Ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι ένας από τους πιο κομβικούς παίκτες του Ολυμπιακού και τη φετινή σεζόν κρατώντας τρεις φορές ανέπαφη την εστία του σε τέσσερα παιχνίδια. Έχει δεχθεί γκολ μόνο από τον Ντέσερς στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στη Λεωφόρο.
SUPER LEAGUE 1
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-2: Διπλό με «λυτρωτή» Αράο στις καθυστερήσεις

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι με δραματικό φινάλε ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη με 1-2 μέσα στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό για τη 12η αγωνιστική της Super League.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός ανέβασε την απόδοσή του και ο Μπουζούκης πλήγωσε την πρώην ομάδα του για το 1-1.
Για να έρθει ο Αράο στις καθυστερήσεις να δώσει μια μεγάλη νίκη στους πράσινους.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι επιθετικά και πήρε πολύ νωρίς προβάδισμα στο σκορ, μόλις στο 10ο λεπτό, με τον Φίλιπ Τζούρισιτς. Σε ωραία ανάπτυξη των «πράσινων» από τα δεξιά με τους Τετέ και Βαγιαννίδη, ο τελευταίος έβγαλε υποδειγματική σέντρα προς τον Γερεμέγεφ που με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι κι ο Τζούρισιτς στην επαναφορά έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».
Ο Παναιτωλικός έψαξε τη δική του στιγμή για να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού και στο 20’ ο Ρόα δοκίμασε το πόδι του έξω απ’ την περιοχή, αλλά ο Ντραγκόφσκι έδειξε καλά αντανακλαστικά και μπλόκαρε σταθερά στη γωνία του.
Στο 29’ ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν από νέο εξαιρετικό συνδυασμό των Τετέ και Βαγιαννίδης, ο Έλληνας μπακ πρόλαβε την έξοδο του Τσάβες και «τσίμπησε» την μπάλα προς τα έξω προς τον Βραζιλιάνο που πλάσαρε δύο φορές, αλλά τον σταμάτησαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή πρώτα ο Σιέλης και μετά ο Μαυρίας.
Στο 32’ ο Γερεμέγεφ έστειλε την μπάλα πάνω απ’ τα δοκάρια με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Τετέ, ενώ στο 36’ ο Τζούρισιτς δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά από το ύψος του πέναλτι. Στο 37’ ο Τσάβες έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Αράο σε σέντρα του Τετέ, ενώ στο 39’ ο Αράο παρενέβη σωτήρια σε πολύ επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Λομονάκο από το ύψος της μικρής περιοχής.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας άλλη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 47’, όταν από συνεργασία των Τετέ και Γερεμέγεφ, ο Σουηδός επιθετικός μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να «σκάψει» την μπάλα πάνω απ’ τον Τσάβες που απέκρουσε και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Παντελάκης.
Στο 52’ ο Παναιτωλικός έφερε το ματς στα ίσα με τον πρώην «πράσινο» Γιάννη Μπουζούκη. Μετά από σέντρα του Τορεχόν η μπάλα πέρασε απ’ τους Ίνγκασον και Λομονάκο και κατέληξε στον Μπουζούκη, ο οποίος με αριστερό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 58’ ο Λαχούντ γύρισε την μπάλα ωραία στον Μπουζούκη ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Βαγιαννίδης τον σταμάτησε, σε μία φάση που οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Λομόνακο στον Ίνγκασον.
Στ 63’ ο Τετέ πήρε την μπάλα στο όριο της περιοχής απ’ τον Ουναΐ, πέρασε τον αντίπαλό του και πλάσαρε ελάχιστα άουτ, χάνοντας άλλη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, ενώ στο 72’ από λάθος του Μαυρία, ο Πελίστρι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσάβες από πολύ πλάγια θέση.
Ο Παναιτωλικός όντας πολύ πιο αποτελεσματικός στην πίεσή του, είχε άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία στο 82’ όταν από χαμηλή σέντρα του Λομονάκο, ο Πέρες σούταρε στην κίνηση πάνω απ’ τα δοκάρια του Ντραγκόφσκι.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γερεμέγεφ γύρισε πολύ ωραία το σώμα του και πλάσαρε από πλάγια θέση αλλά έδιωξε ο Τσάβες, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήρθε το γκολ της λύτρωσης για τους «πράσινους». Από κόντρες στην αντίπαλη περιοχή ο Μπακασέτας γύρισε χαμηλά την μπάλα κι ο επερχόμενος Αράο έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Παντελάκης, Σιέλης, Στάγιτς (80’ Μλάντεν), Μαυρίας (88’ Μπακάκης), Μιγκέλ Λουίς (55’ Λιάβας), Πέρες, Μπουζούκης (80’ Μπελεβώνης), Τορεχόν, Ρόα (55’ Λαχούντ), Λομονάκο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (64’ Μπακασέτας), Τετέ (77’ Μαντσίνι), Ουναΐ (77’ Ζέκα), Τζούρισιτς (65’ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (90’+6’ Σπόραρ).

SUPER LEAGUE 1
Ο Τζολάκης στους ακριβότερους τερματοφύλακες εκτός Big-5 πρωταθλημάτων

Οι διακρίσεις δεν σταματούν για τον Κωνσταντή Τζολάκη. Σε πρόσφατη έρευνα που έκανε το CIES Football Observatory, ο Έλληνας τερματοφύλακας του Ολυμπιακού βρέθηκε να είναι ένας από τους ακριβότερους τερματοφύλακες εκτός των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης βρέθηκε στην έκτη θέση της σχετικής λίστας, με την αξία του διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να εκτιμάται στα 13,1 εκατ. ευρώ.
Στην κορυφή βρίσκεται ο Ανατόλιι Τρούμπιν της Μπενφίκα με 46,6 εκατ. ευρώ ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Ρόμε-Τζέιντεν Οβούσου-Οντούρο της Άλκμααρ με 21,8 εκατ. ευρώ και Ντιόγκο Κόστα της Πόρτο με 20,5 εκατ. ευρώ.
SUPER LEAGUE 1
Οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής, χωρίς το μεγάλο ντέρμπι το πρόγραμμα του τριημέρου

Η κεντρική επιτροπή διαιτησίας (ΚΕΔ) ανακοίνωσε τους διαιτητές και τους βοηθούς για τα ματς της 5ης αγωνιστικής της Super League.
Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη ορίστηκε ο Τσιμεντερίδης, ενώ το Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός θα σφυρίξει ο Τσακαλίδης, το Ολυμπιακός-Λεβαδειακός ο Κατσικογιάννης και το ΑΕΚ-Βόλος ο Φωτιάς. Αναλυτικά οι διαιτητές της αγωνιστικής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 27/9
18:00 Ολυμπιακός-Λεβαδειακός
Διαιτητής: Κατσικογιάννης
Βοηθοί : Κολλιάκος, Κόλλιας
4ος : Μόσχου
VAR : Ζαμπαλάς, Βεργέτης.
20:30 Άρης-Πανσερραϊκός
Διαιτητής: Ευαγγέλου
Βοηθοί : Πετρόπουλος, Απτόσογλου
4ος : Αντωνίου
VAR : Παπαπέτρου, Γιαννούκας.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28/9
17:00 ΑΕΚ-Βόλος
Διαιτητής: Φωτιάς
Βοηθοί : Μεϊντάνας, Παπαδάκης
4ος : Γιουματζίδης
VAR : Βεργέτης, Ευαγγέλου.
19:00 ΟΦΗ-Κηφισιά
Διαιτητής: Παπαδόπουλος
Βοηθοί : Βαλιώτης, Κλεπετσάνης
4ος : Νταούλας
VAR : Σιδηρόπουλος, Κατοίκος.
20:30 Αστέρας-ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Τσιμεντερίδης
Βοηθοί : Καραγκιζόπουλος, Μπαλιάκας
4ος : Τομαράς
VAR : Παπαπέτρου, Μόσχου.
21:00 Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός
Διαιτητής: Τσακαλίδης
Βοηθοί : Νικολακάκης, Στεφανής
4ος : Κουκουλάς
VAR : Ζαμαλάς, Μυλοπούλου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 29/9
18:00 Ατρόμητος-Λάρισα
Διαιτητής: Ματσούκας
Βοηθοί : Οικονόμου, Μωυσιάδης
4ος : Γεωργόπουλος
VAR : Φωτιάς, Ανδρικόπουλος.
SUPER LEAGUE 1
Ο εντυπωσιακός Λεβαδειακός “φιλοδώρησε” με τέσσερα γκολ τον ΟΦΗ

Ο Λεβαδειακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον ΟΦΗ των εννέα παικτών, επικρατώντας των Κρητικών με 4-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 1′ με τον Λαγιούς, ενώ στο 26′ πήραν και το αριθμητικό πλεονέκτημα στην αναμέτρηση με τον Χριστογιώργο να αποβάλλεται. Το έργο των παικτών του Παπαδόπουλου έγινε ακόμα πιο εύκολο στην επανάληψη με τον Νους να παίρνει δεύτερη κίτρινη και τους Όζμπόλτ 69′, Πεντρόσο 79′ και Μανθάτη 83′ να υπογράφουν τη νίκη των Βοιωτών.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό ο Γκονθάλεθ υπέπεσε σε λάθος ο Όζμπολτ πήρε την μπάλα, μοίρασε στον Λαγιούς και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Κρητικούς στο 26ο λεπτό έμειναν με δέκα παίκτες με τον Χριστογιώργο να αποβάλλεται, καθώς βρήκε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής, με τον Λίλο να μπαίνει στη θέση του Ράκονιατς και να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην Super League. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι με τον Λεβαδειακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με επίσης πολύ κακό τρόπο για τον ΟΦΗ που στο 46′ έμεινε με εννέα παίκτες, καθώς ο Νους αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάνοντας το έργο των Κρητικών ακόμα πιο δύσκολο. Οι φιλοξενούμενοι παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 55′ όταν ο Λοντίγκιν νίκησε σε μονομαχία τον Φούντα. Ο Λεβαδειακός απάντησε στις ευκαιρίες και στο 65΄ άγγιξε το 2-0, όταν ο Παλάσιος έβαλε την σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Όζμπολτ που μπήκε στην πορεία της μπάλας δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα. Δεν ήταν όμως ίδια η κατάληξη τέσσερα λεπτά αργότερα, καθώς και πάλι ο Αργεντινός βρήκε τον Σλοβένο επιθετικό των Βοιωτών, που δεν λάθεψε και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Λίλο, κάνοντας το 2-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πεντρόσο ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0, ενώ ο Μανθάτης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσοκάι έγραψε το τελικό 4-0 στο 83′.
Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Λοντίγκιν, Τσάπρας, Άμπου Χάνα (46′ Τσιβελεκίδης), Λιάγκας, Βήχος, Τσοκάι, Κωστή, Λαγιούς (59′ Μανθάτης), Παλάσιος, Όζμπολτ, Συμελίδης (58′ Πεντρόσο).
ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ, Λαμπρόπουλος, Κρίζμανιτς, Χατζηθεοδωρίδης (61′ Λούις), Ανδρούτσος, Καραχάλιος, Φούντας, Νους, Σενγκέλια (61′ Σαλσίδο), Ρακονιάτς (26′ Λίλο).