ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Οι Competition Managers των Μεσογειακών Αγώνων

H Οργανωτική Επιτροπή των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019 ανακοινώνει την πρόσληψη των Τομεαρχών των 11 αθλημάτων (Competition Managers) των Αγώνων της.
Πρόκειται για στελέχη με ιδιαίτερα υψηλή εμπειρία στο άθλημά τους και την οργάνωση των αγωνιστικών του εκδηλώσεων, κάποιοι εκ των οποίων, μάλιστα, είναι και εν ενεργεία αθλητές, όπως οι Νίκος Γκουντούλας (Παράκτια Κωπηλασία) και Γρηγόρης Σκουλαρίκης (Aquathlon).
Οι τομεάρχες των αθλημάτων των ΙΙ Μεσογειακών Αγώνων Πάτρα 2019:
BEACH SOCCER Άγγελος Δανιήλ, Τόλης Ματσαρίδης (Αναπλ.)
BEACH VOLLEYBALL Νίκος Σοφιανός, Αλέκος Παρασκευόπουλος (Αναπλ.)
BEACH HANDBALL Γιώργος Μπεμπέτσος, Γιάννης Μεϊμαρίδης (Αναπλ.)
BEACH TENNIS Άρτεμις Θεοδωροπούλου
ΠΑΛΗ ΑΜΜΟΥ -BEACH WRESTLING Γιώργος Καράμπελας
AQUATHLON Γρηγόρης Σκουλαρίκης
ΩΚΕΑΝΙΟ ΚΑΓΙΑΚ -CANOE OCEAN RACING Γεωργία Γρίβα
ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ – ROWING BEACH SPRINT Νίκος Γκουντούλας
ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ WATER SKIING Δήμος Αλεξόπουλος
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ -OPEN WATER SWIMMING Νίκος Βασιλείου
ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ -FIN SWIMMING Νίκος Βασιλείου
ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ, ΑΡΧΗΓΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΤΡΕΜΜΕΝΟΙ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα θα βρεθούν στην Πάτρα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής (Coordinator Committee) της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), οι Τεχνικοί Επιτετραμμένοι των διεθνών Ομοσπονδιών των 11 αθλημάτων που θα διεξαχθούν στους Αγώνες, καθώς και οι αρχηγοί των αποστολών (Chefs De Missions) των 25 χωρών που θα λάβουν μέρος στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους που θα διεξαχθούν από 25-31 Αυγούστου 2019.
Αναλυτικά, αύριο Τρίτη 4 Ιουνίου στις 10:30 είναι προγραμματισμένη στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής η νέα επιθεώρηση της προετοιμασίας της διοργάνωσης από τη Συντονιστική Επιτροπή (CoCom) της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ).
Επίσης, από αύριο Τρίτη 4 έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη των Τεχνικών Επιτετραμμένων των διεθνών Ομοσπονδιών των 11 αθλημάτων των Αγώνων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο “Patras Palace” οι κληρώσεις των τουρνουά του Beach Handball και του Beach Soccer στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους.
Την Τετάρτη 5, την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουνίου θα βρεθούν στην Πάτρα οι αρχηγοί των αποστολών που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες για ενημερωτικές συναντήσεις με τα στελέχη και τους ειδικούς της Οργανωτικής Επιτροπής. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα ενημερωτικό σεμινάριο που θα γίνει στους αρχηγούς των ξένων αποστολών σε όλα τα θέματα που τους αφορούν και θα πρέπει να γνωρίζουν εν όψει των Αγώνων.
Οι κληρώσεις του Beach Handball και του Beach Soccer την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 19:00 θα είναι ανοιχτές για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, οι οποίοι από τις 18:30, θα μπορούν να έχουν και ενημέρωση συνολικά για όλη τη δραστηριότητα του τριημέρου.

ΠΟΛΟ
Εύκολα στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού η εθνική Νεανίδων, περίπατος κόντρα στο Ισραήλ

Με μία πολύ άνετη νίκη 22-6 επί του Ισραήλ, ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης Νεανίδων τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18, το οποίο φιλοξενείται στη Μάλτα.
Το συγκρότημα του Γιώργου Ντόσκα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου, πέρασε απευθείας στην οκτάδα και περιμένει πλέον τα αυριανά νοκ-άουτ παιχνίδια, για να μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Παρασκευής (5/9).
Η ελληνική ομάδα «έβγαλε αντίδραση» μετά την ήττα από την Ισπανία και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στο -έτσι κι αλλιώς υποδεέστερο- Ισραήλ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε με 6-0 και προηγήθηκε 11-1 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν όλες οι παίκτριες γηπέδου, πλην της Ειρήνης Σταυρίδου.
Τα 8λεπτα: 5-0, 7-2, 5-3, 5-1
ΕΛΛΑΔΑ: Σάλεχ, Καραγιάννη 4, Κουνδουράκη 3, Μπίκου 3, Δρακωτού 1, Μαρίνου 2, Κλαψιανού 1, Κρασσά 2, Σταυρίδου, Μπιτσάκου 1, Ελμισιάν 3, Σαλταμανίκα 1, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη 1.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΝΟΠ για τη νέα σεζόν σήμερα το απόγευμα στο κολυμβητήριο του ομίλου στην Ακτή Δυμαίων παρότι ακόμη επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία με τον νέο τεχνικό Φώντα Λεμπέση δεν υπάρχουν.
Κάτι που είναι καθαρά διαδικαστικό και με την ομάδα πλέον να… ανάβει τις μηχανές για τη δεύτερη σερί παρουσία της στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής.
Από τη σημερινή πρώτη δεν έλειψαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για μια καλή σε γενικές γραμμές πορεία.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Ήττα η Εθνική Νεανίδων από την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό, “τελικός” αύριο με Ισραήλ

Ηττήθηκε μεν αλλά είναι στο χέρι της η απευθείας πρόκριση στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πόλο Νεανίδων Κ18, που διεξάγεται στην πόλη Γκζίρα της Μάλτας. Η Εθνική μας ομάδα πλήρωσε τα λάθη της στη σημερινή (2/9) αναμέτρηση με την Ισπανία, αφού γνώρισε την ήττα με 13-9, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Β΄Ομίλου.
Ωστόσο, θα καταλάβει την δεύτερη προνομιούχο θέση από το γκρουπ και, συγχρόνως, θα εξασφαλίσει μια θέση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης αν κερδίσει αύριο Τετάρτη (3/9) στις 17:30 το Ισραήλ. Θυμίζουμε πως το σύνολο του Γιώργου Ντόσκα είχε επικρατήσει άνετα του συγκεκριμένου αντιπάλου, με 15-8, στην πρεμιέρα (26/8) του διεθνούς τουρνουά Υδατοσφαίρισης «PYTHIA CUP 2025-WOMEN U18», στο κολυμβητήριο της Ιτέας.
Τα 8λεπτα: 3-2, 3-2, 3-1, 4-4
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ντόσκας): Σάλεχ, Καραγιάννη 1, Μαρίνου, Μπίκου 1, Δρακωτού 1, Ελμισιάν, Κλαψιανού, Κρασσά 2, Σταυρίδου 1, Μπιτσάκου 2, Ντούλη, Σαλταμανίκα 1, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη.
Για την Ισπανία σκόραραν: Χιρόνες 3, Μποϊξάντε 2, Ροντίγκες 2, Μουνιόθ 2, Ταρίνο 1, Λαρός 1, Ασένσιο 1 Φερνάντες 1.
Μίλτος Σπυρόπουλος