ΒΟΛΕΙ
Στον Α΄ όμιλο με Ιταλία, Σουηδία, Σλοβενία, Τσεχία και Σλοβακία η εθνική ομάδα ανδρών

Από την γειτονική Ιταλία θα ξεκινήσει η 18η συμμετοχή της εθνικής ανδρών Βόλεϊ σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο Μπάρι της Ιταλίας, η Ελλάδα κληρώθηκε στον Α’ όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στη Μόντενα με αντιπάλους τη διοργανώτρια και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία, τη Σουηδία, τη Σλοβενία, την Τσεχία και τη Σλοβακία.
Το Ευρωβόλεϊ ανδρών 2026 θα διεξαχθεί από 9 έως 26 Σεπτεμβρίου 2026.
Οι όμιλοι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών 2026
Α’ ΌΜΙΛΟΣ (Ιταλία – Νάπολη, Μόντενα, Τορίνο, Μιλάνο): Ιταλία, Σουηδία, Σλοβενία, Τσεχία, Ελλάδα, Σλοβακία
Β’ ΌΜΙΛΟΣ (Βουλγαρία – Βάρνα): Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Ισραήλ.
Γ’ ΌΜΙΛΟΣ (Φινλανδία – Τάμπερε): Φινλανδία, Εσθονία, Σερβία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία.
Δ’ ΌΜΙΛΟΣ (Ρουμανία – Κλουζ): Ρουμανία, Λετονία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Ελβετία.
Η Εθνική ανδρών θα συμμετέχει για 18η φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και 4η συνεχόμενη (1967, 1971, 1979, 1983, 1985, 1987, 1989, 1991, 1995, 1997, 2003, 2005, 2007, 2009, 2019, 2021, 2023, 2026).

ΒΟΛΕΙ
Πανδαισία δράσης με το τουρνουά της Ολυμπιάδας και σημαντικές αγωνιστικές παρουσίες

Ένα πολύ όμορφο από πλευράς θεάματος τουρνουά αναμένεται να δουν οι φίλοι του βόλεϊ με διοργανώτρια την Ολυμπιάδα στο κλειστό γυμναστήριό της σήμερα και αύριο 4-5 Οκτωβρίου.
Διήμερο δράσης με πολύ καλές ομάδες, όπως είναι ο Ήφαιστος Φλώρινας που και τη νέα σεζόν θα είναι στη Pre League ανδρών, ενώ ακόμη στην αφετηρία θα βρεθούν η οικοδέσποινα «πορτοκαλί» ομάδα και οι Παμβοχαϊκός και ΑΟ Αιγιαλέων.
Άλλωστε τέτοιου είδους τουρνουά είναι πλέον… σπάνια στην Πάτρα κι έτσι η Ολυμπιάδα δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν συνολικά τέσσερα παιχνίδια, βλέποντας παράλληλα παίκτες με ταλέντο αλλά και εμπειρία.
Ο τεχνικός της Ολυμπιάδας Άκης Δαρείος μίλησε στην «Match» για το εν λόγω τουρνουά και όχι μόνο, υπογραμμίζοντας τα παρακάτω: «Πρώτα απ’ όλα, θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια αφού και οι τέσσερις ομάδες είναι ενισχυμένες αγωνιστικά. Δεύτερον, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την προβολή και τόνωση του αθλήματος στην περιοχή μας ενόψει της πολύ συναρπαστικής νέας περιόδου.
Και τρίτον, θα δοθεί η ευκαιρία στην ομάδα μας να δει που βρίσκεται δίνοντας δυο πολύ γερά τεστ λίγο πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2. Έχουμε ένα αξιόμαχο σύνολο, δουλεύουμε ήδη σκληρά και περιμένουμε τη Γλυφάδα στην πρεμιέρα με στόχο να ανοίξουμε νικηφόρα την αυλαία», ήταν τα λόγια του.
Η δράση του διημέρου
Από την Ολυμπιάδα είναι έτοιμο το πρόγραμμα του τουρνουά και πιο συγκεκριμένα:
Σάββατο 4/10
6μ.μ.: ΑΟ Αιγιαλέων-Παμβοχαϊκός
8μ.μ.: Ολυμπιάδα-Ήφαιστος Φλώρινας.
Κυριακή 5/10
4μ.μ.: Μικρός τελικός και 6μ.μ. ο μεγάλος για την πρώτη θέση.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΒΟΛΕΙ
Μεταγραφική προσθήκη εμπειρίας στην ομάδα γυναικών της ΕΑΠ με τη Λυκούδη Εβίνα

Σημαντική μεταγραφική προσθήκη στην ομάδα βόλεϊ γυναικών της ΕΑΠ με την Εβίνα Λυκούδη.
Η αθλήτρια προέρχεται από τις ακαδημίες του Α.Ο. Μαρκοπούλου. Φόρεσε τις φανέλες των Τραχώνων Αλίμου, των Αστεριών Αχαΐας, αλλά και της Ε.Α.Π. τη σεζόν 2020-2021.
Αγωνίζεται στη θέση της ακραίας. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και συνεχίζει τις σπουδές της ως φοιτήτρια Ψυχολογίας.
Η Ε.Α.Π. την καλωσορίζει ξανά στην οικογένειά της και της εύχεται υγεία και επιτυχίες για την αγωνιστική περίοδο 2025-2026.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Διαβάστε στη «Match»: «Νιφό-καταιγίδα» στα Προσφυγικά, πρεμιέρα στο Ερασιτεχνικό και όλη η αθλητική δράση!

Η Παναχαϊκή “καθάρισε” με 4-2 και τον Μιλτιάδη, έκανε το «2 στα 2» και συνεχίζει με το απόλυτο στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νιφορόπουλος που επέστρεψε και σκόραρε τρεις φορές.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΣΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΠΑΡΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΛΙΔΗ ΣΤΗ «MATCH» ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΕΜΙΤΕΚΟΛΟΥ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
Ο Προμηθέας «έκλεψε την παράσταση» στο Super Cup βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό. Πρεμιέρα με Ηρακλή στη GBL (4/10), σήμερα η επίσημη παρουσίαση ομάδας και χορηγών.
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Με τους καλύτερους οιωνούς
Όλη η δράση της πρεμιέρας με πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα γήπεδα στη σημερινή «Match»
Ο Πανμοβριακός Ριόλου λύγισε τον Ατρόμητο Πατρών στον 1ο όμιλο, σήμερα (19:00) το ντέρμπι Νίκη Προαστείου – Άρης Πατρών
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Με το καλημέρα
στα βαθιά
Οι «μελανόλευκοι» μπαίνουν στο μαραθώνιο της NL1 με πρώτο σπουδαίο εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου *Κώττας και Σταμάτης τα δυο προβλήματα.
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Χαμένη ευκαιρία
Η Θύελλα Πατρών πήρε πολύτιμη ισοπαλία (0-0) στη Μεσσηνία από τον Πανθουριακό, αν και δεν εκμεταλλεύτηκε το ότι έπαιζε για 35 λεπτά με παίκτη παραπάνω *Σήμερα ο Παναιγιάλειος με Ζάκυνθο στο νησί λόγω… βροχής.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Πρεμιέρες παντού!
Προμηθέας 2014 και Γλαύκος/Έσπερος ρίχνονται στη μάχη της NL1, ενώ στη NL2 Παναχαϊκή και Αχαγιά ’82 ξεκινούν με φιλοδοξίες.
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ…
Βόλεϊ, σούπερλιγκ, διεθνή, παρακάμερα από τα γήπεδα και τα καλύτερα στις τελευταίες σελίδες;