ΣΤΙΒΟΣ
Πρόκριση στον τελικό για Τεντόγλου, δεν τα κατάφερε ο Καραλής

Με τρίτο άλμα στα 8.25μ. του προκριματικού αγώνα, ο Μίλτος Τεντόγλου, προκρίθηκε στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στην Βουδαπέστη.
Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε άκυρο το πρώτο άλμα, στο δεύτερο πάτησε πολύ πίσω από τη βαλβίδα και δεν έπιασε το όριο (8.15μ.), πηδώντας 7.95μ. Τελικά, στο τρίτο έκανε το… χρέος του και με 8.25μ. προκρίθηκε στον τελικό της Πέμπτης (24/8, 20:30), αποφασισμένος να ανέβει για μια ακόμη φορά στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου.
Σε κακή ημέρα ο Καραλής
Δεν τα κατάφερε ο Εμμανουήλ Καραλής στον προκριματικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.
Ο Έλληνας πρωταθλητής απέτυχε τρεις φορές να περάσει τα 5.35μ., με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον τελικό του αγωνίσματος.
Ο ίδιος, ο οποίος πήγε με βλέψεις στην διοργάνωση, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του μετά το τρίτο αποτυχημένο άλμα.
Μίλτος Σπυρόπουλος

ΣΤΙΒΟΣ
Παπανδρεόπουλος: «Ασφάλεια, απόλαυση, παροχές και συνθήκες στον αγώνα Φάνης Τσιμιγκάτος»

«Τρεις είναι οι άξονες της φετινής διοργάνωσης και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Πρώτον, θέλουμε όλοι όσοι συμμετάσχουν, πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, απλός κόσμος, μικροί και μεγάλοι να αγωνιστούν σε ασφαλές περιβάλλον.
Δεύτερον, όλοι και όλες να απολαύσουν τον αγώνα και τρίτον, να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις συνθήκες και τις παροχές της διοργάνωσης».
Αυτά τόνισε για τον αγώνα ο Γιώργος Παπανδρεόπουλος (φωτό), διευθυντής του 4ου Ημιμαραθωνίου «Φάνης Τσιμιγκάτος» που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου.
Ακόμη ο Γιώργος Παπανδρεόπουλος μεταξύ άλλων πρόσθεσε:
Η πόλη αγκαλιάζει χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο τη διοργάνωση, που πλέον έχει γίνει θεσμός. Σιγά-σιγά έρχονται αθλητές και αθλήτριες από άλλες περιοχές της Ελλάδας για να συμμετάσχουν στον αγώνα με τη φανταστική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα. Μάλιστα λόγω της ώρας διεξαγωγής αναδεικνύεται το παραλιακό μέτωπο της πόλης, αλλά και το φανταστικό ηλιοβασίλεμα.
Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Αυτός είναι ο στόχος σε κάθε επίπεδο. Περιμένουμε και φέτος τους κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. Ο αγώνας θα είναι σαν Πανελλήνιο πρωτάθλημα με υψηλά
οικονομικά κίνητρα.
Η διαδρομή δεν είναι μόνο επίπεδη, αλλά το βασικότερο είναι ασφαλής. Δεν είναι στο κέντρο της Πάτρας, αλλά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Να σημειώσουμε ότι τα 5 χιλιόμετρα είναι μέσα στη Λιμενική Ζώνη. Όπως μας
έχουν πει οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που γνωρίζουν και μπορούν να κρίνουν καλύτερα η διαδρομή προσφέρεται για ρεκόρ και επιδόσεις. Παράλληλα προσφέρεται για ευρεία συμμετοχή, για όλους όσοι δηλαδή θέλουν απλώς να συμμετάσχουν και να απολαύσουν τον αγώνα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Οι εγγραφές για όλες τις Κατηγορίες γίνονται καθημερινά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://raceid.com/el/races/13932/about.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΣΤΙΒΟΣ
Διεθνές δρομικό γεγονός ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας, το ραντεβού στις 11 Οκτώβρη!

Η Πάτρα καθυστέρησε δραματικά να καθιερώσει ένα μεγάλο εθνικό και γιατί όχι διεθνές δρομικό γεγονός, όμως αυτό πια άλλαξε!
Και είναι κάτι που πιστώνεται σε πολλούς που δείχνουν να «το έχουν με τον αθλητισμό». Ο Δήμος Πατρέων, αρχικά και ο Κούρος Πατρών στη συνέχεια, έδωσαν και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα οργανώνοντας τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της πόλης με ανθρώπους με τεχνογνωσία και αγάπη για την Πάτρα και διάθεση προσφοράς.
Το εγχείρημα γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες αλλά η ανταπόκριση του αθλητικού κόσμου ήταν τεράστια για να κερδηθεί το στοίχημα και να καθιερωθεί ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας ως το μεγάλο δρομικό γεγονός της Νότιας και Δυτικής Ελλάδας!
Οι απαρχές του είναι στο 2015 με αγώνα 5.000μ. -μαζικό, λαϊκό- μετεξελίχθηκε σε ημιμαραθώνιο το 2018 που έγινε με μεγάλη επιτυχία, με τις πλάτες του ΣΔΥΠ – το πήρε πάνω της η Ελένη Παναγιωτοπούλου. Επλήγη από τον κορονοϊό και επανήλθε πια σε ένα άλλο επίπεδο.
Η φετινή τέταρτη εκδοχή του, αφιερωμένη στον Φάνη Τσιμιγκάτο φέρει την οργανωτική προσπάθεια των ανθρώπων του Κούρου και ειδικά του αρχιπροπονητή και παλαιού πρωταθλητή, Γιώργου Παπανδρεόπουλου!
Ραντεβού στις 11 Οκτωβρίου!
Στο φουλ οι εγγραφές
Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://raceid.com/el/races/13932/about
Η διαδρομή του 4ου Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Πάτρας ξεκινάει από το Νότιο Πάρκο, συνεχίζει στην Ακτή Δυμαίων, αναστροφή στο ύψος της Πειραϊκής Πατραϊκής, είσοδος στο Νότιο Πάρκο στο ύψος της οδού Παπαφλέσσα , κατεύθυνση βόρεια παραλιακά, ιχθυόσκαλα, παλιό κτίριο Λιμενικού, παλιό λιμάνι, εμπορική ζώνη παλιού λιμανιού, αναστροφή στην Πλαζ και ξανά πίσω.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΣΤΙΒΟΣ
Η σωστή προετοιμασία για τους αρχάριους στον αγώνα 5.000μ. (νυχτερινός ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος»)

Ο αγώνας των 5.000μ. συμπεριλαμβάνεται στις παράλληλες αγωνιστικές δράσεις του 4ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου «Φάνης Τσιμιγκάτος», που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου 2025 και διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Πάτρας «Κούρος» στη μνήμη του σπουδαίου Πατρινού μαραθωνοδρόμου και πρωταθλητή της Παναχαϊκής.
Μάλιστα ένας αγώνας 5 χιλιομέτρων είναι η ιδανική αρχή για όσους και όσες θέλουν να μπουν στον κόσμο του δρομικού κινήματος. Βέβαια εκτός από την προπόνηση, καθοριστικό ρόλο στην απόδοση και την ευεξία παίζει η σωστή διατροφή.
Αναλυτικά μερικές χρήσιμες συμβουλές:
Για την καθημερινή διατροφή: Μπορείτε να προτιμήσετε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες (ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, φρούτα, ψωμί ολικής). Αυτά θα γεμίσουν τις αποθήκες ενέργειας σας (γλυκογόνο).
Μπορείτε να βάλετε στο πιάτο σας πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας (κοτόπουλο, ψάρι, γιαούρτι, όσπρια) για καλή αποκατάσταση μετά την προπόνηση. Παράλληλα μην παραμελείτε τα καλά λιπαρά (ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, αβοκάντο) για ισορροπία.
Η διατροφή την ημέρα πριν τον αγώνα: Μπορείτε να επιλέξετε ένα ελαφρύ, πλούσιο σε υδατάνθρακες γεύμα το βράδυ (π.χ. ζυμαρικά με λαχανικά). Πρέπει να αποφύγετε βαριά και λιπαρά φαγητά που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία. Πρέπει να φροντίσετε για την καλή σας ενυδάτωση όλη την ημέρα.
Το πρωινό την ημέρα του αγώνα: Οι ιδανικές επιλογές, τοστ με ψωμί ολικής και μέλι, γιαούρτι με φρούτα, μπανάνα με λίγους ξηρούς καρπούς.
Πρέπει να αποφύγετε νέες τροφές που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά. Για την ενυδάτωση, πρέπει απλώς να πιείτε νερό πριν τον αγώνα, αλλά χωρίς υπερβολές. Δεν απαιτείται κάποιο ισοτονικό ρόφημα, εκτός εάν η ζέστη είναι έντονη ή νιώσετε την ανάγκη για κάτι τέτοιο.
Για μετά τον αγώνα: Θα πρέπει μέσα σε 30-60 λεπτά να φροντίσετε να φάτε κάτι πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνη για καλύτερη αποκατάσταση. Για παράδειγμα ένα smoothie με φρούτα και γιαούρτι είναι μία εξαιρετική επιλογή.
Σε κάθε περίπτωση μία ισορροπημένη διατροφή, ακόμα και οι αρχάριοι μπορούν να απολαύσουν τον πρώτο τους αγώνα 5.000μ. με ενέργεια, χαμόγελο και ενθουσιασμό!
Το ενδιαφέρον για το 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος» καθημερινά αυξάνεται! Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις Κατηγορίες ξεκίνησαν και συνεχίζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://raceid.com/el/races/13932/about
Μίλτος Σπυρόπουλος