Όπως ξεκίνησε… έτσι άρχισε το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.
Η Premier League ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο και μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο μας είχε λείψει. 10 αγώνες, 27 γκολ (!) και είναι δεδομένο ότι αυτό είναι μονάχα η αρχή με τις συγκινήσεις να καραδοκούν εν όψει και της συνέχειας.
Στα σημαντικότερα παιχνίδια, την αυλαία άνοιξε με «τεσσάρα» η Λίβερπουλ η οποία σκόρπισε (4-1) την Νόριτς στο «Άνφιλντ» και την έκλεισε με επίσης εκκωφαντικό τρόπο η Μάντσεστερ Γιουνάιντ που
φανέρωσε πως ο τίτλος του ματς «ντέρμπι» με την Τσέλσι απεδείχθη μονάχα στα χαρτιά.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν… από πάνω από τους «μπλε» χάρη στα τέρματα των Ράσφορντ (18’, 67’), Μαρσιάλ (65’) και Τζέιμς (81’), με το κοινό τους στο «Όλντ Τράφορντ» να τους
αποθεώνει μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Η ομάδα του Σόλσκιερ έστειλε το δικό της «μήνυμα» σε Σίτι και Λίβερπουλ πως φέτος μπαίνει δυναμικά κι εκείνη στην εξίσωση.
Όσο για τους πρωταθλητές Ευρώπης, η Νόριτς δεν θα μπορούσε να αποτελέσει φόβητρο, όμως, ο Κλοπ έχει να ανησυχεί και για τον Άλισον ο οποίος θα μείνει εκτός για περίπου ένα μήνα.
Ωστόσο, ο νεοαποκτηθείς Αντριάν από την Γουέστ Χαμ φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δείγματα πως θα καλύψει επάξια το κενό.
Ασταμάτητη η πρωταθλήτρια!
Η Μάντσεστερ Σίτι είδε την Λίβερπουλ να βάζει τεσσάρα στα «καναρίνια» και… πείσμωσε. Για αυτό, την αμέσως επόμενη ημέρα συνέτριψε με πέντε τέρματα (5-0) εκτός έδρας την Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, έχοντας μάλιστα σε τρομερή μέρα τον Ραχίμ Στέρλινγκ που σημείωσε χατ-τρικ.
Η «μηχανή» τάκα-τάκα και γκολ του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι το φαβορί και για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και απέδειξε πως τέτοιες έδρες δεν είναι ικανές για να την σταματήσουν.
Η Τότεναμ τα είδε σκούρα απέναντι στην Άστον Βίλα που φέτος το καλοκαίρι δαπάνησε για μεταγραφές παραπάνω από 150 εκατ. ευρώ (!). Η ομάδα του Μπέρμιγχαμ προηγήθηκε μόλις στο 9’ με τον ΜαΓκίν
και κράτησαν αυτό το σκορ μέχρι το 73’.
Ο Ντομπελέ και ο Κειν, όμως, έφεραν τα πάντα τούμπα (3-1). Η Άρσεναλ πέρασε από την έδρα της Νιούκαστλ με 1-0 χάρη σε τέρμα του Ομπαμεγιάνγκ στο 58ο λεπτό, ενώ Μπέρνλι και Μπράιτον καθάρισαν τις Σαουθάμπτον και Γουότφορντ αντίστοιχα με 3-0.
Ισόπαλα έληξαν τα ματς των Μπόρνμουθ-Σέλφιλντ (1-1), Πάλας-Έβερτον (0-0) και Λέστερ-Γουλβς (0-0).
Κυριάκος Δημητρόπουλος
Παρασκευή 09/08
Λίβερπουλ – Νόριτς 4-1 (7′ αυτ. Χάνλεϊ, 19′ Σαλάχ, 28′ Φαν Ντάικ, 42′ Ορίγκι / 64′ Πούκι)
Σάββατο 10/8
Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-5 (25′ Ζεζούς, 51′,75′, 92′ Στέρλινγκ, 86′ Αγκουέρο (πεν))
Μπόρνμουθ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1 (62′ Μέφαμ/88′ Σάρπ)
Μπέρνλι – Σαουθάμπτον 3-0 (63′-70′ Μπαρνς, 75′ Γκουομούντσον)
Κρίσταλ Πάλας – Έβερτον 0-0
Γουότφορντ – Μπράιτον 0-3 (28′ Ντουκουρέ (αυτ), 65′ Αντονέ, 77′ Μαουπάι)
Τότεναμ – Άστον Βίλα 3-1 (73′ Εντομπελέ, 86′, 90′ Κέιν / 9′ ΜακΓκιν)
Κυριακή 11/08
Λέστερ – Γουλβς 0-0
Νιουκάστλ – Άρσεναλ 0-1 (58′ Ομπαμεγιάνγκ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 4-0 (18′, 67′ Ράσφορντ, 65′ Μαρσιάλ, 81′ Τζέιμς)