Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Οριστικό: Στην εθνική Βραζιλίας το 2024 ο Κάρλο Αντσελότι, ενήμερη και η Ρεάλ!

Ο Κάρλο Αντσελότι θα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Βραζιλίας από το 2024, καθώς υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην ομοσπονδία της χώρας και τον Ιταλό τεχνικό, με τη Ρεάλ, μάλιστα, να είναι ενήμερη!

Published

on

Ο κύβος ερρίφθη! Ο Κάρλο Αντσελότι θα είναι ο νέος τεχνικός της εθνικής Βραζιλίας από το 2024, καθώς υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην ομοσπονδία της χώρας και τον Ιταλό τεχνικό, με τη Ρεάλ, μάλιστα, να είναι ενήμερη για όλες τις εξελίξεις! Ήδη από χθες τα δημοσιεύματα έχουν… φουντώσει ότι Αντσελότι και Εντβάλντο Ροντρίγκες (ο πρόεδρος της ομοσπονδίας) έχουν δώσει τα χέρια και σήμερα σύσσωμος ο βραζιλιάνικος Τύπος γράφει πως, πλέον, είναι οριστικό το deal.

Χαρακτηριστικά η ”globo” αναφέρει ότι μετά τις δύο συναντήσεις, που είχαν στην Ισπανία την περασμένη εβδομάδα ο Ιταλός κόουτς με τον Ροντρίγκες, υπάρχει συμφωνία και τονίζει: «Νομικά, δεν μπορεί να υπογράψει κανένα συμβόλαιο μέχρι τον Ιανουάριο (έξι μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης). Αλλά η ομοσπονδία έχει εγγυήσεις ότι αυτός θα είναι ο νέος προπονητής της Βραζιλίας. Μία από αυτές είναι ότι ο Αντσελότι θα υποδείξει κάποιον, από την Ευρώπη, που θα αναλάβει τη μετάβαση στην εθνική ομάδα μέχρι την άφιξή του. Αυτός θα μοιραστεί το καθήκον με τον Ραμόν Μενέζες, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τους παίκτες, που αγωνίζονται στη Βραζιλία».

Η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι ήδη ενήμερη για όλες τις εξελίξεις, αλλά ούτε η CBF ούτε ο ισπανικός σύλλογος θα ανακοινώσουν κάτι μέχρι τον Ιανουάριο. «Μέχρι τότε θα έχουμε μόνο παρασκηνιακές πληροφορίες», τονίζεται. Η αρχική ιδέα ήταν ότι ο γιος του Κάρλο, Ντάβιντε Αντσελότι, βοηθός του στη Ρεάλ, θα μπορούσε να αναλάβει πριν από αυτόν, αλλά απορρίφθηκε, γιατί θα έστελνε το μήνυμα ότι ο έμπειρος τεχνικός δεν θα έχει στο μυαλό του τη Ρεάλ Μαδρίτης αυτήν τη σεζόν. Οπότε θα έρθει μαζί με τον πατέρα του.

Τον Ιανουάριο, ο Αντσελότι θα ενημερώσει τους Μαδριλένους με έγγραφο ότι δεν ενδιαφέρεται για τη ρήτρα ανανέωσης του συμβολαίου του. Ως εκ τούτου, τότε αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις.

ΔΙΕΘΝΗ

Η συγκινητική εξομολόγηση του Λαμίν Γιαμάλ: «Η μητέρα μου η βασίλισσά μου»!

Published

on

Η ιστορία του Λαμίν Γιαμάλ, μοιάζει με παραμύθι. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τη λάμψη της. Ενός αστεριού τόσο νέου, τόσο σπουδαίου. Ένας παικταράς, με προοπτική να γίνει ο καλύτερος του κόσμου. Δεν παύει όμως να είναι το παιδί των μεταναστών που πήγαν παράνομα στην Ισπανία, ζούσαν σε δωμάτια που τους παραχωρούσαν φίλοι και με δύσκολες συνθήκες. Όχι γι’ αυτόν όμως, γιατί είχε την οικογένειά του.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα μίλησε στο podcast του δημοσιογράφου, Χοσέ Ραμόν ντε λα Μορένα, «ανοίγοντας» την καρδιά του. Για τον ερχομό των γονιών του, τα παιδικά του χρόνια, την ημέρα που μαχαίρωσαν τον πατέρα του, αλλά και τη βασίλισσά του που δεν είναι άλλη απ’ τη μητέρα του. Παράλληλα, έδειξε την ηλικία του όταν τόνισε πως μπορεί να έχει την καλύτερη έπαυλη του κόσμου αλλά τον ενδιαφέρει απλά να παίζει playstation με τους φίλους του!

Μεταξύ άλλων είπε ο Λαμίν Γιαμάλ:

Για την αλλαγή στη ζωή του επειδή τον αναγνωρίζουν όλοι: «Μου άλλαξε η ζωή σε όλα. Παλιά μπορούσα να κάνω ό,τι ήθελα: μπορούσα να βγω για κάτι με τους φίλους μου, αλλά τώρα τίποτα. Θυμάμαι την καλοκαιρινή προετοιμασία στην Κορέα, στην Ιαπωνία, στην Κίνα, ήταν αδύνατο να βγω οπουδήποτε… Αλλά είμαι χαρούμενος».

Για τη μητέρα του: «Η μητέρα μου δεν μπορούσε να είναι πολύ μαζί μου λόγω δουλειάς, αλλά πάντα μου ετοίμαζε δείπνο όταν γύριζε το βράδυ. Της αγόρασα ένα σπίτι εκεί που ήθελε: Είναι η βασίλισσά μου, τα αξίζει όλα και είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχω στον κόσμο. Θυμάμαι που μου είχε πάρει το PlayStation 4, που τότε για μένα ήταν τα πάντα. Είχα το Play 2 και το Play 3 μεταχειρισμένα και το 4 το καλό. Τώρα παίζω πολύ με το 5: έχω έναν φίλο από τη Μασία που λέγεται Μπράιαν και παίζουμε συνέχεια και περνάμε πολύ καλά. Μπορώ να έχω τη μεγαλύτερη έπαυλη του κόσμου, αλλά πάντα θα είμαι στο δωμάτιο με το PlayStation».

Για την οικογένειά του που πήγε στην Ισπανία: «Η πρώτη που ήρθε ήταν η γιαγιά μου, που μπήκε κρυφά σε λεωφορείο από το Μαρόκο και έφτασε στη Ματαρό. Δούλευε σε τρεις βάρδιες για να μπορέσει να έρθει ο πατέρας μου, που είχε μείνει στο Μαρόκο. Όταν μάζεψε λίγα χρήματα, πλήρωσε μια κυρία για να φέρει τον πατέρα μου και την αδερφή του, που ήρθαν όταν ήταν τριών χρονών. Η μητέρα μου ήρθε από τη Γουινέα με τη γιαγιά μου και έφτασαν στη Βαρκελώνη. Οι γονείς μου γνωρίστηκαν εδώ κι έτσι αρχίσαμε να ζούμε σε μια εστία νέων γονέων, που ήταν σαν ξενώνας και όλα πήγαιναν καλά. Μετά μέναμε συνήθως σε σπίτια φίλων που μας έδιναν ένα δωμάτιο, μέχρι που οι γονείς μου χώρισαν. Τότε εκείνος πήγε να μείνει με τη γιαγιά μου κι εγώ έμενα με τη μητέρα μου στη Γκρανογιέρς. Πήγαινα σχολείο, γύριζα, πήγαινα προπόνηση και έβλεπα τη μητέρα μου μόνο το βράδυ, όταν γύριζε από τη δουλειά».

 

Για τη μέρα που μαχαίρωσαν τον πατέρα του: «Ήμουν στο αυτοκίνητο με τον ξάδελφό μου τον Μόχα. Είχα το Carplay συνδεδεμένο και με πήρε η ξαδέλφη μου από το Μαρόκο. Με ρώτησε αν ήμουν μόνος και άρχισε να μου τα λέει, μετά ήρθαν κι άλλες κλήσεις. Εκείνη τη στιγμή ήμουν ένα παιδί 16 χρονών. Το πρώτο που έκανα ήταν να κατέβω από το αμάξι και να προσπαθήσω να πάω στον σταθμό για να φύγω για Ματαρό. Φαντάσου να είσαι παιδί και να σου λένε ότι μαχαίρωσαν τον πατέρα σου. Προσπάθησα να πάρω το τρένο, αλλά ο ξάδερφός μου δεν με άφησε. Του είπα να με πάει στη Ματαρό, αλλιώς δεν θα του ξαναμιλούσα ποτέ, αλλά δεν με άφησαν. Με κλείδωναν στο σπίτι κι εγώ προσπαθούσα να φύγω. Ήταν μια δύσκολη στιγμή και την επόμενη μέρα είχα προπόνηση. Τότε με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου και μου είπε ότι ήταν καλά και να ηρεμήσω. Τον επισκέφθηκα στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα και όλα ηρέμησαν».

Για το πάρτι των 18ων γενεθλίων του: «Δεν θύμωσα. Στο τέλος προσπάθησαν να μου ρίξουν λάσπη με πολλούς τρόπους. Τις μέρες πριν το πάρτι μου, μια γυναίκα βγήκε και είπε ψέματα, ότι εγώ διάλεγα τις κοπέλες με κάποιον τρόπο, κι έπειτα ό,τι έγινε και με τους σερβιτόρους».

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Δανεικός στην Τραμπζονσπόρ ο Αντρέ Ονανά

Published

on

Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Αντρέ Ονανά από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην τουρκική Τραμπζονσπόρ.

Η μετακίνηση του Ονανά ήταν πλέον κάτι αναμενόμενο, απ’ την στιγμή που ο σύλλογος απέκτησε τον Σεν Λάμενς από τη Άντβερπ την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου την περασμένη εβδομάδα.

Η μεταγραφή του Λάμενς έναντι 18,2 εκατ. λιρών αύξηση τον αριθμό των γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ στους τέσσερις. Παρότι ο σύλλογος ανέφερε ότι δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει αυτόν τον αριθμό, το μέλλον του Ονανά, που βρίσκεται σε αγωνιστική κάμψη, ήταν ήδη αβέβαιο.

Ο διεθνής Τούρκος Αλτάι Μπαϊντίρ ξεκίνησε βασικός και στα τρία παιχνίδια της Γιουνάιτεντ στην Premier League φέτος, ενώ ο 29χρονος Ονανά έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά –στη σοκαριστική ήττα-αποκλεισμό της ομάδας από την τέταρτη κατηγορία Γκρίμσμπι Τάουν στον δεύτερο γύρο του League Cup, σε πέναλτι. Ο Ονανά ευθυνόταν για τα δύο γκολ της Γκρίμσμπι.

Ο Ονανά αποκτήθηκε από την Ίντερ έναντι 47,2 εκατ. λιρών το 2023, όμως η αστάθειά του τον έχει καταστήσει στόχο σκληρής κριτικής. Ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ την περσινή σεζόν, αλλά ένας τραυματισμός στον δικέφαλο τον κράτησε εκτός προετοιμασίας το καλοκαίρι.

Η μεταγραφική περίοδος στην Τουρκία ολοκληρώνεται την Παρασκευή (12/9) και υπάρχει προσδοκία ότι ο Ονανά, που βρίσκεται σε υποχρεώσεις με το Καμερούν, θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στη Φενέρμπαχτσε την Κυριακή (14/9)

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Champions League: Στο “Μετροπολιτάνο” ο τελικός του 2027

Published

on

Μετά από οκτώ χρόνια και το μεγάλο αγγλικό ραντεβού μεταξύ της Τότεναμ και της Λίβερπουλ που βρήκε τους Ρεντς να επικρατούν με 2-0 και να αναδεικνύονται πρωταθλητές Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία τους, ο τελικός του Champions League θα επιστρέψει στην Μαδρίτη και στο “Μετροπολιτάνο”.

Όπως αποφάσισε την Πέμπτη (11/9) η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η έδρα της Ατλέτικο θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League για τη σεζόν 2026-27, με τον αντίστοιχο τελικών των γυναικών να λαμβάνει χώρα στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας και τον Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2026 να διεξάγεται στο Ζάλτσμπουργκ.

 

Continue Reading
Advertisement
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ2 hours ago

Ερασιτεχνικό: Τι έγινε στα φιλικά του Σαββάτου

Γ ΕΘΝΙΚΗ3 hours ago

Μάχη Κυπέλλου για την Θύελλα Πατρών ενάντια στην Ζάκυνθο

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Ελλάδα – Φινλανδία: Επιστροφή στα μετάλλια θέλει η γαλανόλευκη έπειτα από 16 χρόνια

ΜΠΑΣΚΕΤ11 hours ago

“Αντίο” στο κύπελλο η Αχαγιά’82, ηττήθηκε από τους Γαργαλιάνους εκτός έδρας, άρεσε ο Σούλκο

ΜΠΑΣΚΕΤ11 hours ago

Ήττα Κόροιβου Αμαλιάδας από Πρωτέα Βούλας, στον μικρό τουρνουά “Μ. Σαπλαούρας”

ΠΟΛΟ11 hours ago

Με Κροατία, Σλοβενία και Γεωργία η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό ανδρών του Βελιγραδίου

SUPER LEAGUE 111 hours ago

Ντεμπούτο με νίκη για τον Άρη του Χιμένεθ επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, βαθμολογική ανάσα

SUPER LEAGUE 111 hours ago

Ο Βόλος έκανε “σεφτέ” βαθμών με τεράστιο τρίποντο επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο

SUPER LEAGUE 111 hours ago

Ισοπεδωτικός ο Ολυμπιακός στην επανάληψη, διέλυσε με πλεονέκτημα τον Πανσερραϊκό

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ16 hours ago

Ο Προμηθέας με… καυτή τριάδα (ΜακΚάλουμ, Χάμοντς, Κόουλμαν) “καθάρισε” τον Άρη στη Θεσσαλονίκη

ΜΠΑΣΚΕΤ18 hours ago

Πρόκριση του Απόλλων κόντρα στον Προμηθέα 2014 (91-77)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ20 hours ago

Φιλικό τεστ στην Αγυιά: Η Παναχαϊκή υποδέχεται την Α.Ε. Μεσολογγίου

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ2 hours ago

Ερασιτεχνικό: Τι έγινε στα φιλικά του Σαββάτου

ΜΠΑΣΚΕΤ11 hours ago

“Αντίο” στο κύπελλο η Αχαγιά’82, ηττήθηκε από τους Γαργαλιάνους εκτός έδρας, άρεσε ο Σούλκο

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ16 hours ago

Ο Προμηθέας με… καυτή τριάδα (ΜακΚάλουμ, Χάμοντς, Κόουλμαν) “καθάρισε” τον Άρη στη Θεσσαλονίκη

ΜΠΑΣΚΕΤ17 hours ago

Ιστορική νίκη-πρόκριση για το Βαρθολομιό στο κύπελλο, με αντίπαλο τον Ιπποκράτη Κω

ΜΠΑΣΚΕΤ18 hours ago

Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση κυπέλλου του Απόλλων με τον Προμηθέα 2014

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ20 hours ago

Ο Προμηθέας τεστάρει δυνάμεις σε φιλικό με αντίπαλο τον Άρη στο «Nick Gallis Hall»

Γ ΕΘΝΙΚΗ3 hours ago

Μάχη Κυπέλλου για την Θύελλα Πατρών ενάντια στην Ζάκυνθο

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Ελλάδα – Φινλανδία: Επιστροφή στα μετάλλια θέλει η γαλανόλευκη έπειτα από 16 χρόνια

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ2 hours ago

Ερασιτεχνικό: Τι έγινε στα φιλικά του Σαββάτου

Γ ΕΘΝΙΚΗ3 hours ago

Μάχη Κυπέλλου για την Θύελλα Πατρών ενάντια στην Ζάκυνθο

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20255 hours ago

Ελλάδα – Φινλανδία: Επιστροφή στα μετάλλια θέλει η γαλανόλευκη έπειτα από 16 χρόνια

ΜΠΑΣΚΕΤ11 hours ago

“Αντίο” στο κύπελλο η Αχαγιά’82, ηττήθηκε από τους Γαργαλιάνους εκτός έδρας, άρεσε ο Σούλκο

ΜΠΑΣΚΕΤ11 hours ago

Ήττα Κόροιβου Αμαλιάδας από Πρωτέα Βούλας, στον μικρό τουρνουά “Μ. Σαπλαούρας”

ΠΟΛΟ11 hours ago

Με Κροατία, Σλοβενία και Γεωργία η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό ανδρών του Βελιγραδίου

SUPER LEAGUE 111 hours ago

Ντεμπούτο με νίκη για τον Άρη του Χιμένεθ επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, βαθμολογική ανάσα

SUPER LEAGUE 111 hours ago

Ο Βόλος έκανε “σεφτέ” βαθμών με τεράστιο τρίποντο επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο

SUPER LEAGUE 111 hours ago

Ισοπεδωτικός ο Ολυμπιακός στην επανάληψη, διέλυσε με πλεονέκτημα τον Πανσερραϊκό

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ16 hours ago

Ο Προμηθέας με… καυτή τριάδα (ΜακΚάλουμ, Χάμοντς, Κόουλμαν) “καθάρισε” τον Άρη στη Θεσσαλονίκη

Facebook