Ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι ένας από τους πιο κομβικούς παίκτες του Ολυμπιακού και τη φετινή σεζόν κρατώντας τρεις φορές ανέπαφη την εστία του σε τέσσερα παιχνίδια. Έχει δεχθεί γκολ μόνο από τον Ντέσερς στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στη Λεωφόρο.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πέρασε από την Τούμπα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ με γκολ του Σπόραρ στο 53′, στον πρώτο ημιτελικό για το Κύπελλο Betsson, με τις δύο ομάδες να μένουν με 10 και τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 93’ με τον Μεϊτέ.
Η ρεβάνς των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη (21/02) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 19:00.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά και, αδυνατώντας να φτιάξει παιχνίδι από πίσω, προσπάθησε να «χτυπήσει» με κάποια γρήγορη μετάβαση, στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε με καλή και ψύχραιμη κυκλοφορία της μπάλας να διατηρήσει την κατοχή και παράλληλα να φτάνει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.
Με τον Μπερνάρ πρωτίστως και τον Μλαντένοβιτς σε… δεύτερο ρόλο, οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 8’. Καθώς η ωραία συνεργασία των δύο τους, έφερε τον Μπερνάρ σε θέση βολής, εντός περιοχής, αλλά ο Βραζιλιάνος καθυστέρησε να σουτάρει και η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη…
Ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο μετά το δεκάλεπτο και κατέγραψε την πρώτη φάση στο 13’ όταν από την ατομική ενέργεια του Ζίβκοβιτς -που στοχευμένα πήρε πολλές επιθέσεις, έχοντας απέναντι τον Μλαντένοβιτς- από δεξιά και την σέντρα που επιχείρησε, ο Ντεσπόντοφ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα άουτ.
Έχοντας καταφέρει σταδιακά να βρει τα πατήματά του, μάλιστα, ήταν εκείνος που έφτιαξε και την επόμενη σημαντική ευκαιρία του ματς, στο 21ο λεπτό, σε μια γρήγορα εκτελεσμένη επίθεση. Με τον Σοάρες να γυρίζει από αριστερά στη μικρή περιοχή αλλά τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει εντυπωσιακά με το πόδι το σουτ του Τόμας!
Μετά το ημίωρο η κατάσταση ισορρόπησε, με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα τρίλεπτο… φωτιά. Πρώτα, με μια πολλά υποσχόμενη φάση που σπατάλησε ο Παλάσιος, καθώς παρά την εξαιρετική πάσα στον χώρο από τον Μπερνάρ, ο Αργεντινός εξτρέμ έκανε κακό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να βγει τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, στο 32’. Ενώ στο 35ο λεπτό ο Μπερνάρ επιτέθηκε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε όμως η μπάλα βρήκε στον Κεντζιόρα και κατέληξε κόρνερ.
Για να «απαντήσει» ο ΠΑΟΚ στην συνέχεια, επίσης με 1+1 φάσεις: στο 36’ με το βολέ του Κοτάρσκι να βγάζει στην αντεπίθεση τον Τόμας, τον οποίο όμως πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Μλαντένοβιτς. Αλλά και στο 42ο λεπτό, με την εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ, την μπάλα να μένει στην περιοχή, τον Ντραγκόφσκι να κάνει λάθος έξοδο, αλλά τον Τόμας να αστοχεί με ένα γυριστό σουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ντεσπόντοφ να πηγαίνει στη δεξιά πλευρά και τον Ζίβκοβιτς να έρχεται στα αριστερά, αλλά τους φιλοξενούμενους να είναι εκείνοι που είχαν την πρώτη καλή στιγμή, με ένα σουτ του Αράο από πλεονεκτική θέση στο 47’ να περνάει κόρνερ.
Τελικά, ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ με την… δεύτερη και μάλιστα μετά από μια πάρα πολύ ωραία εκτελεσμένη επίθεση, μόλις στο 53ο λεπτό. Με την σέντρα ακριβείας του Κώτσιρα στο δεύτερο δοκάρι και την κεφαλιά του Μπερνάρ που απέκρουσε ο Κοτάρσκι για να έρθει ο Σπόραρ και να πετύχει από κοντά το 0-1!
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Σβαμπ (76′ Οζντόεφ), Τσιγγάρας (63′ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Αντόνιο (63′ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (63′ Τάισον), Τόμας (71′ Σαμάτα).
Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (86′ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (86′ Σένκεφελντ), Μπακασέτας, Παλάσιος (69′ Μαντσίνι), Σπόραρ (74′ Ζέκα), Μπερνάρ (86′ Βαγιαννίδης).

SUPER LEAGUE 1
Ο Τζολάκης στους ακριβότερους τερματοφύλακες εκτός Big-5 πρωταθλημάτων

Οι διακρίσεις δεν σταματούν για τον Κωνσταντή Τζολάκη. Σε πρόσφατη έρευνα που έκανε το CIES Football Observatory, ο Έλληνας τερματοφύλακας του Ολυμπιακού βρέθηκε να είναι ένας από τους ακριβότερους τερματοφύλακες εκτός των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης βρέθηκε στην έκτη θέση της σχετικής λίστας, με την αξία του διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να εκτιμάται στα 13,1 εκατ. ευρώ.
Στην κορυφή βρίσκεται ο Ανατόλιι Τρούμπιν της Μπενφίκα με 46,6 εκατ. ευρώ ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Ρόμε-Τζέιντεν Οβούσου-Οντούρο της Άλκμααρ με 21,8 εκατ. ευρώ και Ντιόγκο Κόστα της Πόρτο με 20,5 εκατ. ευρώ.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η Αντωνίου από το σεμινάριο ελίτ διαιτητών της ΟΥΕΦΑ επιστρέφει στη δράση με διπλό ορισμό

Η Ελένη Αντωνίου του συνδέσμου της ΕΠΣ Αχαΐας έδωσε το παρών 21 με 26 Σεπτεμβρίου στη Γενεύη συμμετέχοντας σε σεμινάριο για «ελίτ» διαιτητές της Ευρώπης.
Στο σεμινάριο έγιναν μαθήματα, αγωνιστικά τεστ και ενημέρωση για τους νέους κανονισμούς και η Αντωνίου ήταν η μοναδική Ελληνίδα εκπρόσωπος.
Αύριο Σάββατο η Αντωνίου είναι 4ος διαιτητής στο παιχνίδι Άρης-Πανσερραϊκός και την ερχόμενη Δευτέρα θα σφυρίξει Νίκη Πρ.-Άρης Πατρών.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η Ελλάδα πλησιάζει στην 10η θέση της βαθμολογίας ΟΥΕΦΑ μετά το τρίποντο του Παναθηναϊκού

Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού χθες στην Ελβετία με 4-1 επί της Γιουνγκ Μπόις, στη League Phase του Europa League, έδωσε 400 βαθμούς στην Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA και κατάφερε να μειώσει στους 2.388 τους βαθμούς από τη 10η θέση και την Τσεχία, ενώ αποσπάστηκε από τους διώκτες της (Νορβηγία, Δανία και Πολωνία) στη μάχη της 11ης θέσης.
Η βαθμολογία της UEFA:
09. Τουρκία 43.600 10. Τσεχία 40.700 11. Ελλάδα 38.312 12. Νορβηγία 36.987 13. Δανία 35.981 14. Πολωνία 35.875 15. Αυστρία 31.850
Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια:
10η ΘΕΣΗ
——–
Πρωταθλητής: Απευθείας στο League Stage του Champions League
Κυπελλούχος: Playoffs Europa League
Δεύτερος : 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)
Τρίτος : 2ος προκριματικός Europa League
Τέταρτος : 2ος προκριματικός Conference League
11-12η ΘΕΣΗ
———–
Πρωταθλητής: Playoffs Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)
Κυπελλούχος: Playoffs Europa League
Δεύτερος : 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)
Τρίτος : 2ος προκριματικός Europa League
Τέταρτος : 2ος προκριματικός Conference League.