ΤΕΝΙΣ
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Επανένωση με τον άνθρωπο που με πίστεψε πρώτος, τον πατέρα μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διέκοψε πρόωρα τη συνεργασία του με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς και πλέον έχει αρχίσει να προπονείται και πάλι με τον πατέρα του, Απόστολο, ανακοινώνοντας κι επίσημα το γεγονός στα social media.
Ανεβάζοντας αρχικά μία φωτογραφία του από προπόνηση με τον πατέρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε στη συνέχεια και μία νέα ανάρτηση για την αθλητική επανασύνδεση με τον Απόστολο Τσιτσιπά.
Σε αυτή, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έγραψε τα εξής: «Κάποια ταξίδια έχουν τον τρόπο να κάνουν τον κύκλο τους και να επιστρέφουν εκεί που ξεκίνησαν. Μετά από κάποιο χρόνο χωριστά, επανενώνομαι με τον άνθρωπο που με πίστεψε πρώτος, τον πατέρα μου. Είμαι ευγνώμων που θα μοιραστώ ξανά το κορτ και το δρόμο μπροστά μου μαζί του. Έχουμε περάσει κάθε κεφάλαιο αυτό του ταξιδιού μαζί κι αυτό το επόμενο το νιώθω σωστό. Κάποιες φορές, το να επιστρέφεις σπίτι είναι το πιο τολμηρό βήμα μπροστά».
Ο Απόστολος Τσιτσιπάς θα βρίσκεται στο πλευρό του Στέφανου Τσιτσιπά, στην πρεμιέρα του στο Masters 1000 του Τορόντο.

ΤΕΝΙΣ
Η Σάκκαρη βελτίωσε τη θέση της, «ανέβηκε» στο Νο 55 της παγκόσμιας κατάταξης

Η Μαρία Σάκκαρη βελτίωσε αισθητά την θέση της στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον βρίσκεται στο Νο 55, «σκαρφαλώνοντας» εννέα θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη βαθμολογία, που διατηρεί η WTA.
Παράλληλα, μετά την κατάκτηση και του US Open, η Λευκορωσίδα, Αρίνα Σαμπαλένκα έχει αποσπασθεί εντυπωσιακά από τις διώκτριες της, ενώ αναλυτικά η πρώτη πεντάδα, έχει ως εξής:
1. Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) 11.225 βαθμοί
2. Ιγκα Σβιάτεκ (Πολωνία) 7.993
3. Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ) 7.874
4. Αμάντα Ανισίμοβα (ΗΠΑ) 5.159
5. Μίρα Αντρέεβα (Ρωσία) 4.793.
ΤΕΝΙΣ
Θρίαμβος στο US Open και επιστροφή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για τον Αλκαράθ!

Την κατάκτηση του τίτλου στο US Open για δεύτερη φορά στην καριέρα του πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος επιβλήθηκε με 3-1 σετ (6-2, 3-6, 6-1, 6-4) του Γιάνικ Σίνερ στον τελικό και αναδείχθηκε θριαμβευτής στη Νέα Υόρκη, επιστρέφοντας στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.
Ο αγώνας, ο οποίος διεξήχθη υπό το βλέμμα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, διήρκησε 2 ώρες και 43 λεπτά αγώνα, με τον Ισπανό να αυξάνει σε έξι τις Grand Slam κατακτήσεις του.
Όπως προαναφέραμε, με τη νίκη αυτή, ο 22χρονος τενίστας επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρισκόταν μέχρι σήμερα ο Σίνερ.
ΤΕΝΙΣ
Δεύτερος συνεχόμενος τίτλος για την Λευκορωσίδα Σαμπαλένκα στο US Open, Νο1 στον κόσμο

Η Αρίνα Σαμπαλένκα, Νο1 στον κόσμο, κατάκτησε το δεύτερο συνεχόμενο US Open στο τένις και πρώτο μεγάλο τίτλο για το 2025, νικώντας στον τελικό την (Νο9) Αμερικανίδα Αμάντα Ανισίμοβα με 6-3, 7-6 (7/3).
Τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Grand Slam πλέον, η 27χρονη Λευκορωσίδα έχασε φέτος στους τελικούς του Australian Open τον Ιανουάριο και του Roland Garros, τον Ιούνιο.
Εν τω μεταξύ, η Ανισίμοβα ηττήθηκε για δεύτερη συνεχή φορά σε τελικό Grand Slam μετά την συντριπτική ήττα με 6-0, 6-0 από την Ίγκα Σβιάτεκ στο Γουίμπλεντον.
Η Σαμπαλένκα είναι η πρώτη παίκτρια από την εποχή της Σερένα Γουίλιαμς που διατηρεί τον τίτλο της στο US Open για δύο συνεχόμενα χρόνια. Η Αμερικανίδα, με 23 τίτλους Grand Slam, είχε κερδίσει τρία συνεχόμενα χρόνια στη Νέα Υόρκη, μεταξύ 2012 και 2014.
Εκτός από τους δύο τίτλους της στη Νέα Υόρκη, η Σαμπαλένκα έχει κατακτήσει το Australian Open το 2023 και το 2024.