Connect with us

SUPER LEAGUE 1

Όρθιος ο Ολυμπιακός με 10 παίκτες κι εκτελεστή τον Ελ Αραμπί

Published

on

Την πρώτη του νίκη στο 2024, με άκρως περιπετειώδη τρόπο κι έχοντας τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του Μανούχου και των αποφάσεων του VAR, πέτυχε σήμερα ο Ολυμπιακός στην Καισαριανή με 3-2 επί της Κηφισιάς, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Καρβαλιάλ πήρε και μεγάλη ψυχολογική ώθηση ενόψει της ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης (17/01) στο Καραϊσκάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 με τους Γιώργο Μασούρα και Ναβάρο (11΄, 39΄), αλλά η αποβολή του Ρέτσου στο 44΄ έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να «επιστρέψουν» με τα γκολ των Μιλίσεβιτς (44΄) και Οζέγκοβιτς (64΄ πέναλτι). Το «τρίποντο» στους Πειραιώτες, που πέτυχαν δύο γκολ με τους Γιώργο Μασούρα και Ελ Αραμπί τα οποία δε μέτρησαν μετά την χρήση του VAR, χάρισε ο Ελ Αραμπί στο 85΄.

Το ιδανικότερο ξεκίνημα στο ματς έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος μόλις στο 11ο λεπτό άνοιξε το σκορ με το καταπληκτικό αριστερό σουτ του Γιώργου Μασούρα, μετά την πάσα που δέχτηκε από τον Καρβάλιο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν΄ αντιδράσουν στη συνέχεια και στο 27΄ «άγγιξαν» την ισοφάριση με τον Μπιανκόν να προλαβαίνει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να βάλει την προβολή στο πλασέ του Ματέους Σάντος από το ύψος του πέναλτι, στην κορυφαία ευκαιρία της Κηφισιάς στο πρώτο 45λεπτο.

Σ΄ ένα σημείο που οι παίκτες του Νίλσεν έδειχναν να έχουν ισορροπήσει το ματς, ήρθε το 2-0 για τον Ολυμπιακό με το πέναλτι του Ναβάρο στο 39΄. Ο διαιτητής Ευάγγελος Μανούχος υπέδειξε την παράβαση μετά το χέρι του Σάντος σε κεφαλιά του Καρβάλιο, φάση που εξετάστηκε κι επιβεβαιώθηκε και από το VAR.

Ο 25χρονος Ισπανός φορ πέτυχε το πρώτο του γκολ από την ημέρα που εντάχθηκε στο δυναμικό των Πειραιωτών, δίνοντας σημαντικό αβαντάζ νίκης στην ομάδα του Καρβαλιάλ.

Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν άρδην στο φινάλε του πρώτου μέρους. Αρχικά με την αποβολή του Παναγιώτη Ρέτσου (χάνει τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό) με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 44΄ (εννέα λεπτά νωρίτερα είχε αντικρίσει την πρώτη) και στη συνέχεια με το γκολ της Κηφισιάς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Μιλίσεβιτς αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έπιασε το δυνατό αριστερό σουτ «καρφώνοντας» τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τζολάκη και δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Με γκολ για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο, αλλά το 3-1 δεν έγινε ποτέ, καθώς μετά την εξέταση της φάσης από το VAR η μπάλα μετά την κεφαλιά του Ροντινέι βρήκε πρώτα στο χέρι του Γιώργου Μασούρα και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Κρίστινσον.

Το ματς «πήρε φωτιά» στο 64΄. Από φάουλ του Μπιφουμά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπιανκόν και ο Μανούχος, με τη συνδρομή και του VAR, υπέδειξε το πέναλτι υπέρ της Κηφισιάς. Ο Οζέγκοβιτς στο 65΄ «έγραψε» το 2-2 κι όλα ξεκίνησαν… από το μηδέν.

Ο Ολυμπιακός στο 70΄ πέτυχε ξανά γκολ, αυτήν την φορά με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί, αλλά και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν το προβάδισμα καθώς μετά την εξέταση της φάσης από το VAR διαπιστώθηκε ότι ο Μαροκινός φορ ήταν εκτεθειμένος.

Τελικά στο 85΄ ο Ελ Αραμπί, μετά από σέντρα ακριβείας του Ζέλσον Μαρτίνς, με καρφωτή κεφαλιά χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 3-2.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδος)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ματέους Σάντος (90΄+3 δεύτερη κίτρινη) – Ρέτσος (44΄ δεύτερη κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς, Μπιφουμά, Κλωναρίδης, Γιάννης Μασούρας – Ρέτσος

Οι συνθέσεις:

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν): Κρίστινσον, Γιάννης Μασούρας, Γκόμπελιτς, Ιπαλίμπο (90΄+7 Νίνης), Βαφέας, Ίλιεφ (65΄ Κλωναρίδης), Πέιος, Μιλίσεβιτς, Μπιφουμά, Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Τζολάκης, Ρέτσος, Μπιανκόν, Κίνι, Ροντινέι (84΄ Ζέλσον Μαρτίνς), Καμαρά (84΄ Αλεξανδρόπουλος), Καρβάλιο, Φορτούνης (89΄ Ορτέγκα), Γιώργος Μασούρας, Ποντένσε (46΄ Ντόη), Ναβάρο (65΄ Ελ Αραμπί).

Πηγή

 

SUPER LEAGUE 1

Μάντζιος για το Άρης-ΠΑΟΚ: «Είναι ένα ντέρμπι που θέλουμε να το κερδίσουμε για εμάς και τον κόσμο μας»

Published

on

Ο φετινός πρωταθλητής θα κριθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19/5 20:00) με τον Άκη Μάντζιο να κάνει σαφές ότι η ομάδα του θέλει να επικρατήσει στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για τους ίδιους και τον κόσμο. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό τον οποίο θα αρχίσει να σκέφτεται μετά απ’ αυτό το ματς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Σίγουρα είναι ένα ντέρμπι, το ντέρμπι της πόλης. Το φέρνει έτσι η συγκυρία να κρίνεται ο πρωταθλητής. Από την πλευρά μας είναι ένα παιχνίδι γοήτρου, ένα παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε, να το κερδίσουμε για εμάς, όπως γίνεται πάντα στα παιχνίδια Άρη και ΠΑΟΚ», είπε αρχικά ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση της ομάδας του:

«Νομίζω ότι και με το πλάνο που έχουμε κάνει εδώ και δύο μήνες όσον αφορά στη διαχείριση για το τέλος του πρωταθλήματος και τον τελικό Κυπέλλου, νομίζω ότι είμαστε μέσα σ’ αυτόν το στόχο, η ομάδα δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση, από τραυματισμούς αν εξαιρέσουμε τον Φραν (Βέλεθ) δεν έχουμε, οπότε το πλάνο μας έχει βγει πολύ καλά».

Όσο για την κατάσταση του ΠΑΟΚ, είπε:

«Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο κίνητρο να βγει πρωταθλητής, αυτά τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τρεις τελευταίες νίκες στην Τούμπα και είναι σε πάρα πολύ κατάσταση, αλλά αυτά τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα και νομίζω παίζουν ρόλο η μέρα που θα βρεθείς και πόσο θα θέλει ένα τέτοιο παιχνίδι».

Για το πώς συζητούν οι παίκτες ότι ο Άρης συμμετέχει σε δύο τελικούς:

«Είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι που θέλουμε να το κερδίσουμε, να το κερδίσουμε για εμάς. Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουμε παραπάνω άγχος. Είναι ένα ματς που πρέπει να το κερδίσουμε για εμάς και τον κόσμο μας».

Για το αν αλλάζει τα πλάνα του η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού:

«Δεν νομίζω ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα, θα το δούμε μετά τον ΠΑΟΚ, το κομμάτι του τελικού με τον Παναθηναϊκό».

Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Super League 1: Οι διαιτητές της τελευταίας αγωνιστικής

Elite διαιτητής στο “Κλεάνθης Βικελίδης”

Published

on

Ο φετινός πρωταθλητής κρίνεται στο φινάλε της Super League 1 με τον ΠΑΟΚ να θέλει το “διπλό” στο ντέρμπι με τον Άρη, για να κόψει πρώτος το νήμα. 

Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την Λαμία, αλλά πέραν της δικής της νίκης θα χρειαστεί και μη νίκη του ΠΑΟΚ, για να πανηγυρίσει για 2η σερί χρονιά. 

Στην Λεωφόρο το ντέρμπι “αιωνίων” κρίνει την 3η θέση της Ευρώπης και το ματς είναι κρίσιμο για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. 

Στο ντέρμπι του “Κ.Βικελίδης” ορίστηκε διαιτητής ο Elite, Όρελ Γκρίνφιλντ, από το Ισραήλ. Στην Λεωφόρο θα βρεθεί ο Πορτογάλος Λουίς Γκοντίνιο (Β΄κατηγορίας) και στην Νέα Φιλαδέλφεια διαιτητής θα είναι ο Δανός, Μόρτεν Κρόγκ. 

Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Παναθηναϊκός: Τέλος ο Φατίχ Τερίμ – Αναλαμβάνει ο Χ.Κόντης

Published

on

Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Φατίχ Τερίμ, μετά από τη μέτρια πορεία της ομάδας και τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Με Χρήστο Κόντη οι πράσινοι κόντρα σε Ολυμπιακό και Άρη.

Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε έπειτα από την συνάντηση του Τούρκου προπονητή με τον διοικητικό ηγέτη των πρασίνων, Γιάννη Αλαφούζο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως το προτιμότερο είναι να ολοκληρωθεί τώρα η συνεργασία τους.

Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα οδήγησαν στην απόφαση της απομάκρυνσης του πολύπειρου τεχνικού, έπειτα από μόλις λίγους μήνες παρουσίας του στον πάγκο του τριφυλλιού.

Τελευταίο ανεπιτυχές αποτέλεσμα, ήταν η βαριά ήττα με 4-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Γιάννης Αλαφούζος προχώρησε σε δραστική αλλαγή πριν από το τελευταίο παιχνίδι των playoffs με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αλλά και από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Η προσωρινή λύση που θα καθοδηγήσει το Τριφύλλι στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και στον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη, είναι ο Χρήστος Κόντης. Ο οποίος δεν προσλαμβάνεται ως… ουρανοκατέβατος.

Είναι ο πλέον κατάλληλος υπηρεσιακός σε αυτό το τάιμινγκ, αφού μέχρι τα Χριστούγεννα δούλευε στον Παναθηναϊκό, ως συνεργάτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Επομένως, είχε καίρια συμβολή στη συγκρότηση του ρόστερ και ξέρει πρόσωπα και πράγματα στο Κορωπί.

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ9 hours ago

«15 χρόνια αγώνας με κορυφαίες στιγμές! Αγάπη και στήριξη στην ομάδα ΜΑΣ!»: Αποσύρθηκε από την Εθνική ο Τζαβέλλας

NATIONAL LEAGUE 110 hours ago

Η Νήαρ Ηστ στην Elite League, νίκησε 57-45 τα Τρίκαλα στους τελικούς της National League 1

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ11 hours ago

Η “απρόσμενη” πολ ποζίσιον του Φερστάπεν και το ρεκόρ του Σένα που ισοφάρισε στην Ίμολα

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ11 hours ago

Β΄κατηγορία, πλέι-οφ: Πανηγύρισαν την άνοδο στην Α΄κατηγορία, Πυρσός και Ηρακλής Πατρών (+pic)

BASKET LEAGUE11 hours ago

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 68-100: Καθάρισε την πρόκριση και φτιάχνει βαλίτσες για το Βερολίνο

ΠΟΛΟ13 hours ago

Ο ΝΟΠ επικράτησε με 18-8 της ΝΕΠ στο τοπικό ντέρμπι των εφήβων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ13 hours ago

Απόλλων: Ιστορική πρόκριση των Κορασίδων στο Final-8 με δεύτερη νίκη!

ΔΙΕΘΝΗ14 hours ago

Premier League: Για το τρίποντο – τίτλου η Σίτι, νίκη και… θαύμα θέλει η Άρσεναλ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ15 hours ago

Προμηθέας: Οι Νεανίδες πήραν την κούπα κατάκτησης του τοπικού πρωταθλήματος

ΔΙΕΘΝΗ16 hours ago

Premier League: Ο Φόντεν ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ19 hours ago

Β΄κατηγορία, πλέι-οφ: Φινάλε θρίλερ σε Ζαρουχλέικα και Καμάρες

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ19 hours ago

Τότε πέφτει η αυλαία για την Παναχαϊκή με Αιγάλεω

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ15 hours ago

Προμηθέας: Οι Νεανίδες πήραν την κούπα κατάκτησης του τοπικού πρωταθλήματος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ13 hours ago

Απόλλων: Ιστορική πρόκριση των Κορασίδων στο Final-8 με δεύτερη νίκη!

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ11 hours ago

Β΄κατηγορία, πλέι-οφ: Πανηγύρισαν την άνοδο στην Α΄κατηγορία, Πυρσός και Ηρακλής Πατρών (+pic)

BASKET LEAGUE18 hours ago

Basket League: Για την πρόκριση οι “αιώνιοι” πριν φύγουν για Βερολίνο

SUPER LEAGUE 116 hours ago

Μάντζιος για το Άρης-ΠΑΟΚ: «Είναι ένα ντέρμπι που θέλουμε να το κερδίσουμε για εμάς και τον κόσμο μας»

ΔΙΕΘΝΗ16 hours ago

Premier League: Ο Φόντεν ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς

ΔΙΕΘΝΗ14 hours ago

Premier League: Για το τρίποντο – τίτλου η Σίτι, νίκη και… θαύμα θέλει η Άρσεναλ

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ22 hours ago

Χάλκινο μετάλλιο για τον Γιώργο Σταμόπουλο στο σχολικό πρωτάθλημα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ9 hours ago

«15 χρόνια αγώνας με κορυφαίες στιγμές! Αγάπη και στήριξη στην ομάδα ΜΑΣ!»: Αποσύρθηκε από την Εθνική ο Τζαβέλλας

NATIONAL LEAGUE 110 hours ago

Η Νήαρ Ηστ στην Elite League, νίκησε 57-45 τα Τρίκαλα στους τελικούς της National League 1

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ11 hours ago

Η “απρόσμενη” πολ ποζίσιον του Φερστάπεν και το ρεκόρ του Σένα που ισοφάρισε στην Ίμολα

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ11 hours ago

Β΄κατηγορία, πλέι-οφ: Πανηγύρισαν την άνοδο στην Α΄κατηγορία, Πυρσός και Ηρακλής Πατρών (+pic)

BASKET LEAGUE11 hours ago

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 68-100: Καθάρισε την πρόκριση και φτιάχνει βαλίτσες για το Βερολίνο

ΠΟΛΟ13 hours ago

Ο ΝΟΠ επικράτησε με 18-8 της ΝΕΠ στο τοπικό ντέρμπι των εφήβων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ13 hours ago

Απόλλων: Ιστορική πρόκριση των Κορασίδων στο Final-8 με δεύτερη νίκη!

ΔΙΕΘΝΗ14 hours ago

Premier League: Για το τρίποντο – τίτλου η Σίτι, νίκη και… θαύμα θέλει η Άρσεναλ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ15 hours ago

Προμηθέας: Οι Νεανίδες πήραν την κούπα κατάκτησης του τοπικού πρωταθλήματος

ΔΙΕΘΝΗ16 hours ago

Premier League: Ο Φόντεν ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς

Facebook