ΤΕΝΙΣ
Super… Μαρία στον τελικό του Ostrava Open

Στον τελικό του Ostrava Open προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη, αφού στα ημιτελικά επικράτησε της Πολωνής Ίγκα Σφιόντεκ, Νο1 του ταμπλό και Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.
Η Ελληνίδα τενίστρα αναδείχθηκε νικήτρια μετά από ένα δυνατό αγώνα επί τις 20χρονης Πολωνής με 6-4, 7-5 και πλέον βρίσκεται κοντά στο μεγάλο στόχο της που είναι η κατάκτηση του τίτλου, ενώ παράλληλα έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για να βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στο Top 10 του κόσμου.
Ήταν η 2η φετινή νίκη της Σάκκαρη επί της Σφιόντεκ, την οποία είχε κερδίσει και στα προημιτελικά του Roland Garros τον Ιούνιο. Επίσης, αυτή ήταν η 7η νίκη απέναντι σε Top 10 παίκτρια και η 34η συνολικά νίκη της στη χρονιά (34-15).
Αύριο, η εκπληκτική φέτος 26χρονη Ελληνίδα, που είχε ως μεγάλο όπλο της κατά της Σφιόντεκ το καλό της σερβίς, θα αγωνιστεί στον 3ο τελικό της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της, απέναντι στη νικήτρια του άλλου ημιτελικού, μεταξυ της Πέτρα Κβίτοβα και της Ανέτ Κονταβέιτ.

ΤΕΝΙΣ
Ένταση, διαφωνίες και διακοπή λόγω κακοκαιρίας στον αγώνα της Σάκκαρη στο Μεξικό

Απρόοπτα συνέβησαν στον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη με την Έλσα Ζακεμό στο τουρνουά τένις της Γουαδαλαχάρα, με τις δύο τενίστριες να συγκρούονται λεκτικά με τους υπεύθυνους του ματς, πριν τελικά το παιχνίδι οδηγηθεί σε διακοπή από την κακοκαιρία.
Με το σκορ στο 4-1 υπέρ της Γαλλίδας, η Ζακεμό έκανε παράπονα για το ολισθηρό court λόγω βροχής, ζητώντας την άμεση διακοπή του αγώνα.
Η chair umpire ωστόσο της απάντησε πως δεν υπήρχε λόγος διακοπής, κάτι όμως που προκάλεσε την έντονη αντίδραση και της Σάκκαρη, η οποία ανέφερε ότι η ασφάλεια των παικτριών έπρεπε να είναι προτεραιότητα.
ΤΕΝΙΣ
Η Σάκκαρη βελτίωσε τη θέση της, «ανέβηκε» στο Νο 55 της παγκόσμιας κατάταξης

Η Μαρία Σάκκαρη βελτίωσε αισθητά την θέση της στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον βρίσκεται στο Νο 55, «σκαρφαλώνοντας» εννέα θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη βαθμολογία, που διατηρεί η WTA.
Παράλληλα, μετά την κατάκτηση και του US Open, η Λευκορωσίδα, Αρίνα Σαμπαλένκα έχει αποσπασθεί εντυπωσιακά από τις διώκτριες της, ενώ αναλυτικά η πρώτη πεντάδα, έχει ως εξής:
1. Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) 11.225 βαθμοί
2. Ιγκα Σβιάτεκ (Πολωνία) 7.993
3. Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ) 7.874
4. Αμάντα Ανισίμοβα (ΗΠΑ) 5.159
5. Μίρα Αντρέεβα (Ρωσία) 4.793.
ΤΕΝΙΣ
Θρίαμβος στο US Open και επιστροφή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για τον Αλκαράθ!

Την κατάκτηση του τίτλου στο US Open για δεύτερη φορά στην καριέρα του πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος επιβλήθηκε με 3-1 σετ (6-2, 3-6, 6-1, 6-4) του Γιάνικ Σίνερ στον τελικό και αναδείχθηκε θριαμβευτής στη Νέα Υόρκη, επιστρέφοντας στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.
Ο αγώνας, ο οποίος διεξήχθη υπό το βλέμμα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, διήρκησε 2 ώρες και 43 λεπτά αγώνα, με τον Ισπανό να αυξάνει σε έξι τις Grand Slam κατακτήσεις του.
Όπως προαναφέραμε, με τη νίκη αυτή, ο 22χρονος τενίστας επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρισκόταν μέχρι σήμερα ο Σίνερ.