Connect with us

SUPER LEAGUE 1

Super League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Published

on

Ο ΠΑΟΚ πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, μία αγωνιστική πριν το φινάλε των πλέι οφ και κρατάει την τύχη στα χέρια του στη μάχη του πρωταθλήματος. Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για τον Δικέφαλο του Βορρά, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα παλέψουν μέχρι τέλους για τον τίτλο στη Super League, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει πλέον το πάνω χέρι, την ώρα που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παλέψουν για την τρίτη θέση και το σίγουρο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

10η αγωνιστική – Κυριακή 19 Μαΐου

20:00 ΑΕΚ – Λαμία
20:00 Άρης – ΠΑΟΚ
20:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Με 77 βαθμούς ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και χρειάζεται νίκη στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου, Άρη, για να σηκώσει την κούπα. Μπορεί να το σηκώσει κι αν δεν κερδίσει, αρκεί η ΑΕΚ να μην κερδίσει στην έδρα της τη Λαμία, πράγμα εξαιρετικό δύσκολο.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΠΑΟΚ δεν κάνει ούτε η ισοπαλία με Άρη, καθώς δεν έχει την ισοβαθμία με την ΑΕΚ.

Με 75 βαθμούς η ΑΕΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση και μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της. Η Ένωση έχει εύκολο έργο στην τελευταία αγωνιστική μιας και υποδέχεται τη Λαμία, ωστόσο ακόμα και να κερδίσει δεν παίρνει το πρωτάθλημα, καθώς ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να χάσει βαθμούς στην έδρα του Άρη.

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στα πλέι οφ:

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα πλέι οφ, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες στη Stoiximan Super League (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά, δηλαδή στα τέσσερα ματς που τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες στο πρωτάθλημα).

Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων συλλόγων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά).

Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για την τρίτη θέση και το σίγουρο ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα παλέψουν στη Λεωφόρο για την τρίτη θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκή παρουσία την επόμενη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση με 73 βαθμούς και στο +2 από τον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι με διπλό ή ισοπαλία θα μείνουν πάνω από τους πράσινους. Αντίθετα, οι πράσινοι θέλουν μόνο νίκη για να εξασφαλίσουν την τρίτη θέση.

Ο Παναθηναϊκός, εάν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με τον Άρη, τότε θα έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League ό,τι και αν έχει συμβεί στο πρωτάθλημα.

Δεύτερος δρόμος υπάρχει και για τον Ολυμπιακό, καθώς αν κατακτήσει το Conference League στον τελικό με τη Φιορεντίνα θα εξασφαλίσει παρουσία στο League Stage του Europa League την επόμενη περίοδο.

Να σημειωθεί πως εάν ο Ολυμπιακός εξασφαλίσει ευρωπαϊκή θέση μέσω πρωταθλήματος και κατακτήσει και το Conference League το “εισιτήριό” του στα προκριματικά της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε το ευρωπαϊκό “εισιτήριο” του πρωταθλήματος δεν μεταβιβάζεται.

SUPER LEAGUE 1

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ταμπόρδα

Published

on

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Βισέντε Ταμπόρδα, με τον 24χρονος Αργεντινό μεσοεπιθετικό να αποτελεί την 11η καλοκαιρινή μετεγγραφή των “πράσινων”.

O Ταμπόρδα υπέγραψε συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2029 κι επέλεξε το νούμερο 20 στη φανέλα του.

Η ανακοίνωσή του ήρθε μετά από αυτές των Κυριακόπουλο, Τσιριβέγια, Τουμπά, Λαφόν, Κότσαρη, Ζαρουρί, Καλάμπρια, Σάντσες, Πάντοβιτς και Ντέσερς.

Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-1: Ο Βέρμπιτς τιμώρησε τους πράσινους

Published

on

Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ στο πρώτο μόλις λεπτό δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το “τρίποντο” κόντρα στον Λεβαδειακό, που με φανταστικό γκολ του Βέρμπιτς απέσπασε την ισοπαλία με 1-1 στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Ο Παναθηναϊκός στην επιστροφή του στην Λεωφόρο κράταγε τη νίκη για 87 λεπτά κόντρα στον Λεβαδειακό, ωστόσο ένας πρώην “πράσινος”, ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς μετά από ατομική ενέργεια και άπιαστο πλήγωσε τους “πράσινους”, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Λαφόν, Καλάμπρια, Τουμπά, Πάλμερ-Μπράουν, Μλαντένοβιτς, Τσιριβέγια, Μπακασέτας (67′ Ρενάτο Σάντσες), Τσέριν, Τετέ, Σβιντέρσκι, Τζούριτσιτς.

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Λοντίγκιν, Βήχος, Άμπου Χάνα, Τσάπρας, Λιάγκας, Λαμαράνα (46′ Γκούμας), Τσοκάι, Κωστή, Λάγιους (66′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (66′ Μανθάτης), Όζμπολτ.

Continue Reading

SUPER LEAGUE 1

Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Πέλκα πήρε το τρίποντο κόντρα στον Ατρόμητο

Published

on

Αποστολή εξετελέσθη για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου για την δεύτερη στροφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Χρυσός σκόρερ της αναμέτρησης ο Δημήτρης Πέλκας που στο 73′ έκρινε το παιχνίδι. Με το αποτέλεσμα αυτό ο “Δικέφαλος του Βορρά” έφτασε στους έξι βαθμούς έχοντας το απόλυτο στις δύο πρώτες αγωνιστικές, ενώ ο Ατρόμητος έμεινε στους τρεις.

ΠΑΟΚ: Παβλένκα, Σάστρε, Λόβρεν, Κεντζιόρα, Τέιλορ, Μεϊτέ, Οζντόεφ (79′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς (61′ Τάισον), Ιβάνουσετς (61′ Πέλκας), Ντεσπόντοφ, Γιακουμάκης (79′ Τσάλοφ).

Ατρόμητος: Χουτεσιώτης, Κίνι (79′ Γιουμπιτάνα), Σταυρόπουλος, Μανσούρ, Ούρονεν, Τσιγγάρας, Μίχορλ, Παλμεζάνο (45′ Μουντές) , Μπάκου, Τζοβάρας (68′ Καραμάνης), Οζέγκοβιτς (83′ Φαν Βέερτ).

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ16 hours ago

Παναχαϊκή: Επιβεβαίωση του «Matchnews.gr» με Πετράτο, παίρνει και Σταθόπουλο, δίνει μάχη για Σκόνδρα

ΓΛΑΥΚΟΣ/ΕΣΠΕΡΟΣ15 hours ago

Κ. Ρουμελιώτης: “Η φετινή NL1 θα θυμίζει… GBL για τη μάχη του τίτλου με δυο ακλόνητα φαβορί”

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ23 hours ago

Εκεί θα διεξαχθεί το φετινό Σούπερ Καπ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ22 hours ago

Πανθουριακός: Ομάδα «δεμένη», θέλει να κάνει ζημιά στην Παναχαϊκή

Α1 ΕΣΚΑΗ17 hours ago

Η νεανική Απολλωνιάδα άρχισε την προετοιμασία υπό τις οδηγίες Γ. Καλλίγα στην Περιβόλα

Α2 ΒΟΛΕΙ24 hours ago

Ξεκίνημα προετοιμασίας με όρεξη και αισιοδοξία στην ανδρική ομάδα της Ολυμπιάδας

ΠΥΓΜΑΧΙΑ24 hours ago

«Η ΕΑ Πατρών κάνει σταθερά βήματα προόδου», συνέντευξη Γιάννη Χαζάπη στην “Match”

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ4 hours ago

Εθνικός Σαγεΐκων: Ρόστερ με λύσεις και πρώτο δυνατό φιλικό

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Κάλεσμα συσπείρωσης από την Παναχαϊκή – «Για εμάς θα είναι ένας αγώνας διαρκείας»

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5 hours ago

Νέος τεχνικός στο Πάτραι Β’

Facebook