ΣΤΙΒΟΣ
Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου: Η Βούλα Παπαχρήστου νικήτρια στο μήκος, έκτο νταμπλ για Δημητράκη

Η Βούλα Παπαχρήστου (ΑΟ Κάλλιστος) αναδείχθηκε νικήτρια στο μήκος των γυναικών σε έναν αγώνα προετοιμασίας ενόψει των υποχρεώσεων της στο τριπλούν το επόμενο διάστημα.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν είχε καλύτερο άλμα στα 6,23 μ. κι έδειξε σε καλή κατάσταση. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι θα συνεχίσει τους αγώνες της στις 17 Μαρτίου θα πάρει μέρος στο μίτινγκ του Τορούν και στις 24 σε εκείνο της Μαδρίτης, στην τελευταία της εμφάνιση πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.
Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) που ήταν δεύτερη με 6,13 μ., μια ημέρα από την επικράτηση της στο τριπλούν. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ναταλία Μπέση (ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με 5,95 μ. στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια.
Ο Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός ΑΟ) έφτασε στο έκτο νταμπλ της καριέρας του, αφού μετά τα 1.500 μ. επικράτησε και στα 3.000 μ. με 8.03.99 επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό του ρεκόρ. Ο Δημητράκης βρέθηκε σε όλη την κούρσα πίσω από τον Μάριο Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας) και 200 μ. πριν από το φινάλε εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του πέρασε τον αντίπαλο του και τερμάτισε πρώτος. Ο Αναγνώστου τερμάτισε δεύτερος σε 8.05.73 και συνέτριψε κι εκείνος το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 8.16.55. Την τρίτη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε ο Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισός) με 8.22.14, επίδοση που αποτελεί όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Ταλίν.
Η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων) μετά τα 1.500 μ. επικράτησε και στα 3.000 μ. και πέτυχε το δεύτερο νταμπλ της καριέρας της. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 9.26.12 πέτυχε φετινό ρεκόρ και άφησε στη δεύτερη θέση την Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδα) με 9.29.92. Η Ιωάννα Πασπαλιάρη (Πανιώνιος) ήταν τρίτη με 9.47.97 επίδοση που αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

ΣΤΙΒΟΣ
Τεντόγλου: «Ο χειρότερος αγώνας της ζωής μου, έπαθα κράμπες από το πρώτο άλμα»

Ο Μίλτος Τεντόγλου έπαθε κράμπες και στις δύο γάμπες και έτσι τερμάτισε 11ος στον τελικό του μήκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Τόκιο.
Στην παραπάνω ένταση που έβαλε στη διάρκεια της προθέρμανσης απέδωσε ο Μίλτος Τεντόγλου τις κράμπες που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια του τελικού του μήκους και τον εμπόδισαν να πάρει μια θέση καλύτερη από την 11η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στους διοργανωτές στη μικτή ζώνη:
“Ήταν ο χειρότερος αγώνας που έχω κάνει. Ένιωθα υπέροχα και πολύ δυνατός στο ζέσταμα. Ίσως έκανα λάθος που έβαλα παραπάνω ένταση, από ό,τι συνήθως, στη διάρκεια της προθέρμανσης, αλλά πραγματικά νιώθω ότι είμαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου και πίστεψα ότι όλα θα πάνε καλά.
Αλλά, δυστυχώς, υπάρχουν και οι κακές μέρες. Έπαθα κράμπες και στις δύο γάμπες μου ταυτόχρονα στην πρώτη προσπάθεια. Και από εκεί και πέρα δεν μπόρεσα να εκτελέσω τίποτα σωστά.”
ΣΤΙΒΟΣ
Ο τραυματίας Μίλτος Τεντόγλου έμεινε 11ος στον τελικό του μήκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου

Ο τελικός του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου έληξε άδοξα για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος αντιμετώπισε τραυματισμό και έμεινε εκτός μεταλλίων.
Μία χρονιά κατά την οποία ο Μίλτος Τεντόγλου ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ολοκληρώθηκε με ανάλογο τρόπο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να… παραδίδει το παγκόσμιο “στέμμα” του.
Μία ενόχληση στη γάμπα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης προσπάθειάς του στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Τόκιο, έβαλε άδοξο τέλος στην προσπάθεια του δις “χρυσού” Ολυμπιονίκη να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2023 στη Βουδαπέστη. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που είχε ξεκινήσει με ένα άλμα στα 7,83μ., δοκίμασε την τρίτη προσπάθειά του, αλλά ήταν φανερό ότι δεν πατούσε καλά, έμεινε στα 7,67μ. και περιορίστηκε στην 11η θέση, χάνοντας το δικαίωμα να συνεχίσει τον τελικό.
ΣΤΙΒΟΣ
Ο απίστευτος Ντουπλάντις πέρασε τα 6.30μ κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Απίθανος Αρμάντ Ντουπλάντις συνεχίζει τις εντυπωσιακές πτήσεις. Ο σπουδαίος άλτης ξεπέρασε τα 6.30 μέτρα με την τρίτη απόπειρα και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό του επί κοντώ. Ο Σουηδός κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο με επίδοση 6 μέτρων.
Μόλις τα κατάφερε ο σπουδαίος Ντουπλάντις, αμέσως επικράτησε πανζουρλισμός και ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν ο πρώτος που τον αγκάλιασε για το νέο σπουδαίο κατόρθωμά του.