Connect with us

VOLLEY LEAGUE

“Απροετοίμαστοι οι φορείς του βόλεϊ, ευθύνη της Πολιτείας η διακοπή”

Published

on

Αγωνία επικρατεί στους αθλητές του βόλεϊ και των υπόλοιπων ερασιτεχνικών αθλημάτων που παραμένουν σε… καραντίνα χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και την αγωνιστική δράση με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Θάνος Τερζής, φιλοξενήθηκε στην διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας sdna και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ.

«Οι αθλητές και γενικότερα οι ομάδες και οι προπονητές, πειθαρχούμε πάρα πολύ καλά. Η πειθαρχία είναι μια λέξη που έχουμε στο λεξιλόγιο μας καθημερινά. Στο βόλεϊ, η λίγκα είναι επαγγελματική. Είναι το μόνο άθλημα χωρίς σωματική επαφή και – θυμίζω- το μόνο που ολοκληρώθηκε πέρυσι μετά την καραντίνα. Τον Ιούνιο μέχρι αρχές Ιουλίου, δηλαδή, ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα, με όποια μορφή ολοκληρώθηκε τέλος πάντως. Έγιναν αγώνες, με πολλή προσοχή, ημιτελικοί, τελικοί. Φυσικά, ήταν και επικίνδυνο, μιας και προερχόμασταν από απουσία πολλών μηνών.

Πάντως, στο βόλεϊ, επειδή είναι επαγγελματική λίγκα, έχουμε το πλεονέκτημα ότι κάποια παιδιά παίρνουν επίδομα, κάτι που δε γίνεται σε άλλα αθλήματα ή ακόμα και στη γυναικεία λίγκα, όπου υπάρχει αδικαιολόγητη διάκριση. Αλλά αυτό (σ.σ. ότι δίδεται επίδομα), δε σημαίνει ότι ο αθλητισμός θα σταματήσει. Το δικό μας άθλημα έχει πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, είχαμε και τεστ. Είναι η αδικαιολόγητη η κατάσταση που ισχύει στο βόλεϊ.

Προσωπικά, είμαι θυμωμένος με τους παράγοντες της δικής μας λίγκας, γιατί αν ήταν προετοιμασμένοι στη συνάντηση που έκαναν με την Πολιτεία αναφορικά με όλα τα αθλήματα, θα είχε συνεχιστεί και το δικό μας, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, με υποχρεωτικά εβδομαδιαία τεστ».

Για την ευθύνη γύρω από το «lockdown» στο βόλεϊ:

«Όπως ειπώθηκε (σ.σ. από τον κ. Μαυρωτά), ήταν η εύκολη λύση να συνεχίσουν και να μη σταματήσουν τα δύο αθλήματα που είχαν έτοιμα πρωτόκολλα.

Θα πρέπει και οι αθλητές κάποια στιγμή να επιρρίψουμε ευθύνες. Απ’ ό,τι κατάλαβα, αδράνησαν οι παράγοντες. Η λιγκα είναι επαγγελματική, σε ερμαφρόδιτη κατάσταση μεν, αφού είναι επαγγελματική αλλά ανήκει σε Ερασιτέχνη, αλλά εμείς είμαστε επαγγελματίες. Το βόλεϊ είναι το μόνο άθλημα χωρίς επαφή, το μόνο που τελείωσε πέρυσι μετά το λοκντάουν. Πρέπει να βρούμε ποιος ευθύνεται που είμαστε σταματημένοι ενάμιση μήνα και να βρεθεί τρόπος να βοηθήσουμε όλες αυτές τις οικογένειες των αθλητών».

Για το αν θα θεωρήσει ότι «πετάχτηκε» στα σκουπίδια ενάμισης μήνας και για το πόσο χρόνο πιστεύει ότι θα χρειαστούν οι αθλητές για να επιστρέψουν αποφεύγοντας τον κίνδυνο, εφόσον το πρωτάθλημα συνεχιστεί μετά το Γενάρη:

«Το μεγαλύτερο λάθος που έγινε ήταν ότι βιαστήκαμε να τελειώσουμε την προηγούμενη χρονιά, ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να οργανώσουμε σωστά την επόμενη.

Βλέπαμε ότι ήταν πιθανο να γίνει ξανά ένα κλείσιμο. Θα μπορούσαν η Volley League, οι Ομοσπονδίες, η ΕΟΚ, να οργανωθούν, να βρουν και χορηγίες, να εξασφαλίσουν ότι οι ομάδες θα μπορούσαν να κάνουν τεστ, και μαζί με τα αθλήματα που συνέχισαν, να έχουν βρεθεί λύσεις και για τα υπόλοιπα, για να μπορεί η Πολιτεία να επιτρέψει τη συνέχιση τους.

Δε μπορούμε να κάνουμε την εκγύμναση που θέλουμε και πρέπει να κάνουμε, κλεισμένοι σπίτι. Είναι πολύ επικίνδυνο. Με στεναχωρεί που υπάρχει η διάκριση, όχι είναι Α1, όχι είναι Α2. Μόνο αθλητισμός δεν είναι αυτό.

Θα χρειαστούμε χρόνο για να επανέλθουμε, αλλά δε θα μας δοθεί. Γιατί έχουμε παίξει μόνο δύο αγωνιστικές. Δεν προλαβαίνουν να μας δώσουν χρόνο, εφόσον επιστρέψουμε. Αλλά αυτό είναι ευθύνη της Πολιτείας που δεν προνόησε και μας διέκοψε.

Δεν ξέρω πώς θα το διαχειριστούν οι προπονητές πάντως. Οι αθλητές προσπαθούμε όσο γίνεται να κρατηθούμε.

Εγώ πηγαίνω για τένις. Οπότε δεν ξέρω αν μιλάμε για αξιοπιστία πρωταθλήματος.

Σίγουρα θα μιλήσουμε για άλλο πρωτάθλημα, αν και εφόσον επιστρέψουμε από Γενάρη».

Πηγή: paok24.com

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

Με την κοκκινόμαυρη φανέλα θα παίξει και τη νέα αγωνιστική περίοδο η Βάσια Αρβανιτοπούλου

Published

on

Με τη φανέλα της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της Παναχαϊκής θα αγωνιστεί και τη νέα χρονιά η Βάσια Αρβανιτοπούλου.

Ιδού και η σχετική ανακοίνωση του τμήματος: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας και με την αθλήτρια Αρβανιτοπούλου Βάσια, για μια ακόμη σεζόν.

Ευχόμαστε μια υγιή και επιτυχημένη χρονιά».

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

VOLLEY LEAGUE

Σοκ, τετραετής αποκλεισμός για τον Κουμεντάκη, θετικός σε δείγμα απαγορευμένης ουσίας

Published

on

Σοκ έχει προκαλέσει στον χώρο του ελληνικού βόλεϊ η είδηση του αποκλεισμού του Ραφαήλ Κουμεντάκη για τέσσερα χρόνια από κάθε αθλητική δραστηριότητα, μετά από θετικό δείγμα απαγορευμένης ουσίας. Η απόφαση λήφθηκε εδώ και μερικές ημέρες από τον ΕΟΚΑΝ (Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ) αφού ελέχθηκαν όλα τα δείγματα και η απολογία του αθλητή, βυθίζοντας σε αμηχανία, λύπη και προβληματισμό το ελληνικό βόλεϊ.

Ο Κουμεντάκης είχε συνδέσει την καριέρα του και μάλιστα με μεγάλες επιτυχίες με τον Ολυμπιακό, που καλείται πλέον να βρει έναν Έλληνα ακραίο υψηλού επιπέδου, που στο επίπεδο του Κουμεντάκη δεν υπάρχει ή θα πρέπει να αλλάξει τελείως τον σχεδιασμό του με τους ξένους.

Ο διεθνής ακραίος, που υπήρξε βασικό στέλεχος της Εθνικής ανδρών και πρωταγωνιστής στις επιτυχίες του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, κινδυνεύει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο διάστημα, καθώς ο αποκλεισμός του είναι μέχρι το 2029. Σε ηλικία 32 ετών, η πιθανότητα επιστροφής του στα γήπεδα είναι πλέον εξαιρετικά μικρή…

Continue Reading

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

Άρης Αγγελόπουλος στη “Match”: «Να διασφαλίσουμε πάση θυσία το έργο μας»

Published

on

Ο πολύπειρος προπονητής της ΠΓΕ αναλύει τη φετινή χρονιά στο βόλεϊ γυναικών και εκφράζει την αισιοδοξία του για το μέλλον του τμήματος.

Είναι ένας από τους ανθρώπους που, όποτε αποφασίσει να μιλήσει, δεν μασάει τα λόγια του. Ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές στην Ελλάδα, με σπουδαία επιτεύγματα στην καριέρα του, υπό την καθοδήγηση του οποίου το γυναικείο τμήμα βόλεϊ της Παναχαϊκής αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2 Εθνική.

Ο Άρης Αγγελόπουλος, από τα χέρια του οποίου έχουν περάσει αμέτρητοι αθλητές και αθλήτριες, άνοιξε τα χαρτιά του σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη «Match» για την ιδιαίτερα απαιτητική σεζόν που πέρασε.

Αναφέρθηκε στις σημαντικές εμπειρίες που αποκόμισαν οι «κοκκινόμαυρες» στην Α2 (9η θέση με 22 βαθμούς), μίλησε για την αγωνία ενόψει της απόφασης σχετικά με την παραμονή στην κατηγορία, ενώ παράλληλα αποθέωσε τον κόσμο της ομάδας, που στήριξε έμπρακτα τη φετινή προσπάθεια, γεμίζοντας το Κλειστό της Αγυιάς.

Η συνέντευξη:

– Θέλω να ξεκινήσω με το ζήτημα της παραμονής στην κατηγορία. Έχετε κάποια πληροφόρηση στον σύλλογο για το πότε θα εκδοθεί η απόφαση;

«Προς το παρόν, κανείς μας δεν γνωρίζει. Είναι κάτι που αναμένουμε να μάθουμε από την πλευρά της Ομοσπονδίας και σχετίζεται, συνολικά, και με το ποιες ομάδες θα δηλώσουν τελικά συμμετοχή. Στην παρούσα φάση, δεν μπορούμε να είμαστε ούτε αισιόδοξοι ούτε απαισιόδοξοι και απλώς ελπίζουμε σε μια θετική απόφαση».

– Τον σχεδιασμό σας τον έχετε ξεκινήσει;

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Θέλουμε μέχρι τα τέλη Ιουνίου να προπονούμαστε σωστά, ώστε να παραμείνουν οι αθλήτριές μας σε ένα καλό επίπεδο. Ωστόσο, χρειάζεται και να ξεκουραστούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Παναχαϊκή έδωσε πάρα πολλά παιχνίδια, τόσο φέτος όσο και πέρυσι που πήρε το πρωτάθλημα. Ήταν μια αδιάκοπη προσπάθεια. Θέλω, πάντως, να ξεκαθαρίσω πως έχουμε σαφή προγραμματισμό για τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις, ανεξαρτήτως κατηγορίας και με βάση αυτόν θα κινηθούμε».

– Το φετινό σας επίτευγμα ήταν διπλό. Το τμήμα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α2 και ταυτόχρονα όλος ο οργανισμός της Παναχαϊκής ενεργοποιήθηκε για τις απαιτήσεις της κατηγορίας. Εσείς, προσωπικά, πώς ζήσατε αυτή τη χρονιά;

«Θεωρώ πως οι αθλήτριές μας αποκόμισαν πολλές και χρήσιμες εμπειρίες, και συνολικά η διαδικασία άφησε θετικό αποτύπωμα σε ολόκληρο τον οργανισμό της ΠΓΕ. Έγινε ένα βήμα μπροστά για το γυναικείο βόλεϊ του συλλόγου και πρέπει πάση θυσία, να το διαφυλάξουμε. Η δουλειά που έχει γίνει την τελευταία τριετία είναι σε υψηλό επίπεδο, πετύχαμε κάτι σπουδαίο και πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι, να προχωρήσουμε. Αυτή είναι η επιθυμία μου, των αθλητριών και φυσικά της διοίκησης: να διαμορφωθεί ένα πλέγμα αυτάρκειας, από τα μικρότερα τμήματα μέχρι το γυναικείο. Δεν πρέπει να περάσει αναξιοποίητο όλο αυτό που ζήσαμε. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η πρόοδος και η βελτίωση που δείξαμε ήταν εμφανής σε όλους».

«ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

– Έχετε εκφράσει, τόσο εσωτερικά στον σύλλογο όσο και δημόσια, την ικανοποίησή σας για την απόδοση των αθλητριών σας. Προσωπικά, τι θα κρατούσατε από τη σεζόν 2024-25;

«Κανείς δεν μας χαρίστηκε και ούτε εμείς χαριστήκαμε σε κανέναν! Δουλέψαμε σκληρά και ‘χτίσαμε’ οργανωμένα πάνω στο πλάνο που είχαμε θέσει και τα κορίτσια το ευχαριστήθηκαν. Είναι αλήθεια ότι το ξεκίνημά μας δεν ήταν ανάλογο των δυνατοτήτων μας. Ωστόσο, παιχνίδι με το παιχνίδι, οι παίκτριες απέκτησαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πάλεψαν σε κάθε ματς μέχρι το τέλος και, παρά την τελική απογοήτευση, εγώ θα πω πως ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό».

– Πάντοτε με τη διοίκηση ήσασταν στην ίδια σελίδα. Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του τμήματος; Το ρωτώ αυτό, καθώς έχουμε και τις εκλογές μπροστά μας…

«Σίγουρα είναι μια διαδικασία από την οποία περνάει κάθε σύλλογος. Η Παναχαϊκή είναι ένας τεράστιος οργανισμός, με αμέτρητα μέλη, και προφανώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ειδικά αν αναλογιστούμε τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Για το δικό μας μέλλον, είμαι αισιόδοξος, γιατί αποδείξαμε πως μπορούμε να κρατήσουμε τη σημαία του βόλεϊ ψηλά, τιμώντας την Πάτρα και το κοκκινόμαυρο έμβλημα. Και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Η διοίκηση ήταν και είναι δίπλα μας σε όλα και θέλει και εκείνη το καλύτερο για το μέλλον της ΠΓΕ, σε όλα τα επίπεδα».

«ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

– Ο κόσμος αποτέλεσε και φέτος τη μεγάλη δύναμη αυτής της ομάδας. Θα θέλατε να του στείλετε το δικό σας μήνυμα;

«Θέλω να τους ευχαριστήσω ολόψυχα. Όποιος παρακολούθησε τα εντός έδρας παιχνίδια, δεν μπορεί να μην αντιλήφθηκε ότι η Παναχαϊκή είχε, μακράν της δεύτερης, τη μεγαλύτερη προσέλευση στην Α2. Μας στήριξαν πολύ, ήταν δίπλα μας έμπρακτα και έδειξαν την αγάπη τους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Τους βγάζουμε το καπέλο και θέλουμε να βλέπουμε την Αγυιά συνεχώς γεμάτη!»

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook