ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Πρόσω ολοταχώς για Α2 Γυναικών ο Έσπερος ΑΟΠΑ

Μεγάλη νίκη για τα κορίτσια του Έσπερου ΑΟΠΑ επί του Αιγέα Χίου με 47-44 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του τουρνουά ανόδου στην Α2 Εθνική μπάσκετ.
Έκαναν το «3 στα 3» έδωσαν συνέχεια στην αήττητη πορεία τους και κρατούν γερά στα χέρια τους το εισιτήριο της ανόδου. Πλέον με νίκη στο τελευταίο τους παιχνίδι με τον Αρι Καλαμάτας θα πανηγυρίσουν την πρωτιά στον Α’ Υποόμιλο και την άνοδο!
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Το θέλαμε πολύ. Όλα τα κορίτσια έδωσαν το 101% και αυτό ήταν το κλειδί για να φτάσουμε τη νίκη» δήλωσε ο Πήτερ Πέτροβιτς μετά τη λήξη και πρόσθεσε:
«Όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Στρέφουμε την προσοχή μας πλέον στο παιχνίδι με τον Άρι Καλαμάτας. Πρέπει και σε αυτό το παιχνίδι να δώσουμε το 101%.
Παίζοντας με ενέργεια και συγκέντρωση μπορούμε να πάρουμε τη νίκη και την άνοδο. Όλη τη χρονιά δουλεύαμε για να έχουμε αυτή την ευκαιρία και τώρα που την έχουμε πρέπει να την αξιοποιήσουμε».
Τα 10λεπτα: 11-18, 27-27, 32-39, 44-47
ΑΙΓΕΑΣ ΧΙΟΥ (Γιασεμής): Καρατσάνου 13 (3), Φιλιππάκη, Παπαδοπούλου 6, Άγκο 8, Κρουσουλούδη 2, Καρούση 2, Γιαννιώδη, Γιασεμή 12 (3), Σβορώνου 1.
ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ (Πέτροβιτς):Φλογερά 11 (3), Μαρούντα 9 (1), Ψυρρή 12 (3), Γιαχνή Σμυρνιώτη 1, Λαγοπάτη 14.

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Εντυπωσιακοί οι Παίδες της Ολυμπιάδας νίκησαν πολύ εύκολα τον Προφήτη Ηλία εκτός έδρας

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε το παιδικό τμήμα μπάσκετ της ΑΕΠ Ολυμπιάς, που επικράτησε εκτός έδρας του Προφήτη Ηλία με το επιβλητικό σκορ 65-28.
Οι νεαροί αθλητές της ομάδας μπήκαν με ενέργεια και συγκέντρωση στο παιχνίδι, επιβάλλοντας από νωρίς τον ρυθμό τους. Με δυνατή άμυνα, σωστές επιλογές στην επίθεση και ομαδικό πνεύμα, η Ολυμπιάδα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους, φτάνοντας σε μια άνετη και δίκαιη νίκη.
Δεκάλεπτα: 7-15, 8-22, 4-17, 9-11.
Η Ολυμπιάδα (κόουτς Βουρλούμης) αγωνίστηκε με τους Κακιό, Ζάγουρα, Δημητρακόπουλο, Παναγιώτου, Φιλόπουλο, Δρούγα, Καρανίκα, Σπαθή, Σύρρο, Γκολφινόπουλο, Βαρελά.
Μίλτος Σπυρόπουλος
NATIONAL LEAGUE 2
Αχαγιά’82: Τιμητική διάκριση στον Αντιδήμαρχο Ηλία Καμπέρο, μετείχε στην πρώτη διοίκηση του συλλόγου

Α1 ΕΣΚΑΗ
Ανοίγει η αυλαία, επιστρέφουν οι… αγαπημένες Δευτέρες των φίλων του τοπικού μπάσκετ

Επιστρέφουν οι αγαπημένες … Δευτέρες στον τοπικό χώρο του μπάσκετ με την εκκίνηση στην Α1 ανδρών που είναι προγραμματισμένη σήμερα 6 Οκτώβρη, με πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια και πολλά φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
Ξεχωρίζουν στην πρεμιέρα οι αγώνες Ροϊτίκων-Αραχωβιτίκων/Ακταίου, ΕΑΠ-Αίολου Αγυιάς και Κεραυνού Αιγίου-Ολυμπιάδας. Συνοπτικά το πλήρες πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:
Γηπ. Κ. Αχαγιάς 7.30μ.μ.: Δύμη’07-ΠΑΣ Ναυπάκτου
Γηπ. Ροϊτίκων 8μ.μ.: Ροίτικα-Αραχωβίτικα/Ακταίο
Γηπ. ΕΑΠ 8μ.μ.: ΕΑΠ-Αίολος Αγυιάς
Γηπ. Πύργου 8μ.μ.: Ηρακλής Πύργου-Ανδραβίδα
Γηπ. Αιγίου 8.30μ.μ.: Κεραυνός Αιγίου-Ολυμπιάδα
Γηπ. Περιβόλα 9μ.μ.: Απολλωνιάδα-Αστέρας Τέμενης
Γηπ. Κρύα Ιτεών 9.30μ.μ.: Νέοι Γλαύκου-Διαγόρας.
Μίλτος Σπυρόπουλος