον το θελήσουν οι παράγοντες των σωματείων.

Θα γίνει προσπάθεια καθιέρωσης του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνος κι επαναφορά του Super Cup και του All Star. Σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα στοχεύσουμε στο να βρεθούν νέοι χώροι για βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ για προπονήσεις των κλιμακίων. Θα οργανώσουμε προγράμματα προβολής του βόλεϊ στις προσχολικές και σχολικές ηλικίες.

Θα δημιουργήσουμε υψηλά στάνταρς και επιλεκτικό καλεντάρι μπιτς βόλει με τουρνουά στα πλέον εμβληματικά σημεία της Ελλάδας όπως το Σύνταγμα, την Πλατεία Αριστοτέλους και γιατί όχι και την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Θα δείτε και την επαναφορά διοργανώσεων snow βόλεϊ, όπως επίσης και τον εκσυγχρονισμό και επένδυση σε νέες τεχνολογίες και εφαρμογές για την διάδοση του βόλεϊ. Θα στοχεύσουμε στο να διατηρήσουμε τον μεγάλο μας χορηγό για τις Εθνικές ομάδες και στην εύρεση νέων χορηγών.

Επίσης θα κοιτάξουμε για την καλύτερη δυνατή λύση όσον αφορά στην τηλεοπτική στέγη για τις Εθνικές ομάδες και τα πρωταθλήματα».

-Για τα προβλήματα στο βόλεϊ της Πάτρας υπάρχει πλάνο;

«Το ανδρικό βόλεϊ στην Πάτρα τείνει να εξαφανιστεί. Είναι αδιανόητο ιστορικοί σύλλογοι με παράδοση στο άθλημα να μη διατηρούν το ανδρικό τους τμήμα. Τα αίτια είναι η έλλειψη υποδομών για προπονήσεις, η έλλειψη παραγόντων που θα στηρίξουν διοικητικά και οικονομικά το τμήμα, καθώς επίσης και ο μικρός αριθμός νέων προπονητών χωρίς βέβαια να παραβλέψουμε τον οικονομικό παράγοντα.

Αποτελεί μεγάλη ελπίδα το γεγονός ότι το πρόβλημα αυτό το κληρονόμησαν και δεν το δημιούργησαν, η διοίκηση της ΕΟΠΕ, η διοίκηση της ΕΣΠΕΠ αλλά και οι πιο πολλές τωρινές διοικήσεις των σωματείων.

Ελπίζω και εύχομαι οι νέες διοικήσεις αυτών των φορέων με την βοήθεια της πολιτείας με την οικονομική ανάσα που προτίθεται να δώσει στα σωματεία, την συνεργασία και σύνδεση του σχολικού αθλητισμού με τον σωματειακό αθλητισμό, να αντιστρέψουν την καθοδική, καταστροφική πορεία του αντρικού βόλεϊ».

ΒΟΛΕΙ

Εμμανουέλα Χαιρετάκη στο Matchnews.gr: «Ο Ερμής συνεχώς βελτιώνεται, γι’ αυτό γύρισα στην Πάτρα»

Η Κρητικιά ακραία στο Matchnews.gr!

Published

on

Στο έμψυχο δυναμικό του Ερμή Πατρών ανήκει από τη φετινή σεζόν (2022-23) η Εμμανουέλα Χαιρετάκη, που αγωνίζεται ως ακραία.

Του Κυριάκου Δημητρόπουλου

H Χαιρετάκη ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα στον Σητειακό όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2014, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ηρακλή Κηφισιάς.

Ακόμη, έχει αγωνιστεί επίσης σε Νίκη Αμαρουσίου, Αμαζόνες, ΕΑΠ και τη σεζόν που μας πέρασε στο Πανναξιακό ΑΟΝ.

Η Κρητικιά ακραία μίλησε στο Matchnews.gr όπου και αναφέρθηκε στα δύο τουρνουά που αγωνίστηκε ως τώρα ο Ερμής, στο φετινό επίπεδο της Β’ Εθνικής Γυναικών της Ε.Σ.ΠΕ.Π., ενώ εξήγησε τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει φέτος στην Πατρινή ομάδα.

-Εμμανουέλα αγωνιστήκατε ως τώρα σε δύο συνεχόμενα τουρνουά με τον Ερμή. Πως πιστεύεις ότι έχει κυλήσει η προετοιμασία, τι σας δίδαξαν αυτές οι δύο εμπειρίες;

«Η ομάδα από τουρνουά σε τουρνουά φαίνεται βελτιωμένη!

Και αυτό είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς που γίνεται στην προπόνηση καθημερινά από τον κ.Χριστόπουλο και άπαντες στον σύλλογο. Δεδομένα από τέτοιου είδους διοργανώσεις, παίρνεις και τις ανάλογες εμπειρίες».

-Φέτος το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Γυναικών θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Πως το βλέπεις να εξελίσσεται και που εκτιμάς ότι θα κριθεί η άνοδος;

«Κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός και ο στόχος της ομάδας μας είναι σε κάθε παιχνίδι να είναι όλο και πιο ανταγωνιστική.

Το πρωτάθλημα φέτος θα έχει πολλές ομάδες και τα αποτελέσματα θα κριθούν στην λεπτομέρεια. Λεπτομέρεια για το γυναικείο βόλεϊ είναι η υπομονή, η δουλειά, αλλά και η ψυχολογία μέσα στο γήπεδο».

-Θέλω να μου μιλήσεις λίγο και για εσένα. Πόσο έτοιμη νιώθεις για τη φετινή χρονιά με τον σύλλογο; Είχες περάσει και έναν σοβαρό τραυματισμό…

«Προσωπικά γύρισα στην Πάτρα κυρίως για τον Ερμή και τον κ.Χριστόπουλο που εκτιμώ και εμπιστεύομαι. Όσο αναφορά το πως νιώθω, σίγουρα δεν είμαι ακόμα στο 100% αγωνιστικά, μετά το χειρουργείο μου στο χιαστό.

Ωστόσο, είμαι σίγουρη ότι βρίσκομαι στο κατάλληλο περιβάλλον, για να προσαρμοστώ στο αγωνιστικό κλίμα. Είμαστε μια νεανική ομάδα με κορίτσια που έχουν πολλή όρεξη και προοπτικές και είμαι αρκετά αισιόδοξη για την φετινή αγωνιστική σεζόν!».

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Γιώργος Σύρος στο Matchnews.gr: «Ακόμη καλύτερος φέτος στην Pre League ο Αιγιαλέων»

Ο έμπειρος λίμπερο μίλησε για τη φετινή προσπάθεια των Αιγιωτών και την παραμονή του στην ομάδα για μια ακόμη σεζόν.

Published

on

Φέτος παρέμεινε για τέταρτη σερί χρονιά στο ρόστερ του Α.Ο. Αιγιαλέων και αποτελεί αθλητή… κλειδί στις επίσημες υποχρεώσεις των Αιγιωτών τα τελευταία χρόνια!

Του Κυριάκου Δημητρόπουλου

Ο λόγος για τον Γιώργο Σύρο, που αγωνίζεται στη θέση του λίμπερο και έχει διαγράψει μια εξαιρετική πορεία στα ταραφλέξ, αγωνιζόμενος επίσης σε Παναθηναϊκός, ΕΑΠ, Απόλλωνα.

Ο έμπειρος παίκτης του Παναγιώτη Παπαδόπουλου μίλησε στο Matchnews.gr για τη φετινή προσπάθεια του Α.Ο. Αιγιαλέων στην Pre League, ενώ σχολίασε και τη νίκη της ομάδας του απέναντι στην Ολυμπιάδα σε φιλική αναμέτρηση (σ.σ.  3-1 σετ/ 25-23, 19-25, 25-16, 16-14).

Για τη φιλική επικράτηση με την Ολυμπιάδα: «Παίξαμε σωστά και σίγουρα είναι καλό για εμάς να έχουμε και αγωνιστικά λεπτά στα πόδια μας. Θεωρώ ότι όσο περνάει ο καιρός θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για την έναρξη της φετινής Pre League».

Για το φετινό πρωτάθλημα και τους στόχους της ομάδας: «Είναι ακόμα νωρίς για να πούμε πολλά λόγια. Σίγουρα η Pre League είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θα έλεγα πως πρόκειται για μια λίγκα με επαγγελματικές απαιτήσεις που απευθύνεται σε Ερασιτέχνες.

Ο Αιγιαλέων διαθέτει εξαιρετικό υλικό και εκτιμώ πως θα πάμε πολύ καλύτερα από ό,τι πέρσι, όπου και πάλι καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σε μια πολύ δύσκολη και αγχωτική διαδικασία όπως αυτή των μπαράζ παραμονής στην κατηγορία».

Για το ότι παραμένει για μια ακόμη σεζόν στους Αιγιώτες: «Είναι μεγάλη η χαρά μου, από τις καλύτερες ομάδες που έχω βρεθεί. Η Διοίκηση και ο Πρόεδρος φροντίζουν να μας παρέχουν τα πάντα και… τρέχουν ώστε να έχουμε άψογη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Και βεβαίως το κλίμα με όλα τα παιδιά στο αγωνιστικό τμήμα είναι ιδανικό».

Δείτε φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση των Αιγιωτών με την Ολυμπιάδα:

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιάδα 3-0: Πέρασαν στον τελικό τα κορίτσια του Καράβολα

Στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά που διοργανώνει στο Κουκούλι ο Ερμής Πατρών.

Published

on

Με 3-0 σετ επικράτησε ο Ερυθρός Αστέρας του Χρήστου Καράβολα της Ολυμπιάδας το απόγευμα του Σαββάτου (1/10).

Ήταν ο πρώτος ημιτελικός του τουρνουά που διοργανώνει στο Κουκούλι ο Ερμής Πατρών.

Δεύτερος ημιτελικός είναι το Ερμής – Ηλιούπολη.

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιάδα 3-0: 25-17, 25-20, 25-11.

Ερ.Αστέρας (Καράβολας): Κόλλια Ελ. (αρχηγός), Κατσιμήγα, Κασπίρη Σ.,Τσούση, Μπένου, Μαυρομμάτη, Κασπίρη Μ.(λ)/Ηλιοπούλου, Κοτσόκολου, Κατσή, Γεωργοπούλου, Ράγκου, Τσιμπλοστεφανάκη, Στυλιανοπούλου (λ).

Ολυμπιάδα (Τζουβέκας): Μαρκουίζου, Στεργιοπούλου, Καπογιαννοπούλου (λ), Βολιώτη, Καραδημητροπούλου, Δριβέλου, Παναγοπούλου, Κοτσώρη, Τσαγκαράτου, Νικολάου, Κόλια, Γαλάνη, Χρυσοχόου (λ).

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.