ΜΠΑΣΚΕΤ
Α. Παπαδημητρίου: «Δύσκολα και του χρόνου…»
Ο τεχνικός του Αίολου Αγυιάς για τη νέα σεζόν.

Εντυπωσιακή ήταν η «πρώτη» του Αίολου Αγυιάς στη Β’ Εθνική αφού όχι μόνο πέτυχε να εξασφαλίσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα την παραμονή του, αλλά έδωσε το παρόν και στην α’ φάση των πλέι-οφ.
Πλέον, αυτή η περίοδος είναι ηρεμίας και χαλάρωσης μετά από μια πολύ επίπονη σεζόν, αν και σιγά-σιγά θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς.
Μέσα σε αυτή την εβδομάδα, η διοίκηση θα τα πει με τον Ανδρέα Παπαδημητρίου έτσι ώστε να ανανεωθεί η συνεργασία τους και ακολούθως η κουβέντα να μπει στο… ψητό (μπάτζετ, εικόνα του νυν ρόστερ, μεταγραφικοί στόχοι κ.α.).
Ο Ανδρέας Παπαδημητρίου ρωτήθηκε από την «Match» για το πώς έχει κατά νου τη νέα χρονιά και ιδού τι επεσήμανε.
«Είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε με συγκεκριμένα ονόματα για τη νέα σεζόν. Ήδη έχουμε την πρώτη πολύ μεγάλη εμπειρία από το πρωτάθλημα αυτό, το οποίο και του χρόνου μόνο εύκολο δεν θα είναι.
Η αναδιάρθρωση που έχει θέσει σε ισχύ η Ομοσπονδία θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά, άρα εμείς θα απαιτηθεί από την αρχή να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο βασικό μας στόχο, να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες.
Δεν θα είναι καθόλου εύκολο και το νέο πρωτάθλημα, το είδαμε και φέτος, οι αγωνιστικές διαφορές των ομάδων είναι μικρές, θα χρειαστεί τεράστια προσοχή για να πάνε όλα καλά»
Μεταγραφές και… 5άρι
Ο πατρινός τεχνικός ρωτήθηκε και για τα μεταγραφικά πλάνα του, όπου σχολίασε τα παρακάτω:
«Η γενικότερη φιλοσοφία του συλλόγου δεν θα αλλάξει και έχει να κάνει με τα νέα παιδιά που θα μας στηρίξουν.
Νιώθουμε πολύ όμορφα που δυο αθλητές μας, Χατζόπουλος και Πλώτας, έφτασαν μέσα από τις εμφανίσεις τους στην Εθνική ομάδα Νέων και θέλουμε κι άλλα παιδιά να το καταφέρουν.
Εννοείται ότι πρώτος στόχος μας είναι ο βασικός κορμός που είχαμε φέτος να συνεχίσει με ακόμη καλύτερες εικόνες, θα χρειαστούν όμως και μερικές έμπειρες προσθήκες.
Θα δούμε που θα γίνουν αυτές οι προσθήκες, θέλουμε ένα πολύ έμπειρο 5άρι που θα είναι η βασική επιδίωξη και γενικότερα με το ξεκίνημα της προετοιμασίας όλα να είναι έτοιμα, για να βάλουμε τις κατάλληλες βάσεις μέσα από σκληρή καθημερινή δουλειά».
Μίλτος Σπυρόπουλος

NATIONAL LEAGUE 1
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Γιάννης Μολφέτας συμφώνησε με τον Εθνικό Λειβαδιάς, έντονο «φλερτ από την Παναχαϊκή

Με τον Εθνικό Λειβαδιάς θα αγωνιστεί ο Γιάννης Μολφέτας τη νέα σεζόν, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες προπονείτο με την Παναχαϊκή η οποία μάλιστα του έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει.
Ο Μολφέτας δεν ήθελε να κατέβη στη NL2 κι έτσι είπε το ναι στους ανθρώπους της Λειβαδιάς, κάτι που σημαίνει ότι θα παίξει εναντίον της αγαπημένης του ομάδας τον Απόλλωνα, όπως και κατά των Προμηθέα 2014 και Γλαύκου/Έσπερου, αφού ο Εθνικός μετέχει στον ίδιο όμιλο της NL1.
Μίλτος Σπυρόπουλος
NATIONAL LEAGUE 1
Καφέζας: «Καλό μπάσκετ με ίδιο σχεδόν κορμό είναι ο βασικός στόχος του Γλαύκου/Έσπερου»

Σε φουλ ρυθμούς καθημερινής δουλειάς βρίσκεται ο Γλαύκος/Έσπερος ενόψει της παρουσίας του και πάλι μετά από χρόνια στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής (NL1).
Σε μια πολύ δύσκολη διοργάνωση στην οποία ακόμη και ο στόχος της επιβίωσης απαιτεί επί της ουσίας πρωταγωνιστικό ρόλο και πορεία, κάτι που ξέρουν πολύ καλά όλοι οι άνθρωποι της ομάδας.
Ένα από τα βασικά αγωνιστικά «εργαλεία» στη διάθεση του κόουτς Κώστα Ρουμελιώτη είναι ο πολύπειρος γκαρντ Χρήστος Καφέζας που μίλησε στην «Match» για το πώς εξελίσσεται η προετοιμασία και τι στόχους θα έχει η ομάδα στη σεζόν που έρχεται.
– Πώς βαδίζει η προετοιμασία μέχρι στιγμής για μια ομάδα που δεν έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της;
«Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας και βρισκόμαστε στην 2η εβδομάδα. Έχουμε ακόμα 5 εβδομάδες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.
Προσωπικά θεωρώ ότι είμαστε ήδη σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε σχεδόν τον ίδιο κορμό παικτών με πέρυσι και έχουν γίνει μόνο δύο προσθήκες πολύ έμπειρων, που έχουν ήδη αρχίσει να εγκλιματίζονται με την ομάδα και τα θέλω του coach.
Δουλεύουμε πολύ σκληρά και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για την έναρξη του πρωταθλήματος».
– Πώς νιώθεις για τη νέα σεζόν;
«Είναι η πρώτη χρονιά της Ένωσης στην National League 1 και θέλουμε να φανούμε αντάξιοι της κατηγορίας. Όσο για μένα, βασική επιδίωξη είναι να είμαι –όπως και όλοι στην ομάδα- υγιής και να βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ την ομάδα.
Η νέα κατηγορία είναι μια πρόκληση για όλους μας με την ομάδα εννοείται να είναι πάνω απ’ όλα».
– Ποιοι είναι οι στόχοι της Ένωσης και πως βλέπεις το νέο πρωτάθλημα της NL1;
«Θα είναι ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα με πολλές καλές ομάδες και όμορφα τοπικά ντέρμπι, εμείς θέλουμε να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, να διεκδικούμε την νίκη και να παίξουμε ωραίο μπάσκετ».
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΜΠΑΣΚΕΤ
Υποψήφιος για Rising Star του Eurobasket ο Σαμοντούροφ

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ έχει μπει στη λίστα για το βραβείο Rising Star.
Μαζί με ακόμα 8 παίκτες του φετινού Ευρωμπάσκετ έχει κάνει αισθητή την παρουσία του ανάμεσα στους νεαρούς και ελπιδοφόρους παίκτες του τουρνουά.
Αναλυτικά οι παίκτες της λίστας:
Μάριο Σεντ-Σουπερί (Ισπανία), Σέρχιο Ντε Λαρέα (Ισπανία), Ταρίκ Χρέλια (Βοσνία), Σακαρί Ρισασέ (Γαλλία), Σαλιού Νιανγκ (Ιταλία), Μπιλάλ Κουλιμπαλί (Γαλλία), Μίρο Λιτλ (Φινλανδία) και Μίκα Μούρινεν (Φινλανδία).