Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναγιώτης Παναγούτσος στο Matchnews.gr: «Το Open Day στη Βάρδα να αποτελέσει προθάλαμο και πρότυπο ανάπτυξης για τις νεαρές ηλικίες»

Published

on

Μια μεγάλη γιορτή και μια έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στο ποδόσφαιρο των αναπτυξιακών υποδομών ανοίγει το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και ώρα 09.45 στο Γήπεδο της Βάρδας, «Γρ.Καλάκος».

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Η Ακαδημία του Π.Α.Ο. Βάρδας ανήκει από φέτος στο Δίκτυο των Ποδοσφαιρικών Σχολών του Παναθηναϊκού (PSS), που διαχειρίζεται η εταιρεία SPORTteam και στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν εκδηλώσεις και δράσεις!

Η αρχή, λοιπόν, θα γίνει με την Open Day, που δίνει τη δυνατότητα σε νεαρούς αθλητές να δουν από κοντά και να γνωρίσουν τους ανθρώπους του Δικτύου, αλλά και σε όσους δεν μας ξέρουν να ενημερωθούν για το πρόγραμμά μας, τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του Δικτύου PSS και της Σχολής μας.

Για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την συγκεκριμένη ημέρα, τη σημασία ενός τόσο μεγαλεπήβολου πρότζεκτ, αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχουν τεθεί, μίλησε στο Matchnews.gr ο Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, γραμματειακής υποστήριξης και επικοινωνίας του ΠΑΟ Βάρδας, Παναγιώτης Παναγούτσος.

-Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία ανάμεσα στις δύο ομάδες;

«Υπήρχε μια θέληση των ανθρώπων του ΠΑΟ Βάρδας έτσι ώστε να γίνει μια ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση της Ακαδημίας. Μιας ομάδας που είναι η σταθερότερη τα τελευταία χρόνια στον Νομό Ηλείας και εκ των σταθερότερων στη Γ’Εθνική στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, ώστε η Ακαδημία της να είναι εφάμιλλη του σωματείου. Στο όλο πρότζεκτ συνέβαλε τα μέγιστα η αρχική σκέψη του Γενικού διευθυντή του ΠΑΟΒ, Γρηγόρη Παλούμπη για συνεργασία με κάποιο δίκτυο μεγάλης ομάδας. Μετά από μελέτη και έρευνα, αποφασίστηκε ότι τα κριτήρια των σχολών του Παναθηναϊκού θα κάλυπταν σε όλα το σωματείο μας.

Στη συνέχεια, με τη μεγάλη συμβολή του κυρίου Κώστα Αλάσσα (Υπεύθυνος εταιρείας SPORTteam), η εταιρία που τρέχει το δίκτυο σχολών του Παναθηναϊκού) μπήκε το νερό στ’αυλάκι».

-Μιλήστε μας για το νέο ρόλο «κλειδί» που θα έχετε εσείς στο πρότζεκτ και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες σας…

«Πέρα από τον ρόλο και τις αρμοδιότητες που έχω στην ομάδα του ΠΑΟΒ, προέκυψε η πρόταση ώστε να αναλάβω χρέη Υπευθύνου δικτύου σχολών της Δυτικής Ελλάδας. Κύριος ρόλος μου είναι η μέριμνα και η οργάνωση αναφορικά με τις σχολές ακαδημιών που ανήκουν στο δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας, με απώτερο σκοπό την οργάνωση των επίλεκτων μεικτών ομάδων των σχολών του Παναθηναϊκού.

Το Δ.Σ. του ΠΑΟ Βάρδας έχει όλα αυτά τα χρόνια μια άψογη και επαγγελματική συμπεριφορά όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά στο πλαίσιο ανανέωσης αυτής της χρονιάς έχει προχωρήσει σε μεγάλες δομικές κινήσεις αναβάθμισης. Και βεβαίως με τη συνεχή συνδρομή των παλαιών μελών που καθοδηγούν την ομάδα και έχουν πάρει άριστα σε όλα».

-Τι μπορεί να περιμένει κανείς από το Open Day το Σάββατο και ποιο είναι το μακροπρόθεσμο πλάνο του εγχειρήματος;

«Το Open Day είναι η διοργάνωση όπου ΠΑΟ Βάρδας και Παναθηναϊκός συνεργάζονται και ανοίγουν τις πύλες τους για όλα τα παιδιά εντός κι εκτός δικτύου, ώστε να συμμετέχουν και να δουν τον τρόπο λειτουργίας και προπόνησης της Ακαδημίας μας. Απώτερος σκοπός είναι όσα παιδιά θέλουν να ενταχθούν σε αυτό.

Στόχος μας είναι η Ακαδημία μας να συνεχίσει σε ψηλά στάνταρ, διότι αποτελεί τον γεννήτορα των μελλοντικών ποδοσφαιριστών και είναι ο διαμορφωτής του χαρακτήρα του κάθε παιδιού. Και γιατί όχι μελλοντικά (σε μεγαλύτερο βαθμό) παιδιά από το φυτώριο να απαρτίζουν την πρώτη ομάδα ή και οι ποδοσφαιριστές να διεκδικήσουν το όνειρο για μια μεγαλύτερη διάκριση».

Στο Matchnews.grγια τη σπουδαία διοργάνωση μίλησε και ο Υπεύθυνος επικοινωνίας του δικτύου ποδοσφαιρικών σχολών όλης της Ελλάδας και έμπειρος δημοσιογράφος, Χρήστος Σούτος, ο οποίος μας τόνισε τα εξής:

«Ο ΠΑΟ Βάρδας έχει Ακαδημίες διαχρονικά πολύ οργανωμένες και ποιοτικές και το δίκτυο ποδοσφαιρικών σχολών του Παναθηναϊκού ουσιαστικά αυτό αναζητά σε όλη την Ελλάδα. Αντιπροσωπεύει επίσης το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμυλα, ώστε να καλλιεργήσουμε νέες γενιές αθλητών και φιλάθλων. Να αγαπήσουν δηλαδή τον αθλητισμό και να κατανοήσουν την αξία του σεβασμού προς τον αντίπαλο.

Θα δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά της επαρχίας να έχουν ίσες ευκαιρίες και προοπτικές με τα παιδιά των μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ το ιδανικό σενάριο για εμάς είναι οι νεαροί αθλητές του ΠΑΟΒ να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα μελλοντικά. Και γιατί όχι μέσω του scouting, ορισμένα από αυτά να χτυπήσουν την πόρτα των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, αλλά και της πρώτης ομάδας του. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός διαχρονικά φημίζεται για την παραγωγή και ανάπτυξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω των Κώστα Αλάσσα και την εταιρία SPORTteam που με περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη του. Όλα όσα κάνουμε είναι εξαιρετικά σημαντικό να προβάλλονται, γι’αυτό και θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στα τοπικά Μέσα που προβάλλουν αυτό το γεγονός. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι το κύτταρο και ακόμα και οι πετυχημένοι ποδοσφαιριστές όλοι από κάπου ξεκίνησαν και πρέπει να είμαστε θέση να αντιλαμβανόμαστε την πορεία τους και το πόσο μόχθησαν για να φτάσουν εκεί που έφτασαν».

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Ο Βασίλης Φίτσας στο Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’

Οι διαιτητές της 7ης αγωνιστικής στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο της Super League 2.

Published

on

Η ΚΕΔ όρισε τους διαιτητές της 7ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League 2. Αναλυτικά οι ορισμοί

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 27 Απριλίου

Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β (16.00 sl2.muvi.com, Ρόδου)
Διαιτητής: Μπαλαχούτης (Πειραιά)
Βοηθοί: Μπαλιάκας (Κοζάνης), Παπαδόπουλος (Πειραιά)

Κυριακή 28 Απριλίου

Αιγάλεω – Γιούχτας (16.00 sl2.muvi.com, «Στ. Μαυροθαλασσίτης»)
Διαιτητής: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Μπάλας (Τρικάλων), Πλακάς (Δυτ. Αττικής)

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β (16.00 sl2.muvi.com, Αγυιά)
Διαιτητής: Φίτσας (Πρέβεζας / Λευκάδας)
Βοηθοί: Λιόντος (Ηπείρου), Τριαντάφυλλος (Κορίνθου)

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Έως 5 άνω των 23 ετών δικαιούνται οι ομάδες Β’

Τα σενάρια… ενίσχυσης των Ολυμπιακού Β, Παναθηναϊκού Β και η πρόβλεψη του κανονισμού.

Published

on

Σε τροχιά υποβιβασμού βρίσκονται Ολυμπιακός Β και Παναθηναϊκός Β. Μοιραία το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν σενάρια που θέλουν τις δύο ομάδες να ενισχύονται με ποδοσφαιριστές από την πρώτη ομάδα, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί. Τι προβλέπει, όμως ο κανονισμός Β ομάδων; Όπως αναφέρεται, οι Β ΠΑΕ μπορούν να δηλώνουν στην 20άδα έως 5 ποδοσφαιριστές άνω των 23 χρόνων.

Αναλυτικά στο άρθρο 4 αναφέρεται:

Σε μία Β’ Ομάδα δικαιούνται να συμμετέχουν:

α) Ποδοσφαιριστές που κατά την 1η Ιανουαρίου του ημερολογιακού έτους μετά την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος στο οποίο θα μετέχει η Β’ Ομάδα δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους και που κατά το χρόνο που αγωνίζονται σε ένα αγώνα της Β’ Ομάδας έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.

β) Κατ’ εξαίρεση του ως άνω ανώτατου ορίου των 23 ετών, δύνανται σε κάθε αγώνα μίας Β’ Ομάδας να αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα και να αγωνίζονται έως πέντε (5) ποδοσφαιριστές, άνω των 23 ετών».

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Τα γκολ της μεγάλης νίκης της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα (vid)

Όλα τα γκολ της 6ης αγωνιστικής στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο της Super League 2.

Published

on

Η Super League 2 έδωσε στη δημοσιότητα τα γκολ της 6ης αγωνιστικής στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο.

Ανάμεσα τους και αυτά της μεγάλης νίκης της Παναχαϊκής στην Κρήτη με τον Γιούχτα.

Continue Reading
Advertisement

Facebook