Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Τάκης Πετρόπουλος για το θάνατο του Κώστα Σηφάκη

Published

on

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του Κώστα Σηφάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η είδηση της απώλειας του αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού Κώστα Σηφάκη, μόλις στα 42 χρόνια του, προκάλεσε πολύ μεγάλη θλίψη από άκρη σε άκρη της πόλης και ειδικότερα στην αθλητική κοινότητα της και σε όσους τον γνωρίζαμε προσωπικά και είχαμε συνεργαστεί.

Ο Κώστας υπηρέτησε το μπάσκετ από όλα τα πόστα και από πολύ μικρός, όταν τον είχα μαθητή στο τμήμα μπάσκετ του αθλητικού σχολείου. Η τελευταία προσφορά του στο άθλημα ήταν η αναγέννηση του ιστορικού συλλόγου μπάσκετ Κένταυρος, στον οποίο είχε αφοσιωθεί. Εκφράζω τα πιο θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του, στους οικείους του και στον Κένταυρο».

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ευρωλίγκα: Με Χουάντσο ο Παναθηναϊκός κόντρα τη Μακάμπι

Published

on

Παρών δηλώνει ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο αυριανό κρίσιμο ματς του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι.

Ο Εργκίν Αταμάν μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου έκανε γνωστό σήμερα ο Ισπανός θα είναι στην 12άδα του αγώνα, για να ενισχύσει την ομάδα του. «Ο Χουάντσο θα είναι στο παρκέ αύριο», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Τούρκου τεχνικού για τον Ισπανό.

Προφανώς και δεν αναμένεται να πάρει πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής αλλά κάτι τέτοιο θα συμβεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα καθώς ο Ισπανός έχει χάσει αρκετές προπονήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ωστόσο είναι πέρα για πέρα καλό το γεγονός ότι ο Εργκίν Αταμάν θα έχει και την επιλογή του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Ο Ερνανγκόμεθ έλειψε από τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια των «πράσινων», αλλά και από το Game 2 στο ΟΑΚΑ. Η επιστροφή του θα δώσει ακόμη περισσότερες βοήθειες στο «τριφύλλι», το οποίο αναζητά την 3η του νίκη και την πρόκριση στο final-4 της Euroleague.

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παραμένει και τη νέα σεζόν στη Νεπτούνας ο Βόβορας

Published

on

Στο «τιμόνι» της Νεπτούνας θα παραμείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο Γιώργος Βόβορας.

Η Λιθουανική ομάδα ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Έλληνα τεχνικό, μετά την εφετινή επιτυχημένη πορεία που είχε στο πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του.

Ο 47χρονος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα από την Κλαϊπέντα τον Ιανουάριο, όταν είχε ρεκόρ 6-12 στο λιθουανικό πρωτάθλημα και το διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο της την ανέβασε στην έκτη θέση, με ρεκόρ 14-15, μετρώντας 8 νίκες και μόλις 3 ήττες.

«Ο Γιώργος απέδειξε το ταλέντο και τον επαγγελματισμό του δουλεύοντας με μια ομάδα που δεν επέλεξε ο ίδιος και κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό τόσο από τη διοίκηση του συλλόγου, από τους βετεράνους της ομάδας, από τους νέους και από τη λιθουανική Basket League», είπε αρχικά ο διευθυντής της ομάδας, Μαρτίνας Μαζέικα, μετά από την ανανέωση της συνεργασίας με τον Βόβορα και πρόσθεσε:

«Καταλαβαίνει τέλεια και εντοπίζει γρήγορα τα λάθη των παικτών, βρίσκει λύση σε δύσκολες καταστάσεις. Ο Έλληνας με μεγάλη προθυμία συμβάλλει στην εκπαίδευση των παικτών και συμμετέχει σε όλα τα προπονητικά τμήματα του συστήματος πυραμίδας της Νεπτούνας. Ο προπονητής είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στην ομάδα μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανανεώσαμε το συμβόλαιο του».

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ν. Βούρνας στη «Match»: «Τελείωσε η αποστολή μου…»

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για την παραμονή του Γλαύκου/Έσπερου στη National League 2 και το δικό του μέλλον

Published

on

Για δεύτερη σερί χρονιά ο Γλαύκος/Έσπερος εξασφάλισε ακριβώς στο νήμα (πλέι-άουτ) την παραμονή του στις εθνικές κατηγορίες και δη τη National League 2, μετά από σκληρές μάχες που έδωσε κόντρα στα Ιωάννινα.

Παρότι μάλιστα βρέθηκε σε πολύ δεινή θέση μετά την εντός έδρας ήττα του στο πρώτο ματς (68-70) που του έσβησε προσωρινά το αβαντάζ έδρας. Ευτυχώς ήρθε άμεσα η απάντησή του με το μεγάλο διπλό στα Γιάννενα και το γλυκό φινάλε έστω και σε ραντεβού θρίλερ, που κρίθηκε στην παράταση και ήταν παντελώς ακατάλληλο για καρδιακούς.

Ο Νίκος Βουρνάς ήταν ο προπονητής που κλήθηκε να βγάλει τα «κάστανα απ’ τη φωτιά» μεσούσης της σεζόν και σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα, αρχές Φλεβάρη παίρνοντας τα ηνία από τον Πέταρ Πέτροβιτς και εκ του αποτελέσματος κρινόμενος, τα κατάφερε μια χαρά.

Η «Match» μίλησε με τον πολύπειρο πατρινό τεχνικό (ποιος ξεχνάει τα υπέροχα χρόνια του στον πάγκο της Ολυμπιάδας, που την οδήγησε μέχρι και στην Α1 Εθνική) λίγο μετά την ολοκλήρωση της σεζόν.

– Πόσο δύσκολο ήταν το έργο σου αναλαμβάνοντας την ομάδα όταν δεν ήταν στα καλύτερα της;

«Καθόλου εύκολο, πηγαίνοντας σε μία ομάδα που δεν ήταν δικό μου δημιούργημα από την αρχή και σε μία εποχή που τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα αγωνιστικά και βαθμολογικά. Σε ένα διάστημα πολύ πιεστικό από κάθε πλευρά που ούτε νέες προσθήκες παικτών μπορούσα να κάνω, ούτε και να προλάβω να  μάθω τους υπάρχοντες αθλητές με τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Πολύ δύσκολο ήταν το έργο μου και τώρα που όλα έχουν τελειώσει θετικά, οφείλω να πω ότι ήταν ακόμα το διάστημα αυτό και εξαιρετικά κουραστικό παρά τις εμπειρίες που διαθέτω. Τελικά μένει όπως πάντα το τελικό αποτέλεσμα που ήταν θετικό κι αυτό κρατάω».

– Κάνοντας το τελικό «ταμείο» κι ενόψει της επόμενης ημέρας της ομάδας, που στέκεσαι πρώτιστα;

«Πρέπει να προβληματιστούν οι διοικούντες και να μη μείνουν κυρίως στο τελικό αγωνιστικό αποτέλεσμα και την παραμονή. Απαιτείται να καταλάβουν ότι ενόψει της νέας χρονιάς κι αν θέλουν και προσδοκούν κάτι καλύτερο, χρειάζονται προσθήκες παικτών μεγαλύτερου επιπέδου, γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν πάλι τα ίδια. Η ουσιαστική ενίσχυση κρίνεται επιβεβλημένη για μία πορεία με καλύτερες βλέψεις και στόχους».

– Μιλήσαμε για την ομάδα, ποιο είναι το δικό σου μέλλον στον Γλαύκο/Έσπερο;

«Η δική μου αποστολή τελείωσε κι από δω και πέρα ο καθένας παίρνει το δρόμο του. Κι άλλες φορές που βρέθηκα στον ίδιο σύλλογο είχα φέρει εις πέρας την αποστολή μου χωρίς να συνεχίσω και την επόμενη χρονιά».

 

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook