BASKET LEAGUE
Στον Άρη ο Μαντζούκας με κάθε επισημότητα

Παίκτης του Άρη θα είναι για τη νέα χρονιά ο Λευτέρης Μαντζούκας.
Ο Παναθηναϊκός παραχώρησε τον 21χρονο διεθνή φόργουορντ στους “κιτρινόμαυρους” υπό τη μορφή δανεισμού και η συμφωνία έχει ισχύ για ένα χρόνο.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:
Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea ανακοινώνει την απόκτηση του Λευτέρη Μαντζούκα για την αγωνιστική περίοδο 2024-25.
Ο διεθνής άσος θα αγωνιστεί στην ομάδα μας ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό AKTOR. Ο Λευτέρης Μαντζούκας γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2003 και με ύψος 2.07μ. αγωνίζεται στις δύο θέσεις των φόργουορντ.
Το 2015 εντάχθηκε στις Ακαδημίες του Προμηθέα Πάτρας, και σε ηλικία μόλις 14 ετών, τη σεζόν 2017-18, έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα. Τον Οκτώβριο του 2018, όντας 15 ετών, έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, στο BCL και ένα χρόνο αργότερα, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο BKT EuroCup.
Το 2020, σε ηλικία 17 ετών, ο Λευτέρης Μαντζούκας πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό AKTOR, με τον οποίο υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Με τους «πράσινους» κατέκτησε πέντε τίτλους, δύο πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα Κύπελλο Ελλάδας, ένα Super Cup και μία Euroleague.
Τη σεζόν 2022-23, ο νέος αθλητής του ΑΡΗ Midea κατέκτησε δύο ατομικά βραβεία, αφού αναδείχτηκε καλύτερος νέος παίκτης και πιο βελτιωμένος παίκτης της Stoiximan Basket League.
Ο Λευτέρης Μαντζούκας αποτέλεσε βασικό στέλεχος των «μικρών» Εθνικών Ομάδων, με συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIBA Under-16 το 2018 (9.3 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIBA Under-16 του 2019 (15 πόντους, 9.1 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIBA Under-20 του 2022 (12.2 πόντους) και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIBA Under-20 του 2023 (χάλκινο μετάλλιο).
Συνολικά στην Εθνική Παίδων μέτρησε 12 αγώνες με 200 πόντους (16.67) και στην Εθνική Νέων Ανδρών 25 συμμετοχές με 417 πόντους (16.68).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Ο Προμηθέας θα παραχωρήσει δανεικό τον Κουρουπάκη στον Κολοσσό Ρόδου για να πάρει χρόνο

Ένας ακόμη ταλαντούχος παίκτης του Προμηθέα (μετά τον Τσάμη που δόθηκε στη Μύκονο για να «ψηθεί») που αν και άφησε καλές εντυπώσεις στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας εν τούτοις δεν θα μείνει στις τάξεις του για τη νέα σεζόν, είναι ο Περικλής Κουρουπάκης.
Οι πληροφορίες θέλουν την πατρινή ΚΑΕ να τον δίνει δανεικό στον Κολοσσό Ρόδου, έτσι ώστε να πάρει ευκαιρίες και χρόνο για να δείξει τις ικανότητες του.
Άλλωστε, το ότι θα παραχωρηθεί ως δανεικός στην ομάδα της Ρόδου που επίσης θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της GBL, δείχνει την πίστη των ανθρώπων του πατρινού συλλόγου στο ταλέντο του και την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ώρα για να γυρίσει μόνιμα στους «πορτοκαλί».
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Προμηθέας: «Ξεμούδιασμα» με δύο φιλικά

«Ποδαρικό» στα φιλικά παιχνίδια θα κάνει ο Προμηθέας αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα με Παπάγου και Ολυμπιακό, με τον Γ. Λιμνιάτη να κάνει τις πρώτες του δοκιμές
Μετά από περίπου δύο εβδομάδες καθημερινής δουλειάς στο παρκέ αλλά και το γυμναστήριο του «Promitheas Park», ο Προμηθέας ετοιμάζεται να περάσει στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του. Αυτό δεν είναι άλλο από τα φιλικά παιχνίδια, τα οποία κρίνονται απόλυτα αναγκαία, καθώς η ομάδα σε σχέση με πέρυσι έκανε σαρωτικές αλλαγές, κυρίως στους ξένους παίκτες, που αποτελούν πάντα το βαρόμετρο για μια καλή πορεία.
Μάλιστα, ο Γ. Λιμνιάτης, θέλοντας να εξάγει τα καλύτερα δυνατά συμπεράσματα, επέλεξε από την αρχή πολύ δυνατούς αντιπάλους, σχεδόν όλους όσους θα αντιμετωπίσει στο νέο πρωτάθλημα της GBL.
Έτσι, αυτή την εβδομάδα, η αποστολή του Προμηθέα από την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου και μέχρι το Σάββατο 6 του μήνα θα μεταβεί στην Αθήνα για να δώσει τα δύο πρώτα φιλικά τεστ.
Τα συγκεκριμένα παιχνίδια, πάντως, θα έχουν περισσότερο τον χαρακτήρα μιας πρώτης αγωνιστικής αποφόρτισης από τις προπονήσεις, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι παίκτες της αποστολής θα πάρουν χρόνο συμμετοχής, με το τεχνικό επιτελείο να αναμένει να δει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την έναρξη της προετοιμασίας.
Με Παπάγου
στο «Σαλούν»
Η εκκίνηση θα δοθεί το απόγευμα της Πέμπτης απέναντι σε μια πολύ αξιόλογη ομάδα της Elite League, τον Παπάγου, στο κλειστό του «Σαλούν» στην πρωτεύουσα.
Για την αθηναϊκή ομάδα το εν λόγω τεστ θα είναι το δεύτερο, καθώς το πρώτο της φιλικό το έδωσε απέναντι στο Μαρούσι του Γ. Παπαθεοδώρου το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο αγώνας προσφέρεται για μια καλή πρόβα για τον Προμηθέα, καθώς ο Παπάγου διαθέτει σύνολο που συνδυάζει ενθουσιασμό και εμπειρία, έχοντας και δύο καλούς Αμερικανούς παίκτες (Σκοτ και Άντερτον).
Η αναμέτρηση
με τον Ολυμπιακό
Δύο ημέρες αργότερα, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ο Προμηθέας θα δώσει το κλασικό φιλικό του καλοκαιριού των τελευταίων ετών, αντιμετωπίζοντας τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό.
Πέρυσι το ραντεβού είχε γίνει στο «Δ. Τόφαλος», φέτος όμως έχει μεταφερθεί στο ΣΕΦ (κεκλεισμένων των θυρών), με τους Πειραιώτες να παρατάσσονται χωρίς τους διεθνείς που βρίσκονται με την Εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Όπως όμως και αν παραταχθεί η ομάδα του Γ. Μπαρτζώκα, οι «Προμηθείς» θα έχουν μια σπουδαία ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και το κυριότερο, να διαπιστώσουν πώς αφομοιώνεται η δουλειά στο γήπεδο, με την ανάπτυξη της χημείας να αποτελεί την κύρια επιδίωξη του τεχνικού επιτελείου.
Η αποστολή του Προμηθέα θα επιστρέψει το βράδυ του Σαββάτου και θα ακολουθήσει ρεπό την επόμενη μέρα.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Ο Τσάμης δόθηκε δανεικός από τον Προμηθέα στην Μύκονο για να πάρει χρόνο συμμετοχής

Με τη φανέλα της νεοφώτιστης Μυκόνου στην GBL θα αγωνιστεί τελικά τη νέα σεζόν ο ταλαντούχος Παναγιώτης Τσάμης, ένα από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα του Προμηθέα.
Απόφαση προκειμένου ο παίκτης να πάρει χρόνο συμμετοχής, αφού με βάση το πλάνο του Προμηθέα δύσκολα θα μπορούσε να «χωρέσει» στους ψηλούς τους δικούς του.
Εννοείται ότι τον παίκτη θα «παρακολουθούν» οι Προμηθείς καθώς πιστεύουν στο ταλέντο του.
Μίλτος Σπυρόπουλος