ΜΠΑΣΚΕΤ
Σπουδαίος Γιάννης και Μπακς

Για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέπληξε άπαντες και μας έκανε περήφανους.
Τόσο ο «Greek Freak» όσο και η ομάδα του, οι Μιλγουόκι Μπακς προχώρησαν σε μια σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλλεγγύης που αφορά όλο το σύλλογο και αποδεικνύει τρανά πως ο μαγικός κόσμος του ΝΒΑ δεν είναι απλά και μόνο μια επιχείρηση.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του, όπως και τα μέλη του τεχνικού τιμ αποφάσισαν ομόφωνα να πάρουν την πρωτοβουλία και να συγκεντρώσουν ένα χρηματικό ποσό ύψους 500.000 δολαρίων (τα 200.000 εκ των οποίων προήλθαν από τον Γιάννη και τον Κρις Μίντλετον), με τη διοίκηση να ακολουθεί και να προσφέρει άλλα τόσα που θα πήγαιναν σε ένα συγκεκριμένο… ταμείο.
Όταν μαζεύτηκαν τα χρήματα, οι εμπλεκόμενες πλευρές γνωστοποίησαν πως θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση των υπαλλήλων μερικής απασχόλησης που υπό κανονικές συνθήκες εργάζονται στην έδρα της ομάδας, το «Fiserv Forum» και οι οποίοι όμως με τη διακοπή λόγω του κορωνοϊού έχουν μείνει δυστυχώς άνεργοι.
Μάλιστα, υπήρξε και τοποθέτηση από επίσημα «χείλη» των Μπακς, καθώς ο αντιπρόεδρος των «ελαφιών» Άλεξ Λάσρι επισήμανε σχετικά σε δήλωση του: «Οι part-time υπάλληλοι είναι εκεί για εμάς κάθε ημέρα και εμείς θέλουμε να είμαστε εδώ για εκείνους, σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν, έχοντας χάσει τις δουλειές τους.
Είμαστε ευγνώμονες για την γενναιόδωρη οικονομική στήριξη από κάθε έναν παίκτη των Μπακς, προπονητή και ιδιοκτήτη για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, ενώ δεν έχουμε σταματήσει μόνο σε αυτή την ενέργεια και θα συνεχίσουμε για να βρούμε κι άλλα κεφάλαια, προκειμένου να βοηθήσουμε στην ανακούφισή τους».
Παράταση στην περίοδο ανταλλαγών
Σε άλλη μια σημαντική είδηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το NBA έχει βάλει «λουκέτο» στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ταυτόχρονα όμως παραμένει ενεργό και προσπαθεί να δίνει λύσεις σε ζητήματα που ανακύπτουν.
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Shams Charania, η λίγκα συμφώνησε με την Ένωση Παικτών να παραταθεί μέχρι νεωτέρας, χωρίς προθεσμία, η περίοδος των ανταλλαγών. Αυτό περιλαμβάνει μεταγραφές, συμφωνίες και οψιόν στα συμβόλαια παικτών.
Μία τέτοια κίνηση είναι απολύτως αναμενόμενη από τη στιγμή που παραμένει άγνωστο πότε θα συνεχιστεί και επομένως πότε θα ολοκληρωθεί η χρονιά.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Η αυλαία στην Elite League (1η αγωνιστική) πέφτει με “ντέρμπι” στα Ιωάννινα (ΕΡΤ-2)

Μετά τις πρώτες επτά αναμετρήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν το Σάββατο (4/10), η πρεμιέρα της Elite League ολοκληρώνεται στα Ιωάννινα.
Εκεί, οι Vikos Φalcons θα αντιμετωπίσουν το Λαύριο, σε ένα βαθμολογικό ντέρμπι, καθώς πρόκειται για ομάδες που στοχεύουν στην άνοδο στην Greek Basketball League. Το τζάμπολ του αγώνα έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 και η μετάδοσή του θα γίνει απευθείας κι αποκλειστικά από το κανάλι ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Συνεχόμενες ήττες της Χάιντελμπεργκ πριν το ραντεβού με τον Προμηθέα για το GBL

Χωρίς νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές στη Γερμανική Λίγκα έρχεται η Χάιντελμπεργκ για τον αυριανό της αγώνα με τον Προμηθέα στην πρεμιέρα του BCL (Τόφαλος, 7μ.μ.).
Χθες και στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής έχασε πάλι, τη φορά αυτή εντός έδρας από την Τσέμνιτζ με 90-83, δίνοντας συνέχεια στις μέτριες εμφανίσεις της, με Κίσεν, Σέριτς και Ουίλιαμσον πρώτους σκόρερ με 14 πόντους έκαστος.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Ελευθεριάδης: «Κρατάμε την προσπάθεια και πάμε για ένα νέο ξεκίνημα»

Δεν θέλησε να ανοιχτεί ιδιαίτερα ο Γιάννης Ελευθεριάδης μετά το τέλος του αγώνα και την πρώτη ήττα της ομάδας του Απόλλωνα από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου στη NL1.
Μίλησε στη «Match» επισημαίνοντας με έμφαση τα παρακάτω: «Είχαμε άσχημα διαστήματα και κύρια λάθη στην επίθεση που μας στοίχισαν, όπως και ένα άσχημο δεύτερο δεκάλεπτο.
Όλα αυτά μαζί δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, αν και τα παιδιά προσπάθησαν κι αυτό είναι θετικό στοιχείο που το κρατάμε», ήταν τα λόγια του, για να προσθέσει ακόμη.
«Θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα από το ματς με το Παγκράτι στην έδρα μας το ερχόμενο Σάββατο και να αρχίσουμε να μαζεύουμε νίκες, που είναι πολύ σημαντικό».
Μίλτος Σπυρόπουλος