ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγυιά και στην Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή ρίχνεται στην δράση σήμερα στις 16:00 στο γήπεδο της στην Αγυιά, περιμένοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Super League 2.
Οι “κοκκινόμαυροι” χρειάζονται την παρουσία και την στήριξη του κόσμου τους, ο οποίος πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό της πατρινής ομάδας και όχι μόνο στα εντός έδρας παιχνίδια και σίγουρα η προσέλευση των φιλάθλων θα είναι ένα στοιχείο, που αναμένεται να δώσει έξτρα ώθηση στην πατρινή ομάδα, που θα επιδιώξει να μπει με το “δεξί”.
Ο Ζβέζνταν Μιλόσεβιτς δεν θα έχει στην διάθεση του τους Ατανάκοβιτς, Όρλαντιτς, Ιμεράι και Κοτσώνη, αφού δεν εκδόθηκαν οι μπλε κάρτες τους, ενώ στην αντίπερα όχθη ο “Άγιαξ της Ηπείρου” έρχεται στην Πάτρα χωρίς σοβαρές ελλείψεις και χωρίς τον περυσινό πρώτο σκόρερ της Παναχαϊκής, Χρήστο Ελευθεριάδη, ο οποίος έχει υποστεί τραυματισμό εδώ και καιρό.
Η Παναχαϊκή έδειξε θετικά στοιχεία με τον Ιωνικό και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με εκτός έδρας νίκη (2-1), οπότε πάει με καλή ψυχολογία στο σημερινό ματς.
Όσον αφορά στο αρχικό σχήμα δεν θα αλλάξουν πολλά σε σχέση με το παιχνίδι της Νεάπολης και λογικά ο Μαυρίας θα πάρει την θέση του Τίμου Πατρώνη, που ξεκίνησε ως βασικός απέναντι στον Ιωνικό.
Οι αποστολές των ομάδων
Η αποστολή της Παναχαϊκής αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:
Σούλης, Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Ρουγκάλας, Παπατόλιος, Coll, Σιατραβάνης, Κυνηγόπουλος, Μαυριάς, Μωραΐτης, Αντωνακόπουλος, Πατρώνης, Μασούρας, Λινάρδος, Ιντζόγλου, Πατάπης.
Οι φιλοξενούμενοι του Αργύρη Γιαννίκη “κατεβαίνουν” στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή με την εξής αποστολή:
Γιαννίκογλου, Χουτεσιώτης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Πίτου Γκαρσία, Ζιούλης, Παντελάκης, Σιόντης, Οικονομόπουλος, Αποστολόπουλος, Κάστρο, Νάουμετς, Καρτάλης, Λιάσος, Παμλίδης, Λέο, Κρίζμαν.
Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Το σχόλιο του Γιώργου Αστερή από τον Πύργο: Η Παναχαϊκή τις εντυπώσεις, ο ΠΑΣ Πύργου τα γκολ

Ο «Αθλητικός Δικαστής» βρέθηκε την Κυριακή στο «Χαράλαμπος Βιλαέτης» και με τη δική του ματιά δίνει στη “Match” το «ρεζουμέ» του τι είδε:
«Σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε παλιές, καλές εποχές για το ποδόσφαιρο της Ηλείας και με σχεδόν 3.000 φιλάθλους στις κερκίδες, το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΣ Πύργου και την Παναχαϊκή ήταν μια πραγματική γιορτή.
Στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, η Παναχαϊκή ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις. Στάθηκε εξαιρετικά και έλεγξε τον χώρο του κέντρου, ενώ ο ΠΑΣ Πύργος είχε αυτό που μετράει περισσότερο στο ποδόσφαιρο, την ουσία δηλαδή τα γκολ. Ωστόσο, η συνολική του εικόνα έδειξε πως χρειάζεται ακόμα δουλειά και «δέσιμο» για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.
Το μεγαλύτερο κέρδος της ημέρας, όμως, ήταν ο κόσμος. Το στάδιο του Πύργου γέμισε μετά από χρόνια, και με Πατρινούς να δίνουν το «παρών» χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο. Τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν αυστηρά και άψογα, με αποτέλεσμα να μην κουνηθεί φύλλο.
Η τελική ετυμηγορία; Σε ένα ματς μέτριου θεάματος η Παναχαϊκή έχασε τους βαθμούς αλλά κέρδισε μια καλή εμφάνιση, ενώ ο Πύργος πήρε τη νίκη αλλά και το μήνυμα ότι πρέπει να βελτιωθεί. Στα αξιοσημείωτα, η κίνηση σεβασμού του Χαντί, ο οποίος δεν πανηγύρισε τα γκολ που πέτυχε, απέναντι στην πρώην ομάδα του».
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Λ. Κυβελίδης: “Είμαστε οικογένεια στα εύκολα και τα δύσκολα”

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης, που παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα λόγω της τιμωρίας του, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο η Παναχαϊκή ηττήθηκε με 2-0 από τον ΠΑΣ Πύργου: «Ο Πύργος διαθέτει καλούς και ποιοτικούς παίκτες και εμείς προσπαθήσαμε, μέσα από την τακτική μας, να περιορίσουμε τις κινήσεις των αντιπάλων.
Ωστόσο, οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γκολ με τον έμπειρο Χαντί, ενώ στην επανάληψη δεχθήκαμε δεύτερο τέρμα από στατική φάση και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί. Θεωρώ ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας, καθώς είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, όμως αυτό που με χαροποίησε για ακόμη μία φορά ήταν το πάθος που έδειξε η ομάδα μου».
Ο Λεωνίδας Κυβελίδης ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος ανέφερε: «Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και είμαστε μία οικογένεια, στα εύκολα και στα δύσκολα. Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, όμως παραμένουμε ενωμένοι και δουλεύουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στη συνέχεια του πρωταθλήματος».
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
ΠΑΣ Πύργου – Παναχαϊκή 2-0: Πρώτο στραβοπάτημα για τους κοκκινόμαυρους

H Παναχαϊκή ηττήθηκε στην έδρα του ΠΑΣ Πύργου με 2-0, για την 3η αγωνιστική του Δ’ ομίλου της Γ’ Εθνικής.
Πρώτη ήττα για τους «κοκκινόμαυρους» στο φετινό πρωτάθλημα.
Το ματς…
Α’ μέρος
Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους, με σουτ του Κόκκορη στο 6’.
Στο 8ο λεπτό ο Νιφορόπουλος απείλησε για τους «κοκκινόμαυρους», με την προσπάθεια του να καταλήγει στα χέρια του γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Στο 16’ ο Μακρής επιχείρησε ένα θαυμάσιο ανάποδο ψαλίδι, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
Στο 36ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Χάντι, ύστερα από μπαλιά του Μπούζα.
Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η Παναχαϊκή προσπάθησε να απειλήσει, χωρίς να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία.
Β’ μέρος
Διπλή ευκαιρία με τον Καρακώστα στο 53’ και τον Χάντι στο 55’ για τον ΠΑΣ Πύργου, με τον Γεωργόπουλο να λέει «όχι».
Στο 66ο λεπτό οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0, μετά από κόρνερ του Χάντι ο Μακρής βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, ευστοχώντας με το κεφάλι.
Οι «κοκκινόμαυροι» προσπάθησαν με αλλαγές να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Πύργου (Επ. Κουτρουμάνος): Σούλης, Κάρδαρης (71’ Σέζαρ), Μαρκόπουλος, Πατάπης, Λιβυάκης (88’ Κυριανίδης), Μαυρόπουλος, Μπούζας, Χαντί (71’ Φερεκίδης), Μακρής, Καρακώστας (71’ Δασκαλόπουλος), Κόκκορης (58’ Παπαδόπουλος).
Παναχαϊκή (Π. Γεράνιος): Γεωργιόπουλος, Βερβίτας, Τσεκούρας, Αγουρίδης, Σταθόπουλος, Γασπαρινάτος (78’ Φωτεινόπουλος), Γερολυμάτος (58’ Πετράτος), Ψυχογιός (78’ Μπούρδος), Νιφορόπουλος, Γιαννόπουλος (58’ Ντούνης), Κουτσιούδης (76’ Λούσκος).