ΠΟΛΟ
Πόλο: Μια ζωή… επιτυχίες για την Αγγελική Γερόλυμου
Η Αγγελική Γερόλυμου είναι η κορυφαία πολίστρια που έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια η πατρινή υδατοσφαίριση

Η Αγγελική Γερόλυμου είναι η κορυφαία πολίστρια που έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια η πατρινή υδατοσφαίριση, ενώ πλέον συνεχίζει την καριέρα της σαν προπονήτρια όπου και πάλι μετρά επιτυχίες.
Συγκεκριμένα έχει ένα χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2011 στη Σαγκάη, δύο αργυρά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Ζάγκρεμπ-2010 και Αϊντχόβεν-2012) και 8η θέση στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο με την Εθνική γυναικών.
Σε συλλογικό επίπεδο με την Βουλιαγμένη έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας (2006, 2007, 2010 και το 2012), ενώ ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε τα δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Champions Cup) τα έτη 2009 και 2010.
Επίσης σαν βοηθός προπονητή στην Εθνική γυναικών έχει πανηγυρίσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.
Η Πατρινή κορυφαία πολίστρια, αλλά πλέον και προπονήτρια μίλησε στη «Match» για την εθνική ομάδα, τον Εθνικό, για ΝΟΠ και ΝΕΠ.
Για την Εθνική ομάδα των γυναικών και την πρόκριση στην Ολυμπιάδα: «Είναι μία τεράστια επιτυχία η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Εθνική επιστρέφει σε μία Ολυμπιάδα και είναι καλό για το άθλημα, με προπονητές και αθλήτριες να πιστεύουν στην ομάδα».
Για την ελληνική υδατοσφαίριση: «Το άθλημά μας δυστυχώς δεν έχει την προβολή και τις απολαβές που του αρμόζουν. Είμαστε οι ρομαντικοί του επαγγελματικού αθλητισμού, αλλά όλοι για να μπορέσουν να έρθουν αυτές οι επιτυχίες έχουν παλέψει πάρα πολύ».
Για τις επιτυχίες της: «Ήμουν τυχερή γιατί και σαν αθλήτρια, αλλά και στο τεχνικό τιμ έχω ζήσει σημαντικές στιγμές και είμαι χαρούμενη γι’ αυτό».
Για την ομάδα της τον Εθνικό: «Έχουμε μία ομάδα που δουλεύει πάρα πολύ, κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε γιατί έχουμε ένα καλό τεχνικό τιμ και καλές αθλήτριες και αυτό βγαίνει στην πισίνα».
Για ΝΕΠ και ΝΟΠ: «Μακάρι να καταφέρει η Πάτρα κάποια στιγμή να δημιουργήσει το κίνητρο προκειμένου τα παιδιά της να μείνουν εκεί. Ο ΝΟΠ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και δεν νομίζω κανείς να μην θέλει να τον ξαναδεί δυνατό στην Α1 Εθνική. Το ίδιο ισχύει και για τη ΝΕΠ, παιδιά υπάρχουν στην Πάτρα, αλλά δεν μένουν εκεί. Χρειάζεται καλύτερος σχεδιασμός».
Αμαλία Λαλιώτη

ΠΟΛΟ
ΝΟΠ και ΝΕΠ πρεμιέρα στην Α1 Γυναικών στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Αρχίζει το πρωτάθλημα Α1 Γυναικών πόλο με την παρουσία δυο πατρινών ομάδων στην αφετηρία για πρώτη φορά στην ιστορία του, της «παλιάς» ΝΕΠ και του πρωτάρη ΝΟΠ.
Και οι δυο στη σημερινή πρώτη αγωνιστική θα επιδιώξουν να ξεκινήσουν με θετικά αποτελέσματα αξιοποιώντας τον παράγοντα έδρα, καθώς θα παίξουν στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός».
Την αρχή θα κάνει η ΝΕΠ υποδεχόμενη το ΝΟ Χανίων στις 2 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει (3.30μ.μ.) η αναμέτρηση του ΝΟΠ με το Ρέθυμνο. Και οι δυο πατρινές ομάδες είναι αποφασισμένες να πάρουν όχι απλά το θετικό αποτέλεσμα, αλλά τους τρεις πρώτους βαθμούς τους.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Πρεμιέρα της ΕΡΤ με παιχνίδια από Α1 ανδρών και γυναικών, αρχή με το Εθνικός – ΝΟ Πατρών

Με δυο αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής, κάνει πρεμιέρα και η ΕΡΤ στη συστηματική τηλεοπτική κάλυψη των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης της Water Polo League Ανδρών και Water Polo League Γυναικών (Α1 εθνική κατηγορία).
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κρατικής τηλεόρασης, κάθε Σαββατοκύριακο θα μεταδίδονται δύο αγώνες – ένας από κάθε πρωτάθλημα – σε ιδανική ώρα προβολής, στις 18:15 το απόγευμα, δίνοντας στο φίλαθλο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθεί τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες της υδατοσφαίρισης σε δράση.
Η αρχή θα γίνει με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2 οι αναμετρήσεις:
- Το Σάββατο 4/10, Πανιώνιος-Άλιμος ΝΑΣ BETSSON (από το κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης για τη Water Polo League Γυναικών), και
- Την Κυριακή 5/10, Εθνικός-ΝΟ Πατρών (από το Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά για τη Water Polo League Ανδρών).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Ο Ολυμπιακός σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, πήρε και το Σούπερ Καπ Γυναικών!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το τρίτο Σούπερ Καπ υδατοσφαίρισης των γυναικών. Μετά το 2020 και το 2024 ο περυσινός Κυπελλούχος νίκησε 14-11 τον πρωταθλητή ΝΟ Βουλιαγμένης στον τελικό του Super Cup που έγινε στο Ρέστειο Κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου.
Τα μετάλλια απένειμαν οι Δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
Το κύπελλο έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος.
Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας γυναικών, Χάρης Παυλίδης, το μέλος της επιτροπής διαιτησίας και επιμόρφωσης της European Aquatics και μέλος της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της World Aquatics, Βούλα Κοζομπόλη κ.α.
Τα 8λεπτα: 4-3, 3-4, 4-4, 0-3.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιώση): Κοτσιώνη, Καϊάφα 1, Καλογεροπούλου, Φουράκη 1, Καπετοπούλου, Ξενάκη 2, Φουντωτού 1, Κρασσά, Τζούστρα 2, Ανδρεάδη, Μουλχάουζεν 4, Αγγελίδη, Καρύτσα, Ελμισιάν, Κοβάτσεβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Κουρέτα, Σάντα 3, Τριχά 1, Άντριους 1, Σιούτη 2, Μπίκου, Νίνου 1, Β.Πλευρίτου 4, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Φαν Ντεν Ντόμπελστιν, Κραβαρίτη, Διρχαλίδου.