SUPER LEAGUE 1
Superleague 1-Αυγενάκης: Μετακινήσεις και λέσχες φιλάθλων

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Superleague 1, έπειτα από σχετικό αίτημα του Συνεταιρισμού, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Συμμετείχαν από τη Λίγκα οι Μηνάς Λυσάνδρου (ως πρόεδρός της, αλλά και εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ), Γιάννης Οικονομάκης (νομικός σύμβουλος της SL1), Παναγιώτης Μπιλίρης (ΠΑΕ Αρης), Κάτια Κοξένογλου (ΠΑΕ Ατρόμητος), Κώστας Καραπαπάς (ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιώργος Σαμαράς (ΠΑΕ ΟΦΗ), Λεωνίδας Μπουτσικάρης (ΠΑΕ Παναθηναϊκός), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΕ ΠΑΟΚ), αλλά και οι Αχιλλέας Τσιχτής (πρόεδρος ΔΕΑΒ) και Νίκος Πετρόπουλος (Υ/Δ Αθλητικής Βίας).
Για περισσότερες από τρεις ώρες συζητήθηκαν άμεσες δράσεις, αλλά και μέτρα που χρήζουν νομοθετικών ρυθμίσεων, στο επόμενο σχέδιο νόμου που θα ετοιμαστεί τους προσεχείς μήνες.
Επιπλέον, θέματα όπως οι μετακινήσεις φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων, η πρόοδος που έχει συντελεστεί και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε το αυτονόητο δικαίωμα και κεκτημένο των ποδοσφαιρικών προηγμένων χωρών να επιστρέψει και στην Ελλάδα.
Υπήρξε ομοφωνία διάθεσης και συνεργασίας τόσο σ’ αυτόν τον τομέα, όσο και σε εκείνον που αφορά στη νομιμοποίηση και λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων.
Μάλιστα, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, από πλευράς Superleague 1, θα κατατεθεί μια ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση για ένα σύγχρονο, λειτουργικό, ευρωπαϊκό και κοινά αποδεκτό πλαίσιο σχετικά με τις Λέσχες Φιλάθλων και τη θεραπεία των συγχύσεων που δημιουργούνται βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.
Επιβεβαιώθηκε, εξάλλου, από την πλευρά των εκπροσώπων των ΠΑΕ η στήριξή τους στις διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τόσο σε ότι αφορά στην κύρωση της σύμβασης Macolin για τους χειραγωγημένους αγώνες, όσο και στις προβλέψεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.
Τέθηκαν, μεταξύ άλλων και θέματα που άπτονται φορολογικών ρυθμίσεων, καθώς και η πρόθεση να τεθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Συνεταιρισμού το ζήτημα της δημιουργίας Β’ ομάδων των ΠΑΕ.

SUPER LEAGUE 1
Η βαθμολογία της Super League μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής

Η 6η αγωνιστική της Super League έφερε αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, με τον ΠΑΟΚ να “σπάει” την συγκατοίκηση που είχαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και να αφήνει την Ένωση, μόνη πρώτη!
Η ΑΕΚ έκανε απίστευτο “διπλό” επί της Κηφισιάς (2-3) και λίγη ώρα μετά πήρε ευχάριστα νέα από την Τούμπα. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην έδρα του ΠΑΟΚ και όχι μόνο “έπεσε” από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα -που πλέον έχει μόνο το όνομα της Ένωσης- αλλά είδε το “δικέφαλο του Βορρά” να τον προσπερνάει (+1).
Στο ματς που ολοκλήρωσε την 6η αγωνιστική της Super League, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στη Λεωφόρο και έκανε για πρώτη φορά νικηφόρο σερί στο φετινό πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας βαθμολογικά και έχοντας ένα ματς λιγότερο (αυτό της πρεμιέρας, με τον ΟΦΗ).
Αποτελέσματα 6ης αγωνιστικής:
ΟΦΗ – Άρης 3-0
Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-1
ΑΕΛ – Βόλος 2-5
Κηφισιά – ΑΕΚ 2-3
Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 6-0
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-1
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0
Η βαθμολογία:
1. ΑΕΚ 16
2. ΠΑΟΚ 14
3. Ολυμπιακός 13
4. Λεβαδειακός 10
5. Άρης 10
6. Βόλος 9
7. Παναθηναϊκός 8*
8. Κηφισιά 7
9. ΟΦΗ 6 *
10. Ατρόμητος 5
11. Πανσερραϊκός 5
12. ΑΕΛ 4
13. Παναιτωλικός 4
14. Αστέρας Τριπολης 2
*Mατς λιγότερο έχουν ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ
Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Super League:
18/10
17:00 ΑΕΛ – Ολυμπιακός
19:30 Ατρόμητος – Λεβαδειακός
20:00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ
19/10
16:00 Αστέρας Τρίπολη – Κηφισιά
17:30 Βόλος – Πανσερραϊκός
19:30 Άρης – Παναθηναϊκός
21:00 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
SUPER LEAGUE 1
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0: Ο Τσέριν με κεφαλιά χάρισε το τρίποντο στους πράσινους

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο και έκανε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Stoiximan Super League. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 48ο λεπτό ο Τσέριν με κεφαλιά, έπειτα από το κόρνερ του Τάσου Μπακασέτα. Συγκινητική η αφιέρωση των παικτών του Παναθηναϊκού στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, στη μνήμη του οποίου αφιέρωσαν το γκολ.
Οι «πράσινοι» έιναι 7ος με 8 βαθμούς και ο Ατρόμητος, υποχώρησε στη 10η θέση, έχοντας μόλις πέντε βαθμούς σε έξι ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει και ματς λιγότερο, καθώς δεν είχε πάιξει με αντίπαλο τον ΟΦΗ.
Ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη φάση του παιχνιδιού στο 9ο λεπτό με τον Μπακασέτα να σουτάρει, έπειτα από πάσα του Τσιριβέγια, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει. Στο 12ο λεπτό οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι πάνω στον Κυριακόπουλο, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, μετά από συμβολή του VAR.
Στο 20 λεπτό ο Μπακασέτας απείλησε ξανά, όμως και πάλι ο Χουτεσιώτης του είπε «όχι». Στο 28’ ο Σβιντέρσκι απείλησε και πάλι με το κεφάλι, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Στο 38’ ο Ρενάτο Σάντσες βγήκε αναγκαστικά από το παιχνίδι αφού ζήτησε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων που τον ταλαιπωρούν τις τελευταίες μέρες.
Στο 45ο λεπτό ο Κυριακόπουλος βγήκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, ο Έλληνας κίπερ κράτησε και πάλι το μηδέν.
Οι πράσινοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 48’, όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τσέριν πήδηξε μόνος του και με κεφαλιά ο Τσέριν έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με την επόμενη φάση να έρχεται στο 69ο λεπτό με τον Σβιντέρσκι να βγαίνει τετ α τετ απέναντι στον Χουτεσιώτη και να πλασάρει ψηλά άουτ.
Στο 90ο λεπτό ο Γερεμέγεφ έκανε το 2-0, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά, για επιθετικό φάουλ του Ίνγκασον.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Λαφόν, Καλάμπρια, Ίνγκασον, Τουμπά, Κυριακόπουλος, Τσιριβέγια (87’ Σιώπης), Ρενάτο Σάντσες (38’ λ.τρ. Τσέριν), Τετέ, Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (87’ Ζαρουρί), Σφιντέρσκι (80’ Γερεμέγεφ).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Χουτεσιώτης, Μουντές, Σταυρόπουλος, Μανσούρ, Ούρονεν (53’ Παπαδόπουλος), Μουτουσαμί, Καραμάνης (63’ Τσιγγάρας), Μίχορλ (75’ Γιουμπιτάνα), Μπάκου, Τζοβάρας (75’ Αϊτόρ Γκαρθία), Τσαντίλας (63’ Οζέγκοβιτς).
SUPER LEAGUE 1
O ΠΑΟΚ με ανατροπή “γκρέμισε” τον Ολυμπιακό από την κορυφή (2-1)

Σε ένα ντέρμπι γεμάτο ένταση, ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή στην Τούμπα και επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1, για την 6η αγωνιστική της Super League.
Ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, για το μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπήκε δυνατά στο ματς, έχοντας την πρώτη της τελική στο 4ο λεπτό με το σουτ του Ποντένσε, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 6′ ο Έσε βρήκε τον Ελ Κααμπί μέσα στη περιοχή, ο Μαροκινός όμως από καλή θέση αστόχησε και έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τσικίνιο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κοστίνια πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 22΄οι «ερυθρόλευκοι» οι οποίοι κυριαρχούσαν στο ματς, άνοιξαν το σκορ, όταν ο Ορτέγκα έδωσε στον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός σε ρόλο…εξτρέμ έβγαλε την ασίστ στον Τσικίνιο και εκείνος με φοβερό τελείωμα έκανε το 0-1.
Οι Θεσσαλονικείς στο 33′ είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπιανκόν έκανε το λάθος και έδωσε στον Γιακουμάκη, αυτός στον Κωνσταντέλια, ο οποίος από καλό σημείο δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζολάκη, ενώ αμέσως μετά, ο Καμαρά σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρε.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ συνέχιζε να πιέζει, ωστόσο ο ΠΑΟΚ στο 63’βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Ζίβκοβιτς έδωσε στον Τάισον, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Ορτέγκα, μπήκε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στην εστία του Τζολάκη για το 1-1.
Στο 73΄ο Κωνσταντέλιας από τα αριστερά ξέφυγε από τον Μπιανκόν και στη συνέχεια ο Κοστίνια τον γκρέμισε, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει πέναλτι, τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί και να κάνει την ανατροπή στην Τούμπα.
Ο Γιακουμάκης στο 82′ πήρε τη μπάλα από κόντρα και την έστειλε στην εστία, όμως το γκολ δεν μέτρησε για φάουλ του Κωνσταντέλια στον Μπιανκόν.
Ο Ολυμπιακός μετά από αρκετή ώρα απείλησε στο 88′, όταν Γιαζίτζι έκανε τη σέντρα, ο Ελ Κααμπί την κεφαλιά αλλά ο Τσιφτσής έδιωξε σε κόρνερ και το ματς έληξε με 2-1.
Μετά την νίκη αυτή, ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του στην 3η θέση της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ να βρίσκεται στην κορυφή.
ΠΑΟΚ: Παβλένκα (46′ Τσιφτσής), Κένι, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα, Μεϊτέ, Καμαρά (54′ Οζντόεβ), Κωνσταντέλιας (88′ Ιβανούσετς), Ζίβκοβιτς, Τάισον (64′ Ντεσπόντοβ), Γιακουμάκης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Μπιανκόν, Πιρόλα, Ορτέγκα, Κοστίνια (86′ Γιαζίτζι), Έσε, Γκαρθία (71′ Μουζακίτης), Μαρτίνς (77′ Ταρέμι), Τσικίνιο, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.