Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ο Τεντόγλου υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής στον κόσμο

Published

on

Στους πέντε καλύτερους αθλητές της χρονιάς συγκαταλέγεται ήδη ο Μίλτος Τεντόγλου και ψηφοφορία θα κρίνει αν θα είναι ο κορυφαίος.

Όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου σήμερα, Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ανάμεσα στους πέντε υποψήφιους της World Athletics για τον Αθλητή της Χρονιάς Ανδρών το 2024 στον κόσμο.

Η διαδικασία ψηφοφορία για τους κορυφαίους στο στίβο το 2024 αρχίζει την τρέχουσα εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου.

Η World Athletics δίνει από τρία βραβεία κορυφαίων αθλητών σε άνδρες και γυναίκες: σε άλματα/ ρίψεις/ σύνθετα, δρομικά αγωνίσματα εντός σταδίου και για τα εκτός σταδίου ενώ ένας αθλητής και μία αθλήτρια κερδίζουν τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς συνολικά.

Τη σχετική λίστα συνέταξε επιτροπή ειδικών. Έπειτα από ψηφοφορία θα προκύψουν οι δύο φιναλίστ σε κάθε μία από αυτές.

Οι υποψήφιοι για τα βραβεία του/της καλύτερου/ης αθλητή/τριας στίβου θα ανακοινωθούν στις 21 Οκτωβρίου:

 

Οι υποψήφιοι για τον Αθλητή της Χρονιάς 2024 είναι (με αλφαβητική σειρά):

Ράιαν Κράουζερ, Η.Π.Α

• Ολυμπιονίκης στη σφαιροβολία

• Παγκόσμιος πρωταθλητής σφαιροβολίας κλειστού στίβου

Τζόρνταν Αλεχάνδρο Ντιάθ Φορτούν, Ισπανία

• Ολυμπιονίκης στο τριπλούν

• Παγκόσμιος πρωταθλητής

Μόντο Ντουπλάντις, Σουηδία

• Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ

• Παγκόσμιο ρεκόρ άλματος επί κοντώ

Ίθαν Κάτζμπεργκ, Καναδάς

• Ολυμπιονίκης στη σφυροβολία

• Παγκόσμιος πρωταθλητής

Μιλτιάδης Τεντόγλου, Ελλάδα

• Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος

• Παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος κλειστού στίβου

Οι υποψήφιες για τη Αθλήτρια της Χρονιάς 2024 είναι (με αλφαβητική σειρά):

Βάλαρι Άλμαν, ΗΠΑ

• Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας

• Πρωταθλήτρια δισκοβολίας στο Diamond League

Τάρα Ντέιβις – Η.Π.Α

• Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος

• Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα εις μήκος κλειστού στίβου

Νίνα Κένεντι, Αυστραλία

• Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ

• Πρωταθλήτρια του Diamond League στο επί κοντώ

Γιαροσλάβα Μαχούτσιχ, Ουκρανία

• Ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος

• Παγκόσμιο ρεκόρ άλματος εις ύψος

Ναφισάτου Τιάμ, Βέλγιο

• Ολυμπιονίκης του επτάθλου

• Παγκόσμια πρωταθλήτρια

ΣΤΙΒΟΣ

Διεθνές δρομικό γεγονός ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας, το ραντεβού στις 11 Οκτώβρη!

Published

on

 

Η Πάτρα καθυστέρησε δραματικά να καθιερώσει ένα μεγάλο εθνικό και γιατί όχι διεθνές δρομικό γεγονός, όμως αυτό πια άλλαξε!

Και είναι κάτι που πιστώνεται σε  πολλούς που δείχνουν να «το έχουν με τον αθλητισμό». Ο Δήμος Πατρέων, αρχικά και ο Κούρος Πατρών στη συνέχεια, έδωσαν και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα οργανώνοντας τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της πόλης με ανθρώπους με τεχνογνωσία και αγάπη για την Πάτρα και διάθεση προσφοράς.

Το εγχείρημα γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες αλλά η ανταπόκριση του αθλητικού κόσμου ήταν τεράστια για να κερδηθεί το στοίχημα και να καθιερωθεί ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας ως το μεγάλο δρομικό γεγονός της Νότιας και Δυτικής Ελλάδας!

Οι απαρχές του είναι στο 2015 με αγώνα 5.000μ. -μαζικό, λαϊκό- μετεξελίχθηκε σε ημιμαραθώνιο το 2018 που έγινε με μεγάλη επιτυχία, με τις πλάτες του ΣΔΥΠ – το πήρε πάνω της η Ελένη Παναγιωτοπούλου. Επλήγη από τον κορονοϊό και επανήλθε πια σε ένα άλλο επίπεδο.

Η φετινή τέταρτη εκδοχή του, αφιερωμένη στον Φάνη Τσιμιγκάτο φέρει την οργανωτική προσπάθεια των ανθρώπων του Κούρου και ειδικά του αρχιπροπονητή και παλαιού πρωταθλητή, Γιώργου Παπανδρεόπουλου!

Ραντεβού στις 11 Οκτωβρίου!

Στο φουλ οι εγγραφές

Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://raceid.com/el/races/13932/about

Η διαδρομή του 4ου Νυχτερινού  Ημιμαραθώνιου Πάτρας ξεκινάει από το Νότιο Πάρκο, συνεχίζει στην Ακτή Δυμαίων, αναστροφή στο ύψος της Πειραϊκής Πατραϊκής, είσοδος στο Νότιο Πάρκο στο ύψος της οδού Παπαφλέσσα , κατεύθυνση βόρεια παραλιακά, ιχθυόσκαλα, παλιό κτίριο Λιμενικού, παλιό λιμάνι, εμπορική ζώνη παλιού λιμανιού, αναστροφή στην Πλαζ και ξανά πίσω.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Η σωστή προετοιμασία για τους αρχάριους στον αγώνα 5.000μ. (νυχτερινός ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος»)

Published

on

Ο αγώνας των 5.000μ. συμπεριλαμβάνεται στις παράλληλες αγωνιστικές δράσεις του 4ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου «Φάνης Τσιμιγκάτος», που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου 2025 και διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Πάτρας «Κούρος» στη μνήμη του σπουδαίου Πατρινού μαραθωνοδρόμου και πρωταθλητή της Παναχαϊκής.

Μάλιστα ένας αγώνας 5 χιλιομέτρων είναι η ιδανική αρχή για όσους και όσες θέλουν να μπουν στον κόσμο του δρομικού κινήματος. Βέβαια εκτός από την προπόνηση, καθοριστικό ρόλο στην απόδοση και την ευεξία παίζει η σωστή διατροφή.

Αναλυτικά μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Για την καθημερινή διατροφή: Μπορείτε να προτιμήσετε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες (ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, φρούτα, ψωμί ολικής). Αυτά θα γεμίσουν τις αποθήκες ενέργειας σας (γλυκογόνο).

Μπορείτε να βάλετε στο πιάτο σας πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας (κοτόπουλο, ψάρι, γιαούρτι, όσπρια) για καλή αποκατάσταση μετά την προπόνηση. Παράλληλα μην παραμελείτε τα καλά λιπαρά (ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, αβοκάντο) για ισορροπία.

Η διατροφή την ημέρα πριν τον αγώνα: Μπορείτε να επιλέξετε ένα ελαφρύ, πλούσιο σε υδατάνθρακες γεύμα το βράδυ (π.χ. ζυμαρικά με λαχανικά). Πρέπει να αποφύγετε βαριά και λιπαρά φαγητά που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία. Πρέπει να φροντίσετε για την καλή σας ενυδάτωση όλη την ημέρα.

Το πρωινό την ημέρα του αγώνα: Οι ιδανικές επιλογές, τοστ με ψωμί ολικής και μέλι, γιαούρτι με φρούτα, μπανάνα με λίγους ξηρούς καρπούς.

Πρέπει να αποφύγετε νέες τροφές που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά. Για την ενυδάτωση, πρέπει απλώς να πιείτε νερό πριν τον αγώνα, αλλά χωρίς υπερβολές. Δεν απαιτείται κάποιο ισοτονικό ρόφημα, εκτός εάν η ζέστη είναι έντονη ή νιώσετε την ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Για μετά τον αγώνα: Θα πρέπει μέσα σε 30-60 λεπτά να φροντίσετε να φάτε κάτι πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνη για καλύτερη αποκατάσταση. Για παράδειγμα ένα smoothie με φρούτα και γιαούρτι είναι μία εξαιρετική επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση μία ισορροπημένη διατροφή, ακόμα και οι αρχάριοι μπορούν να απολαύσουν τον πρώτο τους αγώνα 5.000μ. με ενέργεια, χαμόγελο και ενθουσιασμό!

Το ενδιαφέρον για το 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος» καθημερινά αυξάνεται! Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις Κατηγορίες ξεκίνησαν και συνεχίζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://raceid.com/el/races/13932/about

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

 

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος»: Τα πακέτα παροχών και οι δηλώσεις συμμετοχής

Published

on

Δύο είναι τα πακέτα των παροχών στον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος», που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Πατρινού μαραθωνοδρόμου και πρωταθλητή της Παναχαϊκής.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου και τον διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Πάτρας «Κούρος». Αναλυτικά τα πακέτα των παροχών:
Βασικό πακέτο
-Αριθμός συμμετοχής , ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης και παραμάνες
για τον αριθμό. Τσάντα δρομέα. Αναμνηστικό μετάλλιο. -Τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα και στον τερματισμό.
Ενισχυμένο πακέτο
-Αριθμός συμμετοχής , ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης και παραμάνες για τον αριθμό. Τσάντα δρομέα. Αναμνηστικό μετάλλιο. Τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα και στον τερματισμό. Αναμνηστική τεχνική μπλούζα.
Το ενδιαφέρον του δρομικού κινήματος για τη διοργάνωση είναι μεγάλο. Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις Κατηγορίες ξεκίνησαν και συνεχίζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://raceid.com/el/races/13932/about.
Μίλτος Σπυρόπουλος
Continue Reading
Advertisement
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Όμιλος Ελλάδας: Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Η Ιταλία νίκησε την Ισπανία και έβαλε φωτιά στον όμιλο της Ελλάδας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα των Πειραιωτών για τη League Phase του Champions League

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ5 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: “Η φετινή NL1 θα θυμίζει… GBL για τη μάχη του τίτλου με δυο ακλόνητα φαβορί”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Η ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ για τα ματς στη League Phase του Europa League

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

Η ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ για τα παιχνίδια στη League Phase του Conference League

ΠΟΛΟ6 hours ago

“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού για τη League Phase του Europa League

ΜΠΑΣΚΕΤ6 hours ago

Το επίσημο λογότυπο Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΟΚ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ7 hours ago

Παναχαϊκή: Επιβεβαίωση του «Matchnews.gr» με Πετράτο, παίρνει και Σταθόπουλο, δίνει μάχη για Σκόνδρα

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Όμιλος Ελλάδας: Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Η Ιταλία νίκησε την Ισπανία και έβαλε φωτιά στον όμιλο της Ελλάδας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα των Πειραιωτών για τη League Phase του Champions League

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ5 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: “Η φετινή NL1 θα θυμίζει… GBL για τη μάχη του τίτλου με δυο ακλόνητα φαβορί”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 hours ago

Η ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ για τα ματς στη League Phase του Europa League

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

Η ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ για τα παιχνίδια στη League Phase του Conference League

ΠΟΛΟ6 hours ago

“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού για τη League Phase του Europa League

ΜΠΑΣΚΕΤ6 hours ago

Το επίσημο λογότυπο Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΟΚ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ7 hours ago

Παναχαϊκή: Επιβεβαίωση του «Matchnews.gr» με Πετράτο, παίρνει και Σταθόπουλο, δίνει μάχη για Σκόνδρα

Facebook