Connect with us

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Κροίσος στην κρίση!

Published

on

Ο Προμηθέας έχει στα σκαριά «ηχηρή» χορηγία από μεγάλη εταιρία της Αθήνας…

Μπορεί το Ελληνικό μπάσκετ να βιώνει το φετινό καλοκαίρι πολύ δύσκολες στιγμές, ειδικά μετά τα δυσάρεστα με την αποχώρηση-υποβιβασμό του Ολυμπιακού, όμως από αυτό το γενικό χαμό, ο Προμηθέας δεν έχει λόγο να ανησυχεί ιδιαίτερα.

Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει ότι έχει την τύχη (ευλογία) να διαθέτει έναν μεγαλομέτοχο με τεράστια οικονομική άνεση (Βαγγέλη Λιόλιο) που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ, κυκλοφορεί ανάμεσά μας στην Πάτρα και τα δείγματα γραφής του είναι διαχρονικά τα καλύτερα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πλέον ο Προμηθέας ως πολύ μεγάλος Οργανισμός και παράδειγμα προς μίμηση στο Ελληνικό μπάσκετ, δεν επαναπαύεται στην εύκολη λύση και τα προεδρικά χρήματα, αλλά φροντίζει ο ίδιος ο σύλλογος με πολύ μεθοδικές κινήσεις να αξιοποιεί τη δυναμική του, φέρνοντας αξιόλογα έσοδα.

Ήδη το χορηγικό κομμάτι του Προμηθέα κινείται για μια ακόμη χρονιά σε εξαιρετικά καλά επίπεδα, όταν από την άλλη, μία μεγάλη μερίδα ομάδων περιμένει ως «μάννα εξ΄ ουρανού» τα τηλεοπτικά έσοδα (όποια κι αν είναι αυτά) για να επιβιώσει!

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε «Match», προ των πυλών του Προμηθέα και μετά τις μεταγραφικές «βόμβες» που πυροδότησε, είναι μια ανάλογη κατάσταση στον χορηγικό τομέα με συμφωνία που θα υπογράψει με μεγάλη εταιρία από την Αθήνα.

Κάτι που δείχνει για τα καλά ότι ο Προμηθέας -και διαφημιστικά- έχει αρχίσει να βγαίνει εκτός συνόρων πόλης και νομού Αχαΐας, εξαργυρώνοντας όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερο, αυτή τη μεγάλη
προσπάθεια που γίνεται από όλα τα στελέχη του συλλόγου και που συζητάει η Ελλάδα με τα καλύτερα λόγια.

Όπως επίσης λέγεται, η δημοσιοποίηση της εν λόγω συμφωνίας, όταν με το καλό οριστικοποιηθεί, θα είναι μια ακόμη μεγάλη απόδειξη όλων των παραπάνω που αναφέραμε.

Κακός χαμός για τις πολυθρόνες!

Με το που έγινε γνωστή η κλήρωση του ομίλου στο EuroCup και ο ερχομός πολύ μεγάλων δυνάμεων του Ευρωπαϊκού μπάσκετ (Βίρτους Μπολόνια, Μονακό, Ουλμ, Ανδόρρα,
Μακάμπι Ριζόν), έφερε έναν μεγάλο πανικό για τα διαρκείας και όχι μόνο.

Στο «μάτι» πολλών, έχουν μπει οι πολυθρόνες εντός του αγωνιστικού χώρου που ήδη είναι περιζήτητες (άλλες τόσες να υπήρχαν διαθέσιμες, πάλι θα είχαν διατεθεί, αναφέρουν οι άνθρωποι του συλλόγου).

Μίλτος Σπυρόπουλος

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας Bίκος Cola: Πρώτη Ευρωπαϊκή μάχη στο «Τόφαλος»

Published

on

Μετά την πρεμιέρα του στην GBL, ο Προμηθέας στρέφει άμεσα την προσοχή του στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του μπροστά στο κοινό της Πάτρας, αυτή τη φορά για την πρεμιέρα του BCL.

Τα «αποκαλυπτήρια» για τους Πατρινούς φιλάθλους θα γίνουν το απόγευμα της Τρίτης 7 Οκτωβρίου (19:00), όταν και θα υποδεχθούν τη γερμανική Ακαντέμικ Χάιντελμπεργκ.

Αν και παραδοσιακά οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους, η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη θέλει να αποφύγει πάση θυσία μια δυσάρεστη έκπληξη και να ξεκινήσει με το δεξί, κυρίως για βαθμολογικούς λόγους.

Ο Προμηθέας συμμετέχει στον Α’ όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με τις Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία) και Λέγκια (Πολωνία), οι οποίες αναμετρώνται μεταξύ τους την ίδια ημέρα.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης, που οδηγεί απευθείας στους «16», φαντάζει εφικτός στόχος, αρκεί η ομάδα να μην απωλέσει κανέναν βαθμό στην έδρα της. Η αποστολή επέστρεψε αργά το βράδυ της Κυριακής από τη Θεσσαλονίκη, η χθεσινή ημέρα αφιερώθηκε σε χαλάρωση και αποθεραπεία και σήμερα Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η μοναδική προπόνηση, με το βάρος να πέφτει στην τακτική ανάλυση του αντιπάλου.

Άλλο παιχνίδι

Εννοείται πως η αναμέτρηση της Τρίτης θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή με τον Ηρακλή και θα απαιτηθεί μια πολύ βελτιωμένη εικόνα για να έρθει η νίκη.

Βασικό ζητούμενο είναι οι παίκτες του Λιμνιάτη να «γεμίσουν» τις μπαταρίες τους μέχρι το τζάμπολ, ξεπερνώντας παράλληλα και τα προβλήματα τραυματισμών που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν ορισμένους.

Στο BCL συμμετέχουν άλλες δύο ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ και η Καρδίτσα, οι οποίες στις δικές τους πρεμιέρες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Ρίγα και την Οστάνδη αντίστοιχα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Λιμνιάτης: «Είναι δική μου η ευθύνη και την αναλαμβάνω»

Published

on

Ο Γιώργος Λιμνιάτης υποστήριξε ότι η ατομική άμυνα ήταν το στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι στο Ιβανώφειο και ο προπονητής του Προμηθέα Bίκος Cola ανέλαβε την ευθύνη υποστηρίζοντας ότι δεν κατάφερε να πείσει τους παίκτες του για τη σημασία του αγώνα αλλά και τις απαιτήσεις του.

Aναλυτικά τα όσα είπε:

«Eίναι ξεκάθαρη η εικόνα του αγώνα τον οποίον άξιζε να νικήσει ο Ηρακλής. Από την πλευρά μας, δεν υπήρξε η άμυνά μας στο ένας εναντίον ενός. Αφήσαμε τον Φόρμαν και τον Μωραίτη να μας περνούν, να σκοράρουν και να δημιουργούν. Το προσωπικό κομμάτι, η μάχη του ένας εναντίον ενός καθόρισε την τύχη του αγώνα. Θεωρητικά είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό αλλά το 90 παθητικό τα λέει όλα», είπε και συμπλήρωσε.

«Όταν τελειώνει ο αντίπαλος με 65% στο δίποντο και 45% στο τρίποντο, δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε. Είναι ξεκάθαρα δική μου ευθύνη γιατί δεν κατάφερα να πείσω τους παίκτες για την προσέγγιση του αντιπάλου και την έδρα στην οποία παίξαμε. Είναι δική μου η ευθύνη και την αναλαμβάνω».

Continue Reading

BASKET LEAGUE

“Σεφτέ” με το αριστερό για τον Προμηθέα στην GBL, ήττα με 90-79 από τον Ηρακλή

Published

on

Ο Προμηθέας Βίκος Cola ηττήθηκε στην πρεμιέρα της Greek Basketball League από τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 90-79.

Ο Ηρακλής είχε σε τρομερή κατάσταση τον Τζάστιν Ράιτ-Φόρμαν (22π), με τον Δημήτρη Μωραΐτη (14π) να ακολουθεί και τον κόσμο να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο Προμηθέας, από την πλευρά του, είχε τον Τζέι Πι Μακούρα (15π) σε φοβερή κατάσταση στο πρώτο μέρος, όμως ο Ρομπ Γκρέι (14π) δεν ήταν καλός, ο Κένταλ ΜακΚάλουμ (7π) έμεινε χαμηλά και οι ψηλοί δεν έδωσαν κάτι στην ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 47-43, 76-62, 90-79.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σιγάλας): Ράιτ-Φόρμαν 22 (6/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σμιθ 10 (4/4 δίποντα, 2/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 7 λάθη), Μωραΐτης 14 (1/3 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 3/4 βολές, 8 ασίστ), Σίλας, Λάμπρεχτ 8 (4/5 δίποντα), Ντάρκο-Κέλι 6 (2), Φόστερ 10 (2), Τσιακμάς 3 (1), Πουλιανίτης, Γουέρ 5, Καμπουρίδης 6 (2), Χρηστίδης 6 (3/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Λιμνιάτης): Χάμοντς 20 (6/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/3 βολές), Κόουλμαν 7 (3/5 δίποντα, 8 ριμπάουντ), ΜακΚάλουμ 7 (2/5 σουτ, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα, 5 λάθη), Καραγιαννίδης 9 (4/7 δίποντα, 1/5 βολές, 10 ριμπάουντ), Γκρέι 14 (3/10 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/3 βολές), Πλώτας, Μπαζίνας, Λάγιος, Κομνιανίδης, Πόλικαπ 7, Μακούρα 15 (2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές), Σταυρακόπουλος.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ηρακλή: 20/31 δίποντα, 13/29 τρίποντα, 11/19 βολές, 33 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 10 επιθετικά), 20 ασίστ, 9 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 15 λάθη, 25 φάουλ.

Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 22/42 δίποντα, 7/22 τρίποντα, 14/23 βολές, 36 ριμπάουντ (21 αμυντικά – 15 επιθετικά), 23 ασίστ, 7 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 13 λάθη, 18 φάουλ.

Στη 2η αγωνιστική ο Προμηθέας θα υποδεχθεί στο “Δ. Τόφαλος” το Μαρούσι (11/10 στις 19:00).

Continue Reading
Advertisement

Facebook