ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Οι προτάσεις της Παναχαϊκής Ιδέας στη χθεσινή συγκέντρωση

Οι άνθρωποι της “Παναχαϊκής Ιδέας” προσπαθούν να βρουν λύση για την Παναχαϊκή και το ποδοσφαιρικό τμήμα της.
Έτσι χθες (18/7) παρουσίασαν στον κόσμο της ομάδας το πλάνο που έχουν κατά νου, για να βγει εις πέρας η ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, με την ιστορική ομάδα να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική.
Αναλυτικά:
ΣΎΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Η κίνηση μας είχε και έχει σκοπό την προσφορά στην αγαπημένη μας ομάδα. Θεωρούμε πως η χτεσινή βραδιά ήταν μέσα στο πλαίσιο της προσφοράς, καθώς εκτος των άλλων, δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο να ενημερωθεί και να εκφραστεί, κάτι που δεν θα έπρεπε να αποτελεί δικιά μας υποχρέωση . Εκπρόσωποι της κίνησης μας ανέλυσαν τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα για το σωματείο, παρουσίασαν στοιχεία για την πορεία και πρακτικές της διοίκησης που κατ ουσίαν διοικεί το σωματείο απο το 2016 και μετά. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε ολους. Το κυριότερο κομμάτι ήταν η παρουσίαση της πρότασης μας για το πώς μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα σε αυτή την περίσταση.
Παραθέτουμε συνοπτικά και με καθαρότητα την πρόταση μας για το παρόν και μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος .
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Η ΠΓΕ μέσα σε αυτή την περίοδο κρίσης, απομόνωσης και δεκάδων προβλημάτων χρειάζεται μια διοίκηση, με άφθαρτους ανθρώπους που κατέχουν θέσεις ευθύνης στην κοινωνία της πόλης και αγαπούν το σωματείο. Είναι η στιγμή, που πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, μακριά απο εγωισμούς και καρέκλες. Επειδή ο χρόνος ειναι πολύ περιορισμένος , προτείνουμε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της τωρινής διοίκησης της ΠΓΕ και τον σχηματισμό προσωρινής διοίκησης που θα αποτελείται απο ανθρώπους με θεσμικές θέσεις της κοινωνίας της πόλης και έχουν εμπειρία στο τομέα του management. Η τεχνογνωσία και η θεσμική θέση τους , θα δημιουργήσουν συνθήκες αξιοπιστίας, διαφάνειας και ελπίδας . Θεωρούμε πως μια τέτοια διοίκηση τη δεδομένη χρονική στιγμή θα συσπειρώσει τους φίλους της ομάδας,πιθανούς χορηγούς και θα φέρει την ομάδα κοντά στην κοινωνία και τους φορείς της πόλης με πολλαπλα οφέλη . Τονίζουμε ξεκάθαρα πως κανένα μέλος της ΙΔΕΑΣ δεν θα λάβει θέση σε αυτη την προσωρινή διοίκηση.
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Η καθημερινή λειτουργία της ομάδας θα στηρίζεται σε μια ευέλικτη ομάδα εργασίας με ειδικούς σε κάθε τομέα.
Η ομάδα αυτή θα αποτελείται απο υπεύθυνους τομέων:
* Τεχνικος Διευθυντής [Αγωνιστικού
Σχεδιασμού]
* Οικονομικός Διευθυντής
*Νομικός Σύμβουλος
*Υπευθυνος λειτουργίας – Συντονιστής της ομάδας εργασίας.
*Υπεύθυνος Επικοινωνιας & Marketing
Οι θέσεις θα καλύπτονται απο ειδικούς ανθρώπους στον κάθε τομέα δράσης. Στους περισσότερους τομείς λόγω των οικομομικών δυσκολιών του project , οι θέσεις θα καλυφθούν απο ανθρώπους και μικρότερες ομάδες εργασίας που θα εργαστούν χωρίς να ζητούν οικονομικές απολαβές. Εμείς σαν κίνηση ,δηλώνουμε πως σε αυτο το κομμάτι του project και στους τομείς που έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό θα συμμετέχουμε ενεργά.
ΣΤΟΧΟΙ
1] Επανασύνδεση με την κοινωνία και τους φιλάθλους.
2]Συγκέντρωση του ποσού που χρειάζεται ώστε η ομάδα μας να αγωνιστεί με στόχο την πρώτη εξάδα του ομίλου βασιζόμενη σε ποδοσφαιριστές της περιοχής.
3] Άμεσος οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ και οριοθέτηση κριτηρίων απο ειδικούς ώστε να εξεταστούν προτάσεις απο πιθανούς επενδυτές στο μέλλον. Διατήρηση ανοικτής πρόσκλησης για επενδυτές.
4] Επιστροφή φιλάθλων στο γήπεδο και επαναλειτουργία σκεπαστής κερκίδας.
ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΛΑΝΟ
Ενημερώνουμε πως στην ανοικτή συγκέντρωση παρουσιάστηκε σε 30 σελιδή έκδοση πλήρες χορηγικό πλάνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα, στα πρότυπα επαγγελματικών ΠΑΕ το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στην προσέλκυση χορηγιών όλων των επιπέδων. Σε δεύτερο χρόνο θα παρουσιαστούν περισσότερα.
ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Η απογοητευτική ΓΣ της 14 ης Ιουλίου μας κινητοποίησε. Απο τη μία δεν δόθηκε γραπτώς καμία πρόταση απο ενδιαφερόμενο και απο την αλλη η διοίκηση της ΠΓΕ δήλωσε οτι δεν έχει δυνατότητα να “κατεβάσει” το τμήμα με αξιοπρέπεια.
Ενημερώνουμε :
1) Απο την Τρίτη 15 /07 εχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια μας, ώστε να βρούμε άμεσα χρηματοδότηση μέσω χορηγιών για το τμήμα. Ενημερώνουμε πως μέσα απο προσωπικές γνωριμίες και επαφές ανθρώπων της κίνησης ΗΔΗ 30 εταιρείες έχουν προσυμφωνήσει να συνδράμουν οικονομικά με την όποια οικονομική δυνατότητα, στην περίπτωση που η ΙΔΕΑ θα έχει ενεργό ρόλο στο εγχείρημα. Θυμίζουμε πως εμείς είμαστε απλα μέλη του συλλόγου χωρίς θεσμικό ρόλο.
2) Εχουμε συμφωνήσει με άνθρωπο του ποδοσφαίρου που γνωρίζει την ομάδα σε πολύ σημαντικό βαθμό,ώστε να αναλαβεί τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Πρόκειται για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ο οποιος θα εργαστεί πάνω σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις οικονομικής και αγωνιστικής λειτουργίας . Ενημερώνουμε δε πως ήδη έχει γίνει επαφή με σημαντικό αριθμό ποδοσφαιριστών απο μεριάς του, με καταγωγή την Πάτρα, οι οποίοι και δέχτηκαν ένα σύντομο χρονικό διάστημα να περιμένουν καθώς θα ήθελαν να αγωνιστούν στην ομάδα μας στην περίπτωση που το πλάνο που παρουσιάζουμε εφαρμοστεί και ο ίδιος αναλάβει την θέση αυτή.
3) Η κίνηση μας αποτελείται και απο φίλους της ομάδας που εργάζονται στο τομέα του marketing σε εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Δηλώνουμε οτι άμεσα σαν ΙΔΕΑ θα αναλαβουμε μέσα απο αυτούς τους ανθρώπους την συγκρότηση τμήματος μαρκετινγκ και επικοινωνίας του συλλόγου με αρχικό στόχο την προσέλκυση χορηγιών και την άμεση εισροή οικονομικών πόρων στο τμήμα.
4) Εχουμε έρθει σε εποικοδομητική επαφή με ένας μέρος των θεσμών της πόλης με στόχο την συγκρότηση ενός πλαισίου συνεργασίας που θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη για την ομάδα στο κομμάτι εξέυρεσης εσόδων αλλά και στο κομμάτι του απαραίτητου οικονομικού ελέγχου στην ΠΑΕ για να γνωρίζουμε το ύψος των χρεών. Οι επαφές μας θα συνεχιστούν και με άλλους θεσμικούς φορείς για την εξέυρεση λύσεων.
Καταλήγουμε πως οι εγωισμοί και τα αδιέξοδα δεν έχουν θέση στην ομάδα.Και καλούμε την διοίκηση να αφουγκραστεί τον κόσμο , το κλίμα και να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Μας λυπεί αφάνταστα πως μέχρι σήμερα , δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πλάνο, κανένας σχεδιασμός με δομή για την ομάδα απο την διοίκηση που εκλέχθηκε πριν λιγες μέρες και γνώριζε την χρονική συγκυρία. Είναι ανεπίτρεπτο ΕΜΕΙΣ απλά μέλη του συλλόγου και φίλοι της ομάδας να έχουμε προχωρήσει μέσα σε 3 μέρες σε αυτά τα δεδομένα. Χθές το βράδυ η κατάμεστη αίθουσα , έδωσε το μήνυμα. Απο χθές το βράδυ ακόμα περισσότεροι άνθρωποι και επιχειρήσεις δηλώνουν πως θα στηρίξουν αυτό το πλάνο.
Εμείς απο σήμερα συνεχίζουμε πιο δυναμικά, ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ξανά πως εμεις ειμαστε ενα κομμάτι ενος μεγάλου παζλ δρώντων που πρέπει να δηλώσουν παρόν. Ελπίζουμε, αυτοί που έχουν τις τύχες της ομάδας να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης.
Άμεσα θα επανέλθουμε με περισσότερα.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Κάλεσμα συσπείρωσης από την Παναχαϊκή – «Για εμάς θα είναι ένας αγώνας διαρκείας»

Σε μια κρίσιμη καμπή για την ιστορία της, η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης στον κόσμο της Πάτρας, τους φορείς και την αυτοδιοίκηση.
Με την ομάδα να κάνει μια νέα αρχή, βασισμένη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις και με μπάτζετ 250.000 ευρώ, η στήριξη μέσω της αγοράς εισιτηρίων διαρκείας κρίνεται πιο απαραίτητη από ποτέ για την επιτυχία του δύσκολου αυτού εγχειρήματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης:
ΑΓΩΝΑΣ…ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της πόλης είναι αδιαμφισβήτητα η Παναχαϊκή. Η ομάδα της πόλης που έκανε περήφανους χιλιάδες Πατρινούς και που εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα της αθλητικής ιστορίας της. Τους τελευταίους μήνες το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας μας πέρασε μέσα από συμπληγάδες.
Όμως, οι πολλές δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε έφεραν ένα επίσης ιστορικό αποτέλεσμα: σε αυτή τη συγκυρία η ποδοσφαιρική Παναχαϊκή είναι το μοναδικό Σωματείο της Ελλάδας που προετοιμάζεται για μία νέα αρχή, υπό την καθοδήγηση Ερασιτεχνικής Διοίκησης και χωρίς την συμμετοχή επενδυτικού σχήματος.
Για όλους εμάς που συγκροτούμε τη Διοίκηση της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης και που στην ουσία έχουμε με ιστορική ευθύνη αναλάβει (μαζί με το σύνολο των υπολοίπων Τμημάτων) την δύσκολη αυτή προσπάθεια, ένας και μοναδικός είναι ο στόχος: η επιτυχία. Με μπάτζετ που φθάνει τις 250.000 ευρώ και προχωράμε με πίστη και αφοσίωση, θέλοντας να έχουμε μαζί μας όλους τους Πατρινούς.
Γι’ αυτό και θεωρούμε ως αυτονόητο χρέος μας να κάνουμε κοινωνούς της προσπάθειας αυτής τους φορείς της πόλης, την αυτοδιοίκηση, το πολιτικό προσωπικό και τους απλούς πολίτες, μέσα από την συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους στην προμήθεια των εισιτηρίων διαρκείας. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την διστακτικότητα που συνεπάγεται των πρόσφατων εξελίξεων και των προσπαθειών για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου Διοίκησης. Ίσως αυτό να μεταφράζεται σε στάση αναμονής με την σκέψη του «πρώτα να δω και μετά να συμμετέχω».
Εμείς σε αυτό απαντάμε πρέπει να συμμετέχεις για να δεις και ζητάς κάτι καλύτερο πες και στο φίλο σου και εντείνουμε καθημερινά και με κάθε τρόπο την ενίσχυση της σχέσης συμμετοχής μεταξύ ημών, της πόλης και της αθλητικής της ιστορίας με ένα κάλεσμα ευθύνης και υπευθυνότητας. Καλούμε λοιπόν όλους τους Πατρινούς σε αυτή την αμφίδρομη συμμαχία και ζητάμε από κάθε πολίτη να προμηθευτεί το εισιτήριό του. Και δεσμευόμαστε με βαρύ ιστορικό καθήκον,
ΠΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Παναχαϊκή: Επιβεβαίωση του «Matchnews.gr» με Πετράτο, παίρνει και Σταθόπουλο, δίνει μάχη για Σκόνδρα

Το «Matchnews.gr» είχε αποκαλύψει από χθες το απόγευμα το πρέσινγκ της Παναχαϊκής στον Ηλία Πετράτο για να παίξει και τη νέα χρονιά με τη φανέλα της στην Γ’ εθνική, το οποίο και απέδωσε καρπό, μια και η συμφωνία είναι γεγονός και το μόνο που λείπει είναι η επίσημη κοκκινόμαυρη ανακοίνωση (δεν θα αργήσει).
Επίσης στο έμψυχο δυναμικό θα ενταχτεί και ο νεαρός αμυντικός Μπάμπης Σταθόπουλος, ο οποίος μπορεί να ανακοινώθηκε αρχικά από τα Χανιά, όμως θα συνεχίσει στην Παναχαϊκή.
Από κει και πέρα, το βάρος είναι στραμμένο στο στόπερ, με το όνομα του Απόστολου Σκόδρα (φωτό) να είναι πάντα ο βασικός στόχος, περίπτωση πάντως που δεν είναι εύκολη καθώς το οικονομικό κόστος δεν είναι και μικρό.
Στην Παναχαϊκή πάντως αισιοδοξούν ότι και αυτό το θέμα θα έχει αίσια κατάληξη, προσθέτοντας ποιότητα και εμπειρία στα μετόπισθεν.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Πανθουριακός: Ομάδα «δεμένη», θέλει να κάνει ζημιά στην Παναχαϊκή

Τον Πανθουριακό έφερε η κληρωτίδα στον δρόμο της Παναχαϊκής για την 1η Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, με τις δύο ομάδες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Καλαμάτα (07/09, 16:30) και να διεκδικούν την πρόκριση.
Οι Καλαματιανοί βρίσκονται και στον ίδιο Όμιλο με το σύνολο του Λεωνίδα Κυβελίδη και θα τα ξαναπούν σύντομα στη Γ’ Εθνική, παίρνοντας όμως πρώτα μια καλή εικόνα ο ένας αντίπαλος του άλλου στο Κύπελλο. Ο Πανθουριακός είναι μια ομάδα που πανηγύρισε πέρυσι την άνοδο της στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην ιστορία της με 10 βαθμούς.
Πρόκειται για ένα σύνολο καλά οργανωμένο και «δεμένο» τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας κρατήσει βασικά «γρανάζια» του ρόστερ, όπως είναι ο αρχηγός Μιχάλης Ζαχαρόπουλος που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύλλογο, εντός κι εκτός γηπέδου. Μεγάλη σημασία έχει πως στην τεχνική ηγεσία παρέμεινε ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα σε ένα τόσο ιστορικό επίτευγμα και που φυσικά ξέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, δουλεύοντας και με τους νέους ποδοσφαιριστές που ενσωματώθηκαν στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.
Ήττα στην πρόβα τζενεράλε πριν την Παναχαϊκή
Oi Καλαματιανοί έδωσαν φιλική αναμέτρηση το Σάββατο 30 Αυγούστου με τον ΑΟ Μιλτιάδη στο «Στ.Παπαδόπουλος», όπου ηττήθηκαν με 1-0 με τον Γιαννόπουλο να σκοράρει στο 80′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Πανθουριακός (Σακελλαρόπουλος): Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Γιαννακόπουλος, Νικολόπουλος, Δρούγας, Ζαχαρόπουλος, Σερπάνος, Τιμπλαλέξης, Κωστέας, Γεωργουλέας, Αγγελής. Αγωνίστηκαν επίσης: Δημόπουλος, Παπαδόπουλος, Κακούρος, Καυκής, Δημητρίου, Χριστόπουλος, Φράγκος, Γεωργέας, Καστόρας, Τσέας.