Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Δεκαέξι αθλητές και αθλήτριες με όρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Published

on

Συνολικά 16 αθλητές και αθλήτριες μας “έβγαλαν” εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών που θα γίνει στην Ντόχα 27 Σεπτεμβρίου με 6 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία πρόκρισης ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (6/9) με τη χώρα μας να έχει 16 αθλητές και αθλήτριες που έχουν προκριθεί με βάση τα όρια και είναι ικανοί να διεκδικήσουν καλές παρουσίες στο κορυφαίο γεγονός της προολυμπιακής χρονιάς.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αναμφίβολα είναι το μεγαλύτερο όνομα, καθώς όχι μόνο είναι κάτοχος τίτλου, αλλά δείχνει ικανή να τον υπερασπιστεί. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή στη διοργάνωση του Μίλτου Τεντόγλου, του κορυφαίου Ευρωπαίου άλτη του μήκους, αλλά και της Βούλας Παπαχρήστου που σταθερά βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου. Τη διάκριση στο επί κοντώ θα διεκδικήσουν οι Κυριακοπούλου, Φιλιππίδης και Καραλής, ενώ θέση στην ψηλά στην κατάταξη του βάδην διεκδικούν οι Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Ο Κώστας Δουβαλίδης και ο Κώστας Φιλιππίδης μετέχουν για έκτη φορά στη διοργάνωση, ενώ οι Χρήστος Φραντζεσκάκης, Σταματία Σκαρβέλη και Αγγελική Μακρή για πρώτη.  Το καλύτερο δυνατό θα διεκδικήσει στα 400 μ. η Ειρήνη Βασιλείου και η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος, ενώ στη σφυροβολία ο Αναστασάκης μετέχει έχοντας ήδη την εμπειρία της συμμετοχής στη διοργάνωση του Λονδίνου. Στον μαραθώνιο την χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, που είναι σαφώς πιο έμπειρη, από την πρώτη της συμμετοχή, το 2017.

Στα αγωνίσματα όπου δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχής, η IAAF θα προχωρήσει στην αποστολή προσκλήσεων (η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 15/9), γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η ομάδα μας να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη είναι εντός λίστας, αφού με 23.16 είναι στην 52η θέση των 200 μ., με τη λίστα να κλείνει στις 56 συμμετοχές, ενώ εντός λίστας είναι και ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος, που ωστόσο μοιράζεται την 32η τελευταία θέση, με άλλους αθλητές. Πιθανότητες να λάβουν – υπό προυποθέσεις – πρόσκληση, ωστόσο  βρίσκονται εκτός λίστας, έχουν η Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία, που αναμένουν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Να τονιστεί πως σε περιπτώσεις ισοβαθμίας στην τελευταία θέση, η IAAF θα συμβουλευτεί το Word ranking που ισχύει ήδη για πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Αναλυτικά οι αθλητές και αθλήτριες μας που έπιασαν τα όρια (και τα φετινά τους ρεκόρ)
Ανδρες
110 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστίας) 13.46
Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης (Πανελλήνιος ΓΣ) 5,72 μ.
Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΓΣ Κηφισιάς) 5,71 μ.
Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) 8,38 μ.
Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) 76,63 μ.
Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) 76,67 μ.
50χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)
3.56.19

Γυναίκες
400 μ.: Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) 51.75
Ύψος: Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) 1,88 μ./1,94 μ. (i)
Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) 4,83 μ.
Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Κάμειρος 2009) 4,72 m./4,81 (i)
Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου (ΑΟ Κάλλιστος) 14,51 μ.
Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων) 71,33 μ.
Μαραθώνιος: Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) 2.35.28
20χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμιώτη (Φωκιανός Καρδίστας) 1.33.22
50χλμ. βάδην: Αγγελική Μακρή (Ολυμπιάδα Πάτρας) 4.29.15

Ο αριθμός συμμετοχής ανά αγώνισμα

100 μ.: 48
200 μ.: 56
400 μ./800μ.: 48
1.500/3.000 μ. στιπλ: 45
5.000 μ.: 42
10.000 μ.: 27
Εμπόδια: 40
Ρίψεις/Άλματα: 32
Σύνθετα: 24
Μαραθώνιος 100
20χλμ. βάδην: 60
50χλμ βάδην: 80 (50Άνδρες/30Γυναίκες)

ΣΤΙΒΟΣ

Βραβεία στους νικητές όλων των κατηγοριών και στις πολυπληθέστερες ομαδικές συμμετοχές!

Published

on

Στον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Φάνης Τσιμιγκάτος, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου θα βραβευτούν οι νικητές και οι νικήτριες όλων των κατηγοριών, καθώς και οι πολυπληθέστερες ομαδικές συμμετοχές.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

5.000 μ.

Έως 17 ετών: Αγόρια-Κορίτσια (γεν. 2008 και μεταγενέστερα).

18-39 ετών: Άνδρες-Γυναίκες (γεν. 2007-1986).

40 ετών και μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες: Άνδρες-Γυναίκες (γεν. 1985 και

προγενέστερα).

Ημιμαραθώνιος

18-29 ετών: Άνδρες-Γυναίκες (γεν. 2007 – 1996).

30-39 ετών: Άνδρες-Γυναίκες (γεν. 1995-1986).

40-49 ετών: Άνδρες-Γυναίκες (γεν. 1985-1976).

50-59 ετών: Άνδρες-Γυναίκες (γεν. 1975 – 1966).

60 ετών και μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες: Άνδρες-Γυναίκες (γεν.1965 και προγενέστερα).

1.000μ.

Οι τρεις πρώτοι νικητές και οι τρεις πρώτες νικήτριες, καθώς και οι τρεις πρώτες ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ακόμη θα βραβευτούν η πολυπληθέστερη ομάδα/σύλλογος/ φορέας στον ημιμαραθώνιο και η πολυπληθέστερη ομάδα/σύλλογος/ φορέας στον ημιμαραθώνιο στα 5.000 μ.

Τέλος θα βραβευτούν η πολυπληθέστερη ομάδα Δημοτικού σχολείου που θα συμμετάσχει στα 1.000μ. και η πολυπληθέστερη ομάδα σχολείου μέσης εκπαίδευσης που θα συμμετάσχει στα 5.000 μ.

Τον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Πάτρας «Κούρος» στη μνήμη του σπουδαίου μαραθωνοδρόμου της Παναχαϊκής, που «έφυγε» πρόωρα και άδικα από τη ζωή.

Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται και στις τρεις κατηγορίες και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Αναλυτικά:

1.Ατομική εγγραφή για μεμονωμένα ενήλικα άτομα

2. Ατομική εγγραφή ανηλίκων: Για συμμετάσχει στον αγώνα ανήλικος δρομέας, που έχει κάνει ατομική εγγραφή πρέπει να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του ότι συναινεί να λάβει μέρος στον αγώνα η οποία να φέρει το γνήσιο της υπογραφής του καθώς και ταυτότητα ή διαβατήριο ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου ταυτοπροσωπίας του συμμετέχοντα.

3. Ομαδική εγγραφή: Ομαδική εγγραφή μπορούν να κάνουν άτομα που συγκροτούν ομάδα 8 τουλάχιστον ατόμων μικτά στα αγωνίσματα 5.000 μ. και Ημιμαραθωνίου, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας και ανεξαρτήτως αν ανήκουν σε κάποια συλλογικότητα, οργανισμό, δημόσια υπηρεσία, εταιρεία κ.ο.κ., με μόνη προϋπόθεση την επιθυμία να συμμετάσχουν σαν ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6947831390 (Γιώργος Παπανδρεόπουλος, διευθυντής του Αγώνα).

Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες ξεκίνησαν και συνεχίζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://raceid.com/el/races/13932/about.

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Τεντόγλου: «Ο χειρότερος αγώνας της ζωής μου, έπαθα κράμπες από το πρώτο άλμα»

Published

on

Ο Μίλτος Τεντόγλου έπαθε κράμπες και στις δύο γάμπες και έτσι τερμάτισε 11ος στον τελικό του μήκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Τόκιο.

Στην παραπάνω ένταση που έβαλε στη διάρκεια της προθέρμανσης απέδωσε ο Μίλτος Τεντόγλου τις κράμπες που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια του τελικού του μήκους και τον εμπόδισαν να πάρει μια θέση καλύτερη από την 11η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στους διοργανωτές στη μικτή ζώνη:

“Ήταν ο χειρότερος αγώνας που έχω κάνει. Ένιωθα υπέροχα και πολύ δυνατός στο ζέσταμα. Ίσως έκανα λάθος που έβαλα παραπάνω ένταση, από ό,τι συνήθως, στη διάρκεια της προθέρμανσης, αλλά πραγματικά νιώθω ότι είμαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου και πίστεψα ότι όλα θα πάνε καλά.

Αλλά, δυστυχώς, υπάρχουν και οι κακές μέρες. Έπαθα κράμπες και στις δύο γάμπες μου ταυτόχρονα στην πρώτη προσπάθεια. Και από εκεί και πέρα δεν μπόρεσα να εκτελέσω τίποτα σωστά.”

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Ο τραυματίας Μίλτος Τεντόγλου έμεινε 11ος στον τελικό του μήκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου

Published

on

Ο τελικός του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου έληξε άδοξα για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος αντιμετώπισε τραυματισμό και έμεινε εκτός μεταλλίων.

Μία χρονιά κατά την οποία ο Μίλτος Τεντόγλου ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ολοκληρώθηκε με ανάλογο τρόπο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να… παραδίδει το παγκόσμιο “στέμμα” του.

Μία ενόχληση στη γάμπα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης προσπάθειάς του στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Τόκιο, έβαλε άδοξο τέλος στην προσπάθεια του δις “χρυσού” Ολυμπιονίκη να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2023 στη Βουδαπέστη. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που είχε ξεκινήσει με ένα άλμα στα 7,83μ., δοκίμασε την τρίτη προσπάθειά του, αλλά ήταν φανερό ότι δεν πατούσε καλά, έμεινε στα 7,67μ. και περιορίστηκε στην 11η θέση, χάνοντας το δικαίωμα να συνεχίσει τον τελικό.

Continue Reading
Advertisement
ΔΙΕΘΝΗ4 hours ago

Ξέσπασμα γνωστού προπονητή: «Ο πατέρας μου που είναι ψαράς έχει δύσκολη ζωή, όχι οι παίκτες»

ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Σοκ με Τζαϊτέ στην Ντουμπάι BC

ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Διαδικτυακά οι αυριανοί αγώνες κυπέλλου Ελλάδας Απόλλωνα και Κόροιβου Αμαλιάδας

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ5 hours ago

Γ. Λιμνιάτης: “Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, τα φιλικά είναι για να βελτιωθούμε, βγάλαμε δυο πρόσωπα”

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ5 hours ago

Με… δυο πρόσωπα και ελλείψεις ο Προμηθέας ηττήθηκε από την Μύκονο στο τουρνουά «Ν. Φάσουρας»

ΠΟΛΟ5 hours ago

Προκήρυξη σχολής νέων παρατηρητών διαιτησίας από την ΚΟΕ σε συνεργασία με τον ΣΔΥ

ΜΠΑΣΚΕΤ6 hours ago

Το μήνυμα στήριξης της Εuroleague στον Ακίλε Πολονάρα

SUPER LEAGUE 16 hours ago

Super League: Πρόστιμο σε Παναθηναϊκό για το ματς με την Κηφισιά, απαλλάχτηκε η ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Η πρώτη φόρα που έγινε κόκκινος ο Ζότα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Η ΔΕΑΒ καλεί σε ακρόαση την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ΔΙΕΘΝΗ4 hours ago

Ξέσπασμα γνωστού προπονητή: «Ο πατέρας μου που είναι ψαράς έχει δύσκολη ζωή, όχι οι παίκτες»

ΜΠΑΣΚΕΤ4 hours ago

Σοκ με Τζαϊτέ στην Ντουμπάι BC

ΜΠΑΣΚΕΤ5 hours ago

Διαδικτυακά οι αυριανοί αγώνες κυπέλλου Ελλάδας Απόλλωνα και Κόροιβου Αμαλιάδας

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ5 hours ago

Γ. Λιμνιάτης: “Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, τα φιλικά είναι για να βελτιωθούμε, βγάλαμε δυο πρόσωπα”

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ5 hours ago

Με… δυο πρόσωπα και ελλείψεις ο Προμηθέας ηττήθηκε από την Μύκονο στο τουρνουά «Ν. Φάσουρας»

ΠΟΛΟ5 hours ago

Προκήρυξη σχολής νέων παρατηρητών διαιτησίας από την ΚΟΕ σε συνεργασία με τον ΣΔΥ

ΜΠΑΣΚΕΤ6 hours ago

Το μήνυμα στήριξης της Εuroleague στον Ακίλε Πολονάρα

SUPER LEAGUE 16 hours ago

Super League: Πρόστιμο σε Παναθηναϊκό για το ματς με την Κηφισιά, απαλλάχτηκε η ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Η πρώτη φόρα που έγινε κόκκινος ο Ζότα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 hours ago

Η ΔΕΑΒ καλεί σε ακρόαση την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Facebook