ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Οι αθλητικές μεταδόσεις της Δευτέρας (14/11): Εθνική, Super League και Τσιτσιπάς
Δείτε τις αναμετρήσεις, τις ώρες διεξαγωγής τους και τα κανάλια μετάδοσης.

Πλούσιο είναι το σημερινό (14/11) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων.
Ξεχωρίζει ο αγώνας της Εθνικής Ανδρών μπάσκετ με το Βέλγιο, τα παιχνίδια για την Super League 1 και 2, αλλά και το ματς του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.
Αναλυτικά:
12:30 COSMOTE SPORT 6 HD
Γουέσλι Κούλχοφ / Νιλ Σκούπσκι – Θανάσης Κοκκινάκης / Νικ Κύργιος Nitto ATP Finals Τορίνο Τένις
15:00 COSMOTE SPORT 6 HD
Ντανιίλ Μεντβέντεφ – Αντρέι Ρούμπλεφ Nitto ATP Finals Τορίνο Τένις
15:15 ΕΡΤ3
Προοδευτική – Καλλιθέα Super League 2 Ποδόσφαιρο
16:00 Novasports 4HD
Ουκρανία – Ισλανδία Προκριματικά FIBA World Cup 2023 Μπάσκετ
18:00 Novasports Prime
Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός Super League Ποδόσφαιρο
19:30 COSMOTE SPORT 1 HD
ΟΦΗ – Λεβαδειακός Super League Ποδόσφαιρο
19:30 Novasports 5HD
Λετονία – Μ. Βρετανία Προκριματικά FIBA World Cup 2023 Μπάσκετ
20:35 Novasports 6HD
Σουηδία – Ισραήλ Προκριματικά FIBA World Cup 2023 Μπάσκετ
21:00 Novasports Start
Γεωργία – Ιταλία Προκριματικά FIBA World Cup 2023 Μπάσκετ
21:00 Novasports 3HD
Σερβία – Τουρκία Προκριματικά FIBA World Cup 2023 Μπάσκετ
21:30 Novasports 4HD
Βέλγιο – Ελλάδα Προκριματικά FIBA World Cup 2023 Μπάσκετ
22:00 COSMOTE SPORT 6 HD
Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς Nitto ATP Finals Τορίνο Τένις
22:15 COSMOTE SPORT 3 HD
Σάντα Κλάρα – Εστορίλ Liga Portugal Ποδόσφαιρο

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
“Έφυγε” ο Γιώργος Αλικάκος που έβαλε τη δική του σφραγίδα στο χαντ-μπολ, πρώην μέλος της ΕΟΕ

Με βαθιά θλίψη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποχαιρέτησε τον Γιώργο Αλικάκο, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με αφοσίωση και ήθος τον ελληνικό αθλητισμό για πάρα πολλά χρόνια.
Όπως αναφέρει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με ανακοίνωσή της, η παρουσία του υπήρξε καθοριστική για την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού και για τη στήριξη των Ελλήνων αθλητών, στους οποίους στάθηκε πάντα με αγάπη, σεβασμό και πίστη στις δυνατότητές τους. Η συνέπεια, η εργατικότητα και το ανιδιοτελές του πνεύμα άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στην αθλητική οικογένεια.
«Πρωτεργάτης της παρουσίας και της ανάπτυξης του χάντμπολ στην Ελλάδα, θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα ήθους και προσφοράς. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο, όμως η παρακαταθήκη του θα συνεχίσει να εμπνέει όσους εργάζονται για το καλό του αθλητισμού και της πατρίδας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΟΕ/
Μάλιστα, ο Πρόεδρος Ισίδωρος Κούβελος και ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Χανδακάς εξέφρασαν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Εύκολα στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού η εθνική Νεανίδων, περίπατος κόντρα στο Ισραήλ

Με μία πολύ άνετη νίκη 22-6 επί του Ισραήλ, ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης Νεανίδων τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18, το οποίο φιλοξενείται στη Μάλτα.
Το συγκρότημα του Γιώργου Ντόσκα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου, πέρασε απευθείας στην οκτάδα και περιμένει πλέον τα αυριανά νοκ-άουτ παιχνίδια, για να μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Παρασκευής (5/9).
Η ελληνική ομάδα «έβγαλε αντίδραση» μετά την ήττα από την Ισπανία και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στο -έτσι κι αλλιώς υποδεέστερο- Ισραήλ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε με 6-0 και προηγήθηκε 11-1 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν όλες οι παίκτριες γηπέδου, πλην της Ειρήνης Σταυρίδου.
Τα 8λεπτα: 5-0, 7-2, 5-3, 5-1
ΕΛΛΑΔΑ: Σάλεχ, Καραγιάννη 4, Κουνδουράκη 3, Μπίκου 3, Δρακωτού 1, Μαρίνου 2, Κλαψιανού 1, Κρασσά 2, Σταυρίδου, Μπιτσάκου 1, Ελμισιάν 3, Σαλταμανίκα 1, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη 1.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΝΟΠ για τη νέα σεζόν σήμερα το απόγευμα στο κολυμβητήριο του ομίλου στην Ακτή Δυμαίων παρότι ακόμη επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία με τον νέο τεχνικό Φώντα Λεμπέση δεν υπάρχουν.
Κάτι που είναι καθαρά διαδικαστικό και με την ομάδα πλέον να… ανάβει τις μηχανές για τη δεύτερη σερί παρουσία της στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής.
Από τη σημερινή πρώτη δεν έλειψαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για μια καλή σε γενικές γραμμές πορεία.
Μίλτος Σπυρόπουλος