NATIONAL LEAGUE 1
Προμηθέας 2014: Με «βομβιστή» Ίλιτς πέρασε νικηφόρα το εκτός έδρας εμπόδιο του Αίολου Αγυιάς

Μια χαρά μέχρι στιγμής πάνε τα ντέρμπι στον Προμηθέα 2014 με τις άλλες ομάδες της ΕΣΚΑ-Η στον όμιλό του της National League 1.
Μετά τις εντός έδρας νίκες επί Ληξουρίου και Απόλλωνα, έκανε το «3 στα 3» πριν από λίγο με το εκτός έδρας 57-74 επί του Αίολου Αγυιάς.
Διπλό με το οποίο παραμένει σε τροχιά πλέι-οφ, βάζοντας αντίθετα σε πολύ μεγάλη αγωνία για το αν θα καταφέρει το ίδιο και ο αντίπαλός του που συνέχισε με μια ακόμη ήττα.
Η ομάδα του Γ. Ελευθεριάδη επιχείρησε αρκετές φορές να ξεφύγει στο σκορ (2-15, 30-42, 32-50), όμως οι γηπεδούχοι πάντα έβγαζαν αντίδραση και μέχρι το 30’ ήταν στο κυνήγι της νίκης.
Όμως στην τελευταία περίοδο πάλι ο Προμηθέας 2014 με ηγέτη τον Ίλιτς (πολύ καλός και ο Λάγιος) βρήκε τα απόλυτα αναγκαία καλάθια για να διατηρήσει το πάνω χέρι στο σκορ και να φθάσει εύκολα τελικά στη νίκη με 74-57.
Τα 10λεπτα: 19-21, 32-44 (ημ.), 51-57, 57-74.
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ (Παπαδημητρίου): Χατζόπουλος 8, Οικονομόπουλος 12 (1), Χονδρόπουλος 13 (2), Νιφόρας 4, Μαντίκος 7, Μπαρδάκας 8, Οικονομίδης 5 (1), Χριστοφοράτος, Λαγογιάννης.
ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 (Ελευθεριάδης): Ίλιτς 26 (4), Βασιλείου 3 (1), Λάγιος 13, Μακαριάδης 3 (1), Καλλιακούδας 2, Λάκοβ 8, Πρέκας 6 (2), Καλημέρης 6, Σκληρός 4, Χρονόπουλος 3 (1).
Μίλτος Σπυρόπουλος

NATIONAL LEAGUE 1
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Γιάννης Μολφέτας συμφώνησε με τον Εθνικό Λειβαδιάς, έντονο «φλερτ από την Παναχαϊκή

Με τον Εθνικό Λειβαδιάς θα αγωνιστεί ο Γιάννης Μολφέτας τη νέα σεζόν, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες προπονείτο με την Παναχαϊκή η οποία μάλιστα του έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει.
Ο Μολφέτας δεν ήθελε να κατέβη στη NL2 κι έτσι είπε το ναι στους ανθρώπους της Λειβαδιάς, κάτι που σημαίνει ότι θα παίξει εναντίον της αγαπημένης του ομάδας τον Απόλλωνα, όπως και κατά των Προμηθέα 2014 και Γλαύκου/Έσπερου, αφού ο Εθνικός μετέχει στον ίδιο όμιλο της NL1.
Μίλτος Σπυρόπουλος
NATIONAL LEAGUE 1
Καφέζας: «Καλό μπάσκετ με ίδιο σχεδόν κορμό είναι ο βασικός στόχος του Γλαύκου/Έσπερου»

Σε φουλ ρυθμούς καθημερινής δουλειάς βρίσκεται ο Γλαύκος/Έσπερος ενόψει της παρουσίας του και πάλι μετά από χρόνια στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής (NL1).
Σε μια πολύ δύσκολη διοργάνωση στην οποία ακόμη και ο στόχος της επιβίωσης απαιτεί επί της ουσίας πρωταγωνιστικό ρόλο και πορεία, κάτι που ξέρουν πολύ καλά όλοι οι άνθρωποι της ομάδας.
Ένα από τα βασικά αγωνιστικά «εργαλεία» στη διάθεση του κόουτς Κώστα Ρουμελιώτη είναι ο πολύπειρος γκαρντ Χρήστος Καφέζας που μίλησε στην «Match» για το πώς εξελίσσεται η προετοιμασία και τι στόχους θα έχει η ομάδα στη σεζόν που έρχεται.
– Πώς βαδίζει η προετοιμασία μέχρι στιγμής για μια ομάδα που δεν έχει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της;
«Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας και βρισκόμαστε στην 2η εβδομάδα. Έχουμε ακόμα 5 εβδομάδες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.
Προσωπικά θεωρώ ότι είμαστε ήδη σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε σχεδόν τον ίδιο κορμό παικτών με πέρυσι και έχουν γίνει μόνο δύο προσθήκες πολύ έμπειρων, που έχουν ήδη αρχίσει να εγκλιματίζονται με την ομάδα και τα θέλω του coach.
Δουλεύουμε πολύ σκληρά και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για την έναρξη του πρωταθλήματος».
– Πώς νιώθεις για τη νέα σεζόν;
«Είναι η πρώτη χρονιά της Ένωσης στην National League 1 και θέλουμε να φανούμε αντάξιοι της κατηγορίας. Όσο για μένα, βασική επιδίωξη είναι να είμαι –όπως και όλοι στην ομάδα- υγιής και να βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ την ομάδα.
Η νέα κατηγορία είναι μια πρόκληση για όλους μας με την ομάδα εννοείται να είναι πάνω απ’ όλα».
– Ποιοι είναι οι στόχοι της Ένωσης και πως βλέπεις το νέο πρωτάθλημα της NL1;
«Θα είναι ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα με πολλές καλές ομάδες και όμορφα τοπικά ντέρμπι, εμείς θέλουμε να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, να διεκδικούμε την νίκη και να παίξουμε ωραίο μπάσκετ».
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Γ. Ελευθεριάδης: «Είμαστε πίσω στους αυτοματισμούς στην επίθεση, να γινόμαστε καλύτεροι»

Λίγο μετά το τέλος του φιλικού με την Αχαγιά’82 ο τεχνικός του Απόλλωνα Γιάννης Ελευθεριάδης σχολίασε:
«Ακόμη είναι πολύ νωρίς να πούμε πολλά, καθώς τώρα έχει ξεκινήσει η προετοιμασία μας. Κάποια πράγματα τα είδαμε, είμαστε πίσω στους αυτοματισμούς στην επίθεση. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά και να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα», επεσήμανε με νόημα.
Εκτός από τον Κίερ, ούτε ο Χείλαρης πήρε χρόνο συμμετοχής λόγω μικροπροβλημάτων τραυματισμών.
Με Κόροιβο στην Αμαλιάδα
Επόμενο και πολύ πιο δυνατό φιλικό για τον Απόλλωνα το Σάββατο στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο (Elite League) με το τζάμπολ στις 4μ.μ. και χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών).
Μίλτος Σπυρόπουλος