ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
«Παρέλαση» με τριάρα στον «κάμπο» και 2η θέση!

Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε μέσα στο «AEL FC Arena» η Παναχαϊκή, η οποία με τέρματα των Κουσκουνά (18’), Γιούστη (37’) και Κόκα (90+2’) πέτυχε το πρώτο της «διπλό» (3-0) στη φετινή Superleague 2 κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας για την 5η αγωνιστική. Έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 46’ οι «κοκκινόμαυροι».
Καταπληκτικός ο Ανδρέας Κολοβούρης, δεύτερο συνεχόμενο γκολ για τους Κουσκουνά και Γιούση μετά την Α.Ε. Καραϊσκάκης, και παρθενικό για τον νεαρό Κόκα!
Στην δεύτερη θέση με 9 βαθμούς η ομάδα του Νίκου ΠαπαδόπουλοΥ!
Ο αγώνας
Οι «κοκκινόμαυροι» του Νίκου Παπαδόπουλο ξεκίνησαν ιδανικά το πρώτο 45λεπτο, καθώς λίγο πριν την συμπλήρωση 20 λεπτών στην αναμέτρηση με τους Λαρισαίους προηγήθηκε στο σκορ.
Το συνεχόμενο πρέσινγκ απέδωσε καρπούς, ο Μουστακόπουλος «κουβάλησε» εξαιρετικά την μπάλα και τη μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Νίκο Κουσκουνά, με τον αρχηγό της Παναχαϊκής να σκοράρει με αριστερό σουτ και να νικάει τον Αρτά στο 18ο λεπτό του αγώνα.
Η πρώτη καλή στιγμή ωστόσο είχε έρθει ήδη από το 9’, όταν και πάλι ο Κουσκουνάς δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά έπειτα από τη σέντρα του Σταμόπουλου.
Μετά το γκολ της, η Παναχαϊκή έδωσε χώρο στην ομάδα του Μάγγου, η οποία είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 30’. Ωστόσο, ο Κολοβούρης νίκησε τόσο τον Μπάλα όσο και τον Αθανασιάδη (από κοντά) με εξαιρετικές επεμβάσεις.
Το… «κερασάκι στην τούρτα» για το α’μέρος μπήκε στο 37ο λεπτό. Σε ακόμα μια φάση όπου οι «κοκκινόμαυροι» πίεσαν εξαιρετικά, ο Μπάτροβιτς βγήκε στην κόντρα επίθεση, τροφοδότησε τον Γιούσης, με τον νεαρό εξτρέμ να περνάει υποδειγματικά τον Αρτά και να πλασάρει για το 2-0 σε κενή εστία (σ.σ. δεύτερο συνεχόμενο γκολ μετά την Α.Ε. Καραϊσκάκης). Φάση… σεμιναριακού επιπέδου.
Με 10 στην επανάληψη, αλλά… «διπλό» με εμφατικό τρόπο!
Με ένταση ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στην Λάρισα. Ο Παπαδόπουλος έβγαλε τον Μουστακόπουλο και πέρασε τον Μπρους, ωστόσο δεν υπολόγιζε αυτό που θα συνέβαινε σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Λαρρέα πήδηξε να πάρει κεφαλιά σε μια διεκδίκηση, έριξε κάτω τον αντίπαλο του και ο Τσιμεντερίδης τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη, μια εξαιρετικά αυστηρή και αμφισβητούμενη απόφαση στο 46′.
Ο τενχικός της Παναχαϊκής μετά από αυτή την εξέλιξη έβγαλε τον Μπάτροβιτς και έριξε κατευθείαν στον αγώνα τον Πατάπη έτσι ώστε να ισορροπήσει στα μετόπισθεν.
Η ένταση, όμως, δεν τελείωσε στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, αλλά συνεχίστηκε. Με τη συμπλήρωση 62 λεπτών στην αναμέτρηση, ο Τσιμεντερίδης έδωσε πέναλτι για χέρι του Κουσκουνά (σ.σ. μετά από συνεννόηση με τον επόπτη), με τις κάρτες να πέφτουν… βροχή. Ωστόσο, η τύχη ήταν με την Παναχαϊκή και η εκτέλεση του Αθανασιάδη δεν βρήκε δίχτυα αλλά το δεξιό δοκάρι του Κολοβούρη, με το 2-0 να παραμένει.
Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, δεν είχαμε κάποια άλλη αξιόλογη φάση μέχρι το 90+2!. Ιδανική αντεπίθεση για την Παναχαϊκή, με τελικό αποδέκτη τον Κόκα, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Αστρά.
Η Παναχαϊκή έκανε σωστή διαχείριση -ακόμα και με παίκτη λιγότερο- και πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα εν όψει της συνέχειας στην Superleague 2. Μάλιστα, αυτό το 2-0 εκτός από αρκετά καλό πλασάρισμα στην βαθμολογία (δεύτερη θέση), φέρνει ακόμα μεγαλύτερη ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
ΓΚΟΛ: 18′ Κουσκουνάς (Παναχαϊκή), 37 Γιούσης (Παναχαϊκή), 90+2′ Κόκας (Παναχαϊκή)
ΚΑΡΤΕΣ: 23′ Λαρρέα (Παναχαϊκή, Κίτρινη), 45′ Κολοβούρης (Παναχαϊκή, Κίτρινη), 46′ Λαρρέα (Παναχαϊκή, Κίτρινη-Κόκκινη), 62′ Σκούπτρας (Απόλλων Λάρισας, Κίτρινη), 64′ Κουσκουνάς (Παναχαϊκή, Κίτρινη).
Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνη).
Βοηθοί: Δημόπουλος (Φλώρινας)- Μποζατζίδης (Μακεδονίας).
4ος: Τακίδης (Κιλκίς).
Παναχαϊκή (Νίκος Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Πλιάτσικας, Λαρρέα, Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος (46′ Μπρους), Ανάκογλου, Γιούσης (81′ Κόκας), Μπάτροβιτς (47′ Πατάπης), Αραβίδης (66′ Μαρκοπουλιώτης), Κουσκουνάς.
Αναπληρωματικοί: Μένκα, Μπελεζάκης, Bruce, Κόκας, Πάνος, Μαρκοπουλιώτης, Πατάπης, Σκεπετάρης, Τσερούτι.
Απόλλων Λάρισας (Γιάννης Μάγγος): Αστράς, Τζοβάρας (45′ Γκόλιας), Αθανασιάδης, Χατζής, Σκούπρας (79′ Χατζητερζόγλου), Μόρας, Νύκταρης, Καρρίκι (45′ Παναγιώτου), Μπούσης, Μπάλλας, Τασιούλης (60′ Γκουντρουμπής).
Αναπληρωματικοί: Τάλισον, Γκόλιας, Μπαλογιάννης, Μπάμπης, Χατζητερζόγλου, Γκουντρουμπής, Μπρεμπός, Λίταινας, Παναγιώτου.
Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Με Πανθουριακό για την πρόκριση η Παναχαϊκή

Σήμερα στις 16:30 η Παναχαϊκή θα δώσει το πρώτο επίσημο ματς για την φετινή χρονιά.
Αντίπαλος θα είναι ο πρωταθλητής Μεσσηνίας, Πανθουριακός, τον οποίο αντιμετωπίζει εκτός έδρας για την 1η Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Το ματς είναι νοκ άουτ και διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Στάμος (Ηλείας).
Ο Λεωνίδας Κυβελίδης έχει επιλέξει 19 ποδοσφαιριστές και η αποστολή των κοκκινομαυρων έχει ως εξής:
Γεωργόπουλος, Τσιρίνης, Αγουρίδης, Φωτεινόπουλος, Δρουγούτης, Βερβίτας, Σμπόρας, Κατσαίτης, Κούζης, Πετράτος, Φλωράτος, Ψυχογιός, Γερολυμάτος, Κουραχάνης, Κουτσιούδης, Καμπεράι, Γασπαρινάτος, Κανελλόπουλος και Ντούνης.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Η αποστολή της Παναχαϊκής με 19 παίκτες για τον αγώνα κυπέλλου με Πανθουριακό στην Καλαμάτα

Πρεμιέρα στη νέα σεζόν θα κάνει η Παναχαϊκή αύριο το μεσημέρι κόντρα στον Πανθουριακό σε αγώνα κυπέλλου ερασιτεχνών στην Καλαμάτα και ο Λεωνίδας Κυβελίδης έκανε τις επιλογές του σε ότι αφορά την αποστολή των παικτών.
Συνολικά επέλεξε 19, που είναι: Γεωργόπουλος, Τσιρίνης, Αγουρίδης, Φωτεινόπουλος, Δρουγούτης, Βερβίτας, Σμπόρας, Κατσαίτης, Κούζης, Πετράτος, Φλωράτος, Ψυχογιός, Γερολυμάτος, Κουραχάνης, Κουτσιούδης, Καμπεράι, Γασπαρινάτος, Κανελλόπουλος και Ντούνης.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Η Παναχαϊκή οριστικά θα παίξει στο γήπεδο Προσφυγικών ως γηπεδούχος στο ξεκίνημα της Γ’ εθνικής

Με την Αγυιά να κλείνει για να πραγματοποιηθεί η απόλυτα αναγκαία επανασπορά στον αγωνιστικό χώρο, η Παναχαϊκή θα χρησιμοποιήσει τα Προσφυγικά για όσα παιχνίδια χρειαστεί.
Δεν θα είναι πολλά πάντως καθώς και αυτά αρχές Οκτώβρη έχουν προγραμματιστεί να κλείσουν για ένα διάστημα προκειμένου να γίνουν έργα συντήρησης.
Ο αγώνας πάντως της 2ης αγωνιστικής στη Γ’ εθνική και πρώτος εντός κόντρα στον Μιλτιάδη θα δοθεί στο εν λόγω γήπεδο την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, ενώ αμέσως μετά υπάρχουν δυο κολλητά ματς εκτός έδρας με Θύελλα Καταραχίου και Ζάκυνθο, που διευκολύνουν τον κοκκινόμαυρο γηπεδικό «Γολγοθά».
Μίλτος Σπυρόπουλος