BASKET LEAGUE
Οι διαιτητές της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL

Τους διαιτητές των αγώνων της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL ανακοίνωσε την Παρασκευή (29/11) η ΕΟΚ, με το τρίο της αναμέτρησης Προμηθέας – ΑΕΚ (Τσαρούχα, Τσολάκος, Χριστινάκης) να βρίσκονται κανονικά στο πρόγραμμα.
Αναλυτικά:
Σάββατο 30 Νοεμβρίου
Sunel Arena (κ.θ.) 17.00 ΑΕΚ- Πανιώνιος: Παπαπέτρου, Μαγκλογιάννης, Τεφτίκης (Παυλόπουλος – Κουλούρης)
Γιάννης Μπουρούσης 18.00 Καρδίτσα – Λαύριο: Μαρινάκης, Θεονάς, Σπυρόπουλος (Τέγα)
Τόφαλος 20.15 Προμηθέας – Κολοσσός Τσώνος, Ζακεστίδης, Μαρτινάκος (Κοκορδάτος)
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
ΣΕΦ 14.15 Ολυμπιακός – Περιστέρι Τσαρούχα, Τζιοπάνος, Μηλαπίδης (Μωϋσιάδης)
ΟΑΚΑ 17.15 Παναθηναϊκός – Μαρούσι Πουρσανίδης, Χριστινάκης, Σκανδαλάκης (Διμπινούδης)
Αλεξάνδρειο 21.15 Άρης – ΠΑΟΚ Τσολάκος, Καρπάνος, Τσιμπούρης (Λαζαρίδης – Παραλικίδης)

BASKET LEAGUE
Ανατροπή με Ντιλικινά, ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό

Τελικά ο Ολυμπιακός πλήρωσε εν τέλει 300.000 buy out στην Παρτιζάν και ο Φρανκ Ντιλικινά είναι παίκτης των “ερυθρόλευκων”.
Πριν από λίγη ώρα επισημοποιήθηκε η συμφωνία και ο Γάλλος γκραντ θα αγωνίζεται στον Πειραιά για τα επόμενα δύο χρονια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Frank Ntilikina.
Ο Γάλλος γκαρντ υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο 2ετους διάρκειας.
Το who is whο
Όνομα: Frank Ntilikina
Γεννήθηκε: 28/07/1998
Υπηκοότητα: Γαλλία
Ύψος: 1.94μ.
Θέση: Γκαρντ
Προηγούμενες Ομάδες
2015–2017 SIG Strasbourg
2017–2021 New York Knicks
2021–2023 Dallas Mavericks
2023–2024 Charlotte Hornets
2024–2025 Partizan
Οι περσινοί αριθμοί του…
Στην Ευρωλίγκα είχε μέσο όρο 7 πόντους, 2 ασίστ και 1.7 ριμπάουντ. Στην Αδριατική λίγκα είχε μέσο όρο 7.1 πόντους, 1.4 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Σε συλλογικό επίπεδο
Πρωταθλητής Σεβρίας (2025)
Πρωταθλητής Αδριατικής (2025)
Σε Εθνικό επίπεδο
Ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2020)
Ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2024)
Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο (2019)
Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U18 (2016)
Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U16 (2014)
Σε ατομικό επίπεδο
Καλύτερος νέος παίκτης στην Γαλλία (2016, 2017)
MVP στο Ευρωμπάσκετ U18 (2016)».
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Επέκταση χορηγικής συνεργασίας με την εταιρεία DUR, μια ακόμη δυναμική στήριξη

Ο Προμηθέας Βίκος Cola ανακοινώνει την επέκταση της χορηγικής του συνεργασίας με την εταιρεία DUR.
Με πάνω από μισό αιώνα δυναμικής παρουσίας, η DUR είναι μια απόλυτα ελληνική εταιρεία ανδρικής μόδας. Με έδρα την Πάτρα, η DUR διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο 30 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των shop in shop, και υποστηρίζεται από ένα εξίσου ισχυρό χονδρικό δίκτυο.
Η DUR δημιουργεί ανδρική μόδα, συνώνυμη του σύγχρονου τρόπου ζωής. Με έμφαση στα πουκάμισα και τα πόλο μπλουζάκια, τα ρούχα DUR ξεχωρίζουν για την κομψή και άνετη αισθητική τους, ισορροπώντας ιδανικά ανάμεσα στη γοητεία του μοντέρνου και τη διαχρονικότητα του κλασσικού, υπογραμμίζοντας τη μοναδικότητα κάθε άντρα.
Προμηθέας και DUR συνεχίζουν για μια ακόμα σεζόν να πορεύονται μαζί, με κοινό όραμα και φιλοδοξίες για νέες μεγάλες επιτυχίες.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Μπαζίνας: «Πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε απέναντι στην ΑΕΚ και να πάμε στον τελικό»

Ο αρχηγός του Προμηθέα, Νάσος Μπαζίνας, μίλησε λίγο πριν από την αναχώρηση της πατρινής ομάδας για τη Ρόδο, όπου θα λάβει μέρος στο Super Cup.
Ο νεαρός γκαρντ αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, στον νέο του ρόλο αλλά και στην εμπειρία που αποκόμισε από την πρόσφατη επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπαζίνας:
Για τις φιλοδοξίες του Προμηθέα: «Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, θεωρώ. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΚ είναι μια δυνατή ομάδα, όπως είδαμε και στα φιλικά. Επιθετικά είναι πολύ καλή, σκοράρει κατά μέσο όρο 90-95 πόντους. Εμείς είμαστε ακόμα στην προετοιμασία, προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μας, όπως κάθε ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ιδιαιτερότητες αυτού του ματς».
Για τον ρόλο του φέτος: «Να δίνω το 100% για να παίρνει η ομάδα όσες περισσότερες νίκες μπορεί, όσο είμαι στο παρκέ, και να βοηθήσω όσο μπορώ. Δεν αλλάζει κάτι, απλά είναι περισσότερες οι ευθύνες μου, όπως είπες. Άρα θα προσπαθήσω να δώσω παραπάνω. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποια έξτρα πίεση ή κάτι τέτοιο. Μέσα από τη δουλειά μου θέλω να βοηθήσω την ομάδα».
Για το εάν περίμενε το μετάλλιο από την Εθνική: «Ήμουν στην προετοιμασία και είδα πολλά πράγματα. Έλαβα πολλά από την ομάδα. Από την πρώτη στιγμή ήμουν σίγουρος. Είχαν μπει σωστές βάσεις, όπως είχα πει, και ήμουν βέβαιος πως η ομάδα θα πάει καλά. Τελικά φτάσαμε, πήραμε το μετάλλιο, κάτι που είναι πολύ μεγάλο για την Εθνική μας. Ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα θα τα καταφέρει».
Μίλτος Σπυρόπουλος