Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι νέες ημερομηνίες για τα Προολυμπιακά Τουρνουά

Published

on

Από τις 29 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθούν τα Προολυμπιακά Τουρνουά, με την Ελλάδα να βρίσκεται, ως γνωστόν, στον όμιλο του Καναδά.

Παρότι η ΔΟΕ είχε ορίσει αρχικά ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των τουρνουά την τελευταία μέρα του Ιουνίου, η FIBA κατάφερε να κερδίσει μια μικρή παράταση προκειμένου να βοηθήσει στην ομαλή διεξαγωγή των εθνικών πρωταθλημάτων και να υπάρχει ένα μικρό διάστημα ξεκούρασης των παικτών.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον όμιλο της Βικτόρια, μαζί με τον Καναδά (διοργανωτής), την Τουρκία, την Τσεχία, την Κίνα και την Ουρουγουάη.

Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι:

ΣΕΡΒΙΑ (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ)

Group A

Δομινικανή Δημοκρατία

Νέα Ζηλανδία

Σερβία

Group B

Πουέρτο Ρίκο

Ιταλία

Σενεγάλη

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (ΚΑΟΥΝΑΣ)

Grooup A

Λιθουανία

Κορέα

Βενεζουέλα

Group B

Πολωνία

Σλοβενία

Αγκόλα

ΚΡΟΑΤΙΑ (ΣΠΛΙΤ)

Group A

Γερμανία

Ρωσία

Μεξικό

Group B

Τυνησία

Κροατία

Βραζιλία

ΚΑΝΑΔΑΣ (ΒΙΚΤΟΡΙΑ)

Group A

Ελλάδα

Κίνα

Καναδάς

Group B

Ουρουγουάη

Τσεχία

Τουρκία

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Προμηθέας πρεμιέρα με Ηρακλή εκτός στο πρωτάθλημα, μετά με Μαρούσι και ΠΑΟΚ σερί εντός

Published

on

Μπορεί ακόμη ο ΕΣΑΚΕ να μην έχει δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα του α’ γύρου στο νέο πρωτάθλημα της GBL, όμως οι «κεραίες» της «Matchnews.gr» είναι όπως πάντα ορθάνοιχτες για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έτσι, αποκαλύπτουμε ότι ο Προμηθέας θα ξεκινήσει τη φετινή προσπάθειά του το Σάββατο 4 Οκτώβρη παίζοντας με τον νεοφώτιστο Ηρακλή στο «Ιβανόφειο», για να ακολουθήσουν δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια στην 2η και 3η αγωνιστική κατά σειρά με Μαρούσι και ΠΑΟΚ.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το “θερμό” αντίο του Προμηθέα στον Νίκο Νάκη

Published

on

Με μια πολύ «θερμή» ανακοίνωση, η οικογένεια του Προμηθέα αποχαιρέτησε τον προπονητή και φίλο Νίκο Νάκη, που δεν θα συνεχίσει στο τεχνικό σταφ του συλλόγου.

«Δεν είναι για εμάς ένας απλός προπονητής, αλλά ουσιαστικά ο άνθρωπος που οραματίστηκε την ανάπτυξη των γυναικείων τμημάτων του Προμηθέα, από τις μικρότερες ηλικίες έως τη μεγάλη ομάδα», τονίζεται με έμφαση στο ευχαριστήριο του πατρινού συλλόγου.

 

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Χτίζει χαρακτήρα σεμνά και ταπεινά

Published

on

Είναι προφανές και αποτελεί βασικό κανόνα ότι τα φιλικά παιχνίδια στη διάρκεια της προετοιμασίας μιας ομάδας γίνονται κυρίως για το τεχνικό επιτελείο, ώστε να βγάζει κάθε φορά τα συμπεράσματά του, και όχι για τον κόσμο, που αναλόγως των αποτελεσμάτων είτε πανηγυρίζει είτε γκρινιάζει.

Κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Προμηθέα, με άπαντες να παραμένουν προσγειωμένοι και με χαμηλό προφίλ, παρά τις τελευταίες νίκες επί ισχυρών αντιπάλων, όπως το Μαρούσι και ο Άρης στο τουρνουά «Μαυροσκούφεια».

Δύο νίκες, με την τελευταία επί του Άρη με 77-67 να έχει τη δική της βαρύτητα, έστω και σε επίπεδο γοήτρου, μια και το μεταξύ τους ραντεβού στο πρωτάθλημα προβλέπεται αρκετά διαφορετικό.

Ο Γιώργος Λιμνιάτης είδε για πρώτη φορά την ομάδα πλήρη, με τους δύο βασικούς πλέι μέικερ (Μπαζίνα και ΜακΚάλουμ) να δείχνουν τα διαπιστευτήριά τους οργανωτικά και εκτελεστικά, ειδικά ο Αμερικανός, που είναι ένας πολύ ποιοτικός γκαρντ.

Επίσης, είδε μια πολύ καλή εικόνα από δύο ακόμη Αμερικανούς παίκτες, τους Χάμοντς και Κόουλμαν, όπως και από τον Γκρέι. Περιμένει ακόμη από τους δύο υπόλοιπους ξένους (Πόλικαπ και Ματσούρα) να ενταχθούν ακόμη καλύτερα στο σύνολο για να βοηθήσουν όπως μπορούν.

«Παρών» ο Σταυρακόπουλος

Τη δική του, επίσης αξιόλογη, παρουσία είχε από το ελληνικό στοιχείο ο Σωτήρης Σταυρακόπουλος, παίκτης που ο τεχνικός του Προμηθέαγνωρίζει πολύ καλά από την περσινή τους συνεργασία στο Περιστέρι, τον πιστεύει και γι’ αυτό τον πήρε μαζί του στην Πάτρα.

Εναντίον του Άρη, ο 21χρονος ταλαντούχος παίκτης έπαιξε 13:17, με απολογισμό 12 πόντους με 4/5 τρίποντα, δίνοντας επιθετικές λύσεις από μακριά σε κρίσιμα σημεία.

Στον αγώνα με το Μαρούσι είχε και πάλι ανάλογο χρόνο (14:44), με 7 πόντους (2/4 τρίποντα, 1/1 βολή). Ο ίδιος, και στην καθημερινή προπόνηση, βγάζει τον καλύτερο εαυτό του, κάτι που αρέσει στον Λιμνιάτη.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ22 hours ago

Κεραυνός: Εξαιρετική εικόνα στο τελευταίο φιλικό του

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ21 hours ago

Αγώνας δρόμου της ερασιτεχνικής για τα διαρκείας και τις χορηγίες, έτσι ώστε να μπουν χρήματα στα ταμεία

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ16 hours ago

Α΄Κατηγορία: Το πλήρες πρόγραμμα των δύο ομίλων

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ15 hours ago

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Προμηθέας πρεμιέρα με Ηρακλή εκτός στο πρωτάθλημα, μετά με Μαρούσι και ΠΑΟΚ σερί εντός

Γ ΕΘΝΙΚΗ23 hours ago

Θύελλα Πατρών: Πέντε σκόρερ στα τρία πρώτα ματς

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ23 hours ago

Το τουρνουά του Κεραυνού Αιγίου “μετακομίζει” φέτος στην Πάτρα και το Promitheas Park (27-28/9)

ΜΠΑΣΚΕΤ21 hours ago

Σενγκούν, Ρογκαβόπουλος και… Τάκης Τσαγκρώνης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ24 hours ago

Ήττα για την Νάπολη Πατρών στην πρεμιέρα του World Winners Cup

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ23 hours ago

Εργασίες βελτίωσης στα γήπεδα Ρίου, Ζαρουχλεΐκων και Σαραβαλίου υπό το βλέμμα Πελετίδη

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ2 hours ago

Τα ζευγάρια της Α΄Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Facebook