ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Πάλεψε όσο άντεξε ο Προμηθέας – Ήττα (91-77) από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου

Την ευκαιρία να κάνει το 2/2 στη σεζόν 2023/24 θα έχει το βράδυ της Κυριακής (18/2 στις 19:00) ο Ολυμπιακός, καθώς νίκησε με 91-77 τον Προμηθέα και προκρίθηκε στον τελικό του Final Eight που διεξάγεται στα Δύο Αοράκια.
Οι Πειραιώτες δυσκολεύθηκαν στο πρώτο μέρος, από τα μέσα της τρίτης περιόδου κι έπειτα όμως κυριάρχησαν και πήραν με άνεση το αποτέλεσμα που τους έστειλε απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR που με τη σειρά του λύγισε τον αξιόμαχο Άρη.
Τόμας Γουόκαπ, Φιλίπ Πετρούσεβ, Μουστάφα Φαλ ήταν ξεχώρισαν, σε ένα βράδυ στο οποίο ο Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής ώστε μετά από το back-to-back η ομάδα του να έχει την Κυριακή μία κάποια φρεσκάδα.
Εκτός δωδεκάδας έμεινε ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον δικέφαλο και θεωρείται αμφίβολος για τον τελικό.
Άντονι Κάουαν και Χάντερ Χέιλ ήταν οι δύο που ξεχώρισαν από τον Προμηθέα στο πρώτο μέρος, ο Καμ Ρέινολντς σούταρε ακατάπαυστα και δημιούργησε προβλήματα στους Πειραιώτες με την περιφερειακή του εκτέλεση, ο Τζορτζ Πάπας το διασκέδασε, στο τέλος όμως οι Πατρινοί δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από μία καλή εμφάνιση για 25 λεπτά.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-15, 40-36, 70-55, 91-77.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (3/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ράιτ 10 (4/4 δίποντα), Κάναν 8 (5/5 βολές, 1/3 τρίποντα, 3 ασίστ), Λαρεντζάκης 5 (1/4 τρίποντα, 5 ασίστ), Μήτρου-Λονγκ 7 (5 ασίστ), Φαλ 11 (5/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπανικολάου 7 (1/4 τρίποντα), Μπραζντέικις 8 (3/3 δίποντα, 4 ασίστ), Πίτερς 10 (2), Πετρούσεβ 15 (3/3 βολές, 3/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ)
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Παπαθεοδώρου): Ρέινολντς 19 (3/3 βολές, 2/3 δίποντα, 4/9 τρίποντα), Κάουαν 20 (8/9 βολές, 3/3 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Τζόουνς 2, Πλώτας, Κόνιαρης 4, Μπαζίνας, Πάπας 7 (2/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα), Κόφι 4, Ετσενίκε 10 (4/5 βολές, 3/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Χέιλ 11 (2/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4 ασίστ)
Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 21/28 βολές, 23/33 δίποντα, 8/21 τρίποντα, 28 ριμπάουντ (21 αμυντικά – 7 επιθετικά), 13 ασίστ, 2 κλεψίματα, 17 λάθη, 20 φάουλ
Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 20/24 βολές, 15/26 δίποντα, 9/28 τρίποντα, 22 ριμπάουντ (15 αμυντικά – 7 επιθετικά), 18 ασίστ, 12 κλεψίματα, κανένα μπλοκ, 20 λάθη, 25 φάουλ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Προμηθέας Bίκος Cola: Πρώτη Ευρωπαϊκή μάχη στο «Τόφαλος»

Μετά την πρεμιέρα του στην GBL, ο Προμηθέας στρέφει άμεσα την προσοχή του στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του μπροστά στο κοινό της Πάτρας, αυτή τη φορά για την πρεμιέρα του BCL.
Τα «αποκαλυπτήρια» για τους Πατρινούς φιλάθλους θα γίνουν το απόγευμα της Τρίτης 7 Οκτωβρίου (19:00), όταν και θα υποδεχθούν τη γερμανική Ακαντέμικ Χάιντελμπεργκ.
Αν και παραδοσιακά οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους, η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη θέλει να αποφύγει πάση θυσία μια δυσάρεστη έκπληξη και να ξεκινήσει με το δεξί, κυρίως για βαθμολογικούς λόγους.
Ο Προμηθέας συμμετέχει στον Α’ όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με τις Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία) και Λέγκια (Πολωνία), οι οποίες αναμετρώνται μεταξύ τους την ίδια ημέρα.
Η κατάκτηση της πρώτης θέσης, που οδηγεί απευθείας στους «16», φαντάζει εφικτός στόχος, αρκεί η ομάδα να μην απωλέσει κανέναν βαθμό στην έδρα της. Η αποστολή επέστρεψε αργά το βράδυ της Κυριακής από τη Θεσσαλονίκη, η χθεσινή ημέρα αφιερώθηκε σε χαλάρωση και αποθεραπεία και σήμερα Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η μοναδική προπόνηση, με το βάρος να πέφτει στην τακτική ανάλυση του αντιπάλου.
Άλλο παιχνίδι
Εννοείται πως η αναμέτρηση της Τρίτης θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή με τον Ηρακλή και θα απαιτηθεί μια πολύ βελτιωμένη εικόνα για να έρθει η νίκη.
Βασικό ζητούμενο είναι οι παίκτες του Λιμνιάτη να «γεμίσουν» τις μπαταρίες τους μέχρι το τζάμπολ, ξεπερνώντας παράλληλα και τα προβλήματα τραυματισμών που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν ορισμένους.
Στο BCL συμμετέχουν άλλες δύο ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ και η Καρδίτσα, οι οποίες στις δικές τους πρεμιέρες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Ρίγα και την Οστάνδη αντίστοιχα.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Λιμνιάτης: «Είναι δική μου η ευθύνη και την αναλαμβάνω»

Ο Γιώργος Λιμνιάτης υποστήριξε ότι η ατομική άμυνα ήταν το στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι στο Ιβανώφειο και ο προπονητής του Προμηθέα Bίκος Cola ανέλαβε την ευθύνη υποστηρίζοντας ότι δεν κατάφερε να πείσει τους παίκτες του για τη σημασία του αγώνα αλλά και τις απαιτήσεις του.
Aναλυτικά τα όσα είπε:
«Eίναι ξεκάθαρη η εικόνα του αγώνα τον οποίον άξιζε να νικήσει ο Ηρακλής. Από την πλευρά μας, δεν υπήρξε η άμυνά μας στο ένας εναντίον ενός. Αφήσαμε τον Φόρμαν και τον Μωραίτη να μας περνούν, να σκοράρουν και να δημιουργούν. Το προσωπικό κομμάτι, η μάχη του ένας εναντίον ενός καθόρισε την τύχη του αγώνα. Θεωρητικά είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό αλλά το 90 παθητικό τα λέει όλα», είπε και συμπλήρωσε.
«Όταν τελειώνει ο αντίπαλος με 65% στο δίποντο και 45% στο τρίποντο, δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε. Είναι ξεκάθαρα δική μου ευθύνη γιατί δεν κατάφερα να πείσω τους παίκτες για την προσέγγιση του αντιπάλου και την έδρα στην οποία παίξαμε. Είναι δική μου η ευθύνη και την αναλαμβάνω».
BASKET LEAGUE
“Σεφτέ” με το αριστερό για τον Προμηθέα στην GBL, ήττα με 90-79 από τον Ηρακλή

Ο Προμηθέας Βίκος Cola ηττήθηκε στην πρεμιέρα της Greek Basketball League από τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 90-79.
Ο Ηρακλής είχε σε τρομερή κατάσταση τον Τζάστιν Ράιτ-Φόρμαν (22π), με τον Δημήτρη Μωραΐτη (14π) να ακολουθεί και τον κόσμο να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Ο Προμηθέας, από την πλευρά του, είχε τον Τζέι Πι Μακούρα (15π) σε φοβερή κατάσταση στο πρώτο μέρος, όμως ο Ρομπ Γκρέι (14π) δεν ήταν καλός, ο Κένταλ ΜακΚάλουμ (7π) έμεινε χαμηλά και οι ψηλοί δεν έδωσαν κάτι στην ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη.
Τα δεκάλεπτα: 28-19, 47-43, 76-62, 90-79.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σιγάλας): Ράιτ-Φόρμαν 22 (6/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σμιθ 10 (4/4 δίποντα, 2/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 7 λάθη), Μωραΐτης 14 (1/3 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 3/4 βολές, 8 ασίστ), Σίλας, Λάμπρεχτ 8 (4/5 δίποντα), Ντάρκο-Κέλι 6 (2), Φόστερ 10 (2), Τσιακμάς 3 (1), Πουλιανίτης, Γουέρ 5, Καμπουρίδης 6 (2), Χρηστίδης 6 (3/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Λιμνιάτης): Χάμοντς 20 (6/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/3 βολές), Κόουλμαν 7 (3/5 δίποντα, 8 ριμπάουντ), ΜακΚάλουμ 7 (2/5 σουτ, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα, 5 λάθη), Καραγιαννίδης 9 (4/7 δίποντα, 1/5 βολές, 10 ριμπάουντ), Γκρέι 14 (3/10 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/3 βολές), Πλώτας, Μπαζίνας, Λάγιος, Κομνιανίδης, Πόλικαπ 7, Μακούρα 15 (2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές), Σταυρακόπουλος.
Τα ομαδικά στατιστικά του Ηρακλή: 20/31 δίποντα, 13/29 τρίποντα, 11/19 βολές, 33 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 10 επιθετικά), 20 ασίστ, 9 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 15 λάθη, 25 φάουλ.
Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 22/42 δίποντα, 7/22 τρίποντα, 14/23 βολές, 36 ριμπάουντ (21 αμυντικά – 15 επιθετικά), 23 ασίστ, 7 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 13 λάθη, 18 φάουλ.
Στη 2η αγωνιστική ο Προμηθέας θα υποδεχθεί στο “Δ. Τόφαλος” το Μαρούσι (11/10 στις 19:00).