ΠΟΛΟ
Ο Βασίλης Κανελλόπουλος γιορτάζει φέτος 25 συνεχόμενα χρόνια στο Ναυτικό Όμιλο Πατρών
Ο έμπειρος παίκτης και προπονητής μιλάει στη «Match» γι’ αυτό το μεγάλο ταξίδι

Ο αρχηγός του ΝΟΠ Βασίλης Κανελλόπουλος φέτος θα φορέσει για 25η χρονιά το σκουφάκι της αγαπημένης του ομάδας, με την οποία θα αγωνισθεί στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής πόλο των ανδρών!
Μία ζωή γεμάτη από συναισθήματα θετικά και αρνητικά, από επιτυχίες και αποτυχίες, αλλά σίγουρα χορτασμένη από πολλές εμπειρίες από τα 25 χρόνια κοινής πορείας με τον ΝΟΠ, τις οποίες ο Πατρινός παίκτης μοιράζεται με τη «Match».
Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί τον Ναυτικό Όμιλο και από τη θέση του προπονητή αρχικά στην ομάδα παίδων, ενώ από πέρυσι είναι ο άνθρωπος που αναγέννησε το γυναικείο τμήμα του Ομίλου κερδίζοντας την άνοδο στην Α2 Εθνική και βάζοντας πλώρη για τη μεγάλη κατηγορία των γυναικών.
Ο Βασίλης Κανελλόπουλος είναι ένας παίκτης που αναδείχθηκε μετά την χρυσή φουρνιά της πατρινής ομάδας, ο οποίος δεν χρειάστηκε ούτε μία φορά να σκεφτεί το ενδεχόμενο να φορέσει κάποιο άλλο σκουφάκι. Στρατιώτης των «δαιμόνων» στις καλές και κακές στιγμές τους, πανηγύρισε ανόδους και στεναχωρήθηκε από τους υποβιβασμούς έχοντας όμως πάντα γνώμονα την αποκόμιση εμπειριών που τον έκαναν καλύτερο.
Φέτος θα πέσει στην πισίνα διεκδικώντας την παραμονή στην Α1 Εθνική πόλο των ανδρών σαν παίκτης, σαν προπονητής θέλει να γράψει ιστορία ανεβάζοντας τη γυναικεία ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, ενώ στους παίδες θα επιδιώξει και πάλι να κάνει αισθητή την παρουσία της η πατρινή ομάδα στο αντίστοιχο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Όπως τονίζει και ο ίδιος το κολυμβητήριο είναι το σπίτι του και η οικογένεια του βρίσκεται μέσα σε αυτό, ευελπιστώντας ότι και οι γιοι του θα ακολουθήσουν το δρόμο του πατέρα τους στην πισίνα, δημιουργώντας όμως τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μην χρειαστεί να μετακομίσουν εκτός Πατρών.
– Είσαι ίσως ο μόνος αθλητής που για 25 σερί χρόνια φοράς το σκουφάκι του ΝΟΠ. Πώς αισθάνεσαι;
«Είναι πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα, είμαι γεμάτος και χαρούμενος που έχω καταφέρει να είμαι στην ομάδα που αγαπάω και θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι γι’ αυτή. Είμαι ευχαριστημένος για όλα όσα έχω πετύχει».
– Υπηρετείς πλέον τον ΝΟΠ και από τη θέση του προπονητή, εκτός από παίκτης…
«Σε ότι αναλαμβάνω, προσπαθώ να δίνω το καλύτερο που μπορώ και αυτό έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια με τον ΝΟΠ. Αυτό έκανα σαν παίκτης, αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και σαν προπονητής».
– Στα 25 χρόνια που είσαι στον ΝΟΠ θα μπορούσες να ξεχωρίσεις μία καλή και μία κακή στιγμή;
«Κρατάω μόνο τις καλές στιγμές, αλλά έχω μάθει και από τις κακές στιγμές πάντα να βρίσκω τα θετικά. Οι καλές στιγμές είναι πολλές, αφού ο ΝΟΠ είναι το δεύτερο σπίτι μου. Έχω ξεκινήσει από μικρός και έχω περάσει όλη μου τη ζωή στην πισίνα. Είναι και η οικογένεια μου πλέον μέσα σε όλο αυτό. Πραγματικά είναι το σπίτι μου το κολυμβητήριο».
– Θα ήθελες τα παιδιά σου να παίξουν στο μέλλον για τον ΝΟΠ;
«Εννοείται. Με τις κατάλληλες προϋποθέσεις θα ήθελα να παίζουν στην ομάδα. Σίγουρα ο καθένας κοιτάει το καλύτερο για τα παιδιά του. Μακάρι για όλους τους αθλητές να αποτελεί την καλύτερη επιλογή ο ΝΟΠ, για να μένουν στην Πάτρα. Δεν είναι εύκολο, αλλά πάντα με καλή θέληση όλα μπορούν να γίνουν».
– Ποιοι είναι οι στόχοι του ΝΟΠ για την ανδρική ομάδα στην Α1 Εθνική και την γυναικεία στην Α2;
«Στους άνδρες να παραμείνουμε στην κατηγορία και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω με άνετη παραμονή. Να μην πάμε στα πλέι άουτ. Νομί- ζω ότι φέτος θα σωθούμε εύκολα. Στις γυναίκες ο στόχος είναι να ανέβουμε στην Α1 Εθνική».
– Τι προτιμάς, να είσαι παίκτης ή προπονητής;
«Παίκτης. Γι’ αυτό δεν έχω σταματήσει ακόμα. Όταν είσαι προπονητής έχεις την ευθύνη όλης της ομάδας, αν είσαι παίκτης έχεις την ευθύνη του εαυτού σου. Σαν προπονητής σκέφτεσαι και προσπαθείς για πάρα πολλούς, σαν παίκτης είσαι μόνος σου και πρέπει να ξεπερνάς τα όρια σου κάθε μέρα για να γίνεσαι καλύτερος. Επίσης ο προπονητής κρατάει όλη την ένταση μέσα του. Για παράδειγμα, όταν προπονούσα το παιδικό του ΝΟΠ τον χειμώνα, μετά έπεφτα στην πισίνα σαν παίκτης και έκανα προπόνηση βγάζοντας όλη την ένταση. Κάποιος που είναι μόνο προπονητής δεν μπορεί να το κάνει αυτό».
– Τι είναι πιο δύσκολο, να προπονείς τα παιδιά των ακαδημιών ή τις γυναίκες του ΝΟΠ;
«Σαφώς οι ακαδημίες. Με τη γυναικεία ομάδα φέτος πέρασα πάρα πολύ ωραία και την πρώτη χρονιά ήταν καλά, αλλά και πρόσφατα είχαμε περισσότερους αγώνες και πήγαμε καλύτερα με την άνοδο, γενικά είμαι ευχαριστημένος. Τα… πιτσιρίκια όμως χρειάζονται άλλο χειρισμό, πρέπει να προσαρμόζεσαι με τα παιδιά.
Πρέπει να συμπεριφέρεσαι με ωραίο τρόπο για να μπορείς να τους δώσεις σωστές βάσεις, από τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι εκτός της πισίνας μέχρι στο πως θα εξελιχθούν σαν αθλητές. Πέρυσι είχα 26 παιδιά στην ομάδα και με αυτά τα παιδιά τελειώσαμε την χρονιά καταφέρνoντας να είναι ευχαριστημένα, να προοδεύουν και να χαίρονται όλοι, καθώς και οι γονείς που είναι συνοδοιπόροι σε όλο αυτό».
Αμαλία Λαλιώτη

ΠΟΛΟ
Ασημένιο μετάλλιο η Εθνική Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό, δραματική ήττα από την Ισπανία

Άξιζε το χρυσό μετάλλιο η Εθνική μας ομάδα. Ύστερα από ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και ανατροπές, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 10-9 από την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πόλο Νεανίδων Κ18, που ολοκληρώθηκε απόψε (7/9) στην πόλη Γκζίρα της Μάλτας και κατέλαβε την δεύτερη θέση στη διοργάνωση.
Τα κορίτσια του Γιώργου Ντόσκα, με απολογισμό τέσσερις νίκες σε έξι αναμετρήσεις, πήραν το χάλκινο μετάλλιο αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως η ελληνική υδατοσφαίριση βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης και έχει το μέλλον μπροστά της.
Οι διεθνείς μας ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς στον τελικό αφού, με αιχμή την Ανδρονίκη Καραγιάννη, προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά (3-1 και 4-2) στην πρώτη περίοδο και την διατήρησαν μέχρι το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου (6-4).
Στη συνέχεια, όμως υπέπεσαν σε λάθη και επέτρεψαν στις Ισπανίδες με ένα σερί 4-0, μέσα σε διάστημα έξι λεπτών, να περάσουν μπροστά στο σκορ με 8-6. Πάντως, οι Ελληνίδες παίκτριες δεν πτοήθηκαν, αφού στην τελευταία περίοδο κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 8-8 (Δρακωτού) και 9-9 (Κρασσά), αλλά οι αντίπαλές τους είχαν τον τελευταίο λόγο πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ με την Γκιρόνες (1.53 πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας).
Τα 8λεπτα: 2-4, 2-1, 4-1, 2-3
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ντόσκας): Σάλεχ, Καραγιάννη 4, Ελμισιάν, Μπίκου, Δρακωτού 1, Μαρίνου, Κλαψιανού, Κρασσά 1, Σταυρίδου, Μπιτσάκου 3, Ντούλη, Σαλταμανίκα, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη.
Για την Ισπανία σκόραραν: Μποϊξάντε 1, Ταρίνο 1, Λαρός 1, Λαγκούν 1, Ναβάρο 1, Αγκούστι 1, Μάρτι 1, Λόπεθ 1, Ασένσιο 1, Γκιρόνες 1.
ΠΟΛΟ
Η Εθνική Νεανίδων έτοιμη για χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με αντίπαλο την Ισπανία!

Με πίστη για την νίκη και όραμα ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο, η Εθνική Πόλο νεανίδων καθάρισε πολύ εύκολα την Ιταλία 18-10 και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής με αντίπαλο την Ισπανία.
Η Ελλάδα μπήκε στον ημιτελικό αποφασισμένη να μην αφήσει τις Ιταλίδες να πιστέψουν ότι μπορούν να φέρουν εμπόδιο στο δρόμο μας για τον τελικό. Έτσι στο πρώτο οκτάλεπτο η Νεφέλη Κρασσά «πήρε το όπλο της» και με 4 γκολ, έδωσε την πρωτοπορία στην Ελλάδα με 6-4.
Το ημίχρονο έληξε με 10-6 υπέρ της Ελλάδας. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη και στη συνέχεια καλύτερη και σκορ στο τρίτο οκτάλεπτο 5-3 και με την Ανδρονίκη Καραγιάννη να σκοράρει 3 φορές και να ανεβάζει το σκορ στο 15-9.
Με πολύ καλή την Κυριακοπούλου κάτω από τα δοκάρια, οι Ιταλίδες δεν αντέδρασαν και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 18-10.
Για την Εθνική μας σκόραραν οι Νεφέλη Κρασσά 6, Ανδρονίκη Καραγιάννη 4, Δέσποινα Δρακωτού 3, Ραφαέλλα Σαλταμανίκα 4 και η Ελένη Ελμισιάν 1 γκολ.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Στην τετράδα με «νταμπλ σκορ» η Εθνική μας Νεανίδων κόντρα στην Ολλανδία, ημιτελικός με Ιταλία

Έβαλε… πλώρη για μετάλλιο η Εθνική μας ομάδα Νεανίδων Κ18. Το σύνολο του Γιώργου Ντόσκα επιβλήθηκε εύκολα της Ολλανδίας με 18-9, στον σημερινό (5/9) προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πόλο, που διεξάγεται στην πόλη Γκζίρα της Μάλτας και εξασφάλισε την πρόκρισή του στην τετράδα της διοργάνωσης.
Στον αυριανό (6/9) ημιτελικό, που είναι προγραμματισμένος στις 21:30, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ιταλία (ο άλλος ημιτελικός Ισπανία-Ουγγαρία).
Οι διεθνείς μας έδειξαν τις προθέσεις τους από το ξεκίνημα του αγώνα, αφού προηγήθηκαν με 6-0 μόλις 47 δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος. Συνεχίζοντας σε αυτό το ρυθμό, μάλιστα, «εκτόξευσαν» τη διαφορά ακόμη και στα εννέα γκολ (15-6 και 18-9), στο τελευταίο οκτάλεπτο.
Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σκόραραν επτά παίκτριες, με την Νεφέλη Άννα Κρασσά να βρίσκει στόχο πέντε φορές και τις Δρακωτού, Σαλταμανίκα από τρείς.
Τα 8λεπτα: 6-1, 4-3, 3-2, 5-3
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ντόσκας): Σάλεχ, Καραγιάννη, Κουνδουράκη, Μπίκου 2, Δρακωτού 3, Μαρίνου 1, Κλαψιανού 2, Κρασσά 5, Σταυρίδου, Μπιτσάκου 2, Ντούλη, Σαλταμανίκα 3, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη.
Για την Ολλανδία σκόραραν: Γκοντερφρόι 2, Βαν Ας 2, Μπότερμανς 2, Χέριννγκ 1, Λούτεμπεργκ 1, Όουβενς 1.
Μίλτος Σπυρόπουλος