Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στην Αρχαία Ολυμπία το 9ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο

Εισηγητές στο Διεθνές Σχολείο, του οποίου το πρόγραμμα είναι υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου, θα είναι και φέτος πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του αθλητισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη ομοσπονδιών και βέβαια αθλητικοί συντάκτες

Published

on

Στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), στην Αρχαία Ολυμπία, ο ΠΣΑΤ διοργανώνει στο διάστημα 16-19 Οκτωβρίου το  9ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο (Σχολείο).

Εισηγητές στο Διεθνές Σχολείο, του οποίου το πρόγραμμα είναι υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου, θα είναι και φέτος πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του αθλητισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη ομοσπονδιών και βέβαια αθλητικοί συντάκτες.

Το Διεθνές Σχολείο που γίνεται με τη στήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια του αθλητισμού, σπουδαστές  σχολών ΜΜΕ και Φυσικής Αγωγής και φυσικά στους αθλητικούς δημοσιογράφους.

  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή του έως την Τετάρτη 28 Σεπτέμβριου 2022 στη γραμματεία του Συνδέσμου στο e-mail  (psatds@gmail.com).
  • Πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής στα τηλέφωνα : 210 3631861 & 210 3634719

Με νεότερη ανακοίνωση ο ΠΣΑΤ θα σας ενημερώσει για το πρόγραμμα, τη θεματολογία και τους εισηγητές.

 

ΠΟΛΟ

Ο ΟΠΑΘΑ με Καλαμά στο έμψυχο δυναμικό του και τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα Α2 ανδρών

Published

on

Ο ΟΠΑΘΑ ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Αλέξανδρο Καλαμά, ο οποίος θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Α2 κατηγορία υδατοσφαίρισης.

Ο Καλαμάς εντάχθηκε στον ΟΠΑΘΑ την περσινή σεζόν και αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες του συλλόγου, ξεχωρίζοντας για την ποιότητα και το επιθετικό του παιχνίδι. Η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στην επίτευξη του στόχου της ανόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, η παραμονή του αποτελεί «εγγύηση» για τη νέα χρονιά, με τον παίκτη να είναι έτοιμος να δώσει νέες μάχες και να διεκδικήσει επιτυχίες στο πρωτάθλημα της Α2.

Ο ΟΠΑΘΑ αναμένεται να προχωρήσει και σε νέες ανακοινώσεις σχετικά με τη διαμόρφωση του ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν.

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πάλη: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης με σπουδαίες εμφανίσεις στα 79 κιλά

Published

on

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης τα κατάφερε και σε παγκόσμιο επίπεδο ανδρών! Ο 24χρονος Έλληνας παλαιστής είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής των 79 κιλών στην ελευθέρα πάλη!

Στον τελικό που ολοκληρώθηκε στο Ζάγκρεμπ, ο Κουγουμτσίδης νίκησε τον Αμερικανό Λίβαϊ Χάινς με 3-2 στα σημεία. Ο 21χρονος Χάινες είναι το ανερχόμενο ταλέντο των Αμερικανών στην κατηγορία, όμως μπροστά στον Κουγιουμτσίδη δεν είχε πολλές πιθανότητες.

Ο Έλληνας παλαιστής ολοκλήρωσε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μια εξαιρετική πορεία. Μέχρι και στα ημιτελικά, στους τους αγώνες που προηγήθηκαν δεν έχασε ούτε σημείο από τους αντιπάλους του, έχοντας ένα συνολικό 29-0!

Στον ημιτελικό ο 24χρονος Ιρανός Μοχάμαντ Νοκοντί που ολοκλήρωσε κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο (φτάνοντας τα συνολικά 5 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα) ήταν ο πρώτος που πήρε σημεία από τον Κουγιουμτσίδη (τρία) αλλά δεν ήταν αρκετά καθώς ηττήθηκε με 8-3.

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στον Ολυμπιακό ο πρώτος τίτλος, κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο χάντ-μπολ με “κέρβερο” γκολκίπερ

Published

on

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 24-23 της ΑΕΚ σε ένα δραματικό τελικό και κατέκτησε το Super Cup στο χάντμπολ με την συμβολή του τερματοφύλακά του Ντιόγκο Βαλέριο (φωτό), καθώς στο τέλος απέκρουσε το τετ-α-τετ του Βλαστού και έδωσε έτσι το τρόπαιο στους “ερυθρόλευκους”.

Ο σημερινός τελικός ήταν ο πέμπτος στην ιστορία του Σούπερ Καπ Ανδρών στο χάντμπολ. Ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας κατέκτησε το «παρθενικό» τρόπαιο στη διοργάνωση το 1999, επικρατώντας του ΑΣΕ Δούκα με 26-20, ενώ ο θεσμός αναβίωσε μετά από 23 χρόνια και συγκεκριμένα το 2022, όταν ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή επιβλήθηκε 30-24 του ΑΕΣΧ Πυλαίας. Επίσης, οι Πειραιώτες κατέκτησαν το τρόπαιο το 2023, νικώντας 26-25 στην παράταση την ΑΕΚ, και πέρυσι, όταν επιβλήθηκαν του ΠΑΟΚ με 32-25.

Πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στη Handball Premier, με τον -κάτοχο του τίτλου- Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον «συμπολίτη» Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας.

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading
Advertisement
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ18 hours ago

Ανεβαίνει το Ζαβλάνι, πλήγμα με τραυματισμό παίκτη

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ18 hours ago

Πανμοβριακός: Ακόμα δύο προσθήκες με παρόν και μέλλον

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ16 hours ago

Κεραυνός: Εξαιρετική εικόνα στο τελευταίο φιλικό του

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ20 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Ο διαχωρισμός των ομίλων στις τρεις κατηγορίες

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ14 hours ago

Αγώνας δρόμου της ερασιτεχνικής για τα διαρκείας και τις χορηγίες, έτσι ώστε να μπουν χρήματα στα ταμεία

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ20 hours ago

Όλα έτοιμα για την κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ9 hours ago

Α΄Κατηγορία: Το πλήρες πρόγραμμα των δύο ομίλων

Γ ΕΘΝΙΚΗ17 hours ago

Θύελλα Πατρών: Πέντε σκόρερ στα τρία πρώτα ματς

ΜΠΑΣΚΕΤ19 hours ago

Τούρκος οπαδός σε σύζυγο Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ8 hours ago

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Προμηθέας πρεμιέρα με Ηρακλή εκτός στο πρωτάθλημα, μετά με Μαρούσι και ΠΑΟΚ σερί εντός

Facebook