Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Στεάουα Βουκουρεστίου 1-2: Ο “Δικέφαλος” πλήρωσε τα λάθη του και πηγαίνει στη Ρουμανία για την ανατροπή

Published

on

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Τούμπα από τη Στεάουα Βουκουρεστίου με σκορ 2-1, στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τα νοκ άουτ του Europa League.

Για δεύτερη φορά την τρέχουσα σεζόν και για την ίδια διοργάνωση, η Στεάουα Βουκουρεστίου κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την Τούμπα. Μετά το 1-0 του περασμένου Οκτώβρη, για τη League Phase, οι Ρουμάνοι επικράτησαν εκ νέου του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά με 2-1, στο πρώτο ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες για τα Play Off του Europa League.

Νίκη που ήρθε, μάλιστα, με ανατροπή στο σκορ κι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους για τη φάση των «16». Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να προηγήθηκαν με τον Μπουάνα Αλί Σαμάτα (21’) αλλά η αποβολή του Τάισον στο φινάλε του πρώτου μέρους και οι αλλαγές του πρώην αμυντικού του ΠΑΟΚ έφεραν τα πάνω-κάτω. Αντρέι Γκεοργκίτα (50’) και Γιαοκίμ Ντάουα (60’) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, αλλά τα πάντα θα κριθούν την ερχόμενη Πέμπτη (20/2, 19:45) στη «Νατσιονάλ Αρίνα» της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Στα πρώτα λεπτά οι Ρουμάνοι μπήκαν με διάθεση να πάρουν τον έλεγχο της μπάλας. Ωστόσο μετά το πεντάλεπτο, η κατοχή πέρασε στους «ασπρόμαυρους». Οι οποίοι στην πρώτη φάση που δημιούργησαν, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Γιόνι Ότο πέρασε στον Δημήτρη Πέλκα, αυτός έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και στρώθηκε στον Σαμάτα που με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 στο 21ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν σε γρήγορη ισοφάριση. Στο 24’, δημιούργησαν αντίστοιχες προϋποθέσεις με αυτές του γκολ του ΠΑΟΚ, αλλά ο Γιάννης Μιχαηλίδης πρόλαβε κι έβαλε έγκαιρα την κόντρα τον Γιούρι Τσιζότι ενώ δυο λεπτά αργότερα, η κούρσα του Ντάνιελ Μπιρλιτζέα ολοκληρώθηκε με αριστερό πλασέ που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ντόμινικ Κοτάρσκι. Από εκεί και μετά, άρχισαν τα… στραβά για τον ΠΑΟΚ.

Στο 34’ οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, το οποίο ωστόσο δε μέτρησε. Υποδειγματική αντεπίθεση τριών με έναν, ο Τάισον έδωσε έγκαιρα στον Γιάννη Κωνσταντέλια, αλλά η πάσα του 22χρονου διεθνή μεσοεπιθετικού – που θα μπορούσε να πλασάρει – στον Σαμάτα έγινε με τον Τανζανό φορ πιο μπροστά από την μπάλα. Δυο λεπτά αργότερα, σε κάθετη πάσα προς τον Μπιρλιτζέα, ο εξερχόμενος Κοτάρσκι συγκρούστηκε σφοδρά με τον Μιχαηλίδη, με τον Έλληνα στόπερ να γίνεται αναγκαστική αλλαγή – στη θέση του πέρασε ο Ομάρ Κόλεϊ.

Το κακό τρίτωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Τάισον είχε έναν διαπληκτισμό με τον Σιγιαμπόνγκα Ενγκεζάνα, αμφότεροι πήραν από μια κίτρινη κάρτα, μόνο που για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ ήταν η δεύτερη. Οι παίκτες του Ηλία Χαραλάμπους προσπάθησαν από το ξεκίνημα της επανάληψης να κεφαλαιοποιήσουν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα.

Από κακή εκτίμηση του Κόλεϊ, η μπάλα έφτασε στον Μπιρλιτζέα (47’) στο ύψος του πέναλτι, όμως ο Τόμας Κεντζιόρα παρενόχλησε όσο χρειαζόταν τον διεθνή Ρουμάνο φορ για να αστοχήσει.

Τα δυο στόπερ του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν, όμως, να αποσοβήσουν το 1-1 τρία λεπτά αργότερα. Από κακό διώξιμο του Κοτάρσκι, ο Άντριαν Σουτ βρήκε τον Μπιρλιτζέα, εκείνος τον Φλορίν Τανάσε που σούταρε πάνω στον Κόλεϊ, αλλά «σέρβιρε» στον Γκεοργκίτα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Κεντζιόρα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, η Στεάουα ολοκλήρωσε την ανατροπή: κόρνερ του Ρίστο Ραντούνοβιτς, κεφαλιά του αφύλακτου Ντάουα και 1-2.

Με τις αλλαγές που έκανε στη συνέχεια, ο Ράζβαν Λουτσέσκου προσπάθησε να τονώσει την ομάδα του. με τους Ρουμάνους να μοιάζουν να αρκούνται σε αυτό το σκορ. Από φάουλ του Κιρίλ Ντεσπόντοφ, ο Κόλεϊ έκανε την κεφαλιά μα έστειλε την μπάλα ψηλά, στο 74’ ενώ σε ανάλογη στατική φάση πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπράντον Τόμας πήρε την κεφαλιά, όμως ο Στεφάν Ταρνοβάνου πρόλαβε να μπλοκάρει πριν κάνει την προβολή ο Κόλεϊ.

Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με τη Στεάουα να φεύγει και πάλι με ψηλά το κεφάλι από την Τούμπα και να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει τα ρέστα του στο Βουκουρέστι ενώ όποια ομάδα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στους «16» της διοργάνωσης είτε τη Λυών είτε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 21 Φεβρουαρίου.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (40’ Κόλεϊ), Μπάμπα, Μεϊτέ (69’ Οζντόεφ), Σβαμπ (69’ Καμαρά), Πέλκας (61’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Σαμάτα (61’ Μπράντον).

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ηλίας Χαραλάμπους): Ταρνοβάνου, Κρέτου, Ενγκεζάνα (46’ Ντάουα), Ποπέσκου, Ραντούνοβιτς, Κίρικες (56’ Εντζούμα), Σουτ, Μικουλέσκου (46’ Γκεοργκίτα), Τσιζότι (83’ Στεφανέσκου), Τανάσε, Μπιρλιτζέα (68’ Αλχασάν).

SUPER LEAGUE 1

Αφαίρεση τριών βαθμών στον ΟΦΗ

Published

on

Με απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγο, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή του Θανάση Παπάζογλου, αναγνωρίζοντας την αθλητική διαδοχή μεταξύ παλιάς και νέας ΠΑΕ ΟΦΗ.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΦΗ την αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα, καθώς και νέα αφαίρεση τριών βαθμών από κάθε επόμενο αγώνα, αν δεν εξοφλήσει την οφειλή προς τον ποδοσφαιριστή εντός πέντε ημερών.

Η απόφαση:

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Πετράτος στη «Match»: «Είμαστε Παναχαϊκή, θέλουμε να κερδίζουμε»

Published

on

Με την πικρία της ήττας, αλλά και ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας, εμφανίστηκε ο Ηλίας Πετράτος μετά το τέλος του αγώνα.

Ο έμπειρος παίκτης της Παναχαϊκής, σε δηλώσεις του στη «Match», ανέφερε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και θεωρώ πως σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, πιστεύω ότι η ήττα κρίθηκε σε δύο δικά μας λάθη, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στον Πύργο να σκοράρει και να πάρει τη νίκη».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί δεν καταφέραμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας, που ήρθε στον Πύργο για να μας στηρίξει. Ήρθαμε για τη νίκη, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται πάντα αυτό που θέλουμε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στη συνέχεια. Η Παναχαϊκή είναι ο κόσμος της και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά».

Ενόψει του επόμενου αγώνα με τη Ζάκυνθο, ο Ηλίας Πετράτος τόνισε:

«Είμαστε Παναχαϊκή και σε όλα τα παιχνίδια πάμε για τη νίκη, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Σίγουρα θέλουμε τους βαθμούς και κόντρα στη Ζάκυνθο, όπως ακριβώς τους θέλαμε και στον Πύργο. Σε κάθε ματς θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για εμάς και για τον κόσμο μας».

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έδωσε για ακόμη μία φορά το φετινό στίγμα των «κοκκινόμαυρων», οι οποίοι παρά το άκρως νεανικό ρόστερ που διαχειρίζεται το τεχνικό επιτελείο, στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό σε κάθε αναμέτρηση.

Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Τέλος ο Γιάννης Πετράκης από τον Παναιτωλικό

Published

on

Μετά τον Γιώργο Πετράκη και τον Σάββα Παντελίδη, ο Γιάννης Πετράκης έγινε ο τρίτος προπονητής ομάδας Super League που αποχωρεί από τον πάγκο μετά το τέλος της 6ης αγωνιστικής.

Η συντριβή του Παναιτωλικού με 6-0 από τον Λεβαδειακό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο των “καναρινιών”, με την ομάδα του Αγρινίου να ανακοινώνει την κοινή συναινέσει ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον έμπειρο Έλληνα τεχνικό.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο γιος του Γιάννη Πετράκη, Γιώργος, αποχώρησε από τον πάγκο της ΑΕΛ Novibet, ενώ ο Σάββας Παντελίδης απομακρύνθηκε από το τιμόνι του Αστέρα Τρίπολης.

Η ανακοίνωση του Παναιτωλικού:

“Λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία της ομάδας μας με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη. Κατά τη διάρκεια της διετούς συνεργασίας μας υπηρέτησε τον Παναιτωλικό με επαγγελματισμό, συνέπεια και πάθος, συμβάλλοντας καθοριστικά στη λειτουργία και την αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον άνθρωπο Γιάννη Πετράκη, για τον εξαιρετικό χαρακτήρα, το ήθος και την άψογη συμπεριφορά και στάση του απέναντι σε όλους. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και ευχόμαστε στον ίδιο και τους συνεργάτες του υγεία και κάθε καλό στην επαγγελματική τους πορεία από εδώ κι εμπρός”.

Continue Reading
Advertisement
Α1 ΕΣΚΑΗ1 hour ago

Η «ακτινογραφία» της πρεμιέρας, αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Α1 ΕΣΚΑΗ1 hour ago

Ο Διαγόρας έμεινε «όρθιος» στην παράταση και επικράτησε των Νέων Γλαύκου 76-67

Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

«Απόδραση» με διπλό του Αστέρα Τέμενης με την Απολλωνιάδα * φωτορεπορτάζ

Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

Η ΕΑΠ πρώτο «ροζ» φύλλο επί του νεανικού Αίολου Αγυιάς, φωτογραφικά στιγμιότυπα

Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

«Βόμβα» ΠΑΣ Ναυπάκτου στην Κ. Αχαγιά και τεράστιος θρίαμβος επί της Δύμης’07 (66-58)

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

Ιδανική πρεμιέρα για τον φιλόδοξο Κεραυνό Αιγίου με «άσο» επί της Ολυμπιάδας

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

«Περίπατος» του Ηρακλή Πύργου και ευρεία νίκη επί της Ανδραβίδας στο “Γ. Βασιλακόπουλος”

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

Επίδειξη ισχύος έκαναν τα Ροϊτικα με Αραχωβίτικα/Ακταίο στην έδρα τους

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ4 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: «Σπουδαία εικόνα στο δεύτερο μισό, μας αδικεί η τελική διαφορά…»

ΣΤΙΒΟΣ4 hours ago

Όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο 4ο Νυχτερινό ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος» το Σάββατο (11/10)

Α1 ΕΣΚΑΗ1 hour ago

Η «ακτινογραφία» της πρεμιέρας, αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Α1 ΕΣΚΑΗ1 hour ago

Ο Διαγόρας έμεινε «όρθιος» στην παράταση και επικράτησε των Νέων Γλαύκου 76-67

Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

«Απόδραση» με διπλό του Αστέρα Τέμενης με την Απολλωνιάδα * φωτορεπορτάζ

Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

Η ΕΑΠ πρώτο «ροζ» φύλλο επί του νεανικού Αίολου Αγυιάς, φωτογραφικά στιγμιότυπα

Α1 ΕΣΚΑΗ2 hours ago

«Βόμβα» ΠΑΣ Ναυπάκτου στην Κ. Αχαγιά και τεράστιος θρίαμβος επί της Δύμης’07 (66-58)

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

Ιδανική πρεμιέρα για τον φιλόδοξο Κεραυνό Αιγίου με «άσο» επί της Ολυμπιάδας

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

«Περίπατος» του Ηρακλή Πύργου και ευρεία νίκη επί της Ανδραβίδας στο “Γ. Βασιλακόπουλος”

Α1 ΕΣΚΑΗ3 hours ago

Επίδειξη ισχύος έκαναν τα Ροϊτικα με Αραχωβίτικα/Ακταίο στην έδρα τους

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ4 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: «Σπουδαία εικόνα στο δεύτερο μισό, μας αδικεί η τελική διαφορά…»

ΣΤΙΒΟΣ4 hours ago

Όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο 4ο Νυχτερινό ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος» το Σάββατο (11/10)

Facebook