Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων

Published

on

Την Ιταλία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ομάδα Νέων στον 8ο όμιλο της 1ης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2024/25.

Οι αγώνες της 1ης προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2024 και θα συμμετάσχουν οι Εθνικές Ομάδες 52 Ομοσπονδιών, οι οποίες χωρίζονται σε 13 ομίλους των 4 ομάδων ο κάθε ένας.

Στην επόμενη φάση (Elite Round) προκρίνονται οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η και την 2η θέση της βαθμολογίας κάθε ομίλου, η μία καλύτερη τρίτη ομάδα από τις βαθμολογίες όλων των ομίλων και η Πορτογαλία, η οποία προκρίνεται απευθείας ως η πρώτη ομάδα του ranking της UEFA για την κατηγορία των Νέων κατά την τρέχουσα περίοδο.

Από εκεί και πέρα, η Εθνική Παίδων κληρώθηκε με την Ουγγαρία, την Ρουμανία και το Αζερμπαϊτζάν στον 6ο όμιλο της 1ης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων 2024/25.

Οι αγώνες της 1ης προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2024 και στην 2η προκριματική φάση της League A προκρίνονται οι ομάδες, οι οποίες θα κατακτήσουν την 1η και την 2η θέση των ομίλων.

Το νέο σύστημα διεξαγωγής του EURO U-17 έχει ως εξής:

1η προκριματική φάση

Στον πρώτο γύρο συμμετέχουν 54 ομάδες, οι οποίες χωρίζονται σε 12 ομίλους των 4ων ομάδων και 2 ομίλους των 3ων ομάδων. Οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η και την 2η θέση στους 14 ομίλους θα σχηματίσουν την league A της διοργάνωσης στην 2η φάση και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην τελική φάση ενώ οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 3η και την 4η θέση των ομίλων θα διαμορφώσουν την league Β στην 2η προκριματική φάση.

2η προκριματική φάση

League A: Οι 28 ομάδες θα κληρωθούν σε 7 ομίλους των 4ων έκαστος. Οι 7 επικεφαλής των ομίλων προκρίνονται στην τελική φάση μαζί με τη διοργανώτρια Αλβανία. Αν η οικοδέσποινα της τελικής φάσης, Αλβανία, κατακτήσει την 1η θέση στην 2η προκριματική φάση της League A, την πρόκριση κατακτά η καλύτερη 2η όλων των ομίλων. Οι ομάδες, οι οποίες θα ολοκληρώσουν την πορεία τους στην 4η θέση των ομίλων θα υποβιβαστούν στην League B της διοργάνωσης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

League B: Θα σχηματιστούν 7 γκρουπ είτε των 3ών είτε των 4ων ομάδων. Τον προβιβασμό στην League A για την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα κατακτήσουν οι 7 επικεφαλής των ομίλων ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα παραμείνουν στη league B.

Τελική φάση

Συμμετέχουν οι 8 ομάδες, οι οποίες προκρίθηκαν από την 2η προκριματική φάση της League A. Ύστερα από κλήρωση που θα διενεργηθεί, θα σχηματιστούν 2 όμιλοι των 4ων ομάδων έκαστος και οι ομάδες, οι οποίες θα κατακτήσουν την 1η και την 2η θέση στους 2 ομίλους θα προκριθούν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

 

Πηγή

Advertisement

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η δήλωση παραίτησης του Δημήτρη Ανδριόπουλου

Published

on

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος  έκανε την παρακάτω δήλωση παραίτησης: “Ολοκληρώνεται σήμερα μια διαδρομή δύο (2) ετών, από τότε που από κοινού με τον Θάνο Ανδρικόπουλο, αναλάβαμε την Διοίκηση της ομάδας, την οποία παραλάβαμε πλήρως απαξιωμένη σε όλα τα επίπεδα, να βολοδέρνει σε γήπεδα «χωράφια» του Α΄ Τοπικού.

Μια εικόνα πραγματικά λυπηρή τόσο για τον φίλαθλο κόσμο της που την λατρεύει, αλλά και συνολικά για την πόλη του Αιγίου, αφού αποτελεί για αυτήν, εδώ και δεκαετίες, το πιο αντιπροσωπευτικό αθλητικό σωματείο πανελλαδικά, έχοντας χαρίσει στην πόλη μας ανεπανάληπτες στιγμές ευτυχίας και ποδοσφαιρικού μεγαλείου. Μια εικόνα που αμαύρωνε πλήρως το ένδοξο παρελθόν της και την ιστορία της.

Από κοινού με τα λοιπά μέλη της διοίκησης, προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, εντελώς ανιδιοτελώς, και χωρίς καμιά διάθεση ατομικής μας προβολής ή κέρδους, σε αντίξοες συνθήκες, με πενιχρά μέσα, με μοναδικό ωστόσο γνώμονα την ανυπέρβλητη αγάπη μας για αυτήν, και την επαναφέραμε σε μια ελάχιστη κανονικότητα, με την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Και αναφέρω ελάχιστη, διότι για το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Παναιγιαλείου, ακόμη και αυτή η κατηγορία είναι το ελάχιστο που μπορεί να επιδιώκει και να στοχεύει.

Μια κατηγορία πολύ απαιτητική από κάθε άποψη, μια επαγγελματική στην ουσία κατηγορία, με προδιαγραφές ωστόσο ερασιτεχνικής κατηγορίας, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζετε, και συνεπώς παρέλκει ο οιοσδήποτε δικός μου περαιτέρω σχολιασμός για τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν, ποδοσφαιρικές και μη…..

Μια χρονιά, που με τα όποια τυχόν λάθη και παραλείψεις μας, κρίνεται κατά την άποψή μου πετυχημένη. Σε έναν όμιλο δύσκολο, με δυνατές και ιστορικές ομάδες, με πέντε (5) μετακινήσεις σε νησιά, με συνεχείς ανακατατάξεις στη βαθμολογία, σε όλη την διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, η ομάδα κατάφερε να διατηρηθεί στην κατηγορία με αξιοπρέπεια, παίζοντας κατά διαστήματα ελκυστικό ποδόσφαιρο, όντας ανταγωνιστική σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος.

Το αγωνιστικό αποτέλεσμα βέβαια, με βάση την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διέθετε, θα μπορούσε να ήταν σαφώς πάρα πολύ καλύτερο. Εξώφθαλμοι εξωγενείς παράγοντες ωστόσο….., αλλά και τυχόν δικές μας λανθασμένες επιλογές, και κρίσεις, είχαν ως αποτέλεσμα, από ένα σημείο και μετά, να αγωνιζόμαστε δυστυχώς μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, με άγχος για την σωτήρια της ομάδας.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην κρατήσουμε και το θετικό πρόσημο από όλη αυτή την προσπάθεια, και αυτό για εμένα τουλάχιστον είναι και το ζητούμενο, έστω και εάν θεωρείται για κάποιους τελείως ρομαντικό, και πέρα από την σύγχρονη ποδοσφαιρική λογική, ότι δηλαδή οπουδήποτε και εάν αγωνιστήκαμε, γίναμε δέκτες, ως επί το πλείστον και με ελάχιστες εξαιρέσεις, του σεβασμού των αντιπάλων μας, άπαντες οι οποίοι αναγνώρισαν το ήθος, την καθαρότητα και την αξιοπρέπεια της ομάδας, το ασίγαστο πάθος των φιλάθλων της, οι οποίοι την ακολούθησαν κυριολεκτικά παντού. Μια ομάδα που πάντοτε αγωνίστηκε χωρίς σκοπιμότητες και συμφέροντα, για το δίκαιο αποτέλεσμα που της αναλογούσε κάθε φορά, έστω και εάν σε αρκετές περιπτώσεις αδικήθηκε κατάφωρα και δεν το πήρε. Η δική μας φιλοσοφία ωστόσο παρέμεινε η ίδια.  Κανένας συμβιβασμός και καμία υποχώρηση.

Είμαι ευχαριστημένος επίσης που η ομάδα απέκτησε και την χαμένη αξιοπιστία της στην πόλη μας, αναφορικά με την συνέπειά μας, αφού προσπαθήσαμε, και θεωρώ ότι το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, να είμαστε φερέγγυοι και αξιόπιστοι στις τεράστιες υποχρεώσεις της, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ευχαριστημένος επίσης, που η προσπάθεια αυτή βρήκε ανταπόκριση, εκτός από τους φιλάθλους μας, και από ανθρώπους που είχαν ενεργή ενασχόληση με τα κοινά της ομάδας στο παρελθόν, του οποίους και έβλεπα να παρακολουθούν ανελλιπώς τους αγώνες της, με το ίδιο άγχος και αγωνία που είχα και εγώ για την έκβαση του αποτελέσματος. Απόδειξη του ότι όλοι μαζί μπορούμε!!!

Αυτό λοιπόν που πρέπει να γίνει συνείδηση όλων, όπως άλλωστε έχω αναφέρει κατ΄ επανάληψη και στο παρελθόν, προκειμένου ο Σύλλογος να έχει συνέχεια, βιωσιμότητα προοπτική και να ανακτήσει πάλι την αίγλη που του αναλογεί, είναι ότι ο ομάδα δεν ανήκει στον εκάστοτε Πρόεδρο και στην εκάστοτε διοίκηση, αλλά ανήκει σε όλη την πόλη, που πρέπει να την στηρίξει συλλογικά.

Ο κύκλος λοιπόν ο δικός μου στην ομάδα ολοκληρώνεται σήμερα, και αποχωρώ από την Προεδρία αυτής, για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Θέλω να πιστεύω ωστόσο, ότι παρά τα τυχόν λάθη, κρίσεις και παραλείψεις μου, βοήθησα όσο περισσότερο μπορούσα και όσο μου το επέτρεψαν οι συνθήκες, η ομάδα, ανακτώντας την δυναμική της και την αξιοπρέπειά της, να έχει μια συνέχεια και μια κανονικότητα πλέον, που θα την καταστήσουν πάλι σημείο αναφοράς στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς από καρδιάς, τον Θάνο Ανδρικόπουλο, ο οποίος, αν και μη Αιγιώτης, μπολιάστηκε με το συναίσθημα που μόνο αυτή η ομάδα μπορεί να σου προσφέρει, χωρίς την συνεισφορά του οποίου το εγχείρημα δεν θα είχε επιτύχει. Τα μέλη της διοίκησης: Γ. Μπάστα, Γ. Μπέσκο, Ε. Ευαγγελίου, Κ Τηλιγάδη, Ν Μαραγκό, Ν. Κωσταρίδη, Ι. Μπαλτιμά οι οποίοι αφιλοκερδώς, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αυτά τα δύο χρόνια, στερώντας πολύτιμο χρόνο από τις οικογένειές τους και από τις εργασίες τους. Τον Γενικό Αρχηγό και μεγάλη δόξα του ένδοξου παρελθόντος του Συλλόγου, Γ. Γεωργιάδη, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην ομάδα και σε εμένα προσωπικά, με την ποδοσφαιρική του εμπειρία και το ήθος που τον διακρίνει.

Τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους γυμναστές και τους φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάναμε. Τον διαχρονικό υποστηρικτή και χορηγό της ομάδας Δ. Αγγελόπουλο, τον Α. Παγώνη για την χορηγία του στην φανέλα της ομάδας, τον Κ.Κολοκυθά, τον Β. Κωσταρίδη, τους δημοσιογράφους που κάλυπταν τα ρεπορτάζ της ομάδας, καθώς και τους ανθρώπους του γηπέδου της Αβύθου, που παρείχαν τις υπηρεσίες τους, ώστε η ομάδα να έχει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και φροντίδα.

Και τέλος τους υπέροχους φιλάθλους της ομάδας μας, με μια ειδική αναφορά στους “BIANCONERI”, οι οποίοι όλοι τους, στήριξαν από την αρχή αυτή την προσπάθεια και στις δύσκολες και στις ευχάριστες στιγμές.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ…………….!”

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έδωσε άλλες 2.000 εισιτήρια η Φιορεντίνα ενόψει του τελικού με τον Ολυμπιακό, πλησιάζει στο Sold Out

Published

on

Την Παρασκευή (17/5) άνοιξε η επιπλέον διάθεση των εισιτηρίων που έχει πάρει η Φιορεντίνα για τον τελικό του Conference League με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης 2.000 “μαγικά χαρτάκια” έκαναν φτερά και ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των εισιτηρίων που έχουν διαθέσει οι “βιόλα” στα 7.000. Πάντα με βάση τα όσα αναφέρουν και γράφουν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι στα ρεπορτάζ τους.

Όπότε όπως όλα δείχνουν και με βάση αυτή την πληροφόρηση η Φιορεντίνα, σε αντίθεση με την αρχική πληροφόρηση, δεν θα επιστρέψει εισιτήρια στην UEFA και δεν θα υπάρχουν άλλα που θα μπορούσαν να βρουν μέσα UEFA οι φίλοι των ερυθρόλευκων.

Όλα όμως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Τρίτη (21/5) το αργότερο την Τετάρτη (22/5) καθώς η Φιορεντίνα θα πρέπει να ενημερώσει και επίσημα την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τα εισιτήρια που έχει διαθέσει και πόσα θα επιστρέψει σε περίπτωση που δεν έχει κάνει Sold Out.

Πηγή

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Διάκριση για τον Τάτση στην ψηφοφορία της Super League 2

Ανάμεσα στους καλύτερους προπονητές της φετινής σεζόν

Published

on

Η ψηφοφορία της διοργανώτριας αρχής της Super League 2 περιλάμβανε διάκριση για τον Γιάννη Τάτση. 

Ο προπονητής της Παναχαϊκής αναδείχθηκε 3ος καλύτερος τεχνικός στον 2ο όμιλο, αφού οδήγησε την ιστορική ομάδα στην παραμονή, κάνοντας εξαιρετική δουλειά με τους παίκτες και αγωνιστικά, αλλά και στο κομμάτι της ψυχολογίας. 

Αναλυτικά, οι κορυφαίοι της Super League 2:

Α’ όμιλος
MVP: 1. Γιαννιώτας (Λεβαδειακός), 2. Παπαγεωργίου (ΑΕΛ), 3. Νίκας (Λεβαδειακός)
Καλύτερος τερματοφύλακας: 1. Περντρέου (Μακεδονικός), 2. Γκαραβέλης (Νίκη Βόλου), 3. Σουλούκος (ΑΕΛ)
Καλύτερος προπονητής: 1. Μαλεζάς (Μακεδονικός), 2. Δερμιτζάκης (ΑΕΛ), Οφρυδόπουλος (Λεβαδειακός) / ισόβαθμοι

Β’ όμιλος
MVP: 1. Μάναλης (Χανιά), 2. Λουκίνας (Athens Kallithea), 3. Σαλαζάρ (Ιωνικός)
Καλύτερος τερματοφύλακας: 1. Γκέλιος (Ιωνικός), 2. Κότσαρης (Athens Kallithea), 3. Καλογεράκης (Χανιά) / Κλέιμαν (Χανιά) ισοψηφία
Καλύτερος προπονητής: 1. Ταουσιάνης (Χανιά), 2. Βοσνιάδης (Athens Kallithea), 3. Τάτσης (Παναχαϊκή)

Continue Reading
Advertisement

Facebook