Connect with us

BASKET LEAGUE

“Είναι τεράστια η τιμή για μένα”

Published

on

Ο νέος προπονητής του Άρη στο μπάσκετ, Γιάννης Κατρίτης κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη δήλωσε πως αποτελεί τεράστια τιμή για εκείνον που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία των “κιτρινόμαυρων”.

Αναλυτικά όσα είπε ο νέος προπονητής του Άρη:

«Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Πιστεύω πως ο καθένας μας θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, έτσι ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε τον αγώνα του Σαββάτου και από εκεί και έπειτα η ομάδα να μπει στον δρόμο των νικών και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την απαγόρευση μεταγραφών και τη μη ενίσχυση: «Αυτό είναι γνωστό από το καλοκαίρι. Έχοντας αυτό στο μυαλό της η διοίκηση και ο κόουτς Αγγέλου, τον οποίο διαδέχομαι και έχτισαν την ομάδα. Την έχουμε ως δεδομένη και υπάρχουσα δυσκολία πορευόμαστε με τις υπάρχουσες συνθήκες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για την εικόνα του Άρη και τις αλλαγές που σχεδιάζει να κάνει: «Νομίζω είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πράγματα που πρέπει να αλλάξουν. Θεωρώ πως το σημαντικότερο έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία της ομάδας. Θεωρώ πως ο Άρης έχει βγάλει ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Από άποψη ρόστερ θεωρώ πως έχει γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την στελέχωσή του. Το ζητούμενο αυτή την στιγμή πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δώσουμε στα παιδιά το καλύτερο που μπορούμε, ώστε να βγάλουν στο παρκέ το καλύτερο πρόσωπο τους και η ομάδα να μπει στον δρόμο των νικών. Δεν είναι ρεαλιστικός στόχος να αλλάξουν πολλά πράγματα. Είναι πολύ κοντά το επόμενο παιχνίδι, δεν θεωρώ πως θα δούμε τεράστιες αλλαγές. Μικρές προσαρμογές ίσως».

Για την έλευση του στον Άρη: «Δεν σκέφτομαι αρνητικά. Είναι τεράστια τιμή το να αναλάβει προπονητής στον Άρη. Κάθε νέο βήμα και κάθε δουλειά είναι ένα ρίσκο. Αν δεν αναλάβεις ρίσκο όμως δεν προχωράς. Παίρνω το ελάχιστο δυνατό ρίσκο, έχω να κερδίσω περισσότερα από αυτά που μπορώ να χάσω ερχόμενος εδώ».

Για τον κόσμο: «Το να πούμε πως Άρης είναι ο κόσμος του και η μεγάλη του δύναμη το θεωρώ περιττό. Ο κόσμος είναι στεναχωρημένος και έχει απαιτήσεις από την ομάδα. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε και να τους έχουμε κοντά μας».

Για τους συνεργάτες του στον πάγκο: «Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Δεν έχουμε προλάβει να συζητήσουμε από χθες όλες τις λεπτομέρειες με την διοίκηση. Θα το δούμε και θα το συζητήσουμε».

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας Bίκος Cola: Πρώτη Ευρωπαϊκή μάχη στο «Τόφαλος»

Published

on

Μετά την πρεμιέρα του στην GBL, ο Προμηθέας στρέφει άμεσα την προσοχή του στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του μπροστά στο κοινό της Πάτρας, αυτή τη φορά για την πρεμιέρα του BCL.

Τα «αποκαλυπτήρια» για τους Πατρινούς φιλάθλους θα γίνουν το απόγευμα της Τρίτης 7 Οκτωβρίου (19:00), όταν και θα υποδεχθούν τη γερμανική Ακαντέμικ Χάιντελμπεργκ.

Αν και παραδοσιακά οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους, η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη θέλει να αποφύγει πάση θυσία μια δυσάρεστη έκπληξη και να ξεκινήσει με το δεξί, κυρίως για βαθμολογικούς λόγους.

Ο Προμηθέας συμμετέχει στον Α’ όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με τις Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία) και Λέγκια (Πολωνία), οι οποίες αναμετρώνται μεταξύ τους την ίδια ημέρα.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης, που οδηγεί απευθείας στους «16», φαντάζει εφικτός στόχος, αρκεί η ομάδα να μην απωλέσει κανέναν βαθμό στην έδρα της. Η αποστολή επέστρεψε αργά το βράδυ της Κυριακής από τη Θεσσαλονίκη, η χθεσινή ημέρα αφιερώθηκε σε χαλάρωση και αποθεραπεία και σήμερα Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η μοναδική προπόνηση, με το βάρος να πέφτει στην τακτική ανάλυση του αντιπάλου.

Άλλο παιχνίδι

Εννοείται πως η αναμέτρηση της Τρίτης θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή με τον Ηρακλή και θα απαιτηθεί μια πολύ βελτιωμένη εικόνα για να έρθει η νίκη.

Βασικό ζητούμενο είναι οι παίκτες του Λιμνιάτη να «γεμίσουν» τις μπαταρίες τους μέχρι το τζάμπολ, ξεπερνώντας παράλληλα και τα προβλήματα τραυματισμών που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν ορισμένους.

Στο BCL συμμετέχουν άλλες δύο ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ και η Καρδίτσα, οι οποίες στις δικές τους πρεμιέρες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Ρίγα και την Οστάνδη αντίστοιχα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Λιμνιάτης: «Είναι δική μου η ευθύνη και την αναλαμβάνω»

Published

on

Ο Γιώργος Λιμνιάτης υποστήριξε ότι η ατομική άμυνα ήταν το στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι στο Ιβανώφειο και ο προπονητής του Προμηθέα Bίκος Cola ανέλαβε την ευθύνη υποστηρίζοντας ότι δεν κατάφερε να πείσει τους παίκτες του για τη σημασία του αγώνα αλλά και τις απαιτήσεις του.

Aναλυτικά τα όσα είπε:

«Eίναι ξεκάθαρη η εικόνα του αγώνα τον οποίον άξιζε να νικήσει ο Ηρακλής. Από την πλευρά μας, δεν υπήρξε η άμυνά μας στο ένας εναντίον ενός. Αφήσαμε τον Φόρμαν και τον Μωραίτη να μας περνούν, να σκοράρουν και να δημιουργούν. Το προσωπικό κομμάτι, η μάχη του ένας εναντίον ενός καθόρισε την τύχη του αγώνα. Θεωρητικά είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό αλλά το 90 παθητικό τα λέει όλα», είπε και συμπλήρωσε.

«Όταν τελειώνει ο αντίπαλος με 65% στο δίποντο και 45% στο τρίποντο, δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε. Είναι ξεκάθαρα δική μου ευθύνη γιατί δεν κατάφερα να πείσω τους παίκτες για την προσέγγιση του αντιπάλου και την έδρα στην οποία παίξαμε. Είναι δική μου η ευθύνη και την αναλαμβάνω».

Continue Reading

BASKET LEAGUE

“Σεφτέ” με το αριστερό για τον Προμηθέα στην GBL, ήττα με 90-79 από τον Ηρακλή

Published

on

Ο Προμηθέας Βίκος Cola ηττήθηκε στην πρεμιέρα της Greek Basketball League από τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 90-79.

Ο Ηρακλής είχε σε τρομερή κατάσταση τον Τζάστιν Ράιτ-Φόρμαν (22π), με τον Δημήτρη Μωραΐτη (14π) να ακολουθεί και τον κόσμο να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο Προμηθέας, από την πλευρά του, είχε τον Τζέι Πι Μακούρα (15π) σε φοβερή κατάσταση στο πρώτο μέρος, όμως ο Ρομπ Γκρέι (14π) δεν ήταν καλός, ο Κένταλ ΜακΚάλουμ (7π) έμεινε χαμηλά και οι ψηλοί δεν έδωσαν κάτι στην ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 47-43, 76-62, 90-79.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σιγάλας): Ράιτ-Φόρμαν 22 (6/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σμιθ 10 (4/4 δίποντα, 2/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 7 λάθη), Μωραΐτης 14 (1/3 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 3/4 βολές, 8 ασίστ), Σίλας, Λάμπρεχτ 8 (4/5 δίποντα), Ντάρκο-Κέλι 6 (2), Φόστερ 10 (2), Τσιακμάς 3 (1), Πουλιανίτης, Γουέρ 5, Καμπουρίδης 6 (2), Χρηστίδης 6 (3/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Λιμνιάτης): Χάμοντς 20 (6/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/3 βολές), Κόουλμαν 7 (3/5 δίποντα, 8 ριμπάουντ), ΜακΚάλουμ 7 (2/5 σουτ, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα, 5 λάθη), Καραγιαννίδης 9 (4/7 δίποντα, 1/5 βολές, 10 ριμπάουντ), Γκρέι 14 (3/10 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/3 βολές), Πλώτας, Μπαζίνας, Λάγιος, Κομνιανίδης, Πόλικαπ 7, Μακούρα 15 (2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές), Σταυρακόπουλος.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ηρακλή: 20/31 δίποντα, 13/29 τρίποντα, 11/19 βολές, 33 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 10 επιθετικά), 20 ασίστ, 9 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 15 λάθη, 25 φάουλ.

Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 22/42 δίποντα, 7/22 τρίποντα, 14/23 βολές, 36 ριμπάουντ (21 αμυντικά – 15 επιθετικά), 23 ασίστ, 7 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 13 λάθη, 18 φάουλ.

Στη 2η αγωνιστική ο Προμηθέας θα υποδεχθεί στο “Δ. Τόφαλος” το Μαρούσι (11/10 στις 19:00).

Continue Reading
Advertisement

Facebook