ΑΘΛΗΜΑΤΑ
«Περήφανος που είμαι Έλληνας»

Για την ήττα του από τον Ρόζτερ Φέντερερ, αλλά και για το γεγονός πως αισθάνεται περήφανος που είναι Έλληνας μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κορυφαίος τενίστας της χώρας μας:
«Είμαι περήφανος. Είμαι σύμβολο σε αυτό για τη χώρα. Ένας σταρ, μπορείς να πεις, που επηρεάζει το άθλημα στην Ελλάδα, αλλά και εκτός Ελλάδας. Είμαι περήφανος για την Ελλάδα, διότι η Ελλάδα δεν ήταν γνωστή για την τενιστική της ιστορία, τις τενιστικές της στιγμές. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας. Καθένας πρέπει να είναι περήφανος γι’ αυτό που είναι, εγώ είμαι πραγματικά περήφανος. Που εκπροσωπώ αυτά τα χρώματα, αυτή τη σημαία. Είναι η μεγαλύτερη τιμή. Νιώθω σαν ομάδα όταν παίζω για την Ελλάδα. Είναι ομαδική δουλειά, όχι ατομική».
Όσο για την απόδοση του Φέντερερ; «Ήταν πολύ επιθετικός, δεν μου έδωσε χρόνο σήμερα. Το περίμενα ότι θα ήταν έτσι. Φάνηκε να έχει τον έλεγχο σε ό,τι έκανε, έπαιρνε την μπάλα πολύ νωρίς, δεν μου έδινε χρόνο να προετοιμαστώ. Ήταν πολύ γρήγορο παιχνίδι. Μάλλον δεν πήρα τις σωστές αποφάσεις στο σερβίς μου. Γι’ αυτό έχασα με αυτό το σκορ».
Ήταν κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια; «Κυρίως πνευματικά. Όχι τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης. Όταν το μυαλό σου συνηθίζει σε συγκεκριμένα μοτίβα, συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού που δουλεύει για εσένα, κουράζεται και πρέπει να αλλάξεις κάτι. Γι’ αυτό άρχισα να χάνω αυτά τα forehands. Καμία φορά το μυαλό δεν συνεργάζεται».

ΠΟΛΟ
Εύκολα στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού η εθνική Νεανίδων, περίπατος κόντρα στο Ισραήλ

Με μία πολύ άνετη νίκη 22-6 επί του Ισραήλ, ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης Νεανίδων τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18, το οποίο φιλοξενείται στη Μάλτα.
Το συγκρότημα του Γιώργου Ντόσκα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου, πέρασε απευθείας στην οκτάδα και περιμένει πλέον τα αυριανά νοκ-άουτ παιχνίδια, για να μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Παρασκευής (5/9).
Η ελληνική ομάδα «έβγαλε αντίδραση» μετά την ήττα από την Ισπανία και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στο -έτσι κι αλλιώς υποδεέστερο- Ισραήλ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε με 6-0 και προηγήθηκε 11-1 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν όλες οι παίκτριες γηπέδου, πλην της Ειρήνης Σταυρίδου.
Τα 8λεπτα: 5-0, 7-2, 5-3, 5-1
ΕΛΛΑΔΑ: Σάλεχ, Καραγιάννη 4, Κουνδουράκη 3, Μπίκου 3, Δρακωτού 1, Μαρίνου 2, Κλαψιανού 1, Κρασσά 2, Σταυρίδου, Μπιτσάκου 1, Ελμισιάν 3, Σαλταμανίκα 1, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη 1.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΝΟΠ για τη νέα σεζόν σήμερα το απόγευμα στο κολυμβητήριο του ομίλου στην Ακτή Δυμαίων παρότι ακόμη επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία με τον νέο τεχνικό Φώντα Λεμπέση δεν υπάρχουν.
Κάτι που είναι καθαρά διαδικαστικό και με την ομάδα πλέον να… ανάβει τις μηχανές για τη δεύτερη σερί παρουσία της στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής.
Από τη σημερινή πρώτη δεν έλειψαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για μια καλή σε γενικές γραμμές πορεία.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Ήττα η Εθνική Νεανίδων από την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό, “τελικός” αύριο με Ισραήλ

Ηττήθηκε μεν αλλά είναι στο χέρι της η απευθείας πρόκριση στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πόλο Νεανίδων Κ18, που διεξάγεται στην πόλη Γκζίρα της Μάλτας. Η Εθνική μας ομάδα πλήρωσε τα λάθη της στη σημερινή (2/9) αναμέτρηση με την Ισπανία, αφού γνώρισε την ήττα με 13-9, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Β΄Ομίλου.
Ωστόσο, θα καταλάβει την δεύτερη προνομιούχο θέση από το γκρουπ και, συγχρόνως, θα εξασφαλίσει μια θέση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης αν κερδίσει αύριο Τετάρτη (3/9) στις 17:30 το Ισραήλ. Θυμίζουμε πως το σύνολο του Γιώργου Ντόσκα είχε επικρατήσει άνετα του συγκεκριμένου αντιπάλου, με 15-8, στην πρεμιέρα (26/8) του διεθνούς τουρνουά Υδατοσφαίρισης «PYTHIA CUP 2025-WOMEN U18», στο κολυμβητήριο της Ιτέας.
Τα 8λεπτα: 3-2, 3-2, 3-1, 4-4
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ντόσκας): Σάλεχ, Καραγιάννη 1, Μαρίνου, Μπίκου 1, Δρακωτού 1, Ελμισιάν, Κλαψιανού, Κρασσά 2, Σταυρίδου 1, Μπιτσάκου 2, Ντούλη, Σαλταμανίκα 1, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη.
Για την Ισπανία σκόραραν: Χιρόνες 3, Μποϊξάντε 2, Ροντίγκες 2, Μουνιόθ 2, Ταρίνο 1, Λαρός 1, Ασένσιο 1 Φερνάντες 1.
Μίλτος Σπυρόπουλος