ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Πραγματοποιήθηκε η media day στο «Promitheas Park» (pics)

Την ευκαιρία να «συστηθούν» και επίσημα στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είχαν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Προμηθέα Πάτρας, καθώς σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Promitheas Park η καθιερωμένη Media Day της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Οι παίκτες του Προμηθέα συνομίλησαν για πάνω από μισή ώρα με τους δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας τους στόχους και τα όνειρά τους για την επικείμενη σεζόν. Από την μεριά του, ο Μάκης Γιατράς, προπονητής της ομάδας έδωσε το δικό του… σύνθημα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Να ευχηθώ να έχουμε υγεία πρώτα από όλα. Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα με τον κορωνοϊό και να έχουμε τον κόσμο κανονικά στο πλευρό μας σε όλη τη σεζόν. Είμαστε μια καινούρια και φρέσκια ομάδα, με στόχους και φιλοδοξίες. Στην Ελλάδα θέλουμε να επαναλάβουμε τις καλές πορείες των προηγούμενων χρόνων και να διατηρηθούμε ψηλά, ενώ επιθυμούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και στην Ευρώπη».
Παράλληλα, ο αρχηγός του Προμηθέα, Νίκος Γκίκας, δήλωσε: «Νιώθω χαρούμενος που θα είμαι και φέτος κομμάτι του Προμηθέα. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα. Πιστεύω ότι αυτήν την σεζόν θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί και θα πάμε καλύτερα και στην Ευρώπη. Αισθάνομαι πολύ όμορφα που θα είμαι για μια ακόμα χρονιά αρχηγός του Προμηθέα, είναι μεγάλη τιμή για μένα».
Μετά το πέρας της Media Day, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ, κ. Χρήστος Μήλας, πήρε τον λόγο και καλωσόρισε στην οικογένεια του Προμηθέα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Συλλόγου. Στην συνέχεια, σύστησε στους παίκτες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και συγκεκριμένα, τους κύριους Κώστα Τριανταφυλλίδη, Παντελή Αθανασίου, Κώστα Παπαδόπουλο, Σοφοκλή Μπίτα και Βαγγέλη Αναγνωστόπουλο, ενώ έκλεισε με την ευχή να έχουν όλοι καλή σεζόν, με υγεία και πολλές επιτυχίες.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Προμηθέας πρεμιέρα με Ηρακλή εκτός στο πρωτάθλημα, μετά με Μαρούσι και ΠΑΟΚ σερί εντός

Μπορεί ακόμη ο ΕΣΑΚΕ να μην έχει δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα του α’ γύρου στο νέο πρωτάθλημα της GBL, όμως οι «κεραίες» της «Matchnews.gr» είναι όπως πάντα ορθάνοιχτες για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Έτσι, αποκαλύπτουμε ότι ο Προμηθέας θα ξεκινήσει τη φετινή προσπάθειά του το Σάββατο 4 Οκτώβρη παίζοντας με τον νεοφώτιστο Ηρακλή στο «Ιβανόφειο», για να ακολουθήσουν δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια στην 2η και 3η αγωνιστική κατά σειρά με Μαρούσι και ΠΑΟΚ.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΜΠΑΣΚΕΤ
Το “θερμό” αντίο του Προμηθέα στον Νίκο Νάκη

Με μια πολύ «θερμή» ανακοίνωση, η οικογένεια του Προμηθέα αποχαιρέτησε τον προπονητή και φίλο Νίκο Νάκη, που δεν θα συνεχίσει στο τεχνικό σταφ του συλλόγου.
«Δεν είναι για εμάς ένας απλός προπονητής, αλλά ουσιαστικά ο άνθρωπος που οραματίστηκε την ανάπτυξη των γυναικείων τμημάτων του Προμηθέα, από τις μικρότερες ηλικίες έως τη μεγάλη ομάδα», τονίζεται με έμφαση στο ευχαριστήριο του πατρινού συλλόγου.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Προμηθέας: Χτίζει χαρακτήρα σεμνά και ταπεινά

Είναι προφανές και αποτελεί βασικό κανόνα ότι τα φιλικά παιχνίδια στη διάρκεια της προετοιμασίας μιας ομάδας γίνονται κυρίως για το τεχνικό επιτελείο, ώστε να βγάζει κάθε φορά τα συμπεράσματά του, και όχι για τον κόσμο, που αναλόγως των αποτελεσμάτων είτε πανηγυρίζει είτε γκρινιάζει.
Κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Προμηθέα, με άπαντες να παραμένουν προσγειωμένοι και με χαμηλό προφίλ, παρά τις τελευταίες νίκες επί ισχυρών αντιπάλων, όπως το Μαρούσι και ο Άρης στο τουρνουά «Μαυροσκούφεια».
Δύο νίκες, με την τελευταία επί του Άρη με 77-67 να έχει τη δική της βαρύτητα, έστω και σε επίπεδο γοήτρου, μια και το μεταξύ τους ραντεβού στο πρωτάθλημα προβλέπεται αρκετά διαφορετικό.
Ο Γιώργος Λιμνιάτης είδε για πρώτη φορά την ομάδα πλήρη, με τους δύο βασικούς πλέι μέικερ (Μπαζίνα και ΜακΚάλουμ) να δείχνουν τα διαπιστευτήριά τους οργανωτικά και εκτελεστικά, ειδικά ο Αμερικανός, που είναι ένας πολύ ποιοτικός γκαρντ.
Επίσης, είδε μια πολύ καλή εικόνα από δύο ακόμη Αμερικανούς παίκτες, τους Χάμοντς και Κόουλμαν, όπως και από τον Γκρέι. Περιμένει ακόμη από τους δύο υπόλοιπους ξένους (Πόλικαπ και Ματσούρα) να ενταχθούν ακόμη καλύτερα στο σύνολο για να βοηθήσουν όπως μπορούν.
«Παρών» ο Σταυρακόπουλος
Τη δική του, επίσης αξιόλογη, παρουσία είχε από το ελληνικό στοιχείο ο Σωτήρης Σταυρακόπουλος, παίκτης που ο τεχνικός του Προμηθέαγνωρίζει πολύ καλά από την περσινή τους συνεργασία στο Περιστέρι, τον πιστεύει και γι’ αυτό τον πήρε μαζί του στην Πάτρα.
Εναντίον του Άρη, ο 21χρονος ταλαντούχος παίκτης έπαιξε 13:17, με απολογισμό 12 πόντους με 4/5 τρίποντα, δίνοντας επιθετικές λύσεις από μακριά σε κρίσιμα σημεία.
Στον αγώνα με το Μαρούσι είχε και πάλι ανάλογο χρόνο (14:44), με 7 πόντους (2/4 τρίποντα, 1/1 βολή). Ο ίδιος, και στην καθημερινή προπόνηση, βγάζει τον καλύτερο εαυτό του, κάτι που αρέσει στον Λιμνιάτη.
Μίλτος Σπυρόπουλος