SUPER LEAGUE 2
Superleague 2 (14η): Νίκες για Λεβαδειακό, Ιωνικό και Ξάνθη, 6η η Παναχαϊκή

Παρελθόν αποτελεί και η 14η αγωνιστική της Superleague 2, με τέσσερις αναμετρήσεις να διεξάγονται το Σάββατο και άλλες δυο σήμερα, Κυριακή (14/3).
Από τη μια, η Παναχαϊκή συνέχισε τις ήττες, καθώς υπέστη τη δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα μετά από αυτή με τον Διαγόρα στην Αγυιά. Οι κοκκινόμαυροι ηττήθηκαν με 1-0 από τον Ο.Φ. Ιεράπετρας χάρη στο γκολ του Ντάλα Κόστα από το 62ο λεπτό, με την ομάδα του Παρασκευόπουλου να μένει αρκετά πίσω πλέον από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Από την άλλη, εύκολο έργο είχε η Ξάνθη στη Δράμα. Οι Ακρίτες του Μπάμπη Τεννέ επικράτησαν με 3-0 της Δόξας και δείχνουν πως έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους τις προβληματικές εμφανίσεις.
Τα γκολ για την Ξάνθη σημείωσαν στο 6′ ο Δημούτσος, στο 29′ με πέναλτι ο Ανδρέας Τάτος και πάλι ο ίδιος παίκτης στο 48′.
«Διπλό»… θρίλερ ο Ιωνικός, πήρε το ντέρμπι ο Λεβαδειακός
Στο μεγαλύτερο ματς αυτής της «στροφής» ο Λεβαδειακός επικράτησε εντός έδρας με 1-0 του Εργοτέλη. Το μοναδικό τέρμα του ντέρμπι σημείωσε ο Μιγκέλ στο 27′. Στα Τρίκαλα η ομώνυμη ομάδα προηγούνταν με 2-0 μέχρι το 62′ με τους Ριζογιάννη (15′ με πέναλτι) και Σκόνδρα στο 27′ να ανοίγουν το σκορ για την ομάδα τους στο πρώτο μέρος.
Ωστόσο, το σύνολο του Σπανού κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Ρόλε στο 62′ και πέτυχε την απόλυτη ανατροπή σε ένα ματς πραγματικά «θρίλερ». Αρχικά, ισοφάρισε στο 90+2′ και τρία λεπτά αργότερα πήρε τη νίκη με τους Μάναλη και Κάστρο αντίστοιχα.
Την έκπληξη έκανε ο Απόλλων Λάρισας που έφυγε με το «διπλό» από την Ρόδο, κερδίζοντας 1-0 τον Διαγόρα. «Δράστης» για τους φιλοξενούμενους ο Αθανασιάδης στο 52′.
Τέλος, τα Χανιά του Νίκου Παπαδόπουλου επικράτησαν εντός έδρας με 1-0 της Α.Ε. Καραϊσκάκης χάρη σε τέρμα του Διαμαντόπουλου στο 74ο λεπτό.
Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:
Σάββατο (13/3):
Τρίκαλα-Ιωνικός 2-3
Λεβαδειακός-Εργοτέλης 1-0
Διαγόρας Ρόδου-Απόλλων Λάρισας 0-1
Χανιά-Α.Ε. Καραϊσκάκης 1-0
Κυριακή (14/3):
Δόξα Δράμας-Ξάνθη 0-3
Ο.Φ. Ιεράπετρας-Παναχαϊκή 1-0
Η Βαθμολογία:

SUPER LEAGUE 2
O Δημήτης Σπανός αναλαμβάνει τον Ηρακλή

Ο Δημήτρης Σπανός είναι ο “εκλεκτός” του Ηρακλή για τη θέση του προπονητή, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Μπάμπη Τεννέ, μετά από μόλις ένα παιχνίδι στη Super League 2.
Η ισοπαλία της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης, ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε… αναταραχή στο εσωτερικό της ομάδας και ο Μπάμπης Τεννές αποτελεί ήδη παρελθόν για τον Ηρακλή, με τη διοίκηση του “γηραιού” να ανακοινώνει ως διάδοχό του τον Δημήτρη Σπανό.
Η ανακοίνωση του Ηρακλή:
«Καλωσορίζουμε τον Δημήτρη Σπανό στον ΗΡΑΚΛΗ μας!
Ο νέος προπονητής της ομάδας μας έχει πίσω του μια μεγάλη διαδρομή με επιτυχίες και ανόδους σε πολλούς συλλόγους: Άρης, Ιωνικός, Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Καλλιθέα, Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη, Πανσερραϊκός και άλλους.
Με εμπειρία, πάθος και αποδεδειγμένη ικανότητα, ο Δημήτρης Σπανός αναλαμβάνει να οδηγήσει τον ΗΡΑΚΛΗ στη νέα εποχή.
Καλώς ήρθες κόουτς – καλή αρχή!»
SUPER LEAGUE 2
Ισοπαλίες για τα φαβορί, Ηρακλής και Πανιώνιος «σκόνταψαν» στην πρεμιέρα της Super League 2

Με γκολ στο φινάλε, ο Ηρακλής κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης Β’ (2-2), στο πιο συγκλονιστικό ματς της πρεμιέρας του Α’ Ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2.
Εντός έδρας νίκες σημείωσαν Αναγέννηση Καρδίτσας (3-0 τον Μακεδονικό) και Νέστος Χρυσούπολης (1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα). Ο Ολυμπιακός Β’ στο φινάλε πήρε το βαθμό από τον Πανιώνιο (1-1), ενώ ιστορική ισοπαλία απέσπασε η Ελλάς Σύρου από τα Χανιά, με το ίδιο σκορ.
Υπό το βλέμμα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έγινε το παιχνίδι του Ολυμπιακού Β’ κόντρα στον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» έχασαν πέναλτι στο 72’, με τον Νίκο Μπότη να αποκρούει την εκτέλεση του Σιλβέστερ βαν ντε Βάτερ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2: Καμπανιακός - Καβάλα 1-0 Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης Β’ 2-2 Αναγέννηση Καρδίτσας - Μακεδονικός 3-0 Νέστος Χρυσούπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 Νίκη Βόλου - ΠΑΟΚ Β’ 15/9. Για τον Β' όμιλο είχαμε:
Καλαμάτα – Μαρκό 2-0
Αιγάλεω ΑΟ – Athens Kallithea FC 1-2
Ηλιούπολη – Παναργειακός 1-1
Χανιά – Ελλάς Σύρου 1-1
Ολυμπιακός Β’ – Πανιώνιος 1-1.
SUPER LEAGUE 2
Ολοκληρώνεται η πρεμιέρα στην Super League 2 με πέντε αγώνες, τι έγινε στη δράση του Σαββάτου

Συνεχίζεται σήμερα η δράση στην Super League 2 με πέντε παιχνίδια που διεξάγονται όλα την ίδια ώρα (17:00). Ο Ολυμπιακός Β΄ που επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας στο πρωτάθλημα φιλοξενεί τον Πανιώνιο (φωτό), με τον “Ιστορικό” να θέλει να συνδυάσει τον εορτασμό των 135 χρόνων από την ίδρυση του με την επάνοδο του στα μεγάλα σαλόνια.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας ο Ηρακλής υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης Β’, η νεοφώτιστη Αναγέννηση Καρδίτσας τον Μακεδονικό, ο Νέστος Χρυσόπουλης που επίσης πήρε πέρσι την άνοδο και αγωνίζεται στην Β’ εθνική μετά από 50 χρόνια τον ΠΑΣ Γιάννινα που έκανε αγώνα και τελικά κατάφερε να βρει λύση στο διοικητικό αδιέξοδο και να αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα, ενώ τα Χανιά που επίσης είχαν διοικητικές αλλαγές το καλοκαίρι που μας πέρασε την Ελλάς Σύρου.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Super League 2:
Χανιά – Ελλάς Σύρου, Ολυμπιακός Β’ – Πανιώνιος, Αναγέννηση Καρδίτσας – Μακεδονικός, Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης Β’ και Νέστος Χρυσούπολης – ΠΑΣ Γιάννινα.
Στα χθεσινά παιχνίδια: Καλαμάτα – Μαρκό 2-0, Αιγάλεω – Athens Kallithea 1-2, Ηλιούπολη – Παναργειακός 1-1 και Καμπανιακός – Καβάλα 1-0.