Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην ιδιοκτήτης των Μπακς, Χερμπ Κολ

Published

on

Ο πρώην ιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς Χερμπ Κολ, ο οποίος ήταν επίσης γερουσιαστής των Δημοκρατικών από το Ουισκόνσιν, πέθανε την Τετάρτη (27/12) σε ηλικία 88 ετών.

Η «Herb Kohl Philanthropies» ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του Κολ αλλά δεν αποκάλυψε την αιτία. Ωστόσο, ανέφερε ότι ο Κολ πέθανε μετά από μια σύντομη ασθένεια.

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Χερμπ λάτρευε το Μιλγουόκι και το Ουισκόνσιν και εκεί επέλεξε να ζήσει τις μέρες του», ανέφερε το ίδρυμα του Κολ σε ανακοίνωσή του. «Άγγιξε έναν ανυπολόγιστο αριθμό ζωών και όσοι τον αγαπούν θα παρατήρησαν ότι είναι από τους πιο αξιοπρεπείς ανθρώπους που περπάτησε ποτέ στη γη».

Ο Κολ αγόρασε τους Μπακς για 18 εκατομμύρια δολάρια το 1985 και τους εμπόδισε να φύγουν από το Μιλγουόκι. Κατέληξε να πουλήσει την ομάδα για 550 εκατομμύρια δολάρια το 2014, με τους δισεκατομμυριούχους από τη Νέα Υόρκη, Γουές Έντενς και Μαρκ Λάσρι, να αναλαμβάνουν ως συνιδιοκτήτες.

Όμως η εμπλοκή του Κολ με τους Μπακς δεν σταμάτησε εκεί. Έβαλε 100 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του «Fiserv Forum», το οποίο έγινε η νέα έδρα του Μιλγουόκι το 2018. Οι Μπακς μέχρι τότε έπαιζαν στο «Bradley Center».

Ο Κολ ήταν στο αξίωμα ως γερουσιαστής από το 1989 έως το 2013. Ήταν το μόνο μέλος της Γερουσίας που είχε επαγγελματική αθλητική ομάδα.

«Ο γερουσιαστής Κολ ήταν ένας αγαπητός φίλος και ένας από τους καλύτερους δημόσιους υπαλλήλους μας. Εκτός από τις δεκαετίες αφοσιωμένης υπηρεσίας του στη Γερουσία των ΗΠΑ, έθεσε τα πρότυπα για την ιδιοκτησία ομάδας στο NBA ως κυβερνήτης των Μιλγουόκι Μπακςγια σχεδόν 30 χρόνια», ανέφερε σε δήλωσή του ο επίτροπος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ.

«Με την αγορά της ομάδας, ο γερουσιαστής Κολ εξασφάλισε ότι οι Μπακς θα παραμείνουν στο Μιλγουόκι και θα παραμείνουν ένας σημαντικός πυλώνας της κοινότητας. Δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία για την εξαιρετική του δέσμευση στην ομάδα και στην πόλη που αγαπούσε, και το όραμά του και η απαράμιλλη οικονομική συνεισφορά του για μια νέα αρένα στο Μιλγουόκι θα μείνουν για πάντα στη μνήμη».

 

Πηγή 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Μαρτύριο τέλος: Αποχαιρέτησε την Α1 με συντριβή από το Λαύριο ο Απόλλωνας

Published

on

Το Λαύριο έφτασε σε μια ευρεία νίκη στην Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου (27/4), καθώς επικράτησε 104-66 του Απόλλωνα και ολοκλήρωσε με χαμόγελα το φετινό του “κεφάλαιο” στη Basket League.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Καστανέδα με 34 πόντους (5/7 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα, με τον Χόρχλερ να προσθέτει 14 ποντους με 5 ριμπάουντ και τον Θόρντον να ακολουθεί με 13 πόντους.

Από την πλευρά των γηπεδούχων ξεχώρισε ο Όσμπορν με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Σαλούστρος κατέγραψε 14 πόντους με 7 ασίστ και ο Μπλόντιν αρίθμησε 12 πόντους με 2 ριμπάουντ.

Στο 15-22 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, 36-44 οι πόντοι στη ρακέτα, 13-2 οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες (επιθετικά ριμπάουντ), 18-22 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 20-61 οι πόντοι από τους αναπληρωματικούς των δύο ομάδων.

Το Λαύριο τερμάτισε με ρεκόρ 10-17, ενώ ο Απόλλωνας Πάτρας υποβιβάσθηκε στην Elite League και αποχαιρέτησε την Stoiximan Basket League με απολογισμό 4 νικών και 23 ηττών.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 33-51, 50-71, 66-104.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Χριστόπουλος): Βισσαρίου 3, Όσμπορν 21, Γκιουζέλης 6, Πέρκινς 2, Μπλοντίν 12 (2), Καφέζας, Κογιώνης 2, Μπράουν 6, Σαλούστρος 14 (3)

ΛΑΥΡΙΟ (Μέξας): Μουρ 11 (1), Καστανέδα 34 (5), Μουράτος 7, Γκρόμοβς 4, Θόρντον 13 (3), Ζάρας 7 (1), Χόρχλερ 14 (1), Φλάτεν 8 (2), Ζάρας 7 (1), Δεϊμέζης 6, Βαζούκης

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Έχει εγκαταλείψει τα όπλα ο Απόλλων – Μπροστά το Λαύριο (51-33) στο ημίχρονο

Στην Περιβόλα για την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Basket League.

Published

on

Το Λαύριο διατηρεί προβάδισμα 18 πόντων επί του Απόλλωνα Πάτρας στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μια κυριαρχική δεύτερη περίοδο (24-13) και έχουν τον πρώτο λόγο για να ολοκληρώσουν με νίκη του φετινό τους κεφάλαιο στην Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 33-51.

 

 

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Παρτίζαν ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ομπράντοβιτς για δύο χρόνια

Published

on

Στην Παρτίζαν και τη νέα διετία θα βρίσκεται ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, καθώς οι ασπρόμαυροι του Βελιγραδίου ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους με τον πολύπειρο προπονητή για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η είδηση της παραμονής του “Ζοτς” είχε γίνει ήδη γνωστή, ωστόσο πλέον πήρε επίσημη μορφή, με τον τεχνικό της Παρτίζαν να βάζει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με ορίζοντα διετίας.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει συνδέσει το όνομά του με τον σύλλογο, τόσο από τον ρόλο του παίκτη, όσο και από εκείνον του προπονητή και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν την κοινή πορεία τους.

Ο 64χρονος τεχνικός βρίσκεται στο τιμόνι της Παρτίζαν από το 2021, ενώ είχε βρεθεί στον πάγκο της και τη διετία 1991-93. Ως παίκτης, είχε αγωνιστεί με τα ασπρόμαυρα από το 1984 έως το 1991.

“Αυτή η συμφωνία ήταν κοινή επιθυμία. Όπως πάντα προσπαθώ να δίνω το καλύτερο. Αυτό είναι ένα κλαμπ που νιώθω, αυτό είναι ένα κλαμπ που αγαπώ και μπορώ μόνω μόνο να επαναλάβω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω να δουλεύω στην Παρτίζαν” ήταν τα λόγια του Ομπράντοβιτς μετά την ανακοίνωση του νέου συμβολαίου.

 

Πηγή

Continue Reading
Advertisement

Facebook