ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ο Τσαντ Μπράουν “γεμίζει” τη ρακέτα του Απόλλωνα
Έκλεισε η μεταγραφή σέντερ στο στρατόπεδο των μελανόλευκων

Όπως ανέφερε χθες βράδυ το matchnews.gr ο Απόλλωνας είχε στοχεύσει στον Τσαντ Μπράουν για την απόκτηση σέντερ.
Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ η μεταγραφή του Αμερικανού, ο οποίος έχει αγωνιστεί στα ελληνικά παρκέ με Χαρίλαο Τρικούπη και Περιστέρι.
Αναλυτικά:
“Η οικογένεια του Απόλλωνα καλωσορίζει στην αγαπημένη μας ομάδα, τον Αμερικανό σέντερ Chad Brown (1997, 2,06 μ.).
Ο Brown είναι γνώστης της Basket League έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν στον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου και στο Περιστέρι.
Συγκεκριμένα, με τον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου τη σεζόν 2020-2021 σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος είχε τη μ.ο. 12,5 πόντους και 8,9 ριμπάουντ με 63% στα δίποντα σε σχεδόν 28 λεπτά συμμετοχής.
Με το Περιστέρι την περίοδο 2021-2022 σε 24 παιχνίδια στη Basket League είχε μ.ο. 5,6 πόντους και 7,1 ριμπάουντ με 56,4% στα δίποντα μένοντας στο παρκέ περίπου 19 λεπτά.
Πέρυσι αγωνίστηκε στο Ισραήλ με τη Χάποελ Γκιλμπόα και σε 20 παιχνίδια είχε μ.ο. 9 πόντους και 6,7 ριμπάουντ με 57,7% στα δίποντα σε 23 λεπτά συμμετοχής.
Φέτος αγωνίστηκε στη Ρωσία και σε τρία παιχνίδια με την Ουράλ στη VTB είχε μέσο όρο 2,7 πόντους και 2,7 ριμπάουντ σε 15 λεπτά συμμετοχής.
WHO IS WHO
Ο Chad Brown γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1996 στην Ντελτόνα της Φλόριντα.
Αγωνίζεται στην θέση του σέντερ και έχει ύψος 2,06μ. Είναι απόφοιτος του UCF Knights με το οποίο είχε 4 πόντους μέσο όρο και 3,9 ριμπάουντ σε 116 παιχνίδια στην κολεγιακή του καριέρα σε 14,7 λεπτά συμμετοχής.
Έχει αγωνιστεί στη G-League με τους Texas Legends την περίοδο 2019-20 και σε 42 συνολικά παιχνίδια είχε 5,4 πόντους και 6,2 ριμπάουντ.
Στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί σε Ελλάδα, Γερμανία, Ισραήλ, Ρωσία, Τουρκία, ενώ έχει αγωνιστεί επαγγελματικά και στον Καναδά.”

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ο Απόλλων χωρίς Ανέστη και Κίερ αντιμετώπισε τον ισχυρό Κόροιβο στην Αμαλιάδα

Πολύ πιο δυνατό ήταν το σημερινό δεύτερο φιλικό του Απόλλωνα με αντίπαλο από την Elite League (Κόροιβος Αμαλιάδας) το οποίο πάντως είχε κύρια προπονητικό χαρακτήρα και δεν κρατήθηκε σκορ.
Ο Απόλλων είχε δυο βασικές απουσίες, του Ανέστη και του Αμερικάνου Κίερ (αμφότεροι με μικροενοχλήσεις) και ο Γ. Ελευθεριάδης σχολίασε μετά το τέλος. «Δείξαμε μεγαλύτερη ενέργεια σε περισσότερο διάστημα σε ένα γερό τεστ και συνεχίζουμε».
Ακόμη δεν αγωνίστηκαν και οι νεαροί Τζουανόπουλος, Παγώνης και Βαλκανάς. Απουσίες είχαν και οι γηπεδούχοι με βασικότερες τους δυο Αμερικάνους που ακόμη δεν έχουν έλθει στην Αμαλιάδα (αναμένονται από την άλλη εβδομάδα).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Γ. Ελευθεριάδης: «Είμαστε πίσω στους αυτοματισμούς στην επίθεση, να γινόμαστε καλύτεροι»

Λίγο μετά το τέλος του φιλικού με την Αχαγιά’82 ο τεχνικός του Απόλλωνα Γιάννης Ελευθεριάδης σχολίασε:
«Ακόμη είναι πολύ νωρίς να πούμε πολλά, καθώς τώρα έχει ξεκινήσει η προετοιμασία μας. Κάποια πράγματα τα είδαμε, είμαστε πίσω στους αυτοματισμούς στην επίθεση. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά και να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα», επεσήμανε με νόημα.
Εκτός από τον Κίερ, ούτε ο Χείλαρης πήρε χρόνο συμμετοχής λόγω μικροπροβλημάτων τραυματισμών.
Με Κόροιβο στην Αμαλιάδα
Επόμενο και πολύ πιο δυνατό φιλικό για τον Απόλλωνα το Σάββατο στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο (Elite League) με το τζάμπολ στις 4μ.μ. και χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Απόλλων: Φιλικό «ξεμούδιασμα» με την Αχαγιά’82 και νίκη χωρίς τον Αμερικάνο Κίερ

Με φιλικό ξεμούδιασμα και νίκη 73-60 επί της μαχητικής και αξιόμαχης Αχαγιάς’82 ο Απόλλων άνοιξε την αυλαία των φιλικών του αγώνων, που δεν θα είναι και πολλά πάντως, αν προχωρήσει σε… βάθος στο κύπελλο.
Οι μελανόλευκοι του Γ. Ελευθεριάδη αγωνίστηκαν χωρίς τον Αμερικάνο σούτινγκ γκαρντ Τζάστιν Κίερ (ήταν κανονικά στο γήπεδο αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε) και είχαν τη δυνατότητα να… χαλαρώσουν από τις σκληρές καθημερινές προπονήσεις που κάνουν για το νέο πρωτάθλημα της NL1.
O Aπόλλων είχε το προβάδισμα από την αρχή του ματς, έκλεισε το ημίχρονο 35-32 και ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση 73-60, με τις δυο ομάδες να κάνουν μια καλή πρόβα για τα παιχνίδια κυπέλλου που έρχονται με Προμηθέα 2014 και Γαργαλιάνους αντίστοιχα.
Η ομάδα της Αχαγιάς’82 έδειξε με το καλημέρα ότι θα είναι πολύ δυνατή στο δικό της πρωτάθλημα (NL2) και με τον Σέρβο γκαρντ Πέτροβιτς να παρουσιάζει καλά στοιχεία.
«Σφύριξαν» οι Λιαρομμάτης, Λιόνας και Ελ Άνυ.
Τα 10λεπτα: 21-12, 35-32 (ημ.), 56-45, 73-60.
Μίλτος Σπυρόπουλος