Connect with us

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Αναβλήθηκε η φιλική ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Ήταν λίγο–πολύ αναμενόμενο κι έγινε πράξη πριν από λίγο

Published

on

Ήταν λίγο–πολύ αναμενόμενο κι έγινε πράξη πριν από λίγο. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι μετά τους τελευταίους τραυματισμούς των Πίτερς και Πάπας στον αγώνα με τον Προμηθέα στην Πάτρα και την απουσία των διεθνών αθλητών που διαθέτει δεν θα διεξαχθεί ο Κυριακάτικος προγραμματισμένος εκ νέου των δυο ομάδων στο ΣΕΦ.

Πλέον για τον Προμηθέα η επόμενη αγωνιστική δοκιμασία έχει να κάνει με την παρουσία του στο διεθνές τουρνουά του Ισραήλ.

Μίλτος Σπυρόπουλος

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: “Δεν θα υποστηρίξουμε την ένσταση παρόλο που η πιθανότητα αποδοχής ήταν σίγουρη”

Published

on

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Προμηθέα:

Η ΚΑΕ Προμηθέας, μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα ύστερα από τον τελευταίο αγώνα με τον Άρη, ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση τα εξής:

1. Σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα μετά το τέλος του αγώνα και μετά την κατάθεση μήνυσης από την πλευρά του παίκτη του Άρη που δέχθηκε την επίθεση, είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τις Αστυνομικές Αρχές (έχουμε παραδώσει όλα τα στοιχεία) ώστε η υπόθεση να φτάσει μέχρι το τέλος. Εννοείται ότι μόλις γίνει η πλήρης και επίσημη ταυτοποίηση από τις αρχές (υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία), ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν πρόκειται να ξαναμπεί στο γήπεδο της ομάδας μας.

2. Σχετικά με την ένσταση που καταθέσαμε για τον χρόνο που απέμενε καθώς και για την παράβαση των βημάτων, αποφασίζουμε να μην την υποστηρίξουμε, παρόλο που η πιθανότητα αποδοχής (ιδίως για το θέμα του εναπομείναντα χρόνου) ήταν σίγουρη, γιατί έτσι θα τινάζοταν χρονικά το πρωτάθλημα στον αέρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας για το Προολυμπιακό τουρνουά. Και η Εθνική ομάδα είναι υπεράνω όλων.

3. Τέλος, απευθυνόμενοι στην Διοίκηση της ΚΑΕ Άρης, θα θέλαμε να τους πούμε το εξής: Όλοι μας σεβόμαστε την ιστορία του Άρη καθώς όλοι μας ενθυμούμαστε τα τρόπαια και τις διακρίσεις που είχε στο παρελθόν. Όμως πάνω και πέρα από τρόπαια και διακρίσεις, οι ιστορικές ομάδες (και πρώτες αυτές) θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό προς όλους και να δίνουν το παράδειγμα της ταπεινοφροσύνης. Αν φέρονται με έπαρση και αλαζονεία, τότε κανείς δεν πρόκειται να τους σεβαστεί. Οι μεγάλοι σύλλογοι με ιστορία, απαιτείται να διοικούνται από ανθρώπους με ανάλογα χαρακτηριστικά. Γι’ αυτόν το λόγο, δεν πρόκειται να απαντήσουμε στις ύβρεις και τις χυδαιότητες. Δεν πρόκειται να αναφερθούμε με ανακοινώσεις εναντίον του Άρη σε κακές συμπεριφορές παραγόντων του, σε αγωνιστικά λάθη και σε παραλείψεις. Δεν νομίζουμε πως τέτοιες ενέργειες προάγουν το αθλητικό πνεύμα και βοηθούν να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις της εποχής.  Τέλος, ευχόμαστε καλή τύχη στις ομάδες που συνεχίζουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης, καλή τύχη στην ομάδα του Παναθηναϊκού που αγωνίζεται στον τελικό της Ευρωλίγκας και φυσικά και στην Εθνική μας ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ιουλίου.

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Απονομή Κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ΕΣΚΑ-Η ομάδα των Εφήβων

Published

on

Μια ακόμη απονομή σε τμήμα υποδομών του Προμηθέα για την κατάκτηση του φετινού τοπικού τίτλου έγινε από την ΕΣΚΑ-Η στο ημίχρονο του αγώνα των πλέι-οφ της Basket League μεταξύ Προμηθέα και Άρη.

Ήταν σειρά των Εφήβων να πάρουν κούπα και μετάλλια δια χειρός του προέδρου της Ένωσης Παναγιώτη Λυκούδη και των μελών του δ.σ. Κλήρη και Τρασάνη κάτω από το «ζεστό» χειροκρότημα του κόσμου στο Παλέ των Μπαζαϊτίκων.

Το παρών έδωσε όλη η ομάδα του Προμηθέα, το προπονητικό επιτελείο και τα διοικητικά στελέχη που είναι κοντά στο τμήμα.

Μίλτος Σπυρπόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Άρης εναντίον ΕΟΚ: “Σας στηρίξαμε, μας διαψεύσατε, καιρός να πάμε παρακάτω”

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταφέρθηκε εναντίον της ΕΟΚ για την διαιτησία του αγώνα με τον Προμηθέα στο Game 3

Published

on

Ο Άρης πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League χθες (23/5) στην Πάτρα, αφού λύγισε με 88-87 τον Προμηθέα στο Game 3 των playoffs χάρη στο buzzer-beater του Βασίλη Τολιόπουλου. Μία ημέρα μετά, οι “κίτρινοι” καταφέρθηκαν εναντίον της διαιτησίας του αγώνα, αλλά και της ΕΟΚ.

Με μία δυναμική ανακοίνωση, ο Άρης ανέφερε ότι πλέον παύει να στηρίζει την διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας λόγω όσων έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και ότι θα στείλει το VIDEO του αγώνα στην FIBA και την EuroLeague Basketball.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη αναφέρει:

“Ο ΑΡΗΣ Midea είναι από χθες (23/05) στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας μετά από επτά χρόνια και το κατάφερε με επικό τρόπο. Όμως δυστυχώς τα συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν δεν είναι μόνο χαράς. Αναμειγνύονται μ’ αυτά της οργής και της αγανάκτησης.

Ο ΑΡΗΣ Midea πέρυσι έχασε τρεις θέσεις από τρεις σφαγιαστικές διαιτησίες Εκδόθηκαν ανακοινώσεις, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Φέτος, ακολούθησε μία διαφορετική λογική και μέχρι σήμερα, παρά τα όσα έγιναν στη διάρκεια της σεζόν, δεν τοποθετήθηκε ποτέ επίσημα, ελπίζοντας (λανθασμένα, όπως αποδείχτηκε), ότι το θέατρο του παραλόγου που βίωσε σε πολλούς αγώνες, κάποια στιγμή θα τελειώσει. Ως εδώ, όμως…

Χθες, ο ΑΡΗΣ Midea κέρδισε στην Πάτρα. Όμως ποτέ δεν είχε ποτέ τη λογική «κερδίσαμε, άστο να πάει…».

Πλέον, δε «μας φταίνε» οι εκάστοτε διαιτητές, όπως αυτοί του χθεσινού αγώνα, οι οποίοι καταστρατήγησαν κάθε έννοια μπασκετικής λογικής. Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην «κεφαλή». Κι αυτή δεν είναι άλλη από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Στις 9/10/2021, η επωδός ήταν «όλα αυτά τα χρόνια είδα παιδιά να κλαίνε εξαιτίας διαιτητικής αδικίας. Αν ξαναδώ έστω και ένα παιδί να κλαίει, ο υπεύθυνος θα φύγει κλωτσηδόν». Σας πληροφορούμε ότι ο ΑΡΗΣ έχει χιλιάδες παιδιά που τον υποστηρίζουν (και μάλιστα σε κάθε αγώνα στο «Nick Galis Hall» και πολλάκις έχουν κλάψει με μαύρο δάκρυ. Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από την εν λόγω δήλωση. Πέρασε, προ πολλού μάλιστα, και η περίοδος χάριτος…

Ο ΑΡΗΣ ήταν η μοναδική μεγάλη ομάδα που στήριξε επίσημα τη νυν διοίκηση της Ε.Ο.Κ στις τελευταίες εκλογές. Με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει, μπροστά σ’ αυτά που βίωνε ο ίδιος, αλλά και άλλες ομάδες, έχοντας στερηθεί και τίτλους, με το προηγούμενο καθεστώς της Ομοσπονδίας. Μάλιστα «χειροκρότησε» με πράξεις πρωτοβουλίες όπως αυτή της ύπαρξης αναπτυξιακής ομάδας, όντας ο μοναδικός σύλλογος που αξιοποίησε αυτήν την καινοτομία για να αναπτύξει τους νεαρούς παίκτες του (βλέπε Ναύαρχος Βότσης). Όλα αυτά, χωρίς ποτέ να ζητήσει εύνοια, αλλά ίση αντιμετώπιση που τόσο (του) έλειψε.

Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε, όπως καταλάβαμε και βιώσαμε με μεγάλη μας λύπη. Οι παθογένειες στο κομμάτι της διαιτησίας όχι απλά παρέμειναν, αλλά… εξελίχθηκαν, αφού πλέον η κατάφορη αδικία δεν αφορά μόνο στους αγώνες με τους δύο «δυνατούς», αλλά και στα πιο «κάτω στρώματα».

Σας στηρίξαμε. Μας διαψεύσατε. Καιρός να πάμε παρακάτω.

Πλέον αποτελεί πεποίθησή μας ότι δεν μπορείτε να βελτιώσετε τίποτα απ’ αυτά που υποσχεθήκατε, συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να άρουμε την εμπιστοσύνη μας προς εσάς. Όχι, δε μετανιώνουμε που σας στηρίξαμε, ως μία νέα διοίκηση, που όπως έδειχνε, δεν εξαρτιόταν από συμφέροντα των «μεγάλων» ή των «μεγαλομεσαίων», αλλά ήταν αποφασισμένη να φέρει την ισονομία. Απλά, δε δικαιώσατε τις προσδοκίες μας για ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται «στα ίσια». Το δείγμα είναι πολύ «μεγάλο» για να το προσπεράσουμε…

Απευθύνουμε κάλεσμα και στον ΕΣΑΚΕ, τη διοργανώτρια αρχή της Stoiximan Basket League η οποία δεν μπορεί να παρακολουθεί απαθής αυτά που γίνονται, με την επωδό «δεν ελέγχουμε εμείς τη διαιτησία». Ο ΕΣΑΚΕ είναι οι ομάδες και τις καλούμε σε μία εκτενή συζήτηση, για να σπάσει το απόστημα που ταλαιπωρεί το επαγγελματικό μπάσκετ και κατ’ επέκταση τις επενδύσεις των ΚΑΕ. Μέχρι τώρα, ουδείς (φαίνεται να) ασχολείται έμπρακτα. Ας ασχοληθούμε όλοι μαζί!

Αντ’ επιλόγου: Η συνήθης διαδικασία για διαιτησίες όπως η χθεσινή, είναι να σταλεί το βίντεο του αγώνα στην ΚΕΔ/ΕΟΚ. Καθότι δεν υπάρχει, πλέον, καμία εμπιστοσύνη στο αρμόδιο εν Ελλάδι όργανο, θα στείλουμε το εν λόγω βίντεο στη FIBA, αλλά και την Euroleague Basketball, προκειμένου να γίνει κατανοητό και διεθνώς τι βιώνουμε στην Ελλάδα, στο συγκεκριμένο κομμάτι”.

 

Πηγή

Continue Reading
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Κοσμοσυρροή και ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο κέντρο της Πάτρας από τους φίλους του ΠΑΟ!

ΑΘΛΗΜΑΤΑ1 hour ago

Βασιλιάς της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός! – Έραψε το 7ο αστέρι!

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός! Έβδομο «αστέρι» σε συγκλονιστικό τελικό με τη Ρεάλ

ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Ευρωλίγκα: «Ματσάρα» ανάλογη του τελικού στο ημίχρονο – Μπροστά (54-49) η Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό

ΠΟΛΟ4 hours ago

Αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του πρωταθλήματος οι κορασίδες της ΝΕΠ

ΠΟΛΟ4 hours ago

Πρόκριση στην τελική φάση για τους παίδες του ΝΟΠ

ΣΤΙΒΟΣ4 hours ago

Πρωτιά για Μπαρδάκη, ακυρώθηκε ο Καυκάς – Δυναμική επιστροφή για Μαντά

ΑΘΛΗΜΑΤΑ5 hours ago

Ενόργανη: Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Αλεξία Αργυροπούλου του Άτλαντα Πατρών

ΠΟΛΟ5 hours ago

Δύο νίκες και μία ήττα ο απολογισμός του ΟΠΑΘΑ στην πρώτη φάση της Β’ Εθνικής

ΠΟΛΟ5 hours ago

Πρωταθλητής για 15η χρονιά ο Ολυμπιακός – Επικράτησε στον τελικό με 10-7 του ΝΟ Βουλιαγμένης

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ7 hours ago

Καταιγιστικός Ατρόμητος Πατρών έβαλε stop στο αρνητικό σερί του

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Κοσμοσυρροή και ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο κέντρο της Πάτρας από τους φίλους του ΠΑΟ!

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ14 hours ago

Πέφτει η αυλαία για φέτος με το μπαράζ Άτλας- Αχιλλέας Καμαρών

Γ ΕΘΝΙΚΗ14 hours ago

Για να “σπάσει” το ρόδι ο Ατρόμητος με Παλληξουριακό

ΜΠΑΣΚΕΤ13 hours ago

Παναθηναϊκός-Ρεάλ: Έφτασε η μεγάλη ώρα για τους “πράσινους” (21:00)

ΑΘΛΗΜΑΤΑ5 hours ago

Ενόργανη: Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Αλεξία Αργυροπούλου του Άτλαντα Πατρών

ΒΟΛΕΙ6 hours ago

Η Παναχαϊκή κέρδισε το Κύδωνα, τερμάτισε 3η και “γλυκοκοιτάζει” την άνοδο

ΑΘΛΗΜΑΤΑ1 hour ago

Βασιλιάς της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός! – Έραψε το 7ο αστέρι!

ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Ρεσιτάλ τριπόντων και τρίτη θέση για τον Ολυμπιακό – Κέρδισε με 87-84 την Φενέρμπαχτσε

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5 hours ago

Άτλας-Αχιλλέας Καμαρών: Νικητής στο μπαράζ ο Άτλας

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Κοσμοσυρροή και ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο κέντρο της Πάτρας από τους φίλους του ΠΑΟ!

ΑΘΛΗΜΑΤΑ1 hour ago

Βασιλιάς της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός! – Έραψε το 7ο αστέρι!

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός! Έβδομο «αστέρι» σε συγκλονιστικό τελικό με τη Ρεάλ

ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Ευρωλίγκα: «Ματσάρα» ανάλογη του τελικού στο ημίχρονο – Μπροστά (54-49) η Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό

ΠΟΛΟ4 hours ago

Αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του πρωταθλήματος οι κορασίδες της ΝΕΠ

ΠΟΛΟ4 hours ago

Πρόκριση στην τελική φάση για τους παίδες του ΝΟΠ

ΣΤΙΒΟΣ4 hours ago

Πρωτιά για Μπαρδάκη, ακυρώθηκε ο Καυκάς – Δυναμική επιστροφή για Μαντά

ΑΘΛΗΜΑΤΑ5 hours ago

Ενόργανη: Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Αλεξία Αργυροπούλου του Άτλαντα Πατρών

ΠΟΛΟ5 hours ago

Δύο νίκες και μία ήττα ο απολογισμός του ΟΠΑΘΑ στην πρώτη φάση της Β’ Εθνικής

ΠΟΛΟ5 hours ago

Πρωταθλητής για 15η χρονιά ο Ολυμπιακός – Επικράτησε στον τελικό με 10-7 του ΝΟ Βουλιαγμένης

Facebook