ΜΠΑΣΚΕΤ
Σπανούλης: Επιστρέφει στο μπάσκετ ως προπονητής στο Next Generation Tournament!

Επιστρέφει στο μπάσκετ ο Βασίλης Σπανούλης! Ο παλαίμαχος, εδώ και λίγους μήνες, άσος θα είναι προπονητής στο Next Generation Tournament της Adidas που διοργανώνει η Euroleague, όπου θα έχει την ευκαιρία να συμβουλεύσει τους μελλοντικούς σταρ.
«Το μπάσκετ μου έδωσε τόσα πολλά και θέλω να επιστρέψω και εγώ πράγματα σε αυτό, άρα δεν μπορούσα να μην δεχθώ την σπουδαία ευκαιρία που μου δίνει η adidas να κοουτσάρω μερικά νέα παιδιά που άρχισαν με τα ίδια όνειρα που είχα εγώ σε μικρή ηλικία. Το τουρνουά συνεχώς αναπτύσσεται για σχεδόν δύο δεκαετίες και θα είναι τιμή μου να δουλέψω με μερικά μελλοντικά αστέρια του αθλήματος. Ανυπομονώ να ξεκινήσω», τόνισε ο Σπανούλης.
Συνολικά θα διεξαχθούν τέσσερα τουρνουά και ο θρύλος της Euroleague επιλέχθηκε ως ο προπονητής των Next Generation ομάδων σε κάθε ένα απ’ αυτά, καθώς και στους τελικούς του Βερολίνου. Θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο τουρνουά του Μονάχου, το οποίο ξεκινά στις 21 Ιανουαρίου. Τα παιδιά που θα κοουτσάρει θα είναι ηλικίας 18 ετών και κάτω. Στο πλάι του θα έχει τον Ντούσαν Βούκσεβιτς και τον Μπάμπη Σκουζή από την ακαδημία του Ολυμπιακού.
Να σημειωθεί ότι το ένα από τα τέσσερα τουρνουά θα διεξαχθεί στην Πάτρα, από τις 25 μέχρι τις 27 Μάρτη, όπου θα συμμετάσχουν οι Προμηθέας, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Ελσίνκι, Μακάμπι, Stellazzurra από τη Ρώμη, καθώς και η Next Generation Team Patras που θα είναι προπονητής ο Σπανούλης.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Εντυπωσιακός ο Κόροιβος «πέρασε» από την έδρα του Βίκου και συνεχίζει στο κύπελλο

Με «αέρα» από την πρόσφατη εκτός έδρας νίκη επί του Χολαργού ο Κόροιβος Αμαλιάδας «καθάρισε» και το Βίκο Ιωαννίνων στο σπίτι του 75-62, παίρνοντας τη δεύτερη σερί πρόκριση στο κύπελλο.
Η ομάδα της Ηλείας που ήταν πολύ καλή ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, μετά την πρώτη περίοδο πήρε την πρωτοπορία στο σκορ και χωρίς ιδιαίτερη πίεση επικράτησε με 75-62 και την τριάδα των Σλάτερ, Βάρνερ και Βύρλα να είναι η κορυφαία σε απόδοση.
Τα 10λεπτα: 19-19, 36-41, 48-53, 62-75
ΒΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Μιχελάκος): Ράσσελ 9 (3), Κίνκι 13 (1), Γράβας 4, Διαμαντάκος 9 (3), Καμπερίδης 10 (2), Τσούκας 4, Αρνόκουρος 7 (3), Μαστρογιαννόπουλος 6 (1).
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Γιαπλές): Λεμπέσης 7 (1), Σλάτερ 24 (3/4διπ., 5/10τρ.), Μάρκου 2, Παρασκευόπουλος 4 (1), Βάρνερ 16 (2/10διπ., 4/7τρ.), Καλιανιώτης 5 (2), Πετανίδης 7 (3), Βύρλας 10 (10ριμπ.).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ήττα του Απόλλων από την Δόξα Λευκάδας και αποκλεισμός από το Κύπελλο

Ο Απόλλων ηττήθηκε από την Δόξα Λευκάδας με 71-81 στην Περιβόλα, για την β’ φάση του Κυπέλλου και αποχαιρέτησε τη συνέχεια του θεσμού, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στο πρωτάθλημα της NL1.
Οι φιλοξενούμενοι μετά το 10′ και με κυρίαρχο μοχλό τον Ρόμπινσον και τον Κιούση πήραν τα ηνία του αγώνα μεγαλώνοντας συνεχώς την υπέρ τους διαφορά, απέναντι στους γηπεδούχους που ήταν αρκετά άστοχοι (35-48 21′, 39-55 24′, 55-74 34΄).
Κάπου εκεί όμως ο Απόλλωνας ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια και ένα 12-0 σερί, κάνοντας το σκορ 67-74 στο 37′ και με την Περιβόλα να παίρνει… φωτιά, όταν το σκορ έγινε 70-76 1′.57” πριν το τέλος!
Το τρίποντο του Σαχπατσίδη με το τέλος της επίθεσης της Δόξας Λευκάδας που έφερε τη διαφορά εκ νέου στο +10 (71-81) για τους φιλοξενούμενους έκρινε την αναμέτρηση και τους φίλους του Απόλλωνα να χειροκροτούν τους παίκτες.
Ένα μικρό πρόβλημα στο δικέφαλο κράτησε εκτός δράσης τον Κώττα, απουσία που φάνηκε πολύ σημαντική ειδικά στις μάχες κάτω από τα καλάθια. Η ομάδα του Γ. Ελευθεριάδη είχε πάλι χαμηλές επιδόσεις στο τρίποντο (7/24, 29.2%) και 20/27 βολές.
Τα 10λεπτα: 18-16, 35-43 (ημ.), 47-64, 71-81.
Απόλλων Πάτρας (Ελευθεριάδης): Kιέρ 22 (6/13διπ., 6ριμπ., 9ασιστ), Χειλάρης 6 (1), Παπαφωτίου 2, Μανάκας 11 (4/6διπ.), Ανέστης 10 (2/4τρ.), Ζούμπος 12 (2/5τρ.), Αθανασόπουλος 5 (1), Παύλος 3 (1/5τρ.)
Δόξα Λευκάδας (Τερζής): Ρόμπινσον 26 (11/14διπ., 12ριμπ., 5ασίστ), Σαχπατζίδης 9 (2), Κιούσης 16 (2/2διπ., 2/6τρ.), Άλεν 14 (3/4διπ., 2/5τρ.), Σταυρακούκας 9 (1), Φύτρος 3 (1), Βισνιέφσκι 4.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Οι Γυναίκες του Προμηθέα στηρίζουν την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη Νόσο Alzheimer
