ΜΠΑΣΚΕΤ
Ψυχάρα η Εθνική Νέων, επέστρεψε από το -12 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην παράταση!
Η Ελλάδα βρέθηκε στο -12 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά εντέλει έφερε τούμπα το ματς και επικρατώντας 68-64 του Βελγίου στην παράταση, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket K20!

Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε 68-64 του Βελγίου στην παράταση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκού Πρωτάθλημα U20 που ολοκληρώνεται σήμερα το Ηράκλειο Κρήτης!
Η ελληνική ομάδα δεν ξεκίνησε καλά σε αντίθεση τους Βέλγους που πάλεψαν από την αρχή, είχαν καθαρό μυαλό και εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία του καλύτερού τους παίκτη, του Ντε Ρίντερ, ο οποίος παρά τον τραυματισμό του στα δάχτυλα στο χθεσινό παιχνίδι αγωνίστηκε και έγινε σημείο αναφορά στο παιχνίδι της ομάδας του.
Το Βέλγιο έφτασε στο 7-12 (5’10’’), η Ελλάδα σταδιακά επέστρεψε με τον Πλώτα να δίνει το προβάδισμα (16-14, 9’20’’) και τον Ζούγρη να κερδίζει μάχες στη ρακέτα.









Το Βέλγιο πήρε και πάλι τα ηνία για να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο, φτάνοντας ως το +10 (33-43, 19’) και κλείνοντας το πρώτο μισό με 7/15 σουτ τριών πόντων.
Η Ελλάδα επέστρεψε για το δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας πως θέλει να βάλει τις βάσεις από την άμυνα, κάτι που οδήγησε στο 38-43 (23’) με τον Καλαϊτζάκη να ευστοχεί από τα 6μ75. Λίγο αργότερα ήρθε το τέταρτο φάουλ του Βαγγέλη Ζούγρη που τον οδήγησε στον πάγκο.
Η εικόνα άλλαξε ξανά με τους Βέλγους να κάνουν το δικό τους παιχνίδι, να αποφεύγουν το λάθος και να μετατρέπουν το 40-46 σε 40-52 (30′).
Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Μπαζίνα διαμόρφωσαν το 45-52 (31′) και ο Μερμίγκης οδήγησε στο 51-54 (36′). Οικονομόπουλος και Ζούγρης ήταν εκεί για το 54-54 (37′). Οι Βέλγοι επέστρεψαν (54-56, 38’30”) με τον Μπαζίνα να γράφει το 56-56 και το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση.
Ο Έλληνας γκαρντ συνέχισε για το 59-56 και ο Ζούγρης ακολούθησε για το 61-58. Το Βέλγιο από τη γραμμή ισοφάρισε (61-61) με τον Μαντζούκα να διαμορφώνει το 63-61.
Το ντέρμπι συνεχίστηκε ο Πλώτας ήταν εκεί για το 65-64 και ο Οικονομόπουλος ψύχραιμος από τη γραμμή έγραψε το 67-64 με 16”8 για το τέλος και ο Πλώτας έγραψε τον επίλογο και το 68-64! Η Ελλάδα είναι χάλκινη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 2023!
Δεκάλεπτα: 18-17, 33-43, 40-52, 56-56 (κ.α.), 68-64.
Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Μπαζίνας 13 (1), Καλαϊτζάκης 3 (1), Μαντζούκας 10, Πλώτας 13, Ζούγρης 16 (12ρ.), Χατζής, Μερμίγκης 2, Νεόφυτος 2, Οικονομόπουλος 9 (1), Σταυρακόπουλος, Ζορμπάς

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Το φωτορεπορτάζ από το φιλικό παιχνίδι του Προμηθέα με τον Βίκο στο «Δ. Τόφαλος»

Αρκετές ωραίες εικόνες είχε το σημερινό φιλικό του Προμηθέα Βίκος Cola με τον Βίκο Ιωαννίνων στο Παλέ των Μποζαϊτίκων που κρίθηκε στην παράταση για τους φιλοξενούμενους με 73-69 στην παράταση.
Μερικές από αυτές είναι οι φωτό που ακολουθούν από το εν λόγω παιχνίδι.
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Προσγείωση» για τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου και ήττα-αποκλεισμός στο κύπελλο Ελλάδας

Μπορεί ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου να είναι πολύ ενισχυμένος και ένα από τα φαβορί τίτλου –μαζί με τον Απόλλωνα- στην NL1, όμως στο κύπελλο προσγειώθηκε… ανώμαλα χάνοντας εντός από τον Χολαργό με 70-67, παρότι στο ημίχρονο προηγήθηκε με +14 (37-23).
Τα 10λεπτα: 19-12, 37-23 (ημ.), 48-47, 67-70
Κρόνος (Καραμπάς): Ντελόνι 16 (1), Τουτζιαράκης 7, Παπαδιονυσίου 4, Πιουσκουλόγλου, Λυσάνδρου, Μοτσενίγος 7 (1), Μάστορος 10 (2), Καραλευθέρης 3 (1), Τσαβός 3 (1), Ψημίτης 17 (4), Τσάμης
Χολαργός (Θωμόπουλος): Ζαβίτσανος 17 (1), Κατσώρης 2, Ιωακειμίδης 10, Χατζηνικόλας 5 (1), Οικονόμου 9 (1), Λούκας 2, Παπαγεωργόπουλος 8 (2), Αλεξιάδης 2, Βασιλαντωνάκης 8 (1), Πατεράκης, Δόξας 7.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Οι Γαργαλιάνοι (NL2) νέος αντίπαλος του Απόλλωνα το Σάββατο στο κύπελλο εκτός έδρας

Την ευκαιρία να συνεχίσει την παρουσία του στο κύπελλο θα έχει ο Απόλλωνας παίζοντας με τους Γαργαλιάνους στην 1η αγωνιστική της β΄ φάσης το ερχόμενο Σάββατο εκτός έδρας.
Κι αυτό καθώς βάσης προκήρυξης σε όποιο ζευγάρι οι αντίπαλοι δεν είναι της ίδιας κατηγορίας ο αγώνας τους υποχρεωτικά ορίζεται στην έδρα της κατώτερης.
Έτσι, ο αγώνας με τους Γαργαλιάνους των μελανόλευκων θα γίνει στην έδρα των πρώτων, οι οποίοι προκρίθηκαν νικώντας τον Δούκα 78-68, έχοντας σκόρερ τους Ψαρόπουλο 19, Γαβρίλη 10, Μακαριάδη 9, Τασσόπουλο 8, Δαμιανάκο 7, Γυφτάκη 6, Νικολιδάκη 6, Βουσίσεβιτς 13.
Μίλτος Σπυρόπουλος